magdzia88 30.06.07, 17:21 Witam wszystkich! Mam pytanie nie wiecie kiedy moglabym poprawiac mature?? niby zdalam ale z wyniku w ogole nie jestem zadowolona...takze pomozcie jesli cos wiecie z gory dziekuje i pozdrawiam:) magdzia88 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rrr Re: poprawka matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 19:25 do 30 września 2007r. masz zlozyc wniosek o poprawe matury do szkoły w której się uczyłas.ostateczny termin jest bodaj do 2 lutego... a zreszta przy odbiorze musialas podpisac odswiadczenie że o tym jestes powiadomiona,nie mieliście tak w szkole? ja tez poprawiam,prawdopodobnie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylcia Re: poprawka matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:09 i ja poprawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia88 Re: poprawka matury 01.07.07, 14:05 no niestety nic takiego w szkole nie mielismy:/a co poprawiasz jesli moge wiedziec?? Odpowiedz Link Zgłoś
dib00 Re: poprawka matury 30.06.07, 20:16 Złap się teraz na jakiś inny kierunek - który na ten przykład mógłby Ci pomóc przy poprawce w przyszłym roku (sama idę teraz na chemię na UAM). A potem deklaracja we wrześniu, a w maju znów maturka;) Tym razem będzie lepiej - nie dość, że stres mniejszy, to nauki mniej (nie masz ustnych no i parę pisemnych odpada). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: poprawka matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:21 no i tak tracić kase tylko po to zeby potem po roku z nich zrezygnować, ale wy myślicie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dib00 Re: poprawka matury 30.06.07, 20:25 Poprawiam chemię, więc studia tam będą dobrym przygotowaniem i cennym doświadczeniem:) Lepsze to, niż w domu siedzieć przez rok, albo przez 5 lat studiować to, czego się nie chce, czyż nie? :> Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: poprawka matury 30.06.07, 20:41 nie masz jednak gwarancji ze nastepnym razem pojdzie tak ze dostaniesz sie na wymarzone studia- a tak juz masz studia-jakies, ale zawsze- i nie masz roku w plecy ja tez bym poszla gdyby nie sytuacja materialno-rodzinna- w zeszlym roku o tej porze moja corka miala 5 miesiecy i nie mialam zamiaru jej zostawiac i zajmowac sie nauka na nie tym kierunku. widze ze studia, ciagle bycie w temacie (w stylu ze kazdy interesujacy kierunek gdzies zahaczal o chemie i fizyke) jednak bylyby lepsze. w tym roku juz ide chocby nie wiem co i sama nie wiem czy jakby jednak AM nie wypalila czy znowu bym poprawiala... byloby mi szkoda corki.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: poprawka matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:24 oo nareszcie widze,ze nie jestem sama. Myslalam,ze tu wszyscy maja 90cos. Tez poprawiam za rok, a teraz moze sie dostane gdzies na dzienne, a jak nie to ide na zaocze, a za rok zobaczymy:) Tez mam nadzieje,ze za rok bedzie nam latwiej, bo przynajmniej ma sie ta pewnosc,ze maturka juz zaliczona i mniej do zdawania bedzie, wiec mniej stresu rowniez:) Pozdr. Głowa do góry! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: poprawka matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:27 zalezy kto, jak mi bedzie dobrze szlo to nie zrezygnuje, bo i po co? zaczne poprostu drugi kierunek, albo z zaocznych bede probowala dostac sie na dzienne. Własciwie to narazie o tym nie mysle:) Wszystko wyjdzie w praniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
wyprz Re: poprawka matury 30.06.07, 20:29 dla mnie to też beznadzieja iść na studia których się potem nie chec kontynuować-strata pieniędzy (stu.dzienne też są płatne) i czasu. i nie chodzi o to mżeby siedzieć bezczynnie w domu jak napisała dibo, ale żeby iść do pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsfsdfffsfsfsdsd Re: poprawka matury IP: *.aster.pl 30.06.07, 21:37 gdzie są płatne dzienne studia? Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: poprawka matury 01.07.07, 18:52 na prywatnych uczelniach, tak zwanych niepanstwowych... Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia88 Re: poprawka matury 01.07.07, 14:13 oj nie martw sie napewno i my nie jestesmy same:)ja poprawiam ang tyle lat sie uczylam a tu taki wynik jak mi go dyrektorka przeczytala to zapytalam 2 razy czy sie nie pomylila przypadkiem;/teraz na podstawie mialam tyle samo co na probnej tyle ze na rozszerzeniu i jak tu sie nie zalamac;/ale zdaje na studia choc w prawdzie chcialam wyjechac ale mama powiedziala zebym poszla na prv no co moja wina tylko pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamka Re: poprawka matury IP: 195.116.227.* 30.06.07, 22:33 ja też poprawiam maturę za rok, poprawiam geografię bo 44% kompletnie mnie dobiło, liczyłam na więcej, kurcze a przeciez gejca była taka prosta, no i będę czekać ten rok bo gdzie indziej się nie zachaczę, bo ja chce studiować tylko geografie a ztym wynikem to nawet na zaoczne sie dostanę, chociaz panna z mojej szkoły ma 40% z gejcy i składa papiery na zaoczna gejce na uj, jak dla mnie szkoda kasy i tak sie nie dostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oasis Re: poprawka matury IP: *.rybnet.pl 30.06.07, 23:18 mi zabraklo z maty 1 pkt zeby zdac. Mam 28%. Za rok tez poprawiam, wszyscy mi to odradzaja, mowia ze sie nie nadaje na mate i ze mam lepiej histe sprobowac ale ja to mam gdzies. Ten rok przezyje a za rok znowu sprobuje. Tchorz ginie 1000razy. Odwazny, zawsze tylko 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani po Re: poprawka matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:26 za studia dzienne na publiczenej uczelni tez się płaci! zajęcia są codziennie, więc dojazd (ew.akademik)=koszt ksiąki,zeszyty=koszt jedzenie=koszt picie (tażke te bezalkoholowwe)=koszt kserooo=koszt zwykłe codzienne wydatki=koszt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Re: poprawka matury IP: *.chello.pl 30.06.07, 23:35 Ale pierdoły. Większość z tego to stałe koszty życia i ponosisz je bez względu na to czy uczysz się, czy robisz cokolwiek innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani po Re: poprawka matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:41 no tak ale jeśli uczysz się dziennie to jesteś na utrzymaniu rodziców, a po co ich obciążać skoro i tak nie chcesz kontynuować tych studiów, ale wybrałeś je tylko po to, żeby gdzieś się zahaczyć ? nie lepiej iść do pracy, jak ktoś już tam wyżej pisał? i nie blokować innym miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: poprawka matury 30.06.07, 23:41 <lol> Rozumiem, że tylko studenci muszą jeść :P Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia88 Re: poprawka matury 01.07.07, 14:16 Masz racje oasis nie poddawaj sie najwazniejsze jest to czego Ty chcesz a nie czego chca inni dla Ciebie:)3maj sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tost Re: poprawka matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 14:28 Też poprawiam. Nie jesteście sami. Odpowiedz Link Zgłoś
butch.bmf Re: poprawka matury 01.07.07, 15:04 ja też będę poprawiał i to dwa przedmioty matematykę i informatykę, oba zdałem, ale zbyt słabo żeby dostać się na dzienne. w szkole nie informowali mnie o możliwości poprawiania, sam się dowiedziałem, chyba na tym forum. a przez ten rok przerwy zapiszę się do rocznej szkoły policealnej związanej z kierunkiem studiów na, który będę chciał później iść. nie wiem czy to najlepszy pomysł, ale ja i tak muszę się gdzieś zapisać żeby mnie do woja nie wzieli. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrr Re: poprawka matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:44 ja poprawiam geografie,byc moze dostane sie na studia i nie bede potrzebowac poprawy ale kto wie...jesli sie nie dostane to bede chciala zdobyc zawod na studium a za 2 lata nowa rekrutacja:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdzia88 Re: poprawka matury 01.07.07, 18:47 no ja sie poprawiam tylko dlatego ze wynik dla mnie jest niezadawalajacy;/az strach go podawac ale moze sie dostane na prv;P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oasis Re: poprawka matury IP: *.rybnet.pl 02.07.07, 17:30 co nas nie zabije to nas wzmocni Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: poprawka matury 02.07.07, 17:38 Poprawianie matury nie jest trudne ;) ja sobie w tym roku poprawiłam polski i historię ;) Czytałam statystyki w gazecie i w moim województwie poprawiło 80% poprawiających ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: poprawka matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:45 ja chyba tez bede poprawial ale jescze zobacze we wrzesniu czy uda mi sie dotac jak nie to "Juz za rok matura...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: poprawka matury IP: *.efekt.net.pl 02.07.07, 19:56 no ja historię też poprawiam. Nie zostawię tak tego... z wypracowania miałem....4 pkt a z reszty 30 całe życie z wariatami jednak jam największy Odpowiedz Link Zgłoś