Dodaj do ulubionych

numer swiadectwa

20.05.07, 13:25
Przy rekrutacji elektronicznej na uczelnie wymagany jest numer swiadectwa i
data jego wydania, czy chodzi im o swiadectwo z wynikami matur??
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: numer swiadectwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:03
      no własnie tez sie z tym spotkalam przy jednej z rekturacji elektronicznych:/ i
      nie wiem o co chodzi, po co teraz ta rekrutacje robia skoro swiadectwa
      dostaniemy dopiero 29. Jak wiec sie mam zarejestrowac??
    • Gość: greypc Re: numer swiadectwa IP: *.n.INTELINK.pl 20.05.07, 14:32
      na UMK w Toruniu chodzi o numer świadectwa z wynikami matury. podejrzewam, ze
      na innych tez. te dane nalezy uzupełnić dopiero po otrzymaniu świadectwa 29
      czerwca 2007.

rejestrować można sie juz teraz, zeby potem nie było zamieszania. ludzie mają
      różne problemy, niejasności podczas rejestracji i teraz łatwiej im pomoc, a nie
      jak potem nagle tysiące osob będą się rejestrowały. ale można się zarejestrować
      również dopiero po otrzymaniu świadectwa z wynikami (przynajmniej na większości
      uczelni)
    • Gość: lola Re: numer swiadectwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:39
      Zgadzam się z toba,ze na wiekszosc uczelni mozna się zarejestrować bez tego ,a
      pozniej tylko dopisac, ale na jednej z uczelni gdzie chcialam sie zarejestrowac
      bez wpisania tych danych nie mozna bylo przejsc do dalszej rejestacji, ale
      zadzwonie tam do tej szkoly i dowiem sie o co chodzi. Autorce tematu radze to
      samo. A może to ta sama szkola :P
      • Gość: greypc Re: numer swiadectwa IP: *.n.INTELINK.pl 20.05.07, 14:42
        a tak z ciekawosci: jaka to uczelnia? ;]
        • Gość: lola Re: numer swiadectwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:51
          prywatna na śląsku.
    • Gość: ja:( Re: numer swiadectwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 14:56
      Ehh juz nie wiem gdzie sie pytać, ale moze wy mi wylumaczycie ta rekrutacje.

Kwalifikacja na I rok studiów stacjonarnych pierwszego stopnia dla kandydatów z
      NOWĄ I STARĄ MATURĄ obejmuje konkurs świadectw dojrzałości.

W konkursie będą brane pod uwagę wyniki ze świadectwa dojrzałości z geografii
      lub biologii lub chemii jako przedmiotu głównego oraz wynik z: matematyki,
      informatyki, fizyki, biologii lub chemii jako przedmiotu dodatkowego.
      Dla kandydatów z NOWĄ MATURĄ:
      Wyniki procentowe z egzaminu maturalnego świadectwa dojrzałości będą
      przeliczane na oceny według tabeli 1.
      Tabela 1. Przeliczenie punktów procentowych ze świadectwa dojrzałości na oceny
      Punkty procentowe Ocena:
      86-100% 6
      72%-85% 5
      58%-71% 4
      44%-57% 3
      30%-43% 2
      poniżej 30% 1*

* kandydat nie może być klasyfikowany

Konkurs świadectw dojrzałości odbywa się przez przeliczenie ocen na punkty
      według tabeli 2. Kandydaci, którzy na egzaminie maturalnym zdawali którykolwiek
      z uwzględnianych w kwalifikacji przedmiotów jako przedmiot dodatkowy, otrzymane
      oceny (po przeliczeniu na punkty) będą mieli pomnożone:
      a/ w przypadku poziomu podstawowego przez współczynnik 1,5
      b/ w przypadku poziomu rozszerzonego przez współczynnik 2.
      Liczba otrzymanych przez każdego kandydata punktów będzie obliczana jako suma
      punktów uzyskanych z dwóch przedmiotów. Na studia będą przyjmowane osoby z
      największą liczbą punktów, nie mniejszą jednak niż 20 pkt., aż do wypełnienia
      limitu miejsc.
      W przypadku kandydatów, którzy uzyskali jednakową liczbę punktów, i których
      przyjęcie spowodowałoby przekroczenie limitu przyjęć, w ramach kwalifikacji
      stosowane będzie kryterium dodatkowe, tj. średnia wyników uzyskanych na
      egzaminie maturalnym ze wszystkich przedmiotów.
      Dla kandydatów ze STARĄ MATURĄ:
      Konkurs świadectw odbywa się przez przeliczenie ocen ze świadectwa ukończenia
      szkoły średniej na punkty według tabeli 2. Do przeliczenia brana jest pod uwagę
      ocena z przedmiotu głównego oraz ocena z przedmiotu dodatkowego spośród
      czterech wymienionych wyżej. Kandydaci, którzy na egzaminie dojrzałości zdawali
      którykolwiek z uwzględnionych w kwalifikacji przedmiotów jako przedmiot
      obowiązkowy lub dodatkowy, otrzymane oceny będą mieli pomnożone przez
      współczynnik 2. Liczba punktów otrzymanych przez każdego kandydata będzie
      stanowiła sumę punktów uzyskanych z dwóch przedmiotów wziętych pod uwagę.
      Tabela 2. Punktacja uwzględniająca skalę ocen od 2 do 6
      Przedmioty główne:
      Geografia/ lub biologia/lub chemia
      ocena — punkty
      6 – 30
      5 – 25
      4 – 20
      3 – 15
      2 – 5
      Przedmioty dodatkowe (jeden do wyboru)
      matematyka/fizyka/informatyka/biologia lub chemia
      ocena — punkty
      6 – 20
      5 – 15
      4 – 10
      3 – 5
      2 – 2
      Max. ilość punktów możliwych do zdobycia wynosi 100 (w przypadku podwójnego
      liczenia ocen z przedmiotów zdawanych na egzaminie maturalnym jako obowiązkowy
      lub dodatkowy) oraz 50 (w przypadku braku takiej sytuacji).
      • Gość: a czy Re: numer swiadectwa IP: *.acn.waw.pl 20.05.07, 15:13
        wszedzie brane sa pod uwage oceny ze swiadectwa? bo jak patrzylam na uw prawo
        nie bylo nic napisane tylko o wynikach matur
        • Gość: no mowie Re: numer swiadectwa IP: *.acn.waw.pl 20.05.07, 15:41
          UW prawo :)
      • Gość: greypc Re: numer swiadectwa IP: *.g.intelink.pl 20.05.07, 15:35
        powiedz o jaką uczelnie i kierunek ci chodzi
        • Gość: greypc Re: numer swiadectwa IP: *.g.intelink.pl 20.05.07, 15:51
          dzienne prawo UW:

irk.uw.edu.pl/katalog.php?op=info&id=DM-PR
          nie wiem skad ty wzięlas te oceny. dla nowej matury liczy sie tylko wynik matury
          • Gość: ja:) Re: numer swiadectwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 16:49
            nie wiem czy to do mnie napisalas ,ale jezeli tak , to chodzi mi o rekrutacje
            na US na geografie, jakie skomplikowane to maja :/ Jezeli rozumiesz cos z tego
            to prosze oswiec mnie ;)
            • Gość: greypc Re: numer swiadectwa IP: *.n.INTELINK.pl 20.05.07, 17:01
              dobra, popatrze, ale wieczorem, bo teraz musze wyjsc ;]
              • Gość: ja Re: numer swiadectwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.07, 17:02
                ok, w kazdym razie dzieki:) bede czekala na info ;)
                • Gość: no to ufff Re: numer swiadectwa IP: *.acn.waw.pl 20.05.07, 19:18
                  dobrze ze tylko wyniki
    • Gość: . Re: numer swiadectwa IP: 80.51.30.* 20.05.07, 22:17
      .
      • bgwd14 Re: numer swiadectwa 20.05.07, 22:24
        <wszedzie brane sa pod uwage oceny ze swiadectwa? bo jak patrzylam na uw prawo
        <nie bylo nic napisane tylko o wynikach matur

Ze świadectwa MATURALNEGO, a nie ze świadectwa ukończenia szkoły średniej.
        • adziunia aneks do swiadectwa 21.05.07, 13:38
          A jak to jest z aneksem, w miejsce numeru swiadectwa wpisuje sie aneks i
          swiadectwo??
          • Gość: podbijam Re: aneks do swiadectwa IP: *.acn.waw.pl 22.05.07, 13:15
            .
            • Gość: upupu Re: aneks do swiadectwa IP: *.acn.waw.pl 23.05.07, 15:42
              .
          • Gość: tomaszito Re: aneks do swiadectwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 14:54
            POMOŻE KTOŚ?? też poprawiałem mature i nie wiem;/;/;/ PS>andziunia z czego
            poprawiałaś?? ja polak+angol^^ a jesteś już na studiach czy ZIOMOWAŁAŚ przez
            ten rok??:-P aha.. i jeszcze jedno na jaki kierunek się wybierasz i gdzie:)
            • Gość: adzka Re: aneks do swiadectwa IP: 213.199.252.* 27.05.07, 08:58
              nie poprawialam matury ;] Pytam zeby wiedziec na przyszlosc ;)
    • Gość: podbijam Re: numer swiadectwa IP: *.acn.waw.pl 24.05.07, 15:23
      .
    • Gość: podbijam Re: numer swiadectwa IP: *.acn.waw.pl 25.05.07, 15:20
      .
    • Gość: podbijam Re: numer swiadectwa IP: *.acn.waw.pl 26.05.07, 14:41
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka