kkkaaamil 17.11.06, 11:04 Jak wam poszło? Jak podpisaliscie banknoty ja: 4,1,2,3 a władców wpisalem w tej tabelce: Chlodwig I, Otton I i Grzegorz VII... Piszcie odpowiedzi jak pamietacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:06 Ja banknoty tak samo chyba, zreszta potem zobacze jak beda juz odpowiedzi, bo sie wkurzylam,że taka tęoa jestem. Władców źle wpisalam,ale kit z tym, trudno sie mówi.A jaki szyk zbrojny był na tej wazie? Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:07 Ja wpisałem falange bo tylko taki pamietałem ze starozytnej Grecji, chociaz wydawało mi sie to do falangi niepodobne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:07 A hoplici B falanga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Historia rozszerzona IP: *.os.amsnet.pl 17.11.06, 11:07 Jaki temat wypracowania był? Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:09 hahah, ja tez falange,ale co z tego jak napisalam piechurzy a nie hoplici:P A wypracowanie bylo cos o szlachcie w XVI i XVII wieku i o upadku demokracji w okresie międzywojennym (1918-1939) czy jakos tak... Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:10 I. Zmiany w systemie sprawowania władzy w Rzeczpospolitej Szlacheckiej XVI-XVII. II. Kryzys demokracji europejskiej 1918-1939. Czy jakoś tak :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:12 w tych abcd jak macie? ja w tym z plakatem A, a w tym drugim D a Wasze prawda fałsz? jak Wam poszło? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:13 Ja mam tak samo. Chyba :D Bo zaznaczyłem Generalna Gubernie i Orędzie Wilsona, a nie pamietam literek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:14 no to D było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:15 To nie orędzie Wilsona, tylko Akt 5 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:14 Ja tez dalam A w tym plakacie i też D:) A kto zagrtodzil swym cialem drogę na sale sejmową? Odpowiedz Link Zgłoś
kasica881 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 12:23 ja nie moglam zdawac hiry bo u mnie jest to przedmiot dodatkowy... Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:12 A najbardziej posrany był ten obraz z republika francuską 1792-1892... Co tam wpisaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:15 No coś Ty, to mialo być orędzie wilsona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:19 Kobito, to chodziło o "umiędzynarodowienie sprawy polskiej" i dlatego Akt dwóch cesarzy. Pomyśl o chronologii. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:20 mnie się wydaje,że orędzie wilsona mialo być, zreszta pozniej zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:21 Tu nie ma co oglądać. Wierz mi na słowo (i wiedzę). Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:24 To różnie można interpretować. Sprawa polska od zawsze była na tej małej arenie miedzynarodowej- zaborcy. Dopiero oredzie Wilsona to wyjście na skale globalną... przynajmniej ja tak myślałem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:26 Ja chciałam się zapytać o mapkę, na której były tereny z podpisami Chmielnicki, Radziwiłł, o jakie wydarzenie chodziło? Czy nazwa Klodwig też jest poprawna? Czy zaliczą, jeśli napisałem choplici przez 'ch'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:31 Chlodwig lub Klodwig, to to samo (także Klovis - z czego z czasem powstał Louis, i co tłumaczy dlaczego Ludwik to imię koronacyjne królów Francji). "Choplici" - nie pownni Ci uznać, w końcu albo ktoś zna historię (w tym nazewnictwo i terminologię, albo nie). To może także "czerczil", nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfoczunia Re: Historia rozszerzona IP: *.opole.internetia.pl 17.11.06, 11:27 Ja mam takie odpowiedzi : 1. Babilonia - Marduk i Isztar Egipt - Anubis i Izyda Indie - Śiwa i Winszu 2. A - hoplici B - falanga 3. grecka rzymska Panteon Koloseum Propyleje Parteon Erechtejon Łuk Tytusa 4. A - tesc B - Włodzimierz I Wielki, Wsiewoład, Włodzimierz i Światosław 5. A - Karol Wielki B - Otto II C - Grzegorz VII 6. Królestwo Polskie w okresie pelnego rozbicia dzielnicowego w XIVw. (ale to na bank mam źle) 7. A - Ernest Habsburg B - Iwan Groźny C - Henryk Walezy 8. Potop szewdzki (to też pewnie źle0 9. A - Stanisław Rejtan B - Insurekcja Kościuszkowska, Powstanie styczniowe 10. A - Wielka Brytania B - USA C - Francja 11. A - Wielka Brytania, Rosja B - import żyta i innych - zwiększenie popytu i podaży Tursji - wymiana handlowa z Turcją 12. d) - orędzie Wilsona 13. A - 4 B - 3 C - 1 D - 2 14. A - a)(źle) B - ---------- 15. A - prawda B - fałsz C - prawda 16. właściwe zwyrodniałe - monarchia - tyrania - politeja - demokracja - rządy arytokracji - oligarchia 17. A --------- B --------- 18. zjawisko zrównania pozycji chłopa i szlachica (w dużym skrócie) 19. -------- 20. A - prawda B - falsz C - fałsz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:32 I słusznie, ktoś musi nie zdać, aby zdać mógł ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:48 Oby Ci się noga nie powinęła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bisai Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:09 A cóż to za nowe teorie? Przecież równie dobrze zdać mogą wszyscy, nie ma ograniczonej liczby miejsc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi_fish Re: Historia rozszerzona IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 11:36 ja chyba w większości strzelałam, ledwo kojarząc fakty, szczególnie XXwiek, ale uwaga uwaga! Niektóre mam tak jak Wy :D (czyt. 1 i 2 ;)). Który temat opracowaliście? Wybrałam pierwszy, bo XX wiek najciekawszy, ale nic z niego nie zrobiłam od gimnazjum, a i tam niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:38 Jesteś strasznie chamski Jury, zachoujesz sie jakbyś pozjadał wszystkie rozumy świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:41 Sorry, nie chciałem Cię urazić. To był żart, a w istocie parafraza. A co rozumów, to jednak z móżdżkiem nie przepadam, a właściwie w ogóle nie jadam. Pozdrawiam Cię Czekoladko (cóż to za apetyczny nick?!) i jeszcze raz nie proszę, gniewaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 11:42 Przepraszam za literówkę, Proszę - nie gniewaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:43 phi... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 11:45 Podejrzewam,że ta literówka była specjalnie zrobiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi_fish Re: Historia rozszerzona IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 11:53 czuję się jak bohaterka tragedii antycznej: z jednej strony powinnam poprzeć Czekoladkę, bo ma rację, z drugiej Jury zaznaczył to co ja i to powoduje moją nadzieję, że jego odpowiedź jest poprawna... :/ ... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:56 Jury ma rację. W wielu podręcznikach jest wprost napisane to sformułowanie, że "Akt 5 listopada umiędzynarodowił sprawę polską". Naprawdę, choć może na logikę wychodizłoby coś innego. Ale, ludzie, to tylko 1 punkt i nie ma sensu się o niego kłócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi_fish Re: Historia rozszerzona IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 11:58 z mojej logiki wynikała właśnie ta odpowiedź (tak, tak, jestem trochę wypaczona), pomyślałam, że D jest zbyt proste... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:54 Spaliłam to... Ze wszystkich mozliwych wydarzeń i pojęć dali akurat te, które wyleciały mi z głowy - Radnot i hoplitów. Ja po prostu cały czas czułąm, że, kurczę, wiem to, tylko nie mogę sobie przypomnieć nazwy...:(. Źle uzupełniłam też tą tabelkę z władcami i papieżem...:(. Co do reszty - trudno powiedzieć, brałam na logikę, ale ta mnie czasem zawodzi.. Na przykład te banknoty... Albo ta karykatura - napisałam, że autor wyśmiewa ślepe zawierzenie ideaom hitlerowskim, no i że chodzi o ziemie włączone do III Rzeszy. Tego jeszcze nie braliśmy, ale tak sobie wydedukowałam... W sumie najbardziej jestem zadowolona z wypracowania - trochę lałam wodę i rypnęłam się w dwóch datkach, ale poza tym okay - a wzięłam kryzys demokracji... Ile mieliście "wybranych" przykładów?? Ja wzięłam tylko Niemcy i Włochy, ale zanalizowąłamw miarę dogłębnie. Koleżanka napisała jeszcze o Rosji, ale to wydaje mi się nie do końca przemyślane, bo w końcu w Rosji nigdy wcześniej tej demokracji wtedy nie było...CO myślicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 12:03 Nie musicie nikogo popierać.Ten Jury mi sprawił przykrość i tyle. I mi nie chodzi o jakieś głupie zadanie tylko o to w jaki sposob powiedzial,że nie zdam matury. Ja w wypracowaniu napisalam też o Niemcach ale lałam wode i nie wiem czy coś za to dostane:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:06 nie załamywać się, tylko wziąć się do pracy - to dopiero próbna. mi samej nie poszło za dobrze, ale wiem, z czego mam braki i do maja to nadrobię. a Jury niech się na olimpiadę wybierze a nie traci czas na przecież takie pełne mułów forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 12:08 Zupełnie nie rozumiem, dlaczego w temacie o kryzysie demokracji koncentrowałaś się tylko na Niemczech i Włoszech. W odniesieniu do tych państw należy mówić o upadku demokracji, a nie o kryzysie. A kryzys demokracji to Polska (zamach majowy i jego następastwa), Litwa, Węgry. Także Francja i Wielka Brytania, gdzie narasta przekonanie, że demokracja to rządy dla słabeuszy, a my (tu dodać właściwe - np. komuniści, faszyści, itp.) z naszym zdrowym podejściem do kwestii państwowych i narodowych zniszczymy słabeuszy. Patrz narastanie tendencji autorytarnych w Europie lat 30.tych. I o tym trzeba było pisać. Choć oczywiście nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:27 Nie zgadzam się. Oczywiście, o Polsce też mogłam napisać, ale Włochy i Nimecy do tego tematu pasują jak najbardziej - upadek to nie kryzys?? I upadek w tych krajach to nie kryzys ogólnie w Europie?? Zresztą, nawet w podręcznikach pod hasłami "Kryzys europejskiego parlamentaryzmu" jest zawsze mowa o właśnie ustrojach totalitarnych Włoch i Niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi_fish Re: Historia rozszerzona IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 12:29 Moim zdaniem upadek to skutek kryzysu i nie trzeba sie było skupiać na Polsce, bo by zaznaczyli to w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.toya.net.pl 17.11.06, 12:38 Oczywiście. Macie rację, ale pragnę zauważyć, że pisząc tylko o Niemczech, Italii i (ewntualnie Rosji) po prostu zawężacie temat. Tylko tyle. Przecież kryzys to coś więcej niż tylko dyktatury. To także nastroje społeczne, ogólny ton społeczeństwa. Przekonanie, że Oswalda Mosley'a - lidera brytyjskiej partii faszystowskiej - można przyjmować na salonach, że może warto dogadać się z silnymi choć antydemokratycznymi partiami, bo można w ten sposob załatwić parę własnych interesów. Bo "demokracja jest jak papier toaletowy" - do jednorazowego użytku, a "władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy". To nie są cyctaty z dwudziestolecia, ale oddają istotę pogardy do demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:33 Ale, dziubek, w temacie było "Na wybranych przykładach"!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:32 ja napisalam o Niemcach, Włoszech, Rosji i Polsce, 3 stronki mi wyszły, a reszta ogólnie dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 12:44 Ja chyba jakies prochy bede brac zeby to wszystko wkuć:/ nie,żartuje. Ale pocieszam się,ze chociaz ten moj niemiecki podstawowy dobrze napisalam:) Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 12:51 a co? pomogl Ci na pamięć?:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 12:53 na pamięć to magnez i orzechy xD sprawdzone xD Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 12:59 ja jakos pije magnez i nic:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:01 bo bez orzechów :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:05 Czy można powrócić do tematu matury z historii? Chciałbym tu zobaczyć w miarę wiarygodne wyniki, a nie dysputy o magnezie i orzechach, zdaje się, że od tego są inne fora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:09 "w miare wiarygodne wyniki" zobaczysz sobie za kilka godzin w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Jury Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:05 człowieku po co tyle agresji?? no po co?? bezsens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pneumak Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 15:37 to tak jak ja....wiesz może amnestia nas obejmie Odpowiedz Link Zgłoś
joanat Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 16:39 Sluchajcie... W zadaniu 10b prawidlowa odp podana w kluczu jest USA... Czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego??? Ja napisalam Wielka Brytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeNi* Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:05 bankntoy tak samo,ale pierwszego wladcę wpisałam Karola... nie przejmujmy sie,to tylko jest próbna:) Odpowiedz Link Zgłoś
kkkaaamil Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 13:08 Raczej nie Karol, bo tam było napisane, że gość z dynastii Merowingów. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 13:13 Ja też wpisalam Karola... ale i tak nie zdam wiec jeden Karol w ta czy w tamtą mi nie szkodzi:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa i tyle Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:16 moim zdaniem łatwa nie była...bo np.napisałam Włodzimierz Rejtan :/ no to juz 0 ptk.W każdym razie wiecie rypniesz się w 1 podpunkcie zadania i już 0 ptk. |:( masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reeq Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:18 ja też Włodzimierz Rejtan. Chodziło mi jeszcze po głowie Stanisław, ale na Tadeusza nie wpadłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reeq Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:16 Oczywiście że Chlodwig i nie ma co nad tym dysputować. Bardziej mnie ciekawią takie kwestie jak: czy "emancypacja" w odniesieniu do równouprawnienia opisanej przez Tocqueville'a będzie na miejscu?. Ciekawi mnie też wasza opinia nt. mapki obrazującej ziemie polskie w okresie potopu szwedzkiego - było tam podaj nazwę wydarzenia; jak sądzicie "Potop Szwedzki" będzie na miejscu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:19 napisałam po prostu Potop Szwedzki... zobaczymy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:20 ja tez napisałam Potop Szwedzki, a co macie w tej pierwszej mapce? i czy ktoś wie o której i gdzie będzie klucz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reeq Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:22 Pierwsza mapka to oczywiście Polska za ostatniego Piasta Kazimierza III. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:23 no do dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:25 Ja napisałam Polska po pokoju w Kaliszu w 1343 :D Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 13:28 To fajnie macie bo ja napisalam: Mapa polityczna Krolestwa Polskiego w XIV wiekum, hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reeq Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:30 Oczywiście po pokoju w Kaliszu Kazimierz Wielki przyłączył "trochę" ziem. Trzeba się było przyjrzeć dokładnie mapie, gdyż podane były tam daty przyłączenia i kilka było po 1343 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:32 nawet nie kilka, tylko sporo ;) dlatego napisałam "po pokoju" ;) cóż, zaliczą, albo nie, mogłam podać tego Kazia... Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Historia rozszerzona 17.11.06, 13:32 Jeszcze nie doszlam do tego przy powtarzaniu:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:34 ja też nie, ale w głowie mi utkwiły bitwy z Krzyżakami bo od podstawówki to lubiłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:38 Ja tam napisałam coś o nabytkach terytorilanych Polski w XIVw. Doszłam do wniosku, że skoro w pytaniu pisze, żeby się skupić na czasie (czy jakoś tak), to sformułowanie "Za panowania Kazimierza Wielikiego" będzie nie do końca dobrze. A ta mapka to był traktat w Radnot i wiedziałam, o co tam chodziło, nawet datę, o zgrozo, pamiętałam, ale za Chiny nie mogłam sobie przypomnieć tej krótkiej nazwy "Radnot". Idiotka ze mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Historia rozszerzona IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 17.11.06, 13:35 co do mapki to ma być granice Królestwa Polskiegp pod koniec panowania Kazimierza Wiekiego ( własnie sprawdziłam w atlasie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a`ga` Re: Historia rozszerzona IP: *.satfilm.net.pl 17.11.06, 13:36 ta mapka druga to byl uklad w Radnot!!! na bank...szkoda ze nie potop..ale to byl uklad...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rell Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:36 ja napisałam tylko "rozwój terytorialny państwa polskiego w latach: ____ do ____" (nie pamiętam jakie tam były). 2. mapki nie podpisałam a Chlodwiga wpisałam tylko dlatego że przyjął chrzest. a drugi dałam Otton I i nie wiem czy to jest dobrze. w 3 Grzegorz VII jak zinterpretowaliście plakat? kogo uosabia kobieta? napisałam że WOLNOŚĆ bo skojarzyła mi się z obrazem "wolnośc prowadząca lud na barykady" (czy coś takiego) wypracowanie mam beznadziejne, napisałam o niemczech i włoszech i w dodatku same ogólniki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puśka Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 13:39 Masz bardzo dobrze, ot był Grzesio :). Ja to ksopałam, bo dałam tam Pepina i Ottona, ale II :(. Zreszta juz za jeden błąd straciłabym punkt. Co do tej kobity to też napisałam, że to Wolnośc, zresztą pisałam, co mi tylko przyszło do głowy, żeby utrafić :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Historia rozszerzona IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 17.11.06, 13:41 ja mam hoplici i falanga, potem jescze dałam ze jest tesciem, hmm dałam Chlodwig i Otton II potem Kalikst(zmysliłam :p) potem dałam prawda fałsz prawda, a ostanim dałam prawda fałsz, fałsz, i tam ma byc układ w Radnot na 100% i wieciej juz nie paiemtam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebciu Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:53 Babka z plakatu to alegoryczne przedstawienie Francji...taka sama babka jest na pomniku Rewolucji Francuskiej na placu Bastylii w Paryżu:P Dobrze że bylem w tym roku to mi sie skojarzyło...a napewno To nie Karol Wielki w tej tabelce...ja sie jeszcze łudze...a teraz jak sobie Myśle to w sumie o jakiej my demokracji mówimy w przypadku Rosji (monarchia), Włoch (tez cos z królem) Hiszpanie (jak w moim wypadku)...dobrze że o tych Niemcach i Hitlerze się rozpisałem troche:P:D Ogolnie nie byla taka trudna ta maturka:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieniasy to niema byc zaden potop szwedzki tylko rozbior IP: *.mt.pl 18.11.06, 13:46 rozbior zaproponowany przez chmielnickiego w polowie 17-tego wieku pomiedzy niego, szwecje, brandenburgie, radziwilla i rakoczego...przeciez to byla mapa polski a na niej napisane inne panstwa albo wladcy? tak trudno sie bylo domyslic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorka Re: Historia rozszerzona IP: *.chello.pl 17.11.06, 13:55 ta druga mapa to była Polska za czasów Kazimierza wielkiego, nie?xIV? też napisałam tak władców. tam gdzie był wierszyk, dałam Tadeusza Rejtana, powstanie styczniowe, kościuszkowskie...pierwsze z tymi bogami, to był:marduk, Isztar do Babilonii, Anubis i Izyda do Egiptu-oczywiste:)wiecej grzechów nie pamiętam:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wosiu arkusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:59 dajcie jeż plz link do arkusza, bo nie pamietam tresci wszystkim pytan ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena Re: Historia rozszerzona IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 17.11.06, 13:59 jak ktos bedzie miał klucz to dajcie plisss :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rell Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:02 podobno ma być dopiero 20.11 tak jest napisane na stronie CKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Historia rozszerzona IP: *.crowley.pl 17.11.06, 14:09 Ja mam takie odpowiedzi : 1. Babilonia - Marduk i Isztar Egipt - Anubis i Izyda Indie - Śiwa i Winszu 2. A - hoplici B - falanga 3. grecka rzymska Panteon Koloseum Propyleje Parteon Erechtejon Łuk Tytusa 4. A - tesc B - Włodzimierz I Wielki, Wsiewoład, 5. A - Chlodwig B - Otto I C - Grzegorz VII 6. Polska za Kazimierza wielkiego wraz z lennami stan z 1370r-śmierć wladcy 7. A - Ernest Habsburg B - Iwan Groźny C - Henryk Walezy 8. tutaj nie wpadlam na Radnot mam jakis kit o planie rozbioru w XVIIW 9. A -Tadeusz Rejtan B - Insurekcja Kościuszkowska, Powstanie styczniowe i listpoadowe (pisalo tam cos o belwederze !!) 10. A - Wielka Brytania B - USA C - Francja 11. A - Wielka Brytania, Rosja B - import żyta i innych - cos o infrastrukturze (drogi kolej) -i cos o zmianie systemu gosp. ale to slabe mam 12. akt 5.listopada !!! 13. A - 4 B - 1 C - 2 D - 3 14. A - generalne gubernatorstwo (warszawa byla w gg a ten osiolek czytal kupiera warszawskiego ale glowy nie dam za ta odp) B - ---------- 15. A -tu nie pamietam kolejnosci ale chyba prawda falsz prawda B - C - 16. właściwe zwyrodniałe - monarchia - tyrania - politeja - demokracja - rządy arytokracji - oligarchia 17. A zakaz wiezienia szlachcica bez wyroku B w angli zrobili rade baronów ktora miala pilnowac przestrzegania tego a w pl jak krol nie przestrzegal przywileju to szlachta zawiazywala rokosz (tworczosc wlasna:) 18. zjawisko zrównania pozycji chłopa i szlachica (w dużym skrócie) 19. -------- 20. A - fałsz (?niepamietam chyba) B -falsz? C prawda bodajze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 14:18 co do osiołka - s. 198 w podręczniku do III kl. wyd. Nowa Era :) - nie lubię tego podręcznika ale miło mnie zaskoczył :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Historia rozszerzona IP: *.chello.pl 17.11.06, 15:27 oo spoko, uważam że historia nie była trudna. zła jestem na siebie że napisałam stanisław rejtan a nie tadeusz, co do banknotów nie wiedziałam czy wczesniej było 1000 czy 500złoty. wypracowanie napisałam na jakies 4 strony. jak nie bedzie miała jakiś głupich błędów typu stanisław rejtan 80% spokojnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Klucz! 17.11.06, 14:51 Jak bedziecie coś wiedzieć o kluczu to napiszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afr. Re: Klucz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 15:14 I ja po historii rozszerzonej. nie napisałam wypracowania z prostego powodu- do czasów nowożytnych jeszcze w powtórkach nie doszłam a 20lecie międzywojenne jeszcze nie wizięte ponieważ historię miałam ostatni raz miesiąc temu bo tak przepada. Ale poza tym zrobiłam wszystko. Coś mi sie tylko wydaje ze takie proste to w maju nie będzie. Gdybym się nauczyła tego 20lecia to mogłabym spokojnie liczyć na wynik ok 80% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bisai ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 15:28 Jak to możliwe, że "ja' pamięta wszystkie pytania po kolei?? Czy one już gdzieś są w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ... IP: *.crowley.pl 17.11.06, 22:09 poprostu skopiowalam szablon od ktoregos z poprzedników wypowiadających sie na forum i zmienilam to, co napisalam inaczej :) klucz cke ma ponoć zamiescic w necie w pon 20ego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: one love Re: ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.11.06, 22:39 kurcze. Nie moge otworzyc tego klucza :/ ten link co podawaliscie wczesniej nie działa, a przez wyszukiwarke lipa. jesli ktos ma klucz, to podajcie pliz. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gniecha Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:04 Ale jak to, nawet nie zaczęłaś wypracowania?? No, sorry, ale każdy by cokolwiek napisał, mając jaką taką wiedzę o świecie. Hitler, trochę wodolejstwa, albo Nihil Novi, liberum veto i coś o sejmach. bez kitu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puśka Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:13 www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/hist_ocen_pr.pdf Sprawdziłam sobie. Mam góra 33 punkty. A Wy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paceminterris Re: Klucz! IP: *.chello.pl 17.11.06, 16:15 Ja mam między 36 a 41 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:16 ale jaja:P mam 35% :D ZDANE bez zadnego przygotowania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paceminterris Re: Klucz! IP: *.chello.pl 17.11.06, 16:17 Skąd taka pewność? Przecież nie wiesz jak ocenią ci wypracowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Klucz! 17.11.06, 16:29 O, wyszlo mi,że bede miala ok. 16 punktow, wow:D czyli jednak zdalam:P gdybym sie przygotowala lepiej to z pewnością byloby więcej,czyli na maturze właściwej pojdzie mi nieźle:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godfather Re: Klucz! IP: *.pronet.lublin.pl 17.11.06, 16:56 nie ma sie z czego cieszyc, ja bez zadnego przygotowania(nie liczac fakow i lekcji) mam miedzy 70-75% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Klucz! IP: 212.106.17.* 19.11.06, 23:05 Mam prosbe do wszystkich, czy byłby ktos tak uprzejmy i mog wysłac mi klucz z odpowiedziami do poziomu rozszerzonego? moj mail: 1damiandamian@wp.pl. Z gory serdecznie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rell wszystkie klucze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 17:24 matura.interia.pl/id/sg/n/www/n/wys?inf_id=818858 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotki Re: Klucz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:04 ja tez zdałam :) matko jak dobrze...jestem w klasie z podst histą i nauczyciel by poprostu się ze mnie śmiał,że porywam się na niemożliwe zdawanie historii rozsz . A w maju będzie i tak lepiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgbeata Re: Klucz!(mi sie nie otwiera why?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 00:33 gdzie jest jeszcze ten klucz?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:56 hyhy chodzi mi o podstawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:00 ja też mam 20 bez wypracowania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa bb cc dd Re: Klucz! IP: *.aster.pl 17.11.06, 17:16 a macie arkusz czy naprawde pamiętacie po literkach? jak mozecie dajcie arkusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:23 www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/hist_ocen_pr.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa bb cc dd Re: Klucz! IP: *.aster.pl 17.11.06, 17:28 chodziło mi o arkusz ten który rozwiązywalismy nie odpiowiedzi, ale dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ba arkusz...? IP: *.tsi.tychy.pl 17.11.06, 17:35 dajcie link z arkuszem jak by sie dalo :) tez bym chciala sprawdzic ilemampkt a nie pamietam pytan. co sadzicie o plakacie... bo jak czytam ich interpretacje to sie poddaje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: arkusz...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:36 www.cke.edu.pl/images/stories/Matura_probna_06/hist_pr.pdf Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 plakat 17.11.06, 20:04 Mnie się akurat udalo i napisalam wszystko co jest w kluczu:P gdyby nie ta analiza źródeł to by kiepsko było a tak to mam 15 punktów bez wypracowania:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:15 heh..no ja mam 11pkt ( wtym wypracowanie), wiec jest targicznie..zmieniam chyba na podstawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 18:38 no sorry,jednak 13..heh duzo tak czy siak mi to daje. ogolnie to lipa:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bisai Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 19:48 Jak to w tym wypracowanie, przeciez za wypracowanie jest 20! czyli jeszcze sporo moga Ci doliczyć Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Do krytykantów 17.11.06, 19:57 Wkurzacie mnie ludzie, naprawde.Tak wszyscy krytykujecie jak ktoś pisze,że ma 30% i sie cieszy,że zdał. No ciekawe z jakiej klasy jestescie? Pewnie z tej gdzie mają rozszerzony wos i historie,co? Ja nie mam rozszerzonej historii(mam tylko godzine tygodniowo) i w dodatku w trzeciej klasie nie mam WCALE wosu a w 1 i 2 klasie mialam tylko po 1 godzinie tygodniowo a i tak zawsze coś wypadalo wtedy ui tego wosu to moze mialam 15 razy w roku, tak samo historie. Za to ja jestem w kalsie z rozszerzonym niemieckim i ten niemiecki NAPRAWDE jest rozszerzony. Niemieckiego mam po 2 razy dziennie i z dnia na dzień muszę się uczyć tony nowych słówek,odrabiać z 10 zadań związanych z gramatyką i napisać przynajmniej jedno wypracowanie. I to z dnia na dzień,a nie że na wypracowanie mam 2 lub 3 dni.O tym,że na każdej lekcji mam kartkówkę to już anwet nie wspominam.( do tej pory mam już 40 ocen), bo babka poza niemieckim świata nie widzi i nie jest dla niej ważne,że oprocz niemieckiego mamy inne przedmioty. Więc sie tak nie szczyćcie tym,że macie po 70% a jak coś to skromnie, a nie krytykując innych, bo podejrzewam że WY nie macie tak przegwizdane jak ja i nie zasypiacie dopiero o 1 w nocy żeby zdążyć ze wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Do krytykantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:02 Po pierwsze nikt nikogo nie krytykuje.Po drugie sama wybrałaś swój profil.Po trzecie wszyscy mają dużo innych zajęć.Po czwarte i najwazniejsze może lepiej w ogóle zrezygnuj z matury bo przecież i tak nie masz czasu się na nią uczyć.Co za podejście:/Przecież to jasne,że maturę pisze się po to żeby mieć jak najlepszy wynik.A 30% raczej nie ma się co chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Do krytykantów 17.11.06, 20:06 Jakaś nienormalna jesteś, lecz się. Sama sobie rezygnuj,ale widze że jesteś za tępa,żeby zrozumieć aluzję... też mam dużo zajęća moja szkoła nie organizuje żadnych fakultetów więc jeśli sama potrafiłam się zmobilizować do nauki to chyba wychodzi to na plus. I ktoCi pwoiedział,że 30%? 30% to ja mam bez wypracowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Do krytykantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:08 Nie życzę sobie żebyś mnie obrażała.Proszę naucz się najpierw zasad kulturalnej dyskusji a następnie wypowiadaj się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka18 Re: Do krytykantów 17.11.06, 20:10 Cóż za oficjalny ton.Hahaha, jak chcesz to mogę jeszcze kulturalniej ale chyba się popłaczesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Do krytykantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:11 :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
afrikanka Re: Do krytykantów 17.11.06, 20:21 Bez egzaltacji czekoladko. Ci co mają ten wos i histe rozszerzone tez na pewno nie obijają się. A jak ktoś lubi się uczyc, interesuje go historia i ma dobry wynik - niech się chwali i co chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Do krytykantów IP: *.microchip.net.pl 17.11.06, 20:48 Nie kłocić się tylko się uczyć ;p ja mam 18 bez wypracowania i jak dla mnie to dosyc marnie. Mam 2 h histy podstawy i 2h rozszerzenia a we wczesniejszych mialam z kazdego poziomu po 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karla Re: Do krytykantów IP: *.microchip.net.pl 17.11.06, 20:50 a i olałam to totalnie bo zmieniam na wos, żeby nie było, że kułam a tu taki wynik ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do krytykantów IP: *.crowley.pl 18.11.06, 06:39 ja bede miala 24-25 bez wypracowania, chyba nieźle pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do krytykantów IP: *.crowley.pl 18.11.06, 06:43 zeby wejść w temat to jestem na mat fizie i mam 1h w tygogniu (w 1 i 2 kl dwie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Do krytykantów IP: *.chello.pl 18.11.06, 15:54 weź sie tak nie stresuj, tez mam prze..e w szkole i 1 godzine histori w tygodniu, wos od tego roku. jakoś mam 80% bez przypominania sobie. ale absolutnie nikogo sie nie krytykuje bo każdy pisze na włsne możliwości. Np. dla mnie te 80% to straszna porażka i wcale nie dlatego że jestem nie wiem jakimś mądralą. tylko dlatego że wybieram sie właśnie na historie. nie panikuj, szkoda nerów.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulenka Brawo czekoladko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:41 ja tam się zgadzam z czekoladką.Jesteście strasznymi krytykantami i pyszałkami, ot co! Macie w ogole przyjaciol skoro od kazdego czujecie się lepsi i wyżsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rell Re: Brawo czekoladko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:29 tylko po co kontynuować ten temat. a to z tymi przyjaciółmi to lekkie przegięcie, brzmi jak kłótnia dzieci z podstawówki. czy możemy wrócić do matury? ja tam mam 6h histy w tygodniu a i tak jest ze mnie historyczny matoł, nie czuję sie na siłach by dobrze zdać historię i chyba przerzuce się na wos (którego praktycznie nie mam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulenka Re: Brawo czekoladko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:01 Nie brzmi jak kłótnia tylko taka prawda a nikt nie ma odwagi powiedzieć tego wprost! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi_fish Re: Klucz! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 21:03 i ja w zapędach nawet na 21, bo nie wiem czy jedno mi uznają :)) ale na wypracowanie za bardzo nie liczę... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 00:15 Masz moze klucz odpowiedzi na kompie? bo ja niestety nie zdazylam sprawdzic:/ jesli masz to prosze przeslij na agacia_6@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agna Re: Klucz! IP: *.wroclaw.mm.pl 18.11.06, 14:44 Proszę, niech ktoś jeszcze raz zamieści link do klucza, bo mi się nie chce ściągnąć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Klucz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:02 ehh nie mogę tego otworzyć. Hilfe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi_fish ocena wypracowania IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.11.06, 21:31 no właśnie, jak oni to oceniają, jeżeli ktoś zawarł na przykład nie wszystkie informacje z poziomu I (1-5pkt), ale opisał coś wymaganego na poziomie II(6-10pkt) i III(11-15pkt) (na przykłąd podjął się oceny danego zjawiska/sytuacji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 14:35 Mam prośbe czy ktoś mógłby mi szybko napisac odpowiedzi do kilku pytać bo mi sie klucze nie chcea otworzyć:( Interesuje mnie w jakiej kolejności powinny byś banknoty bo ja mam 4123, gdzie był plakant propagandowy z osiołkiem i co potępaił, jak miała być prawda i fałsz w obou pytaniach. Z góry serdecznie dziekuje jesli by ktos był tak miły;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: Historia rozszerzona IP: *.chello.pl 18.11.06, 15:50 jeżeli ktoś chce klucz prosze podawac e-maile, mam zapisany na komputerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martenjia Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:24 hej!PODAJE SWOJ MEIL ABYŚ PRZESŁAŁ MI ARKUSZ Z KLUCZEM :) marcia.14@interia.pl bede bardzo wdzięczna!PzDR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Historia rozszerzona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 16:27 cześć tutaj mój mail beata415@buziaczek.pl będe bardzo wdzęiczna jesli mi prześlesz klucz z góry dziękuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Historia rozszerzona IP: 89.229.173.* 18.11.06, 17:45 ja bym bardzo chciała :) to jest moj mail: kasienkaw46@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadlenK Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:15 Ja te bym bardzo prosila Inga_dusia@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Historia rozszerzona IP: *.os.amsnet.pl 18.11.06, 18:43 Bardzo proszę o arkusz i klucz:) na e-maila: bgwd14@gazeta.pl Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryzolina Re: Historia rozszerzona IP: *.crowley.pl 18.11.06, 22:00 ja bardzo prosze:) o klucz i jak masz to arkusz też z góry thx: gggras111@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baton Re: Historia rozszerzona IP: *.aster.pl 19.11.06, 10:21 ja bym prosił jak nie sprawi to problemu... :) baton900@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mw888 Re: Historia rozszerzona 18.11.06, 18:44 Czy można prosić o przesłanie klucza...Bardzo proszę...:) Niesamowicie mi na tym zależy. redgar@tenbit.pl A jeżeli chodzi o mnie to nie narzekam...Poszło mi całkiem, a mój wkład w naukę był prawie żaden. Na korzystnej pozycji stawia mnie fakt, że mam rozszerzoną historię i dużo pamiętam z lekcji i fakultetów...Podziwiam osoby, które przy jednej godzinie zdają historię R... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa i tyle Re: Historia rozszerzona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:59 taaa podziwiaj mnie!!!!! :D:D :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.chello.pl 19.11.06, 08:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martensjia Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 09:38 Hej!Ja bardzo dziękuje za arkusz odpowiedzi ,a masz może arkusz z pytaniami?jak tak to popozę:)!marcia.14@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.satfilm.net.pl 19.11.06, 10:14 jesli mozna jeszcze to ja tez prosze:( agnieszka.ch@onet.eu, dzieki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sieq Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: 213.25.48.* 19.11.06, 10:25 glupio tak sie jeszcze prosic ale mnie tez by sie przydal... i arkusz, i klucz. z gory dzieki- siekan@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.chello.pl 19.11.06, 10:57 mam klucz tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesese Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:42 mógłbyś przesłać mi także? nie moge otworzyc tej stronki... BEDE WDZIĘCZNA :) klaudia411@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rell Re: przesłałem klucz tym co mnie o to prosili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:26 jeśli będziesz jeszce raz przesyłać to ja też bardzo proszę agata2504@gmail.com a jeśli nie, to proszę, napiszcie tak mniej więcej, jak jest oceniana praca pisemna, temat2. jakie kraje trzeba było uwzgędnić, co o nich napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plusik88 Arkusze i Odp. - dwa poziomy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:01 Aby wam ulatwic zycie to daje tutaj to co daje ;D arkusz podstawowy: s002.wyslijto.pl/?file_id=08141370145406484826 odpowiedzi do podstaw: s002.wyslijto.pl/? file_id=009504467419246622895354831 arkusz rozszerzony: s002.wyslijto.pl/?file_id=30647928084010221315 odpowiedzi do rozszerzenia: s002.wyslijto.pl/? file_id=41374232814449329697 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rell Re: Arkusze i Odp. - dwa poziomy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 14:41 dzięki dzięki wielkie dzięki :) buziak ;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do plusika88 Re: Arkusze i Odp. - dwa poziomy!!!! IP: *.mtm-info.pl 20.11.06, 01:13 ja tu chyba czegos nie rozumiem? bo czytalam komenty na forum UWr i tam niejaki Plusik88 wypowiadal sie na temat jednego z profesorow... czy to mozliwe abys to byl Ty? w jaki sposob...;>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd beznadziejny klucz= beznadziejny wynik IP: *.chello.pl 21.11.06, 16:08 nie uważacie że klucz był bardzo surowy?? Wystarczy że nie napiszesz imienia i już nie masz 1 ptk. u mnie wszkole najlepszy wynik to troche nieco 60% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: beznadziejny klucz= beznadziejny wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 19:43 W mojej klasie najlepszy wynik to 86%.Ja miałem 78%. Odpowiedz Link Zgłoś