guci2 28.06.07, 23:18 Mam pytanie, czy amnestia przysługuje z pisemnego języka polskiego ? Jestem w depresji... nie mam po co iść jutro jeśli nie ;(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neo0307 Re: Amnestia z polskiego ?? 28.06.07, 23:20 tak a czemu miala by nie obowiazywac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperatka Re: Amnestia z polskiego ?? IP: *.stg.pl 28.06.07, 23:21 a pisał ktos polski rozszerzony temat nr II ? ;( bo umieram ze strachu , nie moge spać , mdli mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
guci2 Re: Amnestia z polskiego ?? 28.06.07, 23:23 Ja własnie pisalam temat nr.2 ;(( Odpowiedz Link Zgłoś
guci2 Re: Amnestia z polskiego ?? 28.06.07, 23:22 " a nie powiedział wam czasem opiekun przed egzaminem ze amnestia co prawda jest w tym roku ale polskiego ona nie obejmuje ? xD bo nam tak właśnie powiedziano xD" Wypowiedź kumpla...;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperatka Re: Amnestia z polskiego ?? IP: *.stg.pl 28.06.07, 23:26 o losie ;( czemu wybrałam ten temat . Strzeliłam sobie samobója . Amnestia obejmuje równiez język polski . A mam jeszcze jedno pytanie czy na amnestie trzeba czekać ? czy automatycznie ma się ją na świadectwie ? Odpowiedz Link Zgłoś
guci2 Re: Amnestia z polskiego ?? 28.06.07, 23:31 Ja też... nie wiem co mnie napadło ;( Ma się na świadectwie, dlatego też jutro startuje ... Z nadzieją ze z polskiego jednak jest ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperatka Re: Amnestia z polskiego ?? IP: *.stg.pl 28.06.07, 23:33 3x dzisiaj płakałam tak strasznie boje sie wyniku . guci2 a co schrzaniłaś w wypracowaniu ? ... Odpowiedz Link Zgłoś
guci2 Re: Amnestia z polskiego ?? 28.06.07, 23:34 potraktowalam to jako lirykę i caly czas jechalam na podmiocie lirycznym.. ;(( Praca byla pod niego skonstruowana ;( Odpowiedz Link Zgłoś
chanson_de_geste Temat II był lepszy, niż temat I :p 28.06.07, 23:34 Niezależnie od wyniku będę tak twierdziła :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperatka Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p IP: *.stg.pl 28.06.07, 23:38 guci2 ja pisałam identycznie tak jak Ty ! dodatkowo nie skupiłam sie na panu tadeuszu tylko na analizie utworu . Oczywiście zgadzam sie ,że temat II był o wiele ciekawszy od I ale niestety zawaliłam sprawe . Odpowiedz Link Zgłoś
chanson_de_geste Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p 28.06.07, 23:39 Obawiam się, że i ja zawaliłam sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrts Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p IP: *.rad.vectranet.pl 28.06.07, 23:42 Dołączam się do kółka płaczących nad polskim ;] Też pisałam II ;p Odpowiedz Link Zgłoś
chanson_de_geste Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p 28.06.07, 23:43 O, mrts :)) - - czy Ty nie chciałaś iść na filologię polską? ; >> Odpowiedz Link Zgłoś
guci2 Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p 28.06.07, 23:40 Kiedy zobaczylam przyklad wypracowania w CKE to sie zalamalam... strasznie się boję, ze za merytoryczny mnie uwalili ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperatka Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p IP: *.stg.pl 28.06.07, 23:41 ostatnie pytanie z mojej strony : a mianowicie czy jezeli wybieram się na adminisrację gdzie uczelnia bierze pod uwage wyłącznie jeden przedmiot wos lub historie do wyboru ,a na polski nie zwraca uwagi to czy moje podanie na studia zostanie automatycznie odrzucone ? zaznaczę , że na stronie uczelnie i w regulaminie nie doszukałam sie informacji o odrzucaniu swiadectw z amnestią . Uczelnia nie w czołówkach rankingów w Polsce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperatka Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p IP: *.stg.pl 28.06.07, 23:42 nie znajduje się* Odpowiedz Link Zgłoś
neo0307 Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p 28.06.07, 23:43 na wielu uczelniach np na polibudzie slaskiej (jedna z najlepszych politechnik w kraju)osoby z amnestia np z polaka beda traktowane tak jak ci ktorzy zdali mature bez pomocy ministra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sowa Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.07, 23:46 Też wybrałam temat 2. Na początku byłam przerażona przykładowym wypracowaniem i bałam się, że za rozwinięcie nie dostanę więcej jak 2-4 punkty, o ile w ogóle zaliczą mi "na temat"... Dzisiaj mam wyniki i jestem mile zaskoczona - polski poszedł najlepiej - 82% :) Trzymam za was kciuki, drugotematowcy! Odpowiedz Link Zgłoś
chanson_de_geste Do SOWY 28.06.07, 23:48 W wypracowaniu na temat II wypisałaś porównania do Pana Tadeusza? Jeśli tak, to jakie? I pisałaś o podmiocie lirycznym, czy narratorze? ; >> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperatka Re: Do SOWY IP: *.stg.pl 28.06.07, 23:51 o własnie ;-) no i przede wszystkim szczerze gratulacje :) ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperatka Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p IP: *.stg.pl 28.06.07, 23:46 e to już sie nie przejmuję :D jak nie dostane sie na studia dzienne to załatwie sobie gdzies staż + zaocznie administracja , szkoda naszych nerwów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperatka Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p IP: *.stg.pl 28.06.07, 23:48 zdawałam jeszcze histe rozszerzoną [ok 30 o losie ale to dodatek ] i wos podstawowy ok 60 no i niemiec podstawa ok 50% pewnie bedzie jutro odswiezymy temat co ?i "pochwalimy" sie wynikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperatka Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p IP: *.stg.pl 28.06.07, 23:59 jak ma któraś ochotę to możemy podołować sie na gg :P 5140036 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: desperatka Re: Temat II był lepszy, niż temat I :p IP: *.stg.pl 30.06.07, 00:28 melduje , ze zdałam :) polski rozszerzony , cienko bo cienko ale nie jest mi do niczego potrzebny ;-) 44% z rozszerzenia wos 73 % niemiec 64% hista rozszerzona 42% tylko wos jest mi potrzebny :P a jak u was ? Odpowiedz Link Zgłoś