slavian_ignis 04.07.08, 17:04 Czy ktoś się wybiera na dzienną historię na Uniwersytecie Śląskim ? Oprócz mnie,rzecz jasna :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miśka Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 23:24 ja się wybieram:Djak wyniki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 05.07.08, 09:48 280 pkt.Pewnie za mało,ale historię ubóstwiam i poczekam do II naboru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.08, 10:06 a co ja mam powiedzieć ja mam 230:/ może będę chociaż ostatnia:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 05.07.08, 20:12 Wiesz, ale dużo osób historię traktuje jako kierunek rezerwowy, a potem idzie np. na polonistykę.Tak było choćby i w tamtym roku.Poza tym matura z historii ponoć była trudna,więc też wątpię żeby było sporo osób z rewelacyjnymi wynikami.Jesteś tegoroczną maturzystką, czy z wcześniejszych lat? Ja z tamtego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-z Re: Historia UŚ :) IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.08, 21:12 rok czekałaś/eś, czy jakieś studia były? też idę na historię, ale z tego co widzę pójdę chyba na zaoczną. jak się zapatrujecie na zaoczną historię ? czy jest w ogóle sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 00:15 ja jestem tegoroczną maturzystką:D no też pomyślałam o zaocznych ale spróbuje na dzienne może sie uda;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 06.07.08, 08:36 Spróbuj :)Ja studiuję jeszcze polonistykę, od pazdziernika bede na II roku,więc historia byłaby w tym przypadku moim drugim kierunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_222 Re: Historia UŚ :) 06.07.08, 16:29 Nie, nikt się nie wybiera. Będziesz sam na roku. Po co zakładać taki wątek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 06.07.08, 20:05 Mów za siebie, moja droga.Jeśli nie jesteś zainteresowana tym kierunkiem,to przynajmniej nie obrażaj ludzi, którzy się pasjonują tą dziedziną, bo Twoje zabieranie głosu również nic nie wnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_222 Re: Historia UŚ :) 08.07.08, 00:09 Możesz mi napisać, w którym miejscu obraziłam ludzi, których pasją jest historia?(Może nawet sama do nich należę, skąd wiesz, że nie?) I jakie przesłanki kazały Ci myśleć, że nie jestem zainteresowana tym kierunkiem? Nie jestem, ale nie masz powodu, by tak sądzić.:) Przedstawiłam jedynie swoje zastrzeżenia co do tematu wątku, sposobu jego przedstawienia. Pytanie czy ktoś się wybiera na historię, było idiotyczne :) Pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 08.07.08, 12:00 Wybacz mocne słowa, ale miałam wrażenie, że Twój post poddaje w wątpliwość sens kierunku, jakim jest historia.Nie zgadzam się z Tobą w kwestii pytania, ponieważ chciałam zapytać na forum,czy są ludzie, którzy też mają zamiar składać papiery na ten kierunek, żeby móc o nim podyskutować na forum i poinformować się co i jak w niektórych sprawach dotyczących procesu rekrutacji.Poza tym, uważam,że lepiej zakładać wątki dotyczące konkretnych kierunków niż takie w rodzaju "ludzie, pomóżcie mi wybrać kierunek studiów", jakby nie ktoś nie wiedział,że to indywidualny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 07.07.08, 11:46 Na histę jest 3,61 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 22:26 Ja mam 292 i dość spokojnie myślę o tej historii. I tak jak ktoś napisał - wielu traktuje to jako rezerwowy kierunek. No i 3,61 to mało jest porownując z socjologią (15 chyba namiejsce) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 07.07.08, 23:01 To nie jest aż tak dużo, miejmy nadzieję,że większość prawników pójdzie na swój kierunek i zostawi nam miejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Historia UŚ :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.08, 23:09 podziwiam jak można chcieć iść na historię, a co dopiero na zaoczną (!) mimo że zdawałam maturę, teraz na studiach też mam sporo historii, to jednak wciąż czuję się niewielka wobec ogromu wiedzy jaki ten przedmiot w sobie kryje. to jest kopalnia:P sto razy gorsze niż wszelkie informatyki i matmy. ps to nie jest problem się tego nauczyć. problem jest tę historię ZAPAMIĘTAC i znać na wyrywki. ja wysiadam :] powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 09:37 A możecie napisać jak to jest z tą II listą? KIedy ona mniej więcej się pojawia? Czy my w ogole widzimy jakąs liste czy tylko na naszym koncie sie pojawia informacja o przyjeciu? Ps. Fajnie ze ktos zalozyl ten temat, przynajmniej moge pogadać ze "swoimi" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 10:44 no ja tez się nad tym zastanawialam bo nie ma zadnej informacji jak to ma wyglądac:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 08.07.08, 11:38 Wiesz Basiu, zawsze jest jakoś tak,że po 21 lipca, kiedy już ludzie złożą papiery i okaże się ile jest miejsc wolnych,wtedy mogą być przyjęci kandydaci z listy rezerwowej.Różnie to bywa,czasem takie uzupełnianie może trwać aż do września, ale miejmy nadzieję,że przyjmą nas nieco wcześniej :) W każdym bądz razie, mam zamiar długo trzymać się tej historii,aż do skutku :) ps.a ja się bardzo cieszę,że mój wątek nie pozostał bez odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 13:34 A nie wiecie może jakie były progi w zeszłym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.bg.us.edu.pl 09.07.08, 09:06 Nie mam pojęcia.Przyznaję,że zaczynam się bać tej rekrutacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 12:15 Wyniki dopiero 16... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.08, 15:27 Teraz pojawila sie wiadomość kandydat.us.edu.pl/node/130 jest szansa ze bedą tego 11... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 10.07.08, 07:55 No, ja mam nadzieję, bo te czekanie dobija :/Ciekawe od której będą publikować listy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 08:17 Ja bede juz czekać od godziny 00 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 11.07.08, 06:31 Podejrzewam, że wyniki mogą być ok 12- 13, tak było jakoś w tamtym roku. ps.będziesz może dziś na WNS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 08:30 Nie, nie bedzie mnie tam niestety chociaz bardzo bym chciala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 11.07.08, 10:31 Ja się wybieram, bo to blisko mnie i zajrzę z ciekawości ;)Wiesz coś już o II naborze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 10:35 Nic nie wiem. To fajnie ze jedziesz, jakby byla lista to zobacz jaki byl minimalny prog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 12.07.08, 16:31 Wyniki podobno dopiero w poniedziałek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 13.07.08, 00:22 Ale też jest nadzieja, bo od chlopaka, który pytał osób z komisji, wiem,że próg wynosił 266 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Historia UŚ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 19:27 Slavian tez to przeczytalam na forum UŚ. Gdyby tak bylo to dostalabym sie spokojnie.... Ehhh przez kilka dni chodzilam podlamana ze sie nie dostaje a tu nagle taaaaka nadzieja.... Tylko czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavian_ignis Re: Historia UŚ :) IP: *.chello.pl 14.07.08, 15:17 Teraz już tylko mogę potwierdzić,że prawda :)Dostałam się,więc Ty też spokojnie :) Odpowiedz Link Zgłoś