Dodaj do ulubionych

wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!!

05.05.07, 10:48
a mnie wkurza to, że w tym kraju nie ma sprawiedliwości, to, że niektórzy z
was ściagali (szacunek dla tej drugiej grupy osób) i mają jeszcze czelność
się tym chwialić. I kto się dostanmie na studia? sprytniejsi czy
inteligentniejsi? a raczej nie sprytniejsi tylko żalościejsi! Ludzie żenada.
Jak tak dalej będzie to ten kraj ma pzred sobą ciemną przyszłość. I to mówi
wielka optymistka.
Obserwuj wątek
    • gabrielafrancuz Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.07, 10:49
      jesli nie wstrzelisz sie w klucz to i tak sciaga gó*no da.
    • pizmaczeq Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.07, 10:55
      zgadzam sie , tez nie uzjane sciagania :/
      przez całe 3 lata liceum nie sciagnełam ani razu ,
      jak przyszłam nieprzygotowana i miałam dostac 1 czy 2 ,to dostałam ale
      sprawiedliwie

takie jawne przypadki zerzniecia całego sprawdzianiu w mojej klasie wystepowała
      dosc czesto , tym bardziej wzbudzało towe mnie niechec ...
      to przykre , ze ktos sie nauczył i dostała 5 , a ktos inny po prostu sciagął i
      tez dostał 5 ,

ale prawda jest taka , ze w szkole sprawiedliwosci nie ma !!!
      ani na sprawdzianach ani przy pytaniu
      bo nie istnieje taki miarodajny sposob oceniania zeby wystawic ocene za
      rzeczywisty stan wiedzy ...

wsio
      • Gość: Koszulkanight Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.broker.com.pl 06.05.07, 09:11
        Kazdy sciagał w LO mniej lub bardziej ( jakas mala karteczka, albo cos
        napisanego na dloni ) itp ... przeciesz to normalnie ze w LO nie da sie
        wszystkiego nauczyc nie mowie tu o takim sciaganiu ze cały sprawdzian piszesz
        za pomocy sciag ! Ale nie lubie takich ludzi ktorzy mowia ze nigdy nie
        sciagali .. a tak naprawde to pewnie wiecznie bylo obklejeni sciagami i to
        jeszcze wydrukowanymi !
      • Gość: kaska Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.111.245.* 06.05.07, 12:55
        ja pierdziele ale wy ludzie macie problem... nie umiecie sciagac to wasz
        problem... w zyciu liczy sie spryt cczy ktos kiedykolwik powiedzial ze
        zycie,szkola czy swiat jest sprawiedliwy?? nie
        wiec sory robicie takie wielkie halo! sciagalo sie od ho ho czasu i sciagac sie
        bedzie lubicie zakuwac prosze bardzo ale moze ktos z gory w szkole wiedzial ze
        dany przedmiot go nie interere nie ma glowy zeby sie go uczyc i nie przyda mu
        sie w zyciu wiec sciagal... wielkie mi rzeczy
        wg mnie sciaga rzecz zwykla
    • zielonaplatyna Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.07, 10:59
      sprawdziany jeszcze sprawdzianami, tak na prawde do ocen uwagi nie
      przykladalam,a w zasadzie czylalam sie tylko tego co mi sie podobało i w
      ostatecznosci tego co musialam, wyszlam na tym chyba niezle, bo w zasadzie mam
      srednia 4,0 o co mi tam wiecej, skoro to i tak wiekszego znaczenia nie ma. Ale
      tu chodzi o mature, ściaganie na niej to juz przegiecie
      • Gość: maturzystaKamyk Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.05.07, 11:36
        No u mnie kolega całe 3 lata liceum leciał na ściąganiu. Teraz przyszłą matura i
        wszystko się okarze. Najgorsze jest to, że chłoapk ma lepsza średnią odemnie.
        Tylko ja na próie matury napisałem taki angielski na 78% a on na 40% albo
        biologie rozszerzoną 81% a on 48% ;-) Z tego co widziałem na polskim też coś
        próbował sciągnąć no ale mu sie nie udało bo siedział w 1 ławce. Jaki ten los
        sprawiedliwy
    • Gość: Niestety Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 11:37
      NIE KOLEŻANKO. Nie sprawiedliwe jest to, że NAUCZYCIELE dawali ściągać! A
      raczej to, że w 1 szkole dawali i nie patrzyli się wcale (to wiadomo
      że "dzieci" będą ściągać) a w innej szkole np u mnie ni było szans! Za
      popatrzenie na kogoś obok (nawiązywanie kontaktu wzrokowego), przemiła
      przewodnicząca komisji chciała unieważnić maturę koleżance, ponieważ popatrzyła
      DWUKROTNIE w bok:/ A w innej szkole, czytam na forum, że przepisywali z
      książek. I to jest właśnie sprawiedliwość!
      A na tego ypu opracowaniach/charakterystykach jest bardzo dużo cech, określeń i
      zawsze na te 45-65% najmniej pisaliśmy- jak spisywaliśmy na próbnych w klasach
      ze ściąg (bez czytania nawet tekstu do lektury!) Także zawsze lepiej sie
      wstrzelić ze ściąg niż samemu.
      I taka jest Polska. I taka jest sprawiedliwość w szkołach.
    • yellow_pies Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.07, 11:46
      Uważam, że ściąganie na maturze, która jest jednocześnie egzaminem na studia,
      to wielkie świństwo. Tak może być tylko w naszym kraju, bo gdzie indziej jest
      to piętnowane.
      Ale obwiniam tu głównie te pożal się Boże "komisje", które udają, że nic nie
      widzą. Co na to GIERTYCH? Też udaje, że nie ma problemu.

Trzeba przede wszystkim raz na zawsze zlikwidować NIEUCZCIWOŚĆ na maturze.
      • Gość: bambuko Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 05.05.07, 11:54
        Sam nie ściągałem i myślę, że macie trochę racji, ale już bez przesady, jeśli
        chodzi wam o ściągi, a nie przepisywanie od kogoś, to gadacie wg mnie bzdury, bo
        tematy wcale nie były trudne, a lektury wystarczyło znać. Możecie narzekać na
        czytanie ze zrozumieniem, bo na to zawsze można narzekać i tyle, ale to można
        było ściągnąć najwyżej od kogoś, co jest raczej trudną rzeczą na maturze.
        • Gość: Dodko Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 12:02
          Zluzuj poslady :],ja ponosze ryzyko nie Ty(zreszta co to za matura jak sie w
          ogole nie sciaga? :D)
          Ja dzieki sciadze polaka(podst.) raczej mam zdanego :D.
          Jeszcze mam zamiar sciagac na WOS (rozsz.) a z reszta przedmiotow juz sobie dam
          rade sam :).
          • gabrielafrancuz Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.07, 12:03
            to "troche" nieuczciwe, ze nie uczac sie cale 3 lata jeden kretyn z drugim
            (mowie o poziomie wiedzy) napisze mature tak samo albo lepiej niż ten, co sie
            uczyl.
            • yellow_pies Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.07, 23:32
              gabrielafrancuz napisała:

> to "troche" nieuczciwe, ze nie uczac sie cale 3 lata jeden kretyn z drugim
              > (mowie o poziomie wiedzy) napisze mature tak samo albo lepiej niż ten, co sie
              > uczyl.

Też tak uważam.
    • soulbaker Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.07, 12:06
      Ściąganie!? U mnie to było absolutnie nie możliwe...Wszędzie tylko babki uważnie
      wlepiały swe ślepia..
      • Gość: Dodko Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 12:34
        " to "troche" nieuczciwe, ze nie uczac sie cale 3 lata jeden kretyn z drugim
        (mowie o poziomie wiedzy) napisze mature tak samo albo lepiej niż ten, co sie
        uczyl. "

Luz jest to nieuczciwe,ale prawie nic w zyciu nie jest uczciwe...
        Moze napisze lepiej od Ciebie, ale ja mam ryzko,ze mnie zlapia.
        • gabrielafrancuz Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.07, 12:36
          Zlapia, chyba ze jestes synem dyrektora i wyjmujesz sobie na ławke Grega- juz
          jedna osoba tutaj o tym pisala.
          Nieuczciwosc, poblazliwosc, i tak kólko sie zamyka.
    • Gość: egzaminator Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 13:23
      Nie trudno wyłapać ściaganie na egzaminach. Jesli doszło do przepisania ogólnie
      dostępnego tekstu (nawet fragmentu), to my egzaminatorzy unieważniamy pracę
      takim "spryciarzom". Mówiąc prosto, podczas sprawdzania prac zwraca się na to
      szczególną uwagę. A to ja osobiście obiecuję wszystkim ściągającym.
      • Gość: Dodko Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 16:10
        Jaaasne, co jeszcze? :D
    • sable_marguerite Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.07, 16:20
      Co do ściągania to mam bardzo ciekawą historię.
      Koleżanka siedząca ze mną w ławce na każdym (podkleślam:każdym!) sprawdzianie coś przepisywała z karteluszek w piórniku. I co? zawsze miała lepszą ocenę ode mnie. Na zakończenie liceum ona wyszła +/- 0,5 oceny lepiej niż ja (w średniej). Noo... i sobie marzyła o jakiś tam studiach - poszłą na rozszerzony polski i co? prawie zemdlała,bo tego nie omawialiśmy,a ona nie wiedziała,ze coś takiego może być. <LOL>

no... a w mojej klasie ogólnie był wyścig szczurów i często było tak,ze jeden na drugiego ze ściąganiem kablował, ale nikt od nikogo nie przepisywał, dlatego też wszystko było w miarę sprawiedliwie.
      poza geografią w pierwszej klasie, kiedy to na sprawdzianie można było w środku pisać o królewnie śnieżce i innych gumisiach, a wystarczyło tylko zacząć i skończyć fragmentem wiedzy geograficznej,żeby za ilość pracy postawiłą babka dobrą ocenę xD

noo.. a ja nie ściągała, nie ściągam i skończe na zmywaku w niemczech jako ostatnia sprawiedlia, któa słabo zdaął maturę ;)
    • Gość: Astrid Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 17:04
      Przyznam się ze czasami zdarzało mi się robić ściągi na sprawdziany jednak
      zwykle ani razu do nich nie zaglądałam (po zobaczeniu pytań stwierdzałam "Eee,
      proste.." i ściąga lądowała na dnie kieszeni i siedziała tam do końca lekcji) -
      mimo to dostawałam 4-ki i 5-ki (choć nie należałam do kujonów, ba, po powrocie
      do domu zawsze siadałam przy komputerze i zapominałam o szkole - na ewentualny
      sprawdzian przygotowywałam się przy pakowaniu plecaka 15 minut przed wyjśceim z
      domu, podobnie było z zadaniami domowymi). Hehe, pamiętam sytuację gdy na jednej
      z wywiadówek wychowawca strzelił do mojej mamy takim tekstem "A. to się chyba
      dużo uczy, bo widać", podobno mało brakowało a by wybuchnęła śmiechem - widzi
      bowiem w domu ,że ja się nic nie uczę. Do tej pory nie wiem skąd nagle w mojej
      głowie na sprawdzianach pojawiało się tyle wiedzy.

Jednakże co do ściąg na maturze jestem zdecydowanie przeciwna (zwłaszcza że
      uważam je za kompletnie niepotrzebne) - można sobie nimi bardziej zaszkodzić niż
      pomóc. Przecież nowa matura jest tak prosta (przynajmniej dla mnie).
      U mnie w klasie z tego co wiem na maturze z polskiego tylko jedna koleżanka
      miała ściągę (wiem bo mi pokazywała), dobrą rzeczą dla niej było to, że
      siedziała w ostatniej ławce a komisja mało kiedy chodziła po sali. Oczywiście
      nie doniosłam na nią, jak by to wyglądało jakby przezemnie oblała maturę?
      (Zresztą, pod względem nauki to ona jest całkowitym przeciwieństwem mnie - i
      nawet ze ściągą na więcej niż 45% nie ma co liczyć)
      • Gość: Dodko Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 17:39
        Ohh astird co za piekna historia :D, ze tez jeszcze tacy geniusze istnieja :P
        • Gość: bla bla bla Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ramtel.pl 06.05.07, 08:42
          Tak... u nas tez sa osoby ktore beda same w sali pisaly,bo tylko one zdaja jakis
          przedmiot na cala szkole <lipa>
    • Gość: Raffi Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl 05.05.07, 18:45
      Ja bym sie bal sciagac :P lawka by sie mi zaczela trzasnac :D

Na jednej z matur siedze sam w klasie bo tylko ja z calej szkoly ja zdaje...
      bede mial 3-osobowa komisje? oO
    • Gość: kalina Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.stella.net.pl 05.05.07, 18:49
      to co Ty takiego ciekawego i orginalnego zdajesz ?:)
      • Gość: Raffi Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl 05.05.07, 18:54
        Nic szczegolnego... geo w innym jezyku :)
    • yellow_pies Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! 05.05.07, 23:37
      Znam takich z ubiegłego roku, którzy bezczelnie przepisywali od innych i psim
      swędem udało im się zdać na studia.

Nie wiem, gdzie komisja ma oczy. Sadzę, że specjalnie udają, że nie widzą, żeby
      szkole podbić wyniki.
    • justyn.augustyn Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! 06.05.07, 00:19
      sprytniejsi
    • Gość: kasia Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ramtel.pl 06.05.07, 08:40
      Ona ma racje.... :/ Tez mnie na maksa wkurza jak ktos sciaga i ma np. 5 a ja nie
      sciagam i mam 3 :/ gdzie ta sprawiedliwosc...?
      Podobnie z matura
    • Gość: mimoza Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.54.4.* 06.05.07, 09:18
      A ja nauczyłam się ściągać dopiero w liceum i to w 3 klasie, kiedy doszłam do
      wniosku że uczenie się z przemiotów niematuralnych jest stratą czasu. Wcześniej
      o ściąganiu nie myślałam. Widziałam przez cały okres mojej
      nauki(podstawówka,gimnazjum,liceum), wkurzało mnie to owszem bo tacy ludzie nie
      umieją zachować tego w tajemnicy, tylko rozgłaszają i się podniecają że są
      sprytniejsi od tych,którzy nie ściągali. Dla mnie to było,jest i będzie żałosne.
      Inna sprawa ocen to taka, że w mojej szkole liczy się nazwisko, oczywiście
      takim osobom nauczyciele niezawuważali jakiś błędów itd, mieli lepsze oceny,
      wierzcie mi że to było bardziej wkurzające niż ściąganie! Szczególnie jak taka
      osoba udaje że naprawde jest taka wybitna i dlatego ma takie dobre oceny.
      Paranoja! Nie wiem jak wytrzymałam w tej szkole.
      Na mature nie biorę żadnych ściąg,no chyba oprócz tej w głowie:p Jest to egzamin
      dojrzałości i widać jak dojrzali są ci którzy ściągają, jak ich złapią to mają
      rok w plecy -ich problem, dobrze wiedzą czym grozi ściąganie. A co do
      pilnowania, to u mnie na polskim dwóch nauczycieli siedziało z przodu a jeden z
      tyłu, nie było jak ściągnąć,bo biurko stoi na podwyższeniu. A takich nauczycieli
      co pozwalają ściągać na takim egzaminie to trzeba przebadać chyba:/
      Sprawiedliwi ludzie mają poprostu zwalone życie! Cały czas dociekają
      sprawiedliwości, a tak naprawde jej nie ma. Dziwnie jest skonstruowany ten świat...
      • Gość: Dodko Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 13:40
        U nas w szkole np. da sie sciagac tylko trzeba umiec :).
        >Sprawiedliwi ludzie mają poprostu zwalone życie!
        Otoz to :),a ja nie mam zamiaru takiego miec :D
        • Gość: taaaaaaa Re: wkurza mnie ściaganie!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:35
          Hahahaahahaha jak to czytam to śmiać mi się chce...

boże jaka ja jestem biedna bo nie sciągam.. a jaki świat jest podły i bla bla
          bla... - żałosne....!!!

ściągam, ściągałam i ściągać bedę... ;];] i nie mam zamiaru mieć wyrzutów
          sumienia z tego powodu, a jak juz tu ktos wspomniał TO JA BIORE ODPOWIEDZIALNOŚĆ
          NA SIEBIE nie Ty... a to jednak wielkie ryzyko...

a z tego co wiem, to jesli ktos pisze o kimś, że ma oceny za nazwisko to...
          HAHAHAHAHAH zazdrościsz ocen i ładnego nazwiska..
          u mnie całe liceum twierdzono, że mam oceny za kase.. a najlepsze jest to, że w
          domu sie nie przelewa tylko mało kto to wie bo jestem z innego miasta a nie
          zwierzam się tu w szkole z problemów nikomu.. i co może za kase miałam oceny jak
          rodzice ledwo co mieli na utrzymanie mnie w szkole? <ZENADA>!!! a zawsze miałam
          koło 4,5 średnia ;]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka