09.09.03, 19:49
Hej!zdaje ktos w tym roku mature z historii?
Ja sie zdecydowalam,ale nie jestem do konca przekonana,wszyscy mi mowia ze
ustn z historii to samobojstwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: KZ Re: historia? IP: *.zamosc.one.pl 09.09.03, 23:30
      certyfikat z english mam wiec usta tez zdaje historie! Przez osatnie 3 lata
      uczylam sie raz solidniej raz mniej,ale historyk zafascynował mnie tym ogromem
      wspanialosci jakie łaczy w sobie historia wiec nie amm obaw, zreszta w tym roku
      i tak nas wszystkich przepuszcza, ty sie nie martw o mature a o egzaminy na
      studia!!!!!
      Jeśli nie weźmiesz sie juz teraz do roboty to się nie wyrobisz i rzeczywiscie
      bedzie to dla ciebie samobójstwo.. Zycze powodzenia!!!
    • Gość: Marla Re: historia? IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.09.03, 19:14
      Hej...ja tez postanowiłam zdawac ustna z historii...z mojej klasy robia to
      jeszcze 4 osoby, a chodze do mat-fiz...historyk powiedział, ze mamy mniejsze
      szanse bo mielismy mniej lekcji...materiału jest niestety duzo...ale trzeba sie
      tego jakos nauczyc :) i wziac do roboty jak najszybciej...mam pytanie...masz
      juz moze zagadnienia maturalne z historii?? Dał wam nauczyciel ?....mój meila
      marla3@o2.pl
    • Gość: maacko Re: historia? IP: *.ld.euro / *.ld.euro-net.pl 12.09.03, 21:33
      ja tez zdaje hire i wcale nie mysle ze to samobijstwo. prawde mowiac to 3 lata
      prawie przesiedzialem i to jest wielka lipa (teraz zaluje). ale teraz duzo
      czytam ksiazek historycznych a poza tym to mnie wciaga wiec pol biedy. jedyna
      (raczej podstawowa:) obawa to egzaminy na studia. matura to pryszcz
      nauczyciele raczej nie chca zyby wyszlo ze nie umieja uczyc, a to przeciez
      twoj nauczyciel cie bedzie ocenial. powodzenia
      • Gość: studentka historii Re: historia? IP: 80.51.11.* 14.09.03, 14:51
        czesc ja w tym roku zdawal mature z histy i tez chodzilam do mat-fiz moja rada
        to po pierwsze wez sie do roboty juz bo nie zdazysz a po drugie naprawde duzo
        sie ucz warto poczytac jakies ksiazki hisotryczne zeby moc zablysnac na maturze
        (ja musze sie pochwalic ze dzieki temu dostalam 6) historia nie jest trudna gdy
        sie ja lubi a mature moga zdac najwieksze lenie tak bylo w mojej szkole na
        dopach ale zdali powodzenia
    • Gość: Aga Re: historia? IP: *.lasin.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 11:39
      Ja piszę ale nie mam fakultetów z historii. Nie wiem co mam zrobić , ale będę
      się sama uczyła
    • maja_329 Re: historia? 17.09.03, 16:15
      Powiem Ci tylko tyle: to zależy od nauczyciela, bo to on układa pytania na
      ustną. Natomiast pytania na pisemną przychodzą z kuratorium i Twój historyk(-
      czka) nie ma na nie wpływu.
      Ja np. będę zdawać ustną z historii w tym roku, bo mam pewność, że pytania będą
      tak ułożone, że problemów mieć nie będę i wiem - że jakby co - to nauczyciel
      podciągnie ocenę, ponieważ mam u niego bardzo dobrą opinię.
    • irre Re: historia? 11.10.03, 20:37
      a tak a propos, to czy na maturze z historii jest starożytność?
      • Gość: ella Re: historia? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.10.03, 10:35
        Na ustnej jest, ale na pisemnej nie ma - chociaz a przykład dwa lata temu w
        dolnośląskim było coś o wpływach starożytności na sztukę w którymś tam wieku
      • Gość: ela Re: historia? IP: 213.199.204.* 19.10.03, 12:50
        w zasadzie na pisemnej jeszcze w Częstochowie nigdy nie była, ale regulamin
        mówi wyraźnie, że obowiązuje cały zakres materiału włącznie ze starożytnością,
        u nas jest 10-15 zagadnień na ustnej. Powodzenia miłej nauki historii naprawdę
        nie jest taka straszna jak ją malują, a może zalezy to do nauczyciela. ja
        miałam super kobietę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka