Dodaj do ulubionych

Krótki pobyt w Polsce

26.03.11, 12:41
Niedługo wybieram się z małą na kilka dni do Krakowa aby pozwiedzać (nie do rodziny).
Z racji tego,że tylko poprzez mnie ma kontakt z językiem polskim to pomyślałam,że w czasie pobytu zaprowadzę ją do Klubu malucha aby chociaż przez kilka godzin mogła się pobawić z polskimi dziećmi.
Myślicie,że warto nawet na te 3 dni? Czy to w ogóle dobry pomysł?
Obserwuj wątek
    • bachula_gr Re: Krótki pobyt w Polsce 26.03.11, 13:09
      Na pewno nie zaszkodzi wink Moze uda Ci sie obejrzec z mala jakies przedstwienie w teatrze? Teatr Groteska ma rozne fajne spektakle, po ktorych czesto sa jakies warsztaty plastyczne etc dla malych widzow, dzieci aktywnie uczestnicza w spektaklu. Dworek Bialopradnicki tez w niedziele bodajze. I Galeria Bonarka ma swoj teatrzyk ale tez chyba wekendowo tylko.

Pozdrawiam,
      Krakowianka na wygnaniu w Grecji wink
    • bluejanet Re: Krótki pobyt w Polsce 26.03.11, 21:04
      zalezy od dziecka i jego charakteru,
      ja bym swojego w tym wieku nie brala do klubu malucha z mnostwem dzieci,
      w wiekszej grupie sie czul niepewnie - i i tak by nic tego nie wyniosl a dwa dni to za malo, zeby tracic czas na samo oswajanie,
      dla mojego optymalne byloby wtedy towarzystwo i zabawa z 2-3 starszych nieco dzieci, skorzystac by mogl na tym duzo wiecej niz z rowiesnikami (tutaj np jego dwaj starsi kilka miesiecy koledzy mowili gorzej niz on, i lubial obserwowac i nasladowac starsze dzieci)
      pewnie nie masz znajomych z dziecmi w krakowie ...
      mozesz tez odwiedzic piaskownice, place zabaw i tez na pewno znajdzie sie towarzysz zabaw wink
    • thorgalla Re: Krótki pobyt w Polsce 27.03.11, 09:27
      Dziękuję dziewczyny.
      Groteskę sprawdziłam,wybierzemy się na Czerwonego Kapturka.
      Niestety w Krakowie nie znam absolutnie nikogo,tym bardziej z dziećmi.
      Co do klubu malucha to wgłębiłam się bardziej w temat i za dużo załatwiania dokumentów więc się właściwie nie opłaca na tak krótko.
      Znalazłam za to warsztaty muzyczne/twórcze/ogólnorozwojowe gdzie rodzic uczestniczy razem z dzieckiem.Zresztą mała jest tylko nieśmiała na początku,potem chętnie idzie do dzieci (wypróbowane w paku wodnym).
      Z racji tego,że chciałabym zobaczyć jak będzie się bawić beze mnie,znalazłam w jednej z galerii salę zabaw,gdzie można dziecko zostawić pod opieką opiekunki i samej się udać np.na kawkę.W razie konieczności szybko się pojawić.
      Jest jeszcze mini zoo ale to już zależy od pogody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka