21.11.06, 09:48
Ktoś może zdawał? Jak Wam poszło? Ja zdawalam podstawe;] o rozszerzonej
słyszalam ze baaaardzo tudna a i o podstawie nasza nauczycielka powiedziała,że
nie była łatwa.. Podwyzyli poziom.
A poszło mi tak sobie ;] na majowej musi byc lepiej:)
ma ktos juz swoje wyniki?
Obserwuj wątek
    • Gość: papryka Re: Francuski IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.06, 16:29
      wprawdzie nie zdwalam w tym roku matury, ale mam zamiar za rok zdac podstawe z
      francuskiego. moglabys napisac ile lat uczysz sie francuskiego i po ile godzin?
      bo nie wiem czy mam szanse zdac...:)
      • lemonnka Re: Francuski 21.11.06, 19:25
        Na pewno masz szanse;] Ucze sie franca od gimnazjum czyli jakies 5 lat. Ale
        poziom w gimanzjum mialam neistety nie najlepszy ,moze wiec powiedziec ze ucze
        sie go od liceum. Godzin mam w tygodniu 4. Jeli masz napradwe dobra nauczycielka
        a masz mniej godzin w tygodniu to nic sie nie przejmuj;] duzo zalezyod Ciebie,to
        co Ci moge doradzic to najwazniejsze jest slownictwo. Bo cwiczen gramatycznych
        nie bedziesz miec na podstawie,jedynie to znajomosc jej w takim stopniu zebys w
        maire poprawnie pisała krotką forme wypowiedzi i dluzsza typu list:)
        • Gość: papryka Re: Francuski IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.06, 21:16
          Dzieki :) No ja jestem w drugiej LO ucze sie od pierwszej liceum czyli ponad rok
          w pierwszej klasie mialam dwie godziny, teraz i w trzeciej tez tak bedzie. poza
          tym od dwoch miesiecy mam jedna godzine prywatnie przygotowujaca wlasnie do
          matury. nie wiem jak to bedzie...na razie sama gramatyke przerabiam, a
          slownictwo jak juz to w szkole
    • paulinaa Re: Francuski 22.11.06, 20:34
      tez pisalam podstawe. bardzo łatwa była. w zadaniach zamkniętych mam 33/36 pkt.
      w otwartych mysle ze moge stracic max 3 punkty
      • Gość: evelle* Re: Francuski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:00
        Ja pisałam rozszerzony i okropnie mi poszło mam 53% najgorsze było słuchanie i
        czytanie ale mam 8 godzin fakultetów więc myślę że prawdziwa matura pójdzie mi
        lepiej!!
        Życze wszystkim powodzenia!
      • lemonnka Re: Francuski 23.11.06, 09:12
        Pojęcie latwa/trudna jest subiektywne ;P
        Dla mnie była średnia.
        Najgorzej poszly mi teskty sluchane-60% ,moze dlatego ze nie robimy podobnych
        cwiczen na francuskim.
        • paulinaa Re: Francuski 24.11.06, 19:25
          a my robimy duzo sluchania. poza tym ja robie to w domu-mam książke
          przygotowujaca do matury gdzie jest m.in. kilkadziesiąt zadań zer słuchu,
          polecam! świetnie przygotowuje, słuchanie zawsze szło mi średnio a 2 miesiące
          ćwiczeń z tą książką (kilkanaście zrobionych zadan) i słuchanie na maturze 100%
          • Gość: madmłazel Re: Francuski IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.06, 12:37
            A mogłabys podac tytul tej ksiazki i wydawnictwo? ile ona kosztuje?
            • paulinaa Re: Francuski 27.11.06, 20:52
              to jest to: www.ws-omega.com.pl/product_info.php?
              cPath=74_75&products_id=189 tylko ze to jest pakiet, ale te ksiazki mozna tez
              kupic oddzielnie-samą podstawe lub samo rozszerzenie, naprawde swietna ksiazka,
              polecam!
              • Gość: ktoś Re: Francuski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 22:01
                poszło mi niedobrze, 52%, pisałam rozszerzenie.najgorsze było słuchanie, z
                czytania mialam max.
                • Gość: Dornii Re: Francuski IP: *.telkonet.pl 21.12.06, 18:43
                  Mnie poszlo srednio... 70 % z rozszerzenia, najgorsze oczywiscie sluchanie,
                  szczegolnie ten drugi tekt :) ale w maju bedzie lepiej:)
                  • paulinaa Re: Francuski 21.12.06, 19:14
                    92% z podstawy, nie jestem zaskoczona tym wynikiem co nie zmienia faktu ze
                    bardzo sie z niego ciesze:) w pełni mnie satysfakcjonuje
                    • shadow192 Re: Francuski 23.12.06, 12:03
                      Ja również korzystałam z tej ksiązki! Maturę zdawałam w tym roku i miałam cos
                      ponad 80 procent. Paulinka ma rację - ta książka jest świetna - przygotowuje
                      zarówno do części pisemnej, jak i ustnej, jest także płytka i ćwiczenia na
                      słuchanie - bez tego na pewno mój wynik byłby o wiele słabszy:) Pozdrawiam i
                      życzę powodzonka wszystkim zdającym ten piękny język:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka