ewafildebrandt 07.08.06, 22:16 Kto dostał się an wydział lekarski CM w Bydgoszczy??jakie opinie o uczelni i kadrze? a miasto? Podzielcie sie wrażeniami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: clioreaktywacja Re: CM Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:22 Jest ciężko,szczególnie na początku,ale jak wszędzie trzeba się uczyć,powinno być wtedy dobrze.Zależy na jakich asystentów sie trafi,Polecam porządną nauke genetyki bo to chyba najtrudniejszy egzmain na I roku,no i systematyke z anatomią.Mnie rok zleciał pracowicie, fajnie.Głowa do gory, trzeba wierzyc w siebie.Miasto jest ładne, jest gdzie się pobawić, jest sporo atrakcji na spędzenie wolnego czasu jeśli sie taki znajdzie chociaz wiadomo to nie worcław czy krakow, gdzie rozrywek jest poporostu więcej,ale jest co robić.Gratuluje nowym studentom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alena-m Re: CM Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:09 rekrutacja w tym roku byla do du.. nikt nic nie wie, nie ma zadnej listy rankingowej, nikt nie wie ile obecnie wynosi prog oraz ktory jest na liscie i czy ma jakiekolwiek szanse... dokumenty odsylali przed koncem rekrutacji. WSTYD i HAŃBA ... bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: CM Bydgoszcz IP: *.bsk.vectranet.pl 08.08.06, 11:50 ABSOLUTNIE ZGADZAM SIE Z ALENA:) nikt nic nie wie a bez obrazy smieszy mnie to ze odesłali juz papiery kiedy nawet II listy jakiegokolwiek zarysu nie było. bedzie tak samo jak z Pomorska zdziwia sie tym ile studnetów zostanie po I rekrutacji, progi spadaja nawet na CM UJ i to wcale nie o tak mało . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: CM Bydgoszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:32 Rekrutacja była jednym wielkim paradoksem. Rzeczywiście niejawna, oszukańcza, nie było NIC wiadomo, szczególnie jeżeli chodzi o pozycję na liście rankingowej, której w ogóle nie było. Już ktoś o tym pisał, że wszystkie porządne uczelnie postępują w sposób w miarę czytelny ( z niechlubnym wyjątkiem Szczecina i Lublina. Ja jestem zawiedziony i zbulwersowany postępowaniem władz i komisji rekrutacyjnej w Bydgoszczy. Myślę, że prasa mogłaby wyjaśnić wiele wątpliwości kandydatów. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: CM Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:04 Kuba !! jestem za!rekrutacja cmb to jedno wielkie oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka3523 Re: CM Bydgoszcz 08.08.06, 13:08 Ja też popieram!!!!Trzeba zrobić tam porządek. Po pierwsze nie było listy rankingowej, a telefonicznie obiecali, że będzie. Po drugie odsyłali dokumenty przed zakończeniem postępowania rekrutacyjnego, po trzecie cała rekrutacja była jedną wielką niewiadomą, a w takich okolicznościach o przekręty nie trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
alena-m Re: CM Bydgoszcz 08.08.06, 13:19 powiem wam cos jeszcze. bylam osobiscie w bydgoszczy i widzialam liste przyjetych: ok-imie, nazwisko i liczba punktow. wisiala tez "lista rezerwowa" (niedostepna nigdzie indziej), na ktorej bylo tylko imie i nazwisko osob (bez liczby punktow) !!!!!!! a co najlepsze na liscie rezerwowej bylo ok 30 osob Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka3523 Re: CM Bydgoszcz 08.08.06, 13:22 A możesz powiedzieć, jaki tam był próg na lekarski?? Czy to prawda, że 192 punkty? Z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
alena-m Re: CM Bydgoszcz 08.08.06, 13:29 słuchaj ja bylam tam 31.07. i prog wynosil 204. wkur... mnie to wszystko, bo ja pisalam egzamin z fizy na uczelni i ciekawa jestem czy mi przypadkiem punktow nie pozanizali. cala rekrutacja to jedno wielkie oszustwo, wiec bez obrazy, ale nie liczylabym juz na wiele ... :/ i tak dostana sie ci, co maja sie dostac, wiec dlatego nie podaja nic do publicznej wiadomosci. nawet ch... w necie (rejestracja) nie popoprawiali jak narazie progow ... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka3523 Re: CM Bydgoszcz 08.08.06, 13:32 Ja tam wczoraj dzwoniłam i jakaś pani bardzo niegrzecznie mi powiedziała, że jest nowy próg i wynosi 192 punkty!! I jestem teraz ciekawa, co to są za osoby z tymi 192 punktami, skoro wszystkim, którzy mieli poniżej 196 punktów odsyłali dokumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka3523 Re: CM Bydgoszcz 08.08.06, 13:36 Słuchajcie, a może jest tutaj ktoś, kto ma od 192 do 196 punktów i składał dokumenty do Bydgoszczy?? Odesłali wam świadectwo, a potem do was dzwonili, czy jednak dalej jesteście zainteresowani ich uczelnią?? Jak to wyglądało?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alal jakie wymagania dla nowej matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 18:25 czy wiedzieliscie ze nie trzeba zdawać na maturze rozrzeszonych 3 przedmiotów.Tylko isć sobie np na egzamin wstępny z przedmiotu na AM w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: CM Bydgoszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:48 Jeżeli są w Polsce uczciwi dziennikarze, to powinni zając się tą sprawą, wyjaśnić i nagłośnić na cały kraj. Pamiętacie, kilka lat temu o sprzedanych testach w Łodzi, 3 lata temu skandal z rekrutacją w Szczecinie, teraz należałoby się ostro wziąć za Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salimali progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 14:30 ja zdawałam na farmacje nie dostałam sie w pierwszym rzucie ale papierów mi nie odesłali i w tamten pietek do mnie zwonili ze jestem na liscie rezerwowej i sie pytali czy nadal jestem zainteresowana studiowaniem w CmM byg=dgoszcz .. dzisiaj po 13 maja byc wyniki tzn jest prawie 15 i nie ma nadal!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: progi IP: *.pl / *.aduro.pl 08.08.06, 16:09 Salimali a ile miałaś punktów????? no i dostałaś się??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salimali Re: progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 19:21 144 dostałam sie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: progi IP: *.pl / *.aduro.pl 08.08.06, 19:56 no to gratuluję ja też miałam 144 punkty i także się dostałam do zobaczenia na stusiach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salimali Re: progi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:31 moj nr gg 8912543 jak mozesz to napisz Odpowiedz Link Zgłoś
ewafildebrandt Re: CM Bydgoszcz 08.08.06, 18:41 W sotatnim numerze "Polityki" z dnia 5. sierpnia jest poruszona sprawa kumoterstwa i nepotyzu, głównym "bohaterem" tego artykułu jest własnie CM w Bydgoszczy...Mama jest zwierzchnikiem córki, a tata syna, prawie każda wieksza katedra jest w ten sposób obsadzona; no cóż, taka uczelnie wybrałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clioreaktywacja Re: CM Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 19:05 Oczywiście, że na uczelni panuje nepotyzm,ale to o niczym nie śiwadczy, ze ktos jest z kimś w rodzinie.Większosć z tych osób, z którymi miałem do czynienia to znakomici specjaliści Odpowiedz Link Zgłoś
dino90210 Re: CM Bydgoszcz 09.08.06, 12:19 Skandal i arogancja! Piszą, że listy przyjętych na stronie 8 sierpnia, po podaniu pesla. I co? I gó..!!!! Takie, jak ta ich cała pseudo-rekrutacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dino90210 Re: CM Bydgoszcz 09.08.06, 12:25 Napiszę do Wyborczej, niech się tym zajmą. Może oni będą w stanie wyjaśnić kandydatom, o co w tym wszystkim chodziło? A może Roman powoła specjalną komisję w sprawie rekrutacji w Bydgoszczy???? Śmiech na sali, jakieś pozorowane sformułowania: rekrutacja, listy rankingowe, listy rezerwowe, listy przyjętych... Po co to? Po co tak kłamać? Odpowiedz Link Zgłoś
alena-m Re: CM Bydgoszcz 09.08.06, 12:42 czego by sie nie zrobilo i tak nic juz nie zmienimy. dla mnie to wogole nowa matura jest do du.. (czy stara komus przeszkadzala? byla zla? ile osob nie zdawalo a ile teraz nie zdaje?), stare egzaminy na studia byly ok (egzaminy byly adekwatne po kierunku na ktory chcialo sie isc), czy komus przeszkadzal fakt, ze mozna bylo skladac tylko na 1 AM? nowa matura to wielka sciema, rekrutacje to wielka sciema, i wogole cala reforma szkolnictwa to WIELKA ŚCIEMA !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echhhh Re: CM Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:01 dzwoniłam właśnie do dziekanatu próg na dziś - 188 punktów.. ja mam 185 zapytałam czy mam jakieś szanse jeszcze babka powidziala że raczej nie bo jeśli jeszcze spadnie to maksymalnie do 186 (ten wynik maja aż 22 osoby) kuuurde!!!! zyć nie umierać...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: CM Bydgoszcz IP: *.chello.pl 09.08.06, 18:12 a możeby tak zapodać ten wątek na stronie Ministerstwa Edukacji, skandal,... jaszcze raz skandal, farsa i oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub Re: CM Bydgoszcz IP: *.chello.pl 10.08.06, 15:07 zwykłe matactwo, sprawa dla Ministra Giertycha lub Ministra Ziobro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salimali co byscie wybrali ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:36 weterynarie czy farmacje????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: co byscie wybrali ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:40 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: och Re: co byscie wybrali ???? IP: *.chello.pl 14.08.06, 10:55 ????????!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antosia Re: co byscie wybrali ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 12:19 Tak apropos tego nepotyzmu to Bydgoszcz jest tylko jednym Z WIELU przykładów. Moje drogie dzieci, albo jestescie tak niedoinformowani, allbo tak beznadziejnie nieswiadomi tego co sie w Polsce dzieje, albo nie wiecie co to nepotyzm. Otóż pragne was poinformować, że nepotyzm dotyczy nie tylko CM UMK , ale niemal kazdej instytucji publicznej. I nie ma co sie oszukiwac, podobnie jest w Warszawie, Gdansku, Krakowie itd. i mówię tu nie tylko o Akademiach Medycznych, ale i o wielu innych uczelniach, urzędach, firmach. CM UMK padło tylko niechlubną ofiarą przykładu nepotyzmu w naszym kraju! Ale poza tym uczelnia jest super1 Młoda, prężna, dbająca o studentów, ze sawietną kadra i pełnym zaangażaowaniem w edukację "białego personelu"! Pozdrawiam wszystkich studentów! Buźka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony_liść Re: co byscie wybrali ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 12:27 Gość portalu: antosia napisał(a): Ale poza tym uczelnia jest super1 Młoda, prężna, dbająca o studentów Może i tak, ale to, co pokazała ta Uczelnia w czasie rekrutacji, to prawdziwy skandal.Dobrze, że dba o studentów, bo kandydatów miała głęboko w d..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była kandydatka Re: co byscie wybrali ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 13:40 Oj Antosiu, dobrze, że nie musiałaś uczestniczyć w tegorocznej rekrutacji na tę wspaniałą uczelnię:((( Do dziś nic nie wiadomo, nie ma żadnych rzetelnych informacji, tak jak na innych (prawie wszystkich) amach. Poszli na całość i jak już ktoś kiedyś pisał - zagrali w ciemno. Oj, CIEMNA była ta rekrutacja, faktycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Jak czytać Bydgoszcz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 20:50 Jesteś zarejestrowana ,jest twoja tabelka -tylko pisze na niej pierwszy próg - 204, próg rezerwowy 192 i brak twoich punktów, a masz właśnie 192. Tzn. jesteś przyjęta z rezerwy czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była kandydatka Re: Jak czytać Bydgoszcz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 21:25 No właśnie, to cała komiczna i nieczysta "rekrutacja" w Bydgoszczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alal egzaminy były dla nowej matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:50 dla nowejmatury był egzamin wstępny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puella Re: CM Bydgoszcz IP: *.satfilm.net.pl 27.08.06, 13:02 Ja tez studiuje na leku w Bdg i potwierdzam to,co Ci odpisano na poczatku-duuzo nauki,najtrudniejszy egzamin to faktycznie gena,polecam ustny z tego przedmiotu,anatomia to anatomia,nauki w brud,a jeszcze jak sie trafi na wymagajacego asystenta-ja trafilam na takiego,do ktorego nikt isc nie chce, ale facet okazal sie bardzo w porzadku i nie zaluje,ze z nim mialam ( zorientowani wiedza o kogo chodzi,"mlodych" nie bede straszyc,bo i tak po pierwszych oblanych wejsciowkach bedziecie zyc w strachu;) ),uczyc sie trzeba systematycznie,jak traficie na wymagajacego asystenta i fanatyka Bochenka na dodatek ,tak jak ja,to na poczatku nie bedziecie wiedziec co to znaczy wolny czas,ale z czasem rozpracujecie system,nie dajcie sie tylko zdolowac niepowodzeniami na poczatku i pare wolnych chwil sie znow znajdzie.Miasto Bdg- nie jest az tak ladne,sa ladniejsze,ale atmosfera mi sie podoba,zwlaszcza u nas na roku.Uczelnia sie rozwija,wydaje mi sie,ze stara sie dbac o studenta,minus to tylko to,ze za bardzo jestesmy pod wyplywami UMK i to,co w Toruniu sie podoba,tu jest utrudnieniem-np.oficjalnie tylko 1 poprawka,juwenalia tydzien przed cala Bdg,nowe regulaminy,bo moim zdaniem specyfika studiow medycznych jest inna niz innych wydzialow UMK i nie mozna mierzyc wszystkich jedna miara,no ale od nas to juz nie zalezy.Co do imprez jest gdzie sie bawic,jak ktos napisal nie jest to Krk czy Gdansk,ale jest pare klubow no i poza tym akademiki,gdzie tez czasem ktos cos zorganizuje ;)Co do nepotyzmu,to potwierdzam,ze pracuja tu rodziny,zreszta gdzie nie,ale jak do tej pory przekonalam sie,ze pokrewienstwo nie jest problemem,o ile ktos zasluguje na miejsce na katedrze,a tak jest w przypadku mlodszego pana D.,bo facet wiedze ma spora i dobrze,ze pracuje na uczelni i zwierzchnictwo ojca nie ma tu nic do rzeczy.Szkoda tylko,ze wyszlo tak z rekrutacja w tym roku,bo dumy to uczelni nie przyniesie,a tylko zniecheci ludzi do siebie.Nie zrazajcie sie jednak,warto tu studiowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zula Re: CM Bydgoszcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 19:01 Piszesz, że szkoda, że tak wyszło z rekrutacją. Otóż nic nie wyszło. Była obrzydliwie nieuczciwa, fatalna, korupcjogenna, ohydna. Nigdzie, na żadnej uczelni tak nie było. Nawet Szczecin, po wcześniejszych głupich pomysłach z rekrutacją dodatkową innych kandydatów opamiętał się, brał z listy, co WIDAĆ w necie. Białystok uczciwy, wspaniale prowadzi rekrutację. O Bydgoszczy nie chce się nawet słuchać. Ich rekrutacja to naigrywanie się z ludzi, dlatego-jak najdalej od Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś