wero19 07.05.08, 12:09 Dziś się zaczynają matury ustne z polaka ja mam dopiero w czwartek za tydzień piszcie jak było ile pytań wam zadali i z czym związane one były? Trudno było odp na nie? POZDRAWIAM WSZYSTKICH MATURZYSTóW:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: g Re: Matura ustna polski IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.08, 11:32 to zalezy od twojej wypowiedzi i duzo od komisji..w kazdej szkloe jest troche inaczej..najwazniejsze duzo mow..nawt jeski nie znasz odpowidzi...pytaja o problemowe to mozna lac wode..o lit.przedmiotu zawsze pytaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Matura ustna polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 14:19 zgadzam sie pytaja o literature przedmiotu ja mialam scharakteryzowac wybrana ksiazke z tej literatury i powiedziec w czym mi pomogla podczas tworzenia wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: Matura ustna polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 12:36 jesli ktos juz odpowiadal i mial jako temat prezentacji dziecko wliteraturze i malarstwie do niech da znac o co go pytali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Matura ustna polski IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 15:11 Miał ktoś może temat związany z impresjonizmem? Jeżeli tak to bardzo prosiłabym o jakieś sugestie w kwestii pytań do tego tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina:) Re: Matura ustna polski IP: 83.1.116.* 17.05.08, 11:36 ja mialam taki temat zdawalam 15 wynik 20/20 zadali mi tylko 2 pytania: jak swiatopoglad epoki wplywa na wizerunek dziecka i jaki typ dziecka powinien byc prezentowany wspolczesnie:)mam nadzieje ze nie pisze za pozno :>Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor dekle IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.08, 15:51 nie pytajcie o konkretne tematy cieniasy bo: 1. i tak nikt wam nie odpowie 2. samoluby najwazniejsze jest poznac ogolne pytania, a jak ktos chce sie podzielic to niech sie dzieli czym ma a nie ze bedziecie wybrzydzac i wybierac jakies konkretne tematy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gossssc Re: Matura ustna polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 16:48 dzsisj miałam mature ustna z polska i bez przypała komisja miła i wogole pozytywne nastawienie.Troche stresu było ale juz za mna wazne ze zdane ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ines Re: Matura ustna polski IP: *.chello.pl 13.05.08, 17:11 Ja już też jestem po ustnej z polskiego i bardzo się cieszę, że mam już to za sobą ;p dla mnie to był przeogromny stres...Zdałam na 85% i teraz wiem, że te nerwy były całkiem niepotrzebne. Ważne żeby wejść na luzie! Głowa do góry, życzę powodzenia ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meegan654 Re: Matura ustna polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 21:05 ja mam ustny polak 20-ego. trochę sie boje,ale wy dodajecie dużo otuchy tym co piszecie. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajakk18 Re: Matura ustna polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 21:41 ja miałam dzis polski ustny .. wynik 18/20:) super:) pytań miałam 7;/ i taki jakich się nie spodziewałam.. wg mnie nawet jak sie czegos nie wie to lepiej mowcie cos mniej wiecej na temat i dawac wrazenie ze sie chociaz chce podjac probe a nie mowic ze nie zna sie odpowiedzi.. to plusuje:) powodzenia!! ja juz po wszytskich maturkach na szczescie:) a wiec... WAKACJE:) Odpowiedz Link Zgłoś
aga210187 Re: Matura ustna polski 13.05.08, 21:51 ja mam 19 ustna i mam temat obraz kobiet w literaturze moze tez ktos taki ma piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
ewciad_8 Re: Matura ustna polski 14.05.08, 12:22 ja tez mam 19 i ten sam temat ;) mam ogrooomnego stresa a przeczytalas wszystkie lektury z bibliografii bo ja nie, nie moge po prostu nigdzie takiej dostac masakra po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Matura ustna polski IP: 83.1.116.* 17.05.08, 11:40 ja co prawda nie mialam takiego tematu ale mialy go moje kolezanki wiec napisze Wam jakie mialy pytania moze sie przydadza: jaki wizerunek kobiety jest im najbardziej bliski i dlaczego? jak wyglada wspolczesny wizerunek kobiety no i jeszcze mialy w zaleznosci od lektur porownac dwie bohaterki np albo dlaczego zestawily ta wlasnie i ta itp :):>Powodzenia !!!:):* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1989 Re: Matura ustna polski IP: 88.220.76.* 17.05.08, 02:10 Zdawałam 16.05 -> 20/20 Miałam 4 pytania, ale byłam tak zestresowana, że do tej pory nie wiej jakie, nie wiem co odp. Jeśli pisaliście sami pracę, nie macie się co przejmować. A jeśli ktoś w bibliografii umieszczał dziwy z kosmosu to niech się teraz boi. Ale w sumie zawsze można cos naściemniać.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsnik Re: Matura ustna polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 17:49 ja mam taki temat: Motyw ojca w literaturze. Przedstaw i porównaj trzy przykłady z różnych epok. wybralem "Ojciec Goriot", "treny" kochanowski i przypowiesc o synu marnotrawnym jakie moge dostac pytania?? Odpowiedz Link Zgłoś