Dodaj do ulubionych

A co będzie jeżeli...

29.10.06, 23:37
Za rok będę (mam nadzieję) pisać maturę... Planuję zdawać ją z angielskiego
na poziomnie podstawowym oraz z polskiego i historii sztuki na poziomie
rozszerzonym. Planowałam też pisać maturę z historii (rozszerzoną), ale
doszłam do wniosku, że sobie nie poradzę. Tylko za bardzo nie wiem co będzie
jeżeli jako drugi kierunek studiów wybiorę ten, na który trzeba będzie mieć
zdaną maturę z historii... Czy mam wtedy jakieś szanse na dostanie się? Jest
możliwość napisania jakiś egzaminów wstępnych?
Obserwuj wątek
    • Gość: sld Re: A co będzie jeżeli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:17
      Tak, wiekszosc uczelni dopuszcza mozliwosc pisania egzaminow (z wlasnych obeserwacji - na pewno UMCS - WPiA, AP - hist.). Ja osobiscie wolalbym jednak zdawac mature, przynajmniej wiadomo czego sie spodziewac.
      • Gość: adziunia Re: A co będzie jeżeli... IP: 213.199.252.* 30.10.06, 13:06
        A nie mozesz po prostu zdawac rozszerzonej historii jako przedmiotu
        dodatkowego?? tego przedmiotu nie mozna oblac, poza tym jak na jakis kierunek
        nie bedzie liczona historia to nikt na ten wynik patrzec nie bedzie, a gdybys
        zmienila zdanie po maturze i chciala zdawac gdzies gdzie wymagaja historie to
        przyda ci sie.
      • Gość: hmm Re: A co będzie jeżeli... IP: *.chello.pl 31.10.06, 08:17
        Ale np. UW nie dopuszcza takiej możliwości (przynajmniej tak było w tym roku).
        • Gość: B. Re: A co będzie jeżeli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 13:07
          Nie wiem jak jest na uczelni, na ktorą w przyszłości będziesz chciała się
          dostać, ale z własnego doświadczenia wiem, że jeżeli nie zdajesz jakiegoś
          przedmiotu to możesz przystąpić do rekrutacji ale dostajesz z niego 0%, więc
          lepiej zdawać (zawsze zdobędziesz jakieś punkty). Radzę też wszystkie potrzebne
          przedmioty do rekrutacji na poziomie rozszerzonym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka