rybaaa2 02.07.07, 09:57 chodzi o prywatną uczelnie... czy z matura ang 55% pol 60% bio 66% podstawa wszystko mozna iść na zaoczne spokojnie? Czy jest mozliwość że Cie odrzucą??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 02.07.07, 11:27 Witam to zalezy od uczelni i kierunku na jaki chcesz iść ale raczej przyjmują większość chętnych pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zaoczne??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 11:30 na prywatna?? no pewnie ,ze cie przyjma, nawet na dzienne spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaK Re: Zaoczne??? IP: 80.54.48.* 02.07.07, 11:50 pewnie pewnie... a nie wiecie kiedy rozdaja swiadectwa maturalne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zaoczne??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 11:55 tzn kto rozdaje?? sprecyzuj , bo nie rozumiem pytania:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaK Re: Zaoczne??? IP: 80.54.48.* 02.07.07, 11:59 kiedy szkola rozdaje swiadectwa maturalne Odpowiedz Link Zgłoś
kika881 Re: Zaoczne??? 02.07.07, 12:04 przeciez swiadectwa maturalne sa juz rozdane. Odpowiedz Link Zgłoś
dudka2811 Re: Zaoczne??? 02.07.07, 11:55 przyjma napewno. tylko na niektorych liczy sie kolejnosc zgloszen wiec jak jestes pewna ze na zaoczne idziesz to nie czekaj na ostatni moment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 02.07.07, 13:16 Dzięki wielkie za odpowiedzi! Wolę zaoczne bo na prywatne dzienne niewyrobiła bym z kasą;/a kierunek bardzo mi odpowiada... to będe już załatwiać bo tam trzeba papierek jeszcze z medycyny pracy;/ a pytam dlatego bo wpisowe daje się 300 zł a rekrutacje 100 i szkoda by mi było tej kasy troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 02.07.07, 15:08 uuu no to nieźle ja też ide na zaoczne prywatne ale rekrutacyjna jest 80 zł a wpisowe 145... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 02.07.07, 15:31 no tak uczelnia tez nienajgrorza to chyba dlatego taka stawka;/ Masiej a jak Twoje wyniki i dlaczego idziesz na zaoczne prywatne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 02.07.07, 15:56 No moja podobno najlepsza w regionie hehe ale w sumie do 5 lipca jest promocja przy wpisowym bo normalnie 290. Moje wyniki to wszystko na podstawie: polski ustny 85% polski pisemny 86% angielski ustny 95% angielski pisemny 80% wos 74% A ide na zaoczne prywatne bo jestem po technikum hotelarskim i chce dalej studiowac hotelarstwo a jednoczesnie pracowac juz w branży:) stad moj wybor :) A jak u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 02.07.07, 16:13 a ustne też biorą pod uwagę na zaocznych bardziej? wyniki juz pisałam wyżej nawet chyba srednie nie są... a chcę isć za zaoczne bo to jest szkoła prywatna na dziennych kasy troche by mi poszło a kierunek bardzo mi odpowiada zresztą ta kase co dam na zaoczne musiala bym dać na dzienne mieszkanie bo kawałek mam więc tak to będe dojeżdżać dwa razy w tygodniu +praca jakakolwiek mnie interesuje teraz póxniej po licencjacie może cos lepszego złapie i bedę dalej sie uczyć co Ty na taki plan? ale jak sie niedostane na te zaoczne to niewiem: ((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 02.07.07, 16:16 pomyyliłam tam wyżej dwa razy co drugi tydzien... a nie co tydzien. A Ty b.ładne wynikiz matury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Do Masieja i Rybyyy :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 16:32 No, właśnie ja robię tak samo jak Wy. Od dzisiaj zaczęłam pracę (staż) w urzędzie miejskim. Jestem pracownikiem administracyjnym:) i jednocześnie od października zamierzam studiować administrację. Równocześnie w praktyce będę się uczyć i na studiach wiedzę teoretyczną zdobywać. Dużo osób twierdzi a czemu nie dzienne. Wyniki mam dobre, no ale tak robię bo tak chcę:) a powody mam takie same jak Masiej:P A Ty Rybooo, mówisz, że na razie obojętne Ci jaką pracę podejmiesz... A na jaki kierunek się wybierasz? Może poszukałabyś stażu w tej tematyce? Ja na przykład jako studentka administracji nie chciałabym pracować w sklepie czy kwiaciarni. Nie wiem jak będzie dalej, ale dziś miałam luźny dzień. Pracujemy od 7:30-15:30. Sortowałam dziś tylko dokumenty alfabetycznie. W pracy jest bardzo miła atmosfera. Tylko oczywiście trzeba się elegancko ubierać, malować (nie to co jak się szlo do szkoły, to mozna było zaspać, nie zdążyć się pomalować i nikt w tlumie nie widział, że mam pogniecioną bluzkę na przykład;)). Staż trwa rok, i oczywiscie nie będę dostawała dużo, ale może jak się sprawdzę, będę grzeczna to mnie zostawią i potem już będę zarabiać więcej i tam się zatrzymam na stale jako studentka administracji. Bardzo bym tak chciała... Jednak na pracę nie narzekam, pewnie moje koleżanki co pracują nad morzem od 8-22 zarobią dużo więcej, ale ile się przy tym naharują, nie? I jeszcze tylko spytam, bo ja idę na te studia prywatne zaoczne, no i tam można najwyżej uzyskać tytuł licencjata, ale potem idę kończyć administrację na Uniwersytecie, też dalej zaocznie. A jak Wy robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Do Masieja i Rybyyy :-) IP: *.chello.pl 02.07.07, 16:54 Rybo nie pękaj na pewno się dostaniesz prawda jest taka że prywatnym uczelniom bardzo zalezy na studentach. Co do pracy od 16 lipca zaczynam staż w recepcji 4* hotelu wiec tez nie jest źle :) a z magisterką zobacze jak będzie na mojej uczelni jest możliwośc zrobienia magistra ale zastanawiam sie nad wyjazdem za granicę po licencjacie. czas pokaże :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: Do Masieja i Rybyyy :-) IP: *.centertel.pl 03.07.07, 15:33 Kurcze juz myslalam ze jestem sama z tymi zaocznymi studiami.bo wszyscy moi znajomi sa wrecz oburzeni ze ja ide na zaoczne,chyba uwazaja ze sa gorsze.jestem po technikum i zalezy mi tez zeby zdobyc jakies doswiadczenie.na marginesie to bede robic inzynierskie studia.Ja tez chce isc na staz,jakis konkretny,ale od pazdziernika bo na razie mam jako taka prace i zbieram kasiorke na te studia:) pozdrawiam wszystkich co ida na zaoczne :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 02.07.07, 16:52 o a gdzie ta Twoja uczelnia jakie miasto? to super i będziesz miała dzięki temu wieksze szanse zatrudnienia też tak mysle o stażu na 12 mies. a czy w UP pomogą mi znaleść staż w tym kierunku co by mi odpowiadał? a ja chcę studiować zdrowie publiczne specjaloność promocja zdrowia z fizjoterapią tzn bardzo bym chciała pracowac cos w tym kierunku ale chyba bedzie cięzko znaleść po LO więc szukac będe jakiejkolwiek pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:43 > o a gdzie ta Twoja uczelnia jakie miasto? --> w Szczecinie to super i będziesz miała dzięki temu wieksze szanse zatrudnienia (--> no mam nadzieję, że mnie potem zatrudnią:) też tak mysle o stażu na 12 mies. a czy w UP > pomogą mi znaleść staż w tym kierunku co by mi odpowiadał?(no pewnie, podajesz im swój nr tel i do Ciebie dzwonią, mi oferty sypały się jak z rękawa (ale uparłam się na Urzędzie Miejskim(-na pewno któraś będzie Ci odpowiadać-mi proponowali jeszcze Sąd, w Starostwie, w Domu Opieki) >a ja chcę studiować zdrowie publiczne specjaloność promocja zdrowia z fizjoterapią tzn bardzo bym chciała pracowac cos w tym kierunku ale chyba bedzie cięzko znaleść po LO więc szukac będe jakiejkolwiek pracy --> nie, myślę, że nie będzie problemu, może dostaniesz coś w szpitalu albo tak właśnie jak mi proponowali-w Domu Opieki. Powinnaś najpierw pochodzić po takich miejscach i się podowiadywać-powiedzieć, że się wybierasz na takie studia i czy nie mają coś w te klocki. Jak ja w Urzędzie powiedziałam, że idę na admnistrację, to od razu się ucieszyli, bo to powiązane. Zaskoczyło mnie, że miałam tyle propozycji, tym bardziej, że nie mieszkam w dużym mieście. Powodzenia Ci zyczę, obyś znalazła coś co będzie odpowiadało Twoim studiom, wtedy większe pradopodobienstwo, że przez ten rok się poduczysz i Cię zostawią. W końcu na pewno lepiej zatrudnić taką co studiuje i ma już jakieś obeznanie, bo odbyla staż, niż taką suchą po studiach z magistrem, którą i tak trzeba wszystkiego uczyć od początku, bo nie ma co się oszukiwać, to co uczą na studiach w niewielkiej części się przydaje w pracy. Idziesz taka mądra z papierkiem magistra po studiach i jesteś kompletnie zielona i musisz się wszystkiego uczyć. Dobrze mowię?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 02.07.07, 17:50 Dobrze mowisz :D też zycze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:52 ja też zaocznie na prywatną WSIiZ Rzeszów. bo na dziennych nie wyrobiłabym z kasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:54 boję się czy z takimi wynikami się dostanę wszystko podst polski pis 59 polski ustny 90 angielski pis 71 angielski ustny 100 WOS 58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 02.07.07, 17:57 A nie pytaliście na waszych uczelniach czy macie szansę i co biora po uwagę...oprócz kasy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 17:59 u mnie obliczają pkt podstawowy 1%=1pkt rozszerzony 1%=2pkt chyba coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 02.07.07, 18:07 Aha nou mnie biorą pod uwagę wyniki matury z poszczegolnych przedmiotow i oceny na swiadectwie. Zreszta przy skladaniu dokumentow zapytałem czy mam szanse?"Oczywiście "padła odpowiedz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:09 a tak apropo mam głupie pytanie podanie na studia drukujecie dwustronnie czy na każdej kartce 1 strona??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:11 ja się gimnastykowałam i drukowałam dwie strony na jednej kartce-tak wydaje mi się ... lepiej:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:13 ja wydrukowałam 1 strona na 1 kartce i właśnie się zastanawiam czy takie mi przyjmą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:15 nie, przyjąć przyjmą-jeśli o to chodzi na pewno:) ja to tak ze względów estetycznych wyłącznie:P jestem perfekcjonistką:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:17 jutro jadę złożyć dokumenty niby wszystkie skompletowałam ale ciągle się boję że cos źle wypełniłam albo o czymś zapomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:19 Mój tata jutro jedzie do Szczecina to mi zawiezie od razu. No właśnie, nie bedzie problemu, że nie ja osobiście? Mnie może i by zwolnili, ale dziś zaczęłam pracę i nie chciałabym tak od razu się zwalniać, ledwo zaczęłam a już spierniczać będę:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:17 a Ty, Oso, na jaki kierunek się wybierasz? też zamierzasz pracować w tygodniu? a może już pracujesz/wiesz gdzie będziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 18:23 kierunek dziennikarstwo i komunikacja społeczna. planuję poszukać pracy ale dopiero po wakacjach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 02.07.07, 18:40 Chwile mnie nie było a tu taka dyskusja się rozwinęla :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zaoczne??? IP: 80.51.254.* 02.07.07, 22:52 Hey:) a tak z ciekawosci, dlaczego nie na zaoczne na panstwowej uczelni??:) Z tego co widze to macie dobre wyniki, a podobno na zaoczne na panstwowej to tez prawie wszystkich przyjmuja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 02.07.07, 22:58 Mojego kierunku nie ma na państwowej w moim mieście. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikos Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 23:19 Ja z moimi wynikami - polski 57% (ustny 85%) - angielski 76 % (ustny 100%) - wos 67% wszystko podstawa pokusilem sie na złożenie papierów na zaoczne studia na uniwersytecie rzeszowskim , mam nadzieje ze się dostane i znajdę jakąś przyzwoitą pracę za którą będe mógł opłacać studia. A tak apropo orientuję się ktoś czy można płacić miesięcznie za studia czy też płaci się za semestr z góry bo jeśli tak to nie wyrobie z kasą ;/ A tak w ogóle to wszystkich witam i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 02.07.07, 23:22 Można płacic co miesiac :) z reguły uczelnie daja wybor platnosci: 12 wpłat, 10 wpłat,2 wpłaty ( za każdy semestr z góry) lub jedna wpłata za cały rok. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 03.07.07, 08:37 o ale temat się rozwinął ;) a czytałam że ktoś na wsiz do rzeszowa ja też tam:) na tak samo ja idę na prywatne zaoczne bo tam tylko jest taki kierunek który mi odpowiada... miejmy nadzieję że będzie dobrze z tym i wszystko pójdzie po naszej myśli:)ii Wam także pooowodzenia zyczę:) a tak jeszcze zapytam czy duzo jest nauki na zaocznych? czy to zalezy też od kierunku>? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 03.07.07, 09:36 Witam :):):) z tego co wiem to ok 80-90% materiału dziennych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikos Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 14:27 A kto wie jak to jest na zaocznych ale nie prywatnej uczelni tylko normalnym uniwersytecie, czy jest łatwiej niż na dziennych czy też trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 03.07.07, 14:43 Nie wiem ale podejrzewam że tak jak na prywatnej uczelni. w koncu studiujac zaocznie więcej musisz wkładać pracy własnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zaoczne??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:43 Trudno to porownywac, poprostu na zaocznych przekazuja ci ok .60% tego co dziennym , reszte musisz sam przerobic, bo egzaminy podobne. Mysle,ze i na jednych i na drugich nauczyc sie trzeba tego samego , tylko zaoczni wiecej musza sie naszukac sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: Zaoczne??? IP: *.centertel.pl 03.07.07, 15:46 moja kumpela jest na zaocznych na uniwerku i troche narzeka,no ale wybrala sobie trudny kierunek.poza tym uprzedzala mnie ze wszystkiego trzeba uczyc sie samemu,ze nic nie tlumacza i ze czasem cie olewaja jak przyjezdzasz w tygodniu na poprawke. a tak poza tym,tak tu czytam i sie zaczynam denerwowac czy sie dostane na uniwerek bo tu wszyscy tyle procentow nalapali,a ja po okolo 55 z kazdego :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:13 Jestem załamana. Pocieszcie mnie. Czy na każdym stażu jest tak beznadziejnie i tak wykorzystują? Wszystkie baby w Urzędzie się obijają, a ja wykonuję czarną robotę tylko, tzn. układam papierki alfabetycznie a następnie wpinam do teczek. Do tego siedzę w jakimś kantorku, jak wyjmuję segregator z półki to wylatuje ćma zawsze jaka. Na biurku nie mam nawet długopisu i lampki:/ Chciałam zostać w Urzędzie po stażu, ale szczerze mówiąc inaczej to sobie wyobrażałam: myślałam, że będę miała jakiś kontakt z ludźmi, że ktoś przyjdzie a ja podam mu jakiś dokument, że czegoś mnie tam będą uczyć, a ja tylko siedzę i wpinam dokumenty. Jakie to mi daje doświadczenie na studia? Chcę tam zostać, ale nie tam, nie w tym bunkrze:( <beczy> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:16 co Wy robicie na swoich stażach, czujecie, że jakoś się rozwijacie, uczą Was czegoś, tłumaczą? Ja chyba inaczej rozumiałam pojęcie 'staż' i jestem załamana:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 03.07.07, 18:42 No witam moja kumpela miala staz na poczcie i tez cały czas odwalala najgorsza robote nawet kawke paniom musiala robic i nosic heh po trzech miesiacach przyjeli ja na etat i juz normalnie pracuje w okienku wiec ok :) Ja staz zaczynam od 16 lipca na szczecie w prywatnej firmie a nie państwowej wiec licze na to ze chca po prostu wyszkolic sobie pracownika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:07 No, właśnie ja też liczyłam, że będą mnie uczyć, szkolić, ze będę mogła się przyglądać co i jak się robi. Trzy miesiące-no jakoś bym przeżyła, ale ja mam staż na rok (nie wiem od czego to zależy). Ta koleżanka odwalała czarną robotę i ją mówisz przyjęli, ale coś musiała się podczas tej roboty nauczyć. A ja? No układać alfabetycznie papiery a potem wpinać je do teczek i pisać na takiej karteczce na początku każdej teczki chronologiczną listę zawartych w teczce dokumentów to chyba każdy umie i watpię, zeby mi się to przydało i pomoglo w studiach administracyjnych:( I jeszcze mnie nazwali na umowie: pracownik administracyjny. Tia, jasne:/ Mam nadzieję, że mnie gdzies przeniosą, bo siedzę w jakiejś izolatce, czasem tylko przyjdzie do mnie taki facet, co to mi tłumaczy jak to sie do tych teczek wpina. Nawet spoko koleś, bo te baby co obok w pokojach to masakryczne, tylko się opierdzielają i na alegro zamawiają różne sukieneczki, pantofelki i gadają w jakim to makijażu byłoby im najlepiej. A ja naprawdę nie znoszę takich babskich gadek:/ Dziś drugi dzien a wróciłam kompletnie podłamana i od razu poszłam wyć, bo w pracy już mi się łzy cisły, ale nie wypadało:( Jedyna dobra wiadomość z dzisiejszego dnia, to ta, że przyjęli mnie na studia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 03.07.07, 19:18 spoko odwalisz to i miejmy nadzieje że normalnie zaczniesz pracowac. Pewnie chca zeby ktos za nie to odwalil;) takie baby w biurach są fatalne bo zaczeły prace za PRL heh i maja stare nawyki:) ale nic sie nie martw na pewno jak zrobisz te bzdury to bedzie looz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:24 :) no tak, te baby są tragiczne, tylko, ze tego jest od cholery, bo tam są wszystkie papiery od lutego zaległe, nietknięte-wczoraj je alfabetycznie poukładałam, a dziś z tym facetem (na cale szczęcie mi pomógł) powpinaliśmy je do teczek w segregatorach. Gdyby nie on to nie wiem co bym zrobiła, bo te segregatory są na półkach aż po sam sufit (jak ja bym tam dosięgła z 167cm wzrostu?:) Wprawdzie jest tam taka drabinka, ale na tyle masakryczna, że bałabym się na nią wejść. A ten facet wysoki, spokojniutko sobie sięgał. On robił te z góry, a ja te z dołu.:) Ok, załóżmy optymistyczną wersję, że mnie przyjmą na stałe (bardzo bym chciała), ale ja miałam nadzieję,że ja po tym stażu coś będę umieć, a z takim układaniem papierków, to nie będę miała żadnego doświadczenia poza tym, że 1 rok studiów administracji za sobą:( I jeśli mieliby mnie zostawić tam, przy tych papierkach, to ja dziękuję:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:26 no, i te papiery codziennie nowe dochodzą... więc roboty nie zabraknie:/ a ktoś za nie to musi robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 03.07.07, 19:55 Hmm no to faktycznie cieżko... ale masz dwa wyjścia 1. zrezygnować poki się da beż zadnych konekwencji 2. zacisnąc zęby i czekać az jakies prochno pojdzie na emeryture i zajac jej miejsce :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
lwipyszczek Re: Zaoczne??? 03.07.07, 20:24 Ale ja nie chcę rezygnować, ja chciałabym po prostu robić coś innego. No, dziś mi taka wielka ćma wyleciała z tych segregatorów no i na spódnicy mi usiadła:( A próchna to pewnie odejdą, ale jak zajmę ich miejsce to będę tylko umiała składać papiery wg alfabetu. No nic, dziś się podlamałam, no, ale jakoś to będzie, co mnie nie zabije to wzmocni, po coś mi się to w zyciu przytrafiło. Może tam jakiś książe gdzieś na mnie czeka;)) cholera wie;) Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 03.07.07, 20:33 Będzie dobrze miałaś kryzys po prostu dzisiaj hehe:) już teraz sam zacząłem się cykać co tam u mnie będzie haha :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:00 heh, u Ciebie będzie dobrze. Masz krótszy staż i kontakt z ludźmi będziesz miał w tym... no wiem gdzie będziesz pracował:) no przy takim czymś,tam kluczyki wiszą, fajnie jest, a nie jak ja zabunkrowana:) No, nic, dziękuję Ci, ze wysłuchałeś mojego gderania i marudzenia:P Powodzenia i papa, idę się kąpać i spać, o 6:00 trza wstać:) pa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 03.07.07, 22:10 ano w recepcji sobie bede hehe :) tez jutro musze wczesnie wstac bo na badania do lekarza medycyny pracy trzeba isc heh. pozdrawiam. Jakbyś chciala pogadac tu moje gg 4034345 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:38 ja złożyłam na prywatną bo mojego kierunku tzn dziennikarstwo nie ma w rzeszowie na państwowej uczelni a pozatym jeszcze na uniwersytet rzeszowski na politologię też zaocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 04.07.07, 10:22 A ja wrłasnie wróciłem z badan od lekarza heh a dopiero po poludniu po wyniki a tu ciągle pada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:39 na jaki kierunek te badania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 04.07.07, 12:20 Te badania to akurat były po to żeby rozpocząć staż. Ale ide na hotelarstwo i też potrzebowałem zaświadczenia od lekarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: Zaoczne??? IP: *.centertel.pl 04.07.07, 13:03 Czy za te zaswiadczenie sie placi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek hejo, tu lwipyszczek na stażu:)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:43 :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:12 nie, nie placi sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 04.07.07, 17:56 a za zaswiadczenie z medycyny pracy na studia płaci się;>????????? Odpowiedz Link Zgłoś
lwipyszczek Re: Zaoczne??? 04.07.07, 18:26 pierwsze słyszę. Z medycyny pracy? A po co na studia z medycyny pracy? zaświadczenie na studia wystawia lekarz rodzinny. O,o Ja tak zrobiłam i tak złożyłam wczoraj papiery, no i panie mi powiedziały, że się dostanę spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 04.07.07, 18:44 tak ale na wszystkie kierunki tak nie jest;/;/ ja składam papiery na zdrowie publiczne spec. promocja zdrowia z fizjoterapią i jest potrzebne zaswiadczenie z medycyny pracy na ten kierunek na pozostałe nie trzeba... a jak nikt tego nie załatwiał jeszcze?? ale jeden + to to ze mam czas do konca lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 04.07.07, 18:46 "Kandydaci na studia muszą uzyskać pozytywną opinię poradni medycyny pracy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 04.07.07, 19:03 nie wiem dokładnie i nie chcę Cię martwić ale wydaje mi się ze jezeli uczelnia nie pokrywa kosztów to bedziesz musiała zaplacic okolo 50 zl. przynajmniej ja tyle placilem jak szedlem w zeszlym roku do pracy tyle ze zaklad pracy oddał mi kase :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 04.07.07, 21:27 ...potwierdzasz moje przypuszczenia...:/ ale zdzierstwo;/;/;/ to teraz bedzie 450 zł... a szkoda że nie 1000 za rekrutacje a co tam przecież my kase soooobie zarabiaaamy pozdrawiam tych co jeszcze nie upadli przez tee papierkowe załatwienia ze studiami................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikos Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:04 @osa Ja też złożyłem papiery na zaoczną politologię na URZ, możesz powiedzieć jakie miałaś wyniki, bo ciekaw jestem czy się dostanę ;] aha i nie orientujesz się ile się płaci za semestr, bo na stronie tego nigdzie nie ma ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:33 wyniki tam chyba nie mają znaczenia tylko kolejność zgłoszeń aż do wypełnienia limitu miejsc. nie wiem ile się płaci. w moim przypadku ta politologia to koło ratunkowe bo liczę na dziennikarstwo.a wyniki miałam słabe wos-58, polski-59, angielski-71 wszystko podstawa a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiulla1 Re: Zaoczne??? IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 13:07 a czy wybiera się ktoś na resocjalizację??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 13:12 już zamieścili opłaty na stronie UR politologia 2900 za cały rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 05.07.07, 15:31 Właśnie przyjęli mnie na studia :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 05.07.07, 16:01 To gratulacje wielkie Masiej ja jutro dopiero jade skladac podania jeden na uniwersk składam a na ta prywatna zaoczną troszke póxniej jak by nie ten papierek z medycyny to juz bym sobie załatwiła jutro więc narazie stoję na niczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 16:55 mnie pierwszą przyjęli-dwa dni temu;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikos Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:14 To mnie troche pocieszyłaś z tym że liczy się kolejność ja złożyłem papiery w ostatni poniedziałek, a moje wyniki nie są lepsze ;/ - polski 57% (ustny 85%) - angielski 76 % (ustny 100%) - wos 67% wszystko podstawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajusz Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:25 nie jest tak źle, przeliczając na podstawę moje rozszerzone egzaminy mam tak: -polski: 74% -angielski: 76% (pisałem podstawę) -WOS: 47% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikos Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:42 Ktos wie czy na studiach zaocznych mozna ubiegac sie o stypendium ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajusz Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:54 a czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikos Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 17:59 Nie wiem, pytanie zadałem dla pewności, oj bardzo by mi sie przydało takie stypendium,a czy studenci którzy dojeżdżają mają zapewniony jakiś dodatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 09:38 mikos gdzie jeszcze złożyłeś podania? z kąd będziesz dojeżdżał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikos Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 11:02 Złożyłem jeszcze na dzienną politologię ( wiem wygłupiłem się ) i tyle, a dojeżdżał będę z Przeworska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:36 jak się dostaniesz na dzienne to napisz. wtedy będę żałować że i ja na dzienne nie złożyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikos Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 18:39 ok nie ma sprawy, ale z tego co mi wiadomo masz jeszcze czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 18:48 a składając na 1 kierunek zaocznie i dziennie trzeba 2 św dojrzałości czy 1 egzemplarz? bo odpisu już nie zrobię - oba egzemplarze już złożyłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikos Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 19:02 Ja złożyłem odpis i oryginał więc nie wiem, ale może pójdziesz i zapytasz bo ja nie wiem jak to jest ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 19:09 jak dzwoniłam w sprawie kierunku pedagogika to facet powiedział że jeśli chciałabym na dzienne i zaoczne to muszę składać 2 egzemplarze. z politologia pewnie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 08:13 I co, nikt więcej nie idzie na zaoczne? Wszyscy pchają się na dzienne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:15 no widocznie tylko my napisaliśmy tak słabo maturę. ale zresztą chodźbym napisała lepiej to na dziennikarstwo itak wybrałabym tryb zaoczny bo to prywatna uczelnia a na dziennych nie wyrobiłabym z kasą za czesne i jakieś mieszkanie. a tak wogóle to z zaocznych można przenieść się na dzienne po jakimś czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 11:24 No, ale ja dobrze napisałam i wszyscy nade mną stękają, że czemu z takimi wynikami na dzienne nie idę. No, ale ja robię tak, bo tak chcę. Może więc są takie osoby. I to mnie właśnie najbardziej ciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 07.07.07, 12:09 Ja tam też dobrze napisałem maturę, a reszta przyszłych studentów mnie nie obchodzi szczerze mowiac... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 17:19 ale sami wiecie że studenci z dziennych "patrzą z góry" na takich z zaocznych (a jeszcze jak to prywatna uczelnia!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 07.07.07, 17:28 A tak szczerze zależy Ci na nich? Ja tam mam swoich przyjaciól ze szkoły średniej na studiach poznam nowych a dzienni sa mi obojetni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 17:33 nie. wolę studiować dziennikarstwo zaocznie niż cokolwiek innego na dziennych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 07.07.07, 19:16 własnie... czy na zaocznych da się radę z kimś zaprzyjaźnic??? bo przeciez to tylko będą zjazdy co dwa tygodnie i to tez praktycznie będzie czas prawie tylko na wykłady a tak zapytam bo jak od Was sie nie dowiem to wiedziec nie będe... czy na zaocznych sa też jakies tam okienka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 19:33 będziesz wiedzieć... jak będziesz już tam na studia;) no, muszą być. Przecież to nieludzkie mieć zajęcia od 8 do 20 bez żadnej dłuższej przerwy. Wiem, że na pewno jest jedna dłuższa i wtedy studenci mogą se tam w barze zjeść obiad, ale ile trwa to nie wiem. Pozostałe przerwy to pewnie po 10-15 minut:/ Nie ma bata-będziemy wykończeni po takim dniu i to nieźle:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 07.07.07, 19:52 Ale to tylko sobota w piątek i niedziele nie siedzimy cały dzień :) a co do znajomości kto powiedzial ze nie mozna isc razem na impreze po zajeciach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 14:17 orientuje się ktoś od której do której są zajęcia zaoczne na WSIiZ-ie w Rzeszowie??? co prawda jeszcze nie wiem czy się dostałam (oby tak) ale chciałabym wiedzieć bo zdaje się będę mieć cholerne problemy z dojazdem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 08.07.07, 15:18 Ja tez tam na wsiz planuje isccc ale niewiem w jakich godzinach tam sie siedzi tez mnie to interesuje... a skąd Osa jestes???? ja Jarosław i bede miec prawie 50 km;/ troche to będzie męczące... ale nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 15:29 ja też mam jakieś 50km a na jaki kierunek idziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 08.07.07, 15:46 a skąd jestes? Ja na zdrowie publiczne ze specjalizacją promocja zdrowia z fizjoterapią ale jeszcze papierów nie składałam......... bo do konca lipca chyba jest nie? a musze jeszcze do medycyny pracy isc;/ a nic mi sie niechce..... a tak wiem że do śródmiesia na PKP albo busty to trzeba tez dojechac ze wsiz-u bo kawałek jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 15:51 z ocieki to koło ropczyc. tak ze wsiizu do miasta piechotą się nie da bo za daleko. ja słyszałam że zajęcia są nawet do 21 i nie wiem czy to prawda. jeśli tak to masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 15:29 nie narzekaj scyno, bo inni mają gorzej;) ja np. będę miała 100km dojazdu i nie wiem jak tam u was, ale przeglądałam plan lekcji na stronie swojej uczelni i był taki dzień(piątek), że zajęcia wprawdzie były od 16 ale kończyły się o 21:00 - zanim dojadę do dworca tramwajami, na które jeszcze muszę zdążyć, to chyba o 22:20 mam ostatni pociąg do mojego miasta = 23:50 - 24:00 będę w domu, a następnego dnia (sobota), żeby zdążyć na zajęcia - 8:00 będę musiała wstać o 4:00 a co najmniej 5:45 wyjechać do szkoły = niecałe 4 godziny snu, by następnego dnia spędzić 12 godzin na uczelni. Nie wiem jak to będzie, ale chyba będę strzępkiem człowieka i jak będzie taka możliwość, z piątku na sobotę zostanę gdzieś tam w jakimś hotelu (ponoć niedaleko szkoły jest), bo jestem przyzwyczajona spać co najmniej 8h inaczej jestem do niczego, a kawy pić nie mogę. Trudno jakoś to będzie, trzeba zacisnąć zęby i jakoś próbować sobie radzić-innego wyjścia nie ma. W końcu życie nie zawsze jest słodkie i bajeczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Zaoczne??? IP: *.chello.pl 08.07.07, 17:30 Dobrze że ja na uczelnie mam kilkanaście przystanków tramwajem lub autobusem :D :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 08.07.07, 18:04 fajnie fajnie... ale mi jest dobrze jak jest tu gdzie mieszkam:) trochę sie pomęcze przez te kilka lat ale nikt nie mówił że w życiu będzie łatwo............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 20:12 no właśnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 12:52 na WSIiZie wyniki dopiero 7 sierpnia chyba oszaleję. zauważyłam że w tym roku dziennikarstwo jest bardzo oblegane coraz bardziej boję się że się nie dostanę ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwipyszczek Re: Zaoczne??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 12:56 dopiero??! dostaniesz się na pewno:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybaaa Re: Zaoczne??? IP: *.informel.pl 11.07.07, 14:34 a niewiesz może jak tam moje zdrowie publiczne?? bo jeszcze nie bylam tam złozyc papierów i chyba będe składac u siebie w miescie bo jest taki punkt rekrutacyjny zamiejscowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 21:08 niestety nie wiem. zawsze słyszałam że na wsiiz wszyscy się dostają... oby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika do Osy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:08 Również złożyłam na WSIZ do Rzeszowa, oczywiście na dziennikarstwo. W punkcie rekrutacyjnym usłyszałam, że załapałam się do kolejnego etapu Systemu Bezpłatnych Miejsc, więc logicznym jest, że czuję się przyjęta. Jednakże, z tego co mi wiadomo- każdy się dostaje. No jeja, jak ktoś zapłacił 400 zł, to krzwydą by było go nie przyjąć... Prócz tego złożyłam na f. polską i filozofię (UR). Zawsze marzyłam o dziennikarstwie. I nie zrezygnuję. Szczerze mówiąc, wolę iść na państwową uczelnię. Z tymi prywatnymi to różnie bywa...A na koniec dodam, ze podobno garstka dziennikarzy ukończyła kierunek "dziennikarstwo". Cóż.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: do Osy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 12:12 czyżby był taki trudny??? tyle że ja na zaoczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: Zaoczne??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 12:17 weronika ty pisałaś w temacie wsiiz kto się wybiera prawda? bo ja tam jestem jako mini666 a tu jeszcze pod starym nickiem przed założeniem konta Odpowiedz Link Zgłoś