lejen 06.05.07, 19:42 Mam pytanie, drodzy Państwo, cuż się stanie jeśli nie złoży się na czas konspektu na maturke ustną z polskiego? Bowiem we wtorek mam termin ustnej, a jeszcze nie konspektu jeszcze nie dostarczyłem. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adek545 Re: konspekt 06.05.07, 19:53 musisz go dostarczyć bo komisja musi mieć konspekt np po to żeby wiedzieć jak mówisz w którym momencie pracy jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: konspekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 19:54 Popieram justyn......... BRAK SŁÓW Możliwe kobieto, że już nie zdałaś ustnej... ! Odpowiedz Link Zgłoś
lejen Re: konspekt 06.05.07, 20:01 ale bibliografie itd oddalem, tylko nie dostarczylem jeszcze 'romowego planu wypowiedzi' tak to sie chyba nazywa, kurcze, bo jak bylem w piatek w sekretariacie w szkole to powiedzieli mi ze nic o konspektach nie wiedza. :( fak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: konspekt IP: *.chello.pl 06.05.07, 20:02 Nieprawda. Nie musi być konspektu. U mnie w szkole jest oficjalna wiadomośc podana przez dyrektora.Nie musisz dostarczyć konspektu.Skutkuje to tylko tym że podczas prezentacji nie będziesz mógł z niego korzystać. I nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
lejen Re: konspekt 06.05.07, 20:06 dzięki za uspokojenie :) też mi się wydaje, że nie powinno sie karac niezaliczeniem egzaminu za niedostarczenie samego planu prezentacji. przeciez w szkolach tez sa ludzie i napewno przymkna oko na takie niedopatrzenie, szczegolnie, ze u mnie w szkole kilka osob spoznia sie z konspektem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: konspekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:04 Nie straszcie go. Konspekt nie jest obowiązkowy. Jeżeli chciałes z niego skorzystać, to termin oddania minął. Skutki: - nie masz czego zmiętosić w kulkę, co odstresowuje; - nie możesz liczyć na porozumiewacze miny komisji, jeśli będzie się zanosiło na to, że się w czasie nie zmieścisz; - pytania mogą być od czapy, bo je sobie przygotowujący musiał zrobić tylko na podstawie bibliografii. Odpowiedz Link Zgłoś
lejen Re: konspekt 06.05.07, 20:08 też dzięki, bo zaczynałem się już denerwować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arma Re: konspekt IP: 217.96.105.* 06.05.07, 20:13 Oj kobieto, ja bym się martwił. Mój dyrektor mówił, że nieoddanie planu jest równoznaczne z rezygnacją z egzaminu, a nauczyciel polskiego - że jedno pytanie MUSI dotyczyć bibliografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Re: konspekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:21 U mnie tez mowili ze to jednoznaczne z rezygnacja. Pamietam ze w ostani dzien oddawania wszyscy wracali spnikowani do domu zeby go dowiezc... Odpowiedz Link Zgłoś
lejen Re: konspekt 06.05.07, 20:45 to chyba zalezy od szkoly. u mnie wogule nie o konspktach nie mowili, a jesli by bylo to takie wazne to napewno byliby poinformowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: konspekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:48 No. Wyszli ze słusznego założenia, że jego oddanie jest w twoim interesie, a skoro ci nie zależy, to dlaczego ktoś inny miałby się tym przejmować? Większość ma nadopiekuńczych nauczycieli i jeszcze to uważa za przykre sankcje. Odpowiedz Link Zgłoś
lejen Re: konspekt 06.05.07, 20:50 ale u mnie w szkole tak nie jest, i jest to mala szkola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: konspekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:45 Trzeba odróżniać bibliografię - obowiązkową, której nieoddanie _w terminie_jest równoznaczne z niedopuszczeniem do matury od planu ramowego zwanego konspektem: z niego uczeń ma prawo korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
lejen Re: konspekt 06.05.07, 20:48 i o to wlasnie mi chodzi. bibliografie oddalem, za ktora ostro scigali i czesto przypominali, a o konspekcie nie bylo praktycznie mowy u mnie w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś