szarak23 18.10.06, 18:56 Vademecum maturalne z biol. chem i fiz. wyd.Operon warto kupić? Dobre jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kamil Re: Vademecum maturalne IP: 82.139.52.* 18.10.06, 19:03 wszystko z operonu do fizyki jest żałosne - 0 zadań trudniejszych, mnóstwo blędów, mało matematyki i wiele tematów ominięto, co do reszty nei wiem - biologia z operonu na pewno zaś jets najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Vademecum maturalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 21:22 w takim razie co z fizyki polecasz?? i kim jestes, ze tak smiało osądzasz podręczniki? (co do bioli - masz racje - lewiński to potęga;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Fizyka z ZamKoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:53 Tam jest wszystko co potrzebne. Tylko trzeba się zaopatrzyć w dużą ilość innych zadań i ćwiczeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak23 Re: Fizyka z ZamKoru IP: *.tvgawex.pl 24.10.06, 16:03 ,,Pełne przygotowanie do matury z fizyki'' to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Vademecum maturalne IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 18.10.06, 19:29 widze ze na medycyne tez sie szykujemy : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak23 Re: Vademecum maturalne IP: *.tvgawex.pl 19.10.06, 15:14 Ale kto to ma? Dobre jest np. z biologii Vademecum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Vademecum maturalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:59 moja nauczycielka poleca te vademecum, mi sie tez dosyc podoba, ale dosyc drogie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak23 Re: Vademecum maturalne IP: *.tvgawex.pl 19.10.06, 17:50 No wiem, że drogie. Komplet ok. 200 zł z tych trzech w tym testy 2007. A od wydawnictwa 150 zl ok. Dlatego pytam kto ma, bo boje się w ciemno kupować. Moze byc drogie, ale byle bylo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jejujej Re: Vademecum maturalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 21:50 Jeśli chodzi o biologię polecam vademecum Ewy Pyłki-Gutowskiej... Mała, czerwona książeczka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viva Re: Vademecum maturalne IP: *.algo.radman.pl 19.10.06, 22:15 Nie mam tych książek. A do bioli to polecam dwutomowe repetytorium Danowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
myszo-skoczek Re: Vademecum maturalne 19.10.06, 22:56 Danowski dobry na egz wstepny ale nie na mature Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Vademecum maturalne IP: 82.139.52.* 21.10.06, 23:27 Znam trochę te ksiazki bo ej przegladąłem dlatego moge sie wypowidzieć - co do biologii to podręcnziki z operonu na mturę wystarczą, do chemii polecam zbiór pazdry i podreczniki rozaka sa nawet niezłe, a fizyka zamkor (teraz też mój sor poleca te z PWNu) jest najlepszy a ze zbiorów to kruczek, najtrudniejszy bo zadania sa znacznie trudniejsze niz na mturze ale ucyz myślec logicnzie, a znim sie za niego ktos ma zabrać to neich powtórz matematyke, np. rózniczki, bo czesto tam występują ;)) a te vademeca sa fakatycnzie droge, a tych samych autorów co analogiczne podręcnziki, więc pewnie i część wiedzy w nich sie pokrywa z ta z ksiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak23 Re: Vademecum maturalne IP: *.tvgawex.pl 23.10.06, 15:29 Rożak jest beznadziejny. Masa błędów. Lepszy WsiP. A Danowski do bioli to trochę kiepskie ryzunki, schematy, za małe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wd Re: Vademecum maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:36 www.mojamatura.pl/bonus/cwikonografiaXVIwiek.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Vademecum maturalne IP: 82.139.52.* 23.10.06, 20:38 no neiw eim czy w rozaku tak mnośtwo błędów, znacnzie wiecej ma ich operon. Poza tym zadania w opeornie sa monotonne i dosć tendencyjne. Danowksi dobry ale dla zaawansowanyhc, nei do matury, rysunki troche słabe, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak23 Re: Vademecum maturalne IP: *.tvgawex.pl 24.10.06, 16:04 Operon z chemii jako podręcznik to nie, ale WsiP akurat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Vademecum maturalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 15:22 Ja zaryzykowałam i zamówiłam to vademecum z biologi (polecała je nasza nauczycielka). Ma przyjść na dniach więc jak tylko je dostane i dokładnie obejrzę to napisze co o nim mysle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DoMiśka :-) IP: *.mcon.pl 31.10.06, 19:45 Z biologii lepiej kupić Repetytorium maturzysty poziom podstawowy i rozszerzony (w jednej książce)z wydawnictwa Greg. Ta książka ma charakter dobrego vademecum... U mnie na lekcji babka z biologii pokazywała to nowe vademecum z Operonu... według mnie jest w ogóle nie poręczne. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak23 Re: :-) IP: *.tvgawex.pl 02.11.06, 19:58 Tak mam tego Grega, ale niektórych rzeczy tam nie ma. Np. brak zoologii, a botanika też taka trochę elementarna, nie na rozszerzoną biolę. Mam repetytorium Wsip ale wolałbym mieć jeszcze coś, żeby mieć pewność, że zrobiłem co mogłem. Poza tym można sobie uzupełnić wiadomości z kilku wydawnictw. Ale ten Greg z niektórych działów jest ok. Nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś