Dodaj do ulubionych

język hiszpański

20.07.07, 10:56
czy wegług was mozlwe jest nauczenie się przez rok języka hiszpańskiego w
stopniu pozwalającym na jego BARDZO dobre zdanie na poziomie rozszerzonym na
maturze?

Obserwuj wątek
    • Gość: edyta.6 Re: język hiszpański IP: *.devs.futuro.pl 20.07.07, 11:45
      chodzi mi o naukę "od zera"
      • Gość: lascala Re: język hiszpański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:52
        Hej! Wiesz, radzę poczytać Ci forum stronki www.hiszpanski.ang.pl
        Tam znajdziesz wiele informacji itp. Zresztą- sama zajrzyj!:) Pozdrawiam i
        powodzenia w nauce.
    • Gość: edyta.6 Re: język hiszpański IP: *.devs.futuro.pl 20.07.07, 12:37
      up
      • alatriste1 Re: język hiszpański 20.07.07, 13:35
        Na pewno wymagałoby to mnóstwa pracy no i nigdy nie ma gwarancji że matura dobrze pójdzie, np. może Ci nie podejść temat rozprawki albo słuchanka bedzie dziwna. Tak się zdarza przecież z angielskim czy niemieckim, którego się uczy przez kilka lat.
        Ale wydaje mi się że nauczenie się hiszpańskiego w rok jest możliwe, to nie jest bardzo trudny język (w każdym razie prostszy od np. francuskiego no i o wiele ładniejszy :)). Najważniejsze żeby się go uczyć z chęcią i również dla przyjemności, a nie tylko 'z musu', żeby zdać maturę, bo takie podejście sprawi że Ci ta nauka szybko zbrzydnie.
        Ale to tylko moja opinia, najlepiej by było gdybyś zapytała jakiegoś nauczyciela od hiszpańskiego co on o tym sądzi.
        A tak BTW, musisz zdawać hiszpański na jakieś studia czy po prostu Ci się podoba ten język? :)
        Pozdrawiam
        • Gość: edyta.6 Re: język hiszpański IP: *.devs.futuro.pl 20.07.07, 13:56
          dzięki za opinię :)
          w tym roku zdałam na maturze ang rozszerzony i niemiecki podstawowy. teraz
          chciałabym zacząć uczyć się jakiegoś nowego języka i zastanawiam się nad
          hiszpańskim- szczerze mówiąc na razie prawie nie miałam z nim kontaktu poza
          przeglądaniem stronek internetowych. więc sam pomysł o nauce hiszpańskiego był
          raczej spontaniczny, ale roczny termin wiąże się już ze studiami :)
          • alatriste1 Re: język hiszpański 20.07.07, 14:09
            No to ja myślę że to bardzo dobry wybór :) Ja uczyłam się hiszpańskiego kilka lat temu przez jakiś czas, ale to była raczej amatorszczyzna, jakieś tam gazetki itd, ale niektóre czasowniki, odmiany, słówka, trochę gramatyki itd. pamiętam do dziś. Ten język jakoś tak sam 'wchodzi', no i naprawdę jest piękny. Życzę powodzenia i wytrwałości w nauce :)
            Pozdrawiam
            • edyta.6 Re: język hiszpański 20.07.07, 14:26
              :) mam nadzieję że to realne... ale spróbować zawsze można :)
    • Gość: edyta.6 Re: język hiszpański IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:23
      up
    • Gość: jajaja Re: język hiszpański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 21:03
      gdybys nie miala innych zajec tylko ten hiszpanski i dobrych pare godzin
      dziennie to tak,ale przy innych zajeciach nie da rady.powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka