Dodaj do ulubionych

Głupia matura

12.05.08, 18:38
Chciałabym powiedziec parę słów o tegorocznej maturze.Napewno osobom które
układały tę maturę nikt nie utrudniał tak życia jak oni nam utrudnili i z
pewnością nie rozwiązaliby tej matury bez pomocy podręcznika. Cały nasz cenny
czas który poświęciliśmy aby przygotować się do tej matury poszedł na
marne.....dziękujemy wam ze zniszczyliście nasze plany i marzenia na
przyszłośći...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Martyna Re: Głupia matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 18:43
      Zgadzam się w 100%. Moim marzeniem były studia na UMK a z tak napisaną maturą to
      chyba nigdzie się nie dostane. Uczyłam sie z WOSu i Geografii tak długo i nic z
      tego nie wyniknie.
      • Gość: Choota Re: Głupia matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 19:24
        Miejcie pretensje do Napoleona :P btw. matura to tylko 1 egzamin i nie odwzoruje
        on umiejetnosci i nie pokaze wiedzy jaka posiada uczeń. Teoretycznie slabszy
        uczen trafiając w temat zdobędzie wiecej pkt od ucznią lepszego i mającego
        wiekszą wiedze. No ale takie jest dorosłe życie, trzeba miec troche szczęścia. A
        co do marzen na temat szkoly to sie nie martw :) egzaminy wstepne napiszesz
        dobrze i konkurs świadectw bedzie malo wazny :) pozdrawiam
        • wujek193 Re: Głupia matura 12.05.08, 19:27
          gÓpia matura
        • Gość: choota Re: Głupia matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 19:29
          acha i dodam ze do matury przygotowywac sie trzeba przez calu okres liceum.
          Obrac sobie droge ... i ludzie ktorzy zakowaja w ostatnich dniach czy nawet
          kilka tygodni wstecz i tak nic nie zdziałają(chyba ze z przedmiotu ktory da sie
          opanowac w kilka dni) Ja osobiscie jestem uczniem średnim, zawsze mowiono mi ze
          jestem leniem... Bo jestem moja prezentacja zostala skonczona dopiero dzisiaj,
          jeszcze jej nie umiem a jutro matura:P z angielskiego spisalem sobie odpowiedzi
          i mialem z pierwszej czesci 82% gdzie na świadectwiem mam 3 z przedmiotu. Z
          polskiego z pierwszej czesci mam 19/20 a na świadectwie mam dopa. Z biologi mam
          kolo 87% tyle ze biologie umiem :P Zostaly mi ustne i zobaczymy. Widzicie ze
          oceny i % z matury nie oddaja tego co czlowiek potrafi. Wnioskując matura jest
          bardziej na iteligencje i farta niz wiedze... Wiec po co sie na umur uczyć ? :P
        • Gość: Lil Re: Głupia matura IP: *.eranet.pl 12.05.08, 19:34
          "egzaminy wstepne napiszesz
          dobrze i konkurs świadectw bedzie malo wazny :)"

nie ma juz egzaminów na studia. nie licząc, asp e.t.c.
          • choota Re: Głupia matura 12.05.08, 19:36
            No nie wiem ja jakos mam egzamin z fizyki i chemi ... ide na AWF i zdajac
            biologie na maturze dostaje przed nos fize i chemie.
            • klaudia_matuszynska Re: Głupia matura 12.05.08, 20:06
              Egzaminy sa, tak samo ja rozmowy kwalifikacyjne, ale tylko na
              niektore kierunki Na pozostalych zas jest tylko konkurs swiadectw
              maturalnych
              • choota Re: Głupia matura 12.05.08, 20:08
                ja tam nie lubie takiego pieprzenia i zalamywania sie. Trzeba brnąć do przodu i
                jezeli nie uda sie tu to uda sie gdzie indziej. Trzeba wierzyc w siebie i nie
                zamykac sie w pokoju tylko DZIAŁAĆ i starać sie cos osiągnąć...
    • smakuj Re: Głupia matura 12.05.08, 20:34
      polecam !
      www.allegro.pl/item361037522_oblicza_ziemi_national_geographic_okazja_.html
      • Gość: n Re: Głupia matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 21:19
        Bo uczyć trzeba się umieć i wiedzieć CZEGO trzeba się nauczyć do tej matury, dokładne wymagania są w informatorach...cóż są tacy, którzy zdadzą baaardzo dobrze, bo i uczyli się, i wiedzieli czego i jak się uczyć.
        • Gość: choota Re: Głupia matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 23:29
          a tam gowno prawda. Trzeba umiec prawie caly material. Moze trafic sie wszystko
          ... szczegolnie na przedomiotach typu biologia, geografia czy matematyka. Sa
          tylko sprawy oczywiste ze na biologi bedzie genetyka na matmie funkcje ... mozna
          sie uczyc umiejetnie ale pytania moga byc odnośnie wszystkiego.
          • Gość: maruda Re: Głupia matura IP: *.ists.pl 13.05.08, 07:52
            jak masz ogolne pojecie a glowy uzywasz czasem do myslenia to spokojnie sobie
            poradzisz bez koniecznosci dziobania wszystkiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka