Dodaj do ulubionych

Wgląd do arkuszu

30.06.08, 13:23
Wiem, ze jest możliwość wglądu do sprawdzonego arkuszu maturalnego(poproszenie
o to CKE), sa w takim przypadku pewnie jakies procedury, czy sa one bardzo
uciazliwe? Warto się z nimi użerać?... Byłabym wdzięczna o odpowiedz ;D A
jeszcze tak na marginesie to osoba nienalezaca do OKE Krakow ani OKE Łomża
moze dowiedziec sie ile punktow otrzymala za poszczegolne czesci? Z gory
wielkie dzieki za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: 2005 Re: Wgląd do arkuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 14:39
      powiem z własnego doświadczenia: nie warto. tylko cię poniżą i i tak (nawet jeśli będziesz mieć ewidentnie rację) nic nie wskurasz. to przykre, ale tak jest.
    • lenka2008 Re: Wgląd do arkuszu 30.06.08, 16:47
      www.komisja.pl/pobierz/komunikaty/procedura_wgladu_matura.pdf
      To jeśli chodzi o procedurę
      • lenka2008 Re: Wgląd do arkuszu 30.06.08, 16:49
        a to wniosek
        www.komisja.pl/pobierz/komunikaty/wglad_matura.pdf
        • Gość: filip Re: Wgląd do arkuszu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 17:23
          jesli sie okaze ze jest cos zle sprawdzone to jest mozliwa jakas zmiana wyniku
          czy to jest ostateczne i nawet jak egzaminator sie pomylil nic sie juz nie da
          zrobic? moze ktos mial jakies kontakty z odwolywaniem sie w tamtym roku? dało to
          cos? bo wg mnie mam o 10% mniej z chemii niz powinnem
          • Gość: procent Re: Wgląd do arkuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 18:29
            egzaminator musiałby mieć duzo więcej procentów we krwi, żeby się o
            tyle pomylić, masz pojęcie człowieku ile to punktów, oblicz
            procwentowo swoją wiedzę, buuuuuu
            • Gość: ada Re: Wgląd do arkuszu IP: *.lublin.mm.pl 30.06.08, 18:35
              hej ja tez mam o 10 % mniej z chemii niz sobie policzyłam (a byłam wobec siebie bardzo samokrytyczna) ale sie nie przejmuje bo za to z fizyki dali mi 12%wiecej niz liczylam(nie wiem jakim cudem bo przeciez tam gdzie zostawilam puste miejsce w jednym zadaniu to nie mogli mi nic dodac).w ogóle mam wrażenie że ktoś pomylił moją pracę:P a co do wglądu do matury to nie warto-z komisją nie wygrasz..
    • tanczacy_z_tensorami Re: Wgląd do arkuszu 30.06.08, 19:40
      Pracę sprawdza tylu egzaminatorów po kolei, że mało prawdopodobne, żeby się ktoś pomylił. Skoro masz tyle a tyle punktów, to taki musiał być klucz i nie ma zmiłuj, nic nie poradzisz chociażbyś wpadła do OKE z kałaszem.
      • Gość: gość e Re: Wgląd do arkuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 19:49
        Zgadza się prace są weryfikowane, czasami kilkakrotnie, prace można
        sobie po prostu zobaczyć w OKE, ale wynik ich jest nieodwołalny,
        więc samo obejrzenie niczego nie zmieni.
    • Gość: beti Re: Wgląd do arkuszu IP: *.aster.pl 30.06.08, 19:51
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=81544960
      • Gość: maturzysta Re: Wgląd do arkuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 20:53
        Prawda jest taka że to jest mówione że sprawdza egzaminator a potwierdza
        weryfikator a rzeczywistość jest inna weryfikatorom się nie chce i tylko
        podpisują że sprawdzili.Przykład z mojej szkoły ktoś pojechał na wgląd miał
        potem o 25 % niższy wynik po odwołaniu czyli jak sprawdzało 2 osoby to nagle 3
        po 2 osobach taka różnica wniosek pierwszy sprawdzał łagodnie a drugi wcale
        • Gość: gosc Re: Wgląd do arkuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 21:33
          co ty pie..sz?
          • Gość: Maćko Re: Wgląd do arkuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 22:39
            Ludzie jeżeli nie macie pełnej wiedzy to nie wprowadzajcie innych w błąd. Owszem
            racją jest że od wyniku matury odwołać się nie można ale... można odwołać się
            jeżeli zauważymy błędy w procedurach. Ja mam zamiar złożyć takowe odwołanie,
            gdyż nie zaznaczono mi dysgrafii.
            • Gość: re Re: Wgląd do arkuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 22:43
              Niesamowite i teraz dopiero cię olśniło??? to masz refleks, za zapis
              jest raptem max - 3 pkt, ty byś miał 1 lub 2 góra i to przesądza o
              twojej pracy?
              trzeba było szybciej o procedurach mysleć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka