Dodaj do ulubionych

Vademecum maturalne

18.10.06, 18:56
Vademecum maturalne z biol. chem i fiz. wyd.Operon warto kupić? Dobre jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamil Re: Vademecum maturalne IP: 82.139.52.* 18.10.06, 19:03
      wszystko z operonu do fizyki jest żałosne - 0 zadań trudniejszych, mnóstwo
      blędów, mało matematyki i wiele tematów ominięto, co do reszty nei wiem -
      biologia z operonu na pewno zaś jets najlepsza
      • Gość: mac Re: Vademecum maturalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 21:22
        w takim razie co z fizyki polecasz?? i kim jestes, ze tak smiało osądzasz
        podręczniki? (co do bioli - masz racje - lewiński to potęga;))
        • Gość: ona Fizyka z ZamKoru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 21:53
          Tam jest wszystko co potrzebne. Tylko trzeba się zaopatrzyć w dużą ilość innych
          zadań i ćwiczeń...
          • Gość: szarak23 Re: Fizyka z ZamKoru IP: *.tvgawex.pl 24.10.06, 16:03
            ,,Pełne przygotowanie do matury z fizyki'' to polecam.
    • Gość: beti Re: Vademecum maturalne IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 18.10.06, 19:29
      widze ze na medycyne tez sie szykujemy : )
      • Gość: szarak23 Re: Vademecum maturalne IP: *.tvgawex.pl 19.10.06, 15:14
        Ale kto to ma? Dobre jest np. z biologii Vademecum?
        • Gość: mac Re: Vademecum maturalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:59
          moja nauczycielka poleca te vademecum, mi sie tez dosyc podoba, ale dosyc
          drogie jest
          • Gość: szarak23 Re: Vademecum maturalne IP: *.tvgawex.pl 19.10.06, 17:50
            No wiem, że drogie. Komplet ok. 200 zł z tych trzech w tym testy 2007. A od
            wydawnictwa 150 zl ok. Dlatego pytam kto ma, bo boje się w ciemno kupować. Moze
            byc drogie, ale byle bylo dobre.
    • Gość: jejujej Re: Vademecum maturalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 21:50
      Jeśli chodzi o biologię polecam vademecum Ewy Pyłki-Gutowskiej... Mała, czerwona
      książeczka:)
    • Gość: viva Re: Vademecum maturalne IP: *.algo.radman.pl 19.10.06, 22:15
      Nie mam tych książek. A do bioli to polecam dwutomowe repetytorium Danowskiego.
      • myszo-skoczek Re: Vademecum maturalne 19.10.06, 22:56
        Danowski dobry na egz wstepny ale nie na mature
        • Gość: Kamil Re: Vademecum maturalne IP: 82.139.52.* 21.10.06, 23:27
          Znam trochę te ksiazki bo ej przegladąłem dlatego moge sie wypowidzieć - co do
          biologii to podręcnziki z operonu na mturę wystarczą, do chemii polecam zbiór
          pazdry i podreczniki rozaka sa nawet niezłe, a fizyka zamkor (teraz też mój sor
          poleca te z PWNu) jest najlepszy a ze zbiorów to kruczek, najtrudniejszy bo
          zadania sa znacznie trudniejsze niz na mturze ale ucyz myślec logicnzie, a znim
          sie za niego ktos ma zabrać to neich powtórz matematyke, np. rózniczki, bo
          czesto tam występują ;)) a te vademeca sa fakatycnzie droge, a tych samych
          autorów co analogiczne podręcnziki, więc pewnie i część wiedzy w nich sie
          pokrywa z ta z ksiazek.
          • Gość: szarak23 Re: Vademecum maturalne IP: *.tvgawex.pl 23.10.06, 15:29
            Rożak jest beznadziejny. Masa błędów. Lepszy WsiP. A Danowski do bioli to
            trochę kiepskie ryzunki, schematy, za małe.
            • Gość: wd Re: Vademecum maturalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:36
              www.mojamatura.pl/bonus/cwikonografiaXVIwiek.pdf
    • Gość: Kamil Re: Vademecum maturalne IP: 82.139.52.* 23.10.06, 20:38
      no neiw eim czy w rozaku tak mnośtwo błędów, znacnzie wiecej ma ich operon. Poza
      tym zadania w opeornie sa monotonne i dosć tendencyjne. Danowksi dobry ale dla
      zaawansowanyhc, nei do matury, rysunki troche słabe, to fakt.
      • Gość: szarak23 Re: Vademecum maturalne IP: *.tvgawex.pl 24.10.06, 16:04
        Operon z chemii jako podręcznik to nie, ale WsiP akurat.
        • Gość: madzia Re: Vademecum maturalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 15:22
          Ja zaryzykowałam i zamówiłam to vademecum z biologi (polecała je nasza
          nauczycielka). Ma przyjść na dniach więc jak tylko je dostane i dokładnie
          obejrzę to napisze co o nim mysle :)
    • Gość: DoMiśka :-) IP: *.mcon.pl 31.10.06, 19:45
      Z biologii lepiej kupić Repetytorium maturzysty poziom podstawowy i rozszerzony
      (w jednej książce)z wydawnictwa Greg. Ta książka ma charakter dobrego
      vademecum... U mnie na lekcji babka z biologii pokazywała to nowe vademecum z
      Operonu... według mnie jest w ogóle nie poręczne. Nie polecam
      • Gość: szarak23 Re: :-) IP: *.tvgawex.pl 02.11.06, 19:58
        Tak mam tego Grega, ale niektórych rzeczy tam nie ma. Np. brak zoologii, a
        botanika też taka trochę elementarna, nie na rozszerzoną biolę. Mam
        repetytorium Wsip ale wolałbym mieć jeszcze coś, żeby mieć pewność, że zrobiłem
        co mogłem. Poza tym można sobie uzupełnić wiadomości z kilku wydawnictw. Ale
        ten Greg z niektórych działów jest ok. Nie narzekam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka