ankafuks 04.05.07, 21:12 Pisalam mature rozszerzoną, temat nr 2. I zamiast "narrator" pisalam "podmiot liryczny". Jak myślicie czy uniewaznią mi mature czy tylko odejma punkty. Bardzo zalezy mi na odpowiedzi na to pytanie, bo caly czas o tym mysle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ehhhhh to zycie Re: Narrator a podmiot liryczny IP: *.kolornet.pl 04.05.07, 21:13 Mnie sie to myli ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
chanson_de_geste Re: Narrator a podmiot liryczny 04.05.07, 21:15 A ja w ogóle napisałam, że podmiot liryczny pełni funkcję narratora i zarazem obserwatora... I to ma byc dobrze! Ma być! MA! Kurde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Narrator a podmiot liryczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 21:17 ja co prawda pisałam o narratorze, ale u Schulza była lirycznośc tekstu! wiec podmiot liryczny też. IMHO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Narrator a podmiot liryczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 21:22 ja napisałam na rozsz. w 2 temacie, że był narrator, ale naprawdę się chwilę zastanawiałam czy czasem nie pisać, że podmiot liryczny. do teraz nie jestem pewna jak ma być. może ktoś to wyjaśnić? w necie jeśli chodzi o poemat to spotkałam się z określeniem zarówno narrator jak i podmiot liryczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Narrator a podmiot liryczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 09:25 pomijajac fakt ze w koncu napisalam ze to epika.. tak sie zdenerwowalam ze ciagle machalam dlugopisem,damn!Punktow nie mozna odejmowac!! mozna czegos nie zaliczyc i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś