Dodaj do ulubionych

Wzory na matematykę

11.05.07, 19:47
Ponieważ jestem nie do końca zorientowana, jeżeli chodzi o maturę rozszerzoną
z matmy (byłam w humanie, a nasza nauczycielka nie za bardzo się nami
interesowała...), prosiłabym o wyjaśnienie pewnej kwestii... Mianowicie,
czytałam coś, że na maturze będziemy mieć dostęp nie do wszystkich wzorów,
spośród tych, które podało cke... I właśnie - czy ktoś zorientowany mógłby
powiedzieć, których konkretnie wzorów nie będzie?? Z góry dzięki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: mijaaa Re: Wzory na matematykę IP: *.acn.waw.pl 11.05.07, 19:49
      ja rowniez podpinam sie do pytania
    • justyn.augustyn Re: Wzory na matematykę 11.05.07, 19:49
      :O

Nie będzie wszystkich innych oprócz tych co będą :D Jeszcze ich nie masz? :O
    • Gość: biedronka Re: Wzory na matematykę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 19:50
      Na stronie CKE masz w pdf pliczek z tablicami i to sa te wzory;) sciagnij sobie
      i po bólu;)
      • theanne Re: Wzory na matematykę 11.05.07, 19:58
        tak, tak;) mam wzory ze strony cke i tam ich jest dość sporo... Ale czytałam na
        forum, że ktoś pisał, że wszystkich spośród tych z cke nie będzie... No i teraz
        nie wiem:P Może są tam jakieś dwa oddzielne pliki...;) Czy jak? Bo chodzi mi o
        to ogólnie, żeby na maturze nie było zaskoczenia - przygotowując się korzystam z
        konkretnych wzorów, a jeżeli niektórych z nich nie będzie to jestem w kropce...
        • Gość: mijaaa Re: Wzory na matematykę IP: *.acn.waw.pl 11.05.07, 20:06
          mozecie podac adres tej stronki? z ta tabelka
        • Gość: theanne Re: Wzory na matematykę IP: 217.153.161.* 11.05.07, 21:00
          Albo może sformułuję pytanie w ten sposób: Czy wzory, które dostaniemy na
          maturze, będą takie same jak te, które można znaleźć na stronie cke wśród
          materiałów pomocniczych? Czy też nie? I jeżeli nie, to czym będą się różnić?

P.S. Proszę mnie nie traktować, jak jakąś idiotkę, która trzy dni przed maturą
          obudziła się, że w ogóle jakieś wzory istnieją:P Zapewniam, że tak nie jest;) Po
          prostu jedna osoba napisała, że niektórych wzorów, spośród tych, które podało
          cke, nie będzie... I stąd wątpliwości... Czytać ze zrozumieniem umiem - z tego,
          co napisali na stronie wynika, że to będą tamte wszystkie wzory z załącznika.
          Ale wiadomo - nasze kochane ministerstwo wszystko może... Więc pomyślałam, że
          jeżeli ktoś napisał, że wszystkich wzorów nie będzie, to może pisał próbną
          maturę z matmy, na której to rzeczywiście spotkał się z jakąś okrojoną wersją
          wzorów...
          • Gość: Ka Re: Wzory na matematykę IP: *.elpos.net 11.05.07, 22:02
            To te wzory :
            www.cke.edu.pl/images/stories/Tablice/popr_tablice_mat.pdf
            • Gość: biedronka Re: Wzory na matematykę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:51
              Beda identyczne tak jak wyzej w linku;) Taka niebieska ksiazeczka;) Nie dawala
              wam facetka na lekcjach?
              • Gość: nvm Re: Wzory na matematykę IP: *.brzesko.net.pl 12.05.07, 09:50
                Tak, to są te. Wg mnie na prawde przydatne w tym wszystkim to wzory trygonometryczne itd. reszta to z głowy. W poniedziałek jazda ! :D
    • Gość: chinook Re: Wzory na matematykę IP: *.crowley.pl 12.05.07, 12:02
      Może i pytanie mam głupie, ale czy te wzory przed maturą dostanę? Czy samemu
      trzeba sobie je wydrukować?
    • Gość: ehhh Re: Wzory na matematykę IP: *.chello.pl 12.05.07, 12:07
      sam sobie wydrukuj i dopisz jeszcze kilka tych ktorych nie ma i na pewno
      pozwola ci zatrzymac ;p

Szkola ma swoje i rozdaje razem z arkuszami
      • Gość: biedronka Re: Wzory na matematykę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 12:12
        Ja nie wiem czy u was w tych szkolach cos w ogole wam tlumaczyli? Czy nagle sie
        obudziliscie z mysla: o, w poniedzialek matura,moze trzeba sie dowiedziec co i
        jak. No kurde... chyba oczywiste ze nie mozesz nic wnosic, kazdy to chyba wie od
        wrzesnia....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka