Dodaj do ulubionych

Matura ustna polski

07.05.08, 12:09
Dziś się zaczynają matury ustne z polaka ja mam dopiero w czwartek za tydzień
piszcie jak było ile pytań wam zadali i z czym związane one były? Trudno było
odp na nie? POZDRAWIAM WSZYSTKICH MATURZYSTóW:)
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: Matura ustna polski IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.08, 11:32
      to zalezy od twojej wypowiedzi i duzo od komisji..w kazdej szkloe jest troche
      inaczej..najwazniejsze duzo mow..nawt jeski nie znasz odpowidzi...pytaja o
      problemowe to mozna lac wode..o lit.przedmiotu zawsze pytaja...
      • Gość: monia Re: Matura ustna polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 14:19
        zgadzam sie pytaja o literature przedmiotu ja mialam scharakteryzowac wybrana ksiazke z tej literatury i powiedziec w czym mi pomogla podczas tworzenia wypowiedzi
    • Gość: maturzystka Re: Matura ustna polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 12:36
      jesli ktos juz odpowiadal i mial jako temat prezentacji dziecko
      wliteraturze i malarstwie do niech da znac o co go pytali
      • Gość: ara Re: Matura ustna polski IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 15:11
        Miał ktoś może temat związany z impresjonizmem?
        Jeżeli tak to bardzo prosiłabym o jakieś sugestie w kwestii pytań do tego tematu.
      • Gość: paulina:) Re: Matura ustna polski IP: 83.1.116.* 17.05.08, 11:36
        ja mialam taki temat zdawalam 15 wynik 20/20 zadali mi tylko 2 pytania: jak
        swiatopoglad epoki wplywa na wizerunek dziecka i jaki typ dziecka powinien byc
        prezentowany wspolczesnie:)mam nadzieje ze nie pisze za pozno :>Powodzenia:)
    • Gość: autor dekle IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.08, 15:51
      nie pytajcie o konkretne tematy cieniasy bo:
      1. i tak nikt wam nie odpowie
      2. samoluby

najwazniejsze jest poznac ogolne pytania, a jak ktos chce sie podzielic to niech sie dzieli czym ma a nie ze bedziecie wybrzydzac i wybierac jakies konkretne tematy...
    • Gość: gossssc Re: Matura ustna polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 16:48
      dzsisj miałam mature ustna z polska i bez przypała komisja miła i
      wogole pozytywne nastawienie.Troche stresu było ale juz za mna wazne
      ze zdane ;) pzdr
      • Gość: Ines Re: Matura ustna polski IP: *.chello.pl 13.05.08, 17:11
        Ja już też jestem po ustnej z polskiego i bardzo się cieszę, że mam już to za
        sobą ;p dla mnie to był przeogromny stres...Zdałam na 85% i teraz wiem, że te
        nerwy były całkiem niepotrzebne. Ważne żeby wejść na luzie! Głowa do góry, życzę
        powodzenia ! :)
        • Gość: meegan654 Re: Matura ustna polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 21:05
          ja mam ustny polak 20-ego. trochę sie boje,ale wy dodajecie dużo otuchy tym co
          piszecie. dzieki
          • Gość: pajakk18 Re: Matura ustna polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 21:41
            ja miałam dzis polski ustny .. wynik 18/20:) super:) pytań miałam 7;/ i taki
            jakich się nie spodziewałam.. wg mnie nawet jak sie czegos nie wie to lepiej
            mowcie cos mniej wiecej na temat i dawac wrazenie ze sie chociaz chce podjac
            probe a nie mowic ze nie zna sie odpowiedzi.. to plusuje:) powodzenia!! ja juz
            po wszytskich maturkach na szczescie:) a wiec... WAKACJE:)
            • aga210187 Re: Matura ustna polski 13.05.08, 21:51
              ja mam 19 ustna i mam temat obraz kobiet w literaturze moze tez ktos taki ma piszcie
              • ewciad_8 Re: Matura ustna polski 14.05.08, 12:22
                ja tez mam 19 i ten sam temat ;) mam ogrooomnego stresa
                a przeczytalas wszystkie lektury z bibliografii bo ja nie, nie moge
                po prostu nigdzie takiej dostac masakra po prostu...
                • Gość: gosc Re: Matura ustna polski IP: 83.1.116.* 17.05.08, 11:40
                  ja co prawda nie mialam takiego tematu ale mialy go moje kolezanki wiec napisze
                  Wam jakie mialy pytania moze sie przydadza: jaki wizerunek kobiety jest im
                  najbardziej bliski i dlaczego? jak wyglada wspolczesny wizerunek kobiety no i
                  jeszcze mialy w zaleznosci od lektur porownac dwie bohaterki np albo dlaczego
                  zestawily ta wlasnie i ta itp :):>Powodzenia !!!:):*
                • aga210187 Re: Matura ustna polski 20.05.08, 11:46
                  i jak ci poszła ta matutra
    • Gość: 1989 Re: Matura ustna polski IP: 88.220.76.* 17.05.08, 02:10
      Zdawałam 16.05 -> 20/20

Miałam 4 pytania, ale byłam tak zestresowana, że do tej pory nie wiej jakie, nie
      wiem co odp.

Jeśli pisaliście sami pracę, nie macie się co przejmować. A jeśli ktoś w
      bibliografii umieszczał dziwy z kosmosu to niech się teraz boi. Ale w sumie
      zawsze można cos naściemniać.:)
    • Gość: pepsnik Re: Matura ustna polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 17:49
      ja mam taki temat:
      Motyw ojca w literaturze. Przedstaw i porównaj trzy przykłady z różnych epok.
      wybralem "Ojciec Goriot", "treny" kochanowski i przypowiesc o synu marnotrawnym
      jakie moge dostac pytania??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka