Dodaj do ulubionych

poprawka matury

30.06.07, 17:21
Witam wszystkich! Mam pytanie nie wiecie kiedy moglabym poprawiac mature??
niby zdalam ale z wyniku w ogole nie jestem zadowolona...takze pomozcie jesli
cos wiecie z gory dziekuje i pozdrawiam:) magdzia88
Obserwuj wątek
    • Gość: rrr Re: poprawka matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 19:25
      do 30 września 2007r. masz zlozyc wniosek o poprawe matury do szkoły w której
      się uczyłas.ostateczny termin jest bodaj do 2 lutego... a zreszta przy odbiorze
      musialas podpisac odswiadczenie że o tym jestes powiadomiona,nie mieliście tak w
      szkole?
      ja tez poprawiam,prawdopodobnie:/
      • Gość: motylcia Re: poprawka matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:09
        i ja poprawiam
      • magdzia88 Re: poprawka matury 01.07.07, 14:05
        no niestety nic takiego w szkole nie mielismy:/a co poprawiasz jesli moge
        wiedziec??
    • dib00 Re: poprawka matury 30.06.07, 20:16
      Złap się teraz na jakiś inny kierunek - który na ten przykład mógłby Ci pomóc
      przy poprawce w przyszłym roku (sama idę teraz na chemię na UAM). A potem
      deklaracja we wrześniu, a w maju znów maturka;) Tym razem będzie lepiej - nie
      dość, że stres mniejszy, to nauki mniej (nie masz ustnych no i parę pisemnych
      odpada).
      • Gość: meg Re: poprawka matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:21
        no i tak tracić kase tylko po to zeby potem po roku z nich zrezygnować, ale wy
        myślicie!!!!!!

• dib00 Re: poprawka matury 30.06.07, 20:25
          Poprawiam chemię, więc studia tam będą dobrym przygotowaniem i cennym
          doświadczeniem:) Lepsze to, niż w domu siedzieć przez rok, albo przez 5 lat
          studiować to, czego się nie chce, czyż nie? :>
          • magdzia88 Re: poprawka matury 01.07.07, 14:07
            no ja sie zgadzam z dib00 ;)
          • magdzia88 Re: poprawka matury 01.07.07, 14:08
        • martina.15 Re: poprawka matury 30.06.07, 20:41
          nie masz jednak gwarancji ze nastepnym razem pojdzie tak ze dostaniesz sie na
          wymarzone studia- a tak juz masz studia-jakies, ale zawsze- i nie masz roku w plecy

ja tez bym poszla gdyby nie sytuacja materialno-rodzinna- w zeszlym roku o tej
          porze moja corka miala 5 miesiecy i nie mialam zamiaru jej zostawiac i zajmowac
          sie nauka na nie tym kierunku. widze ze studia, ciagle bycie w temacie (w stylu
          ze kazdy interesujacy kierunek gdzies zahaczal o chemie i fizyke) jednak bylyby
          lepsze. w tym roku juz ide chocby nie wiem co i sama nie wiem czy jakby jednak
          AM nie wypalila czy znowu bym poprawiala... byloby mi szkoda corki..
      • Gość: lola Re: poprawka matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:24
        oo nareszcie widze,ze nie jestem sama. Myslalam,ze tu wszyscy maja 90cos. Tez
        poprawiam za rok, a teraz moze sie dostane gdzies na dzienne, a jak nie to ide
        na zaocze, a za rok zobaczymy:) Tez mam nadzieje,ze za rok bedzie nam latwiej,
        bo przynajmniej ma sie ta pewnosc,ze maturka juz zaliczona i mniej do zdawania
        bedzie, wiec mniej stresu rowniez:) Pozdr. Głowa do góry! :)
        • Gość: lola Re: poprawka matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:27
          zalezy kto, jak mi bedzie dobrze szlo to nie zrezygnuje, bo i po co? zaczne
          poprostu drugi kierunek, albo z zaocznych bede probowala dostac sie na dzienne.
          Własciwie to narazie o tym nie mysle:) Wszystko wyjdzie w praniu:)
          • wyprz Re: poprawka matury 30.06.07, 20:29
            dla mnie to też beznadzieja iść na studia których się potem nie chec
            kontynuować-strata pieniędzy (stu.dzienne też są płatne) i czasu.

i nie chodzi o to mżeby siedzieć bezczynnie w domu jak napisała dibo, ale żeby
            iść do pracy!
            • Gość: sdfsfsdfffsfsfsdsd Re: poprawka matury IP: *.aster.pl 30.06.07, 21:37
              gdzie są płatne dzienne studia?
              • martina.15 Re: poprawka matury 01.07.07, 18:52
                na prywatnych uczelniach, tak zwanych niepanstwowych...
        • magdzia88 Re: poprawka matury 01.07.07, 14:13
          oj nie martw sie napewno i my nie jestesmy same:)ja poprawiam ang tyle lat sie
          uczylam a tu taki wynik jak mi go dyrektorka przeczytala to zapytalam 2 razy
          czy sie nie pomylila przypadkiem;/teraz na podstawie mialam tyle samo co na
          probnej tyle ze na rozszerzeniu i jak tu sie nie zalamac;/ale zdaje na studia
          choc w prawdzie chcialam wyjechac ale mama powiedziala zebym poszla na prv no
          co moja wina tylko pozdrawiam:)
    • Gość: załamka Re: poprawka matury IP: 195.116.227.* 30.06.07, 22:33
      ja też poprawiam maturę za rok, poprawiam geografię bo 44% kompletnie mnie
      dobiło, liczyłam na więcej, kurcze a przeciez gejca była taka prosta, no i będę
      czekać ten rok bo gdzie indziej się nie zachaczę, bo ja chce studiować tylko
      geografie a ztym wynikem to nawet na zaoczne sie dostanę, chociaz panna z mojej
      szkoły ma 40% z gejcy i składa papiery na zaoczna gejce na uj, jak dla mnie
      szkoda kasy i tak sie nie dostanie...
      • Gość: oasis Re: poprawka matury IP: *.rybnet.pl 30.06.07, 23:18
        mi zabraklo z maty 1 pkt zeby zdac. Mam 28%. Za rok tez poprawiam, wszyscy mi to
        odradzaja, mowia ze sie nie nadaje na mate i ze mam lepiej histe sprobowac ale
        ja to mam gdzies. Ten rok przezyje a za rok znowu sprobuje. Tchorz ginie
        1000razy. Odwazny, zawsze tylko 1
        • Gość: pani po Re: poprawka matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:26
          za studia dzienne na publiczenej uczelni tez się płaci!

zajęcia są codziennie, więc dojazd (ew.akademik)=koszt
          ksiąki,zeszyty=koszt
          jedzenie=koszt
          picie (tażke te bezalkoholowwe)=koszt
          kserooo=koszt
          zwykłe codzienne wydatki=koszt
          • Gość: -- Re: poprawka matury IP: *.chello.pl 30.06.07, 23:35
            Ale pierdoły. Większość z tego to stałe koszty życia i ponosisz je bez względu
            na to czy uczysz się, czy robisz cokolwiek innego.
            • Gość: pani po Re: poprawka matury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:41
              no tak ale jeśli uczysz się dziennie to jesteś na utrzymaniu rodziców, a po co
              ich obciążać skoro i tak nie chcesz kontynuować tych studiów, ale wybrałeś je
              tylko po to, żeby gdzieś się zahaczyć ?

nie lepiej iść do pracy, jak ktoś już tam wyżej pisał?
              i nie blokować innym miejsca...
          • kaja86 Re: poprawka matury 30.06.07, 23:41
            <lol> Rozumiem, że tylko studenci muszą jeść :P
        • magdzia88 Re: poprawka matury 01.07.07, 14:16
          Masz racje oasis nie poddawaj sie najwazniejsze jest to czego Ty chcesz a nie
          czego chca inni dla Ciebie:)3maj sie:)
          • Gość: tost Re: poprawka matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 14:28
            Też poprawiam. Nie jesteście sami.
            • butch.bmf Re: poprawka matury 01.07.07, 15:04
              ja też będę poprawiał i to dwa przedmioty matematykę i informatykę, oba zdałem,
              ale zbyt słabo żeby dostać się na dzienne.
              w szkole nie informowali mnie o możliwości poprawiania, sam się dowiedziałem,
              chyba na tym forum.
              a przez ten rok przerwy zapiszę się do rocznej szkoły policealnej związanej z
              kierunkiem studiów na, który będę chciał później iść.
              nie wiem czy to najlepszy pomysł, ale ja i tak muszę się gdzieś zapisać żeby
              mnie do woja nie wzieli.

pozdrawiam.
              • Gość: rrr Re: poprawka matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:44
                ja poprawiam geografie,byc moze dostane sie na studia i nie bede potrzebowac
                poprawy ale kto wie...jesli sie nie dostane to bede chciala zdobyc zawod na
                studium a za 2 lata nowa rekrutacja:)
                • magdzia88 Re: poprawka matury 01.07.07, 18:47
                  no ja sie poprawiam tylko dlatego ze wynik dla mnie jest niezadawalajacy;/az
                  strach go podawac ale moze sie dostane na prv;P pozdrawiam
                  • Gość: oasis Re: poprawka matury IP: *.rybnet.pl 02.07.07, 17:30
                    co nas nie zabije to nas wzmocni
                    • kaja86 Re: poprawka matury 02.07.07, 17:38
                      Poprawianie matury nie jest trudne ;) ja sobie w tym roku poprawiłam polski i
                      historię ;) Czytałam statystyki w gazecie i w moim województwie poprawiło 80%
                      poprawiających ;)
                      • Gość: adam Re: poprawka matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:45
                        ja chyba tez bede poprawial ale jescze zobacze we wrzesniu czy uda mi sie
                        dotac jak nie to "Juz za rok matura...."
                        • Gość: dada Re: poprawka matury IP: *.efekt.net.pl 02.07.07, 19:56
                          no ja historię też poprawiam. Nie zostawię tak tego... z wypracowania
                          miałem....4 pkt a z reszty 30 całe życie z wariatami jednak jam największy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka