Dodaj do ulubionych

REKRUtacja kopia świadectw

30.05.07, 16:27
Mam pytanie dotyczące rekrutacji... za przyjęcie do rekrutacji musimy płacić ok. 80zł za jedno podanie... ale zawsze musimy do podania dołączyć nasze świadectwo dojrzałości oraz maturalne... i teraz mam pytanie. Skąd uzyskać kopie świadectw? Ksero można zrobić, ale musze mieć potwierdzenie zgodności z oryginałem.. czy musze iść po to do notariusza i płacić 90zł za pieczątki czy sekretarka w szkole ma obowiązek wystawienia nam pieczątek?
Obserwuj wątek
    • Gość: belzebub Re: REKRUtacja kopia świadectw IP: 212.244.90.* 30.05.07, 20:50
      to się jeszcze dowiedz jakie kopie honoruje Twoja uczelnia, bo moja chce np.
      świadecwta ukończenia szkoły w oryginale lub odpis, ale na normalnym druku,
      zrobiony w szkole, szkoda tylko, że w przypadku nowej matury czegoś takiego
      szkoły nie praktykują...i w ten sposób masz do dyspozycji jedynie oryginał...bo
      odpis notarialny nikogo nie satysfakcjonuje...
      pozdrawiam
      • tilapka Re: REKRUtacja kopia świadectw 30.05.07, 21:21
        odpis notarialny to koszt w granicach 15zł :] niestety niewiele uczelni go honoruje
        • Gość: Bez przesady! Re: REKRUtacja kopia świadectw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:01
          ej! no , ale taki wątek już był!
          po co zakładacie kolejny, skoro w jedym można się wypowiedzieć!?
          • Gość: Ty bez przesady Re: REKRUtacja kopia świadectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:23
            Odczep się! nie Twoja sprawa durnoto kto gdzie pisze! jakby napisał w zapchanym
            wątku nikt by mu nie odpisał, bo ludzie często czytają tylko pierwszy,
            tematyczny wątek, a nie wszystkie po kolei jak leci! Więc zajmij się sobą, a od
            innych wara!!:[
            • Gość: Asia Re: REKRUtacja kopia świadectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 13:45
              Byłam w szkole i sekretarka mi powiedziała,że ona mi potwierdzenia z oryginałem nie podbije bo nie może... to teraz pozostaje mi odpis jak pisaliście, tylko gdzie go mogę sobie załatwić, bo potrzebuje zarówno ukonczenia szkoły jak i maturalnego :((
              • Gość: j. Re: REKRUtacja kopia świadectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 15:20
                Przecież dokumentów nie składa się na wszystkie uczelnie, na które się
                rejestrujesz..;| Opłacasz rekrutację, sprawdzasz wyniki w necie, a kiedy już
                się dostaniesz i wyrazisz chęć studiowania na tej a nie innej uczelni to
                dopiero wtedy donosisz dokumenty, czyli m.in. podanie i świadectwo..itd.
            • Gość: aśka Re: REKRUtacja kopia świadectw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 14:23
              no to super- będzie na nowo znowu ciągnąć ten sam wątek!!!!!!!!!!!!!!

weż ty się lepiej walinij w mózg!

----------
              lepiej po prostu poszukaj sobie tego wątku!
              • Gość: weź... sp..! Re: REKRUtacja kopia świadectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 19:16
                w przeciwieństwie do Ciebie mój mózg skrywa czaszka (tym samym nie mogę się w
                niego walnąć) a nie jak u Ciebie wylewa się z głowy (stąd Twoja głupota).
                Czy lepiej-to już pozwól zadecydować innym! Jak Ci tak lepiej to nie pisz tu
                tylko w wątku o którym była już mowa o takich debilach jak Ty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka