czarnapanna1 03.03.07, 21:23 Czesc! mam pytanko: czy jesli nie pojde na poprawke matury w maju z angielskiego, zapisalam sie na podstawowy, to wpisza mi wynik 0% do aneksu? jak to bedzie? czy groza mi jakies konsekwencje jak sie nie stawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnapanna1 Re: poprawa matury 03.03.07, 21:25 poprawiam jeszcze histe i wos, ale na to na bank ide... Odpowiedz Link Zgłoś
nifren Re: poprawa matury 04.03.07, 16:27 no własnie jak to jest? bo ja np. chciałam zrezygnowac z poprawy chemii? ale czy ten wynik co miałam to nadal bedzie wazny? no bo nie chciałam bym go stracic i w finale wyladowac z zero...:p? niech ktos kompetentny sie wypowie pilska :) Odpowiedz Link Zgłoś
rekin_maly Re: poprawa matury 04.03.07, 19:41 jeśli chodzi o poprawe...to nie masz żadnych konsekwencji jesli nie stawisz sie ;) poprostu beda to traktowac jako niepoprawienie:) ale nie jestem pewnien czy wpisza do aneksu 0% czy poprostu nic nie wpisza...bo aneks jest wydawany jesli ktos wynik poprawil:) No i najwazniejsza informacja:) jak mialas na maturze pierwszej 50% To masz je do konca zycia:) i nie ma takiego czegos ze Ci wpisza 0% i ten wynik beda Ci przeliczac w rekrutacji...przeciez przy rekrutacji dostarczasz dwa swiadectwa (pierwotne wyniki+ew.ANEKS) i oni porównują i przepisują korzystniejsze..to chyba zrozumiale :) pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
nifren Re: poprawa matury 05.03.07, 08:56 czyli w najgorszym przypadku bede miała i to 84 % co mam juz i dodatkowo np.0% w aneksie- jak sie nie stawie z tego wniosek ze lepiej pojsc podpisac sie i oddac bo wtedy jak nie poprawie to nie ma zadnej adnotacji yyy dobrze rozumuje?:) a jesli chodzi o podstwe to jak ktos poprawia rozszerzony to podstwe biora mu ta stara tak? bo szczerze wolalabym by mi wzieli ta stara niz przeliczyli wg tego durnowatego przelicznika... (czy tez przeliczaja i wtedy porownuja ktora jest lepsza i ja biora?) Odpowiedz Link Zgłoś
rekin_maly Re: poprawa matury 05.03.07, 13:43 jesli zdawałas juz mature to nic ci nie beda przeliczac wszystko po staremu..i jak teraz poprawiasz rozsz tylko to bedziesz miala poprawiona rozszorzona bez przeliczenia na podstawe...Przeliczenie to stosuje sie tylko i wyłacznie w tym i nastepnych latach matury...prawo przeciez nie dziala wstecz :) Odpowiedz Link Zgłoś
nifren Re: poprawa matury 05.03.07, 15:59 ah tak :) napewno nie działa....?też tak kiedys myslałam :P:) dzieki bardzo za info :* Odpowiedz Link Zgłoś
aquira Re: poprawa matury 10.03.07, 13:04 Nic się nie stanie jak nie przyjdziesz na angielski. Do aneksu wpisują tylko najwyższe wyniki, a pewnie miałaś więcej niż 0% ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzagodaa Re: poprawa matury 21.04.07, 18:24 A jeśli nie uzyska się wymaganych 30% to nie zabiorą matury,prawda?:P Ja złożyłam deklarację,ale jednak ciężko jest pogodzić naukę do matury ze studiami,więc nie wiem jak mi pójdziem,a spróbować chcę jeśli niczym się nie ryzykuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Re: poprawa matury 22.04.07, 16:13 Czyli jak tutaj czytam nie przeliczaja nas według tabelki Pana Giertycha? Poniewaz, jeśli tak to zastanawiam sie czy pojsc, poniewaz cche poprawiac rozszerz. hist. i przykładowo miałam 80 z podst. i 50 z rozszerz. teraz gdybym rozszer. napisała np. na 60 to wg tabelki dostalabym 70 z podst. Czyli napewno nas ta tabelka nie dotyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
aquira Re: poprawa matury 23.04.07, 15:31 Tabelka was nie dotyczy. A tak w ogóle, to nawet jeśli by przeliczali, to nie zmienili by Ci (jak w przykładzie) 80% z podst. na 70%... Liczy się zawsze wyższy wynik! Odpowiedz Link Zgłoś
votum_separatum Re: poprawa matury 24.04.07, 11:17 w takim wypadku w rekrutacji patrzą na nasze podstawy z ub. roku?? bo już zwątpiłam, bo często jest zaznaczone w kryteriach, że "poz. podst. będzie obliczany na podstawie przelicznika". ale chyba nie w naszym przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
beatkala Re: poprawa matury 24.04.07, 16:08 mam pytanie: w zeszlym roku pisalam mature: angielski na poziomie podstawowym i czy moge teraz poprawiac podstawe i rozszerzenie czy ewentualnie tylko rozszerzenie i biologie na poziomie podstawowym i rozszerzonym i czy moge poprawiac na obu poziomach..?? Odpowiedz Link Zgłoś
zakochana1987 Re: poprawa matury 09.05.07, 14:01 Może już kiedyś było to pytanie ale nie jestem pewna odpowiedzi:jeśli w zeszłym roku nie zdawałam jakiegoś przedmiotu a w tym roku np. pisząc nie udało by mi się uzyskać 30% to będe miała to wpisane na aneksie? I czy jeśli w tym roku poprawiam jakiś przedmiot i napisałabym gorzej to mam to gdzies w jakimś miejscu zaznaczone?Prosze o odpowiedzi, bardzo mi zależy.Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś