Dodaj do ulubionych

Ustny Polski - pytania

10.05.09, 20:18
Mam wielką prośbę. Otóż mam WIELKI problem nie mam pojęcia jakie pytania może
mi zadać komisja mam temat: Symbol jako środek wyrazu w poezji i malarstwie.
Omów na wybranych przykładach. Mam Jana Kasprowicza-Krzak dzikiej rózy w
ciemnych smreczynach, K.Przerwa - Tetmajer - Anioł Pański, Edward Munch -
Krzyk, Jacek Malczewski - Błędne Koło Paul Gauguin - Marzenie, Renata
Brzozowska-Ulotność i Bolesław LEśmian - Fala.

Jestem strasznie zdenerwowany nie wiem na jakie pytania trafie, czy będę umiał
na nie odpowiedzieć. Jakies propozycje ? :/
Obserwuj wątek
    • 2anim Re: Ustny Polski - pytania 10.05.09, 20:19
      Egzamin mam we wtorek
    • 2anim Re: Ustny Polski - pytania 11.05.09, 18:39
      nie no spoko dzieki za pomoc >.>
      • Gość: autorzyna Re: Ustny Polski - pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 18:42
        nie ma za co
    • Gość: peq Re: Ustny Polski - pytania IP: *.toya.net.pl 11.05.09, 18:47
      Pytania będziesz miał związane ze swoim tematem, motywami. Mogą też się spytać o
      coś związanego z lekturami; porównać je, opisać czy coś takiego. Przecież jak
      możemy Tobie powiedzieć co dostaniesz, jeśli komisja wymyśla pytania na bieżąco.
      Najczęstsze pytania to dlaczego wybrało się taki temat, czym się sugerowano przy
      wyborze, czemu takie lektury, opracowania...
      • Gość: autorzyna Re: Ustny Polski - pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 18:54
        wystarczy sie NAUCZYC i ORIENTOWAC w temacie, to nie trzeba bedzie zakladac
        tematow na forum, o co zapyta komisja.
        ps: moze zadzwon do kogos z komisji i zapytaj?
      • 2anim Re: Ustny Polski - pytania 11.05.09, 19:23
        Gość portalu: peq napisał(a):

> Pytania będziesz miał związane ze swoim tematem, motywami. Mogą też się spytać
        > o
        > coś związanego z lekturami; porównać je, opisać czy coś takiego. Przecież jak
        > możemy Tobie powiedzieć co dostaniesz, jeśli komisja wymyśla pytania na bieżąco
        > .
        > Najczęstsze pytania to dlaczego wybrało się taki temat, czym się sugerowano prz
        > y
        > wyborze, czemu takie lektury, opracowania...

No widzisz i w tej trochę niegrzecznej wypowiedzi trochę mi pomogłeś ;] Dzieki
        • Gość: autorzyna Re: Ustny Polski - pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 19:44
          taka odpowiedz mysle mozna znalezc w wiekszosci tematow. nie trzeba do tego
          zakladac nowego. zeby wymyslic konkretne pytania musielibysmy znac tresc Twojego
          wystapienia. wiedziec, co zostalo ujete, co pominiete, czy dokonywales porownan,
          odnosiles sie do czyichs pogladow, itd.
          a wiekszosc poda laskawie temat, niektorzy dodadza do tego literature podmiotu,
          literatura przedmiotu podana dobrowolnie to rzadkosc, planu prezentacji nie
          udalo mi sie znalezc w zadnym z ostatnich tematow.
          wypytaj w szkole czy ktos w tym roku albo poprzednich latach wybral taki sam temat.
    • Gość: tiny90 Polskie zwyczaje językowe w Internecie.Pytania??? IP: 195.238.167.* 12.05.09, 14:37

Mój temat na maturze to "polskie zwyczaje językowe w Internecie".
      Miał ktoś taki temat? Jeśli tak to proszę napiszcie jakie pytania
      może zadac komisja.... Z góry thx.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka