Dodaj do ulubionych

Czy można oblać maturę przez ołówek ??

15.05.09, 13:12
Wczoraj pisałam maturę z historii sztuki. Zawsze pomagało mi pisanie ołówkiem,
ponieważ mogłam coś sobie przypomnieć i zmienić itp. Jednak pani z komisji
powiedziała, że absolutnie nie można używać ołówka bo praca zostanie
zdyskwalifikowana. Najgorsze jest to, że pisałam ołówkiem na polskim,
angielskim, wosie ( na geografii z tego co wiem to można używać) i siedziałam
wtedy przy samej komisji i widzieli jak marzę gumką jednak nikt nic mi nie
mówił. Gumkę też mialam taką, że ślad zostawał. Poprawialam dlugopisem ale
mogą się przyczepić... Wiem, że matura bardzo dobrze mi poszła i gdybym miała
nie zdać tylko przez to, że sobie coś tam ołówkiem pisalam.
Obserwuj wątek
    • Gość: autorzyna Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 13:18
      nie ocenia sie zapisow olowkiem. jesli to byly tylko jakies twoje notatki, to
      nic sie nie stalo. bardziej chodzilo o to, by nie napisac olowkiem calego
      wypracowania, czy rozwiazania zadania :):):) olowek ma to do siebie, ze mozna go
      zmazac i zmienic tresc, a pozniej sie odwolywac:D:D:D - dlatego nie mozna go
      stosowac.
      • bettuss Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? 15.05.09, 13:22
        no właśnie pisałam odpowiedzi na pytania ołówkiem ale w tedy gdy nie byłam
        pewna. Pózniej poprawiałam wszystko długopisem i zmazywałam gumką jednak zostały
        jakieś slady z ołówka. Więc mam juz zacząć modlić się o łaskę ??
        • Gość: autorzyna Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 13:32
          jak masz poprawione dlugopisem, to co Cie martwi? :):):) sprawdza i tyle.
          gorzej, gdyby zostaly na koncu. z tego, co wiem, to duzo ludzi na matmie robi
          szkice olowkiem, a pozniej poprawia dlugopisem - i zdaja:D:D:D
          • bettuss Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? 15.05.09, 13:35
            ta nauczycielka z komisji powiedziala ze nawet jezeli porawie dlugopisem to moze
            byc lipa....
            • Gość: autorzyna Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 13:36
              to ja juz nie wiem :(:(:( albo tamci byli "slepi"/chcieli byc mili:D, albo ona
              cos mowi nie tak. :D:D:D
              • bettuss Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? 15.05.09, 13:37
                eehh teraz bede sie jeszcze bardziej stresowala niz przed matura :P
                • Gość: autorzyna Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 13:42
                  tak to juz bywa :(
            • ksiezniczka5555 Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? 15.05.09, 13:48
              Ja tez troszke pisalam na polskim rozszerzonym ołowkiem, poprawiłam
              długopisem i pani z komisji mi powiedziala, tylko zebym dokladnie
              wytarła ołowek, bo takie poprawione wyglada nieestetycznie.Gdybym
              miala nie zdac przez to ze widac troszke ołwka to napewno by mi to
              pwiedziala, wiec mysle, ze mozesz byc spokojny.Zreszta mowila mi
              jeszcze ciocia polonistka, ze nie zaliczaja tylko zadan, ktore sa
              całe ołowkiem a nie poprawione długopisem, wiec napewno Ci zalicza,
              chyba, ze pisalas tylko ołowkiem.
              • bettuss Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? 15.05.09, 13:52
                no oczywiście, że wszystko poprawiłam długopisem.
                • ksiezniczka5555 Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? 15.05.09, 13:56
                  wiec naprawde nie masz sie o co martwic;)
                  • Gość: Gościówa Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 21:31
                    u mnie w szkole od początku 3 klasy przeczulali nas by nie przynosić ołówka na maturę (oczywiscie niektóre przedmioty). Nauczyciele mówili, ze jeżeli komisja zobaczy ślad ołówka w pracy to praca bedzie niezaliczona. Nie chce straszyć ale nawet tu macie co mozna na mature przynieść a co nie www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=562&Itemid=2 Co prawda jest to z 2008r ale nic sie nie zmieniło i w obecnym. Poza tym co to za komisja, ze nawet nie zwróciła uwagi?
                    • jaxja Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? 15.05.09, 21:55
                      Podczas sprawdzania punktowane są zapisy wykonane długopisem. To, że
                      wczesniej były ołówkiem, nic tutaj nie zmienia i na pewno nie
                      zaszkodzi. Tak powiedział mi znajomy egzaminator
                      • Gość: Amfetamina Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 13.07.09, 08:53
                        i zaliczono mi wykres ołowkiem na maturzez biologii i dostałam się
                        na wymarzona medycynę ;D;D
                        pozdrawiam ;)!
                        i nie siać paniki dziady jedne <rotfl>!
    • Gość: malarz Szkoda że pędzlem nie pisałaś 1/2główku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 11:49
      A pędzel ławkowy /taki szeroki/ też przynosi szczęście wiesz ? Pomyśl o tym i
      przerzuć się na pędzel, albo wałek malarski.
      • Gość: bettuss Re: Szkoda że pędzlem nie pisałaś 1/2główku ! IP: 80.51.159.* 16.05.09, 13:17
        gdybym pisała tylko ołówkiem to sama bym nazwała siebie 1/2główkiem ale wszystko
        jest napisane długopisem CZARNYM !!! U mnie w szkole nikt nic nie mówił na temat
        ołówków więc zadania których nie byłam pewna pisałam najpierw ołówkiem a potem
        długopisem. A poza tym pędzlem się nie pisze tylko maluje więc docinka
        całkowicie bez sensu...
    • Gość: eneny Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 20:11
      nie masz się o co martwić, ja też pisałam ołówkiem a potem poprawiałam, chodzi o to aby uczniowie nie zostawiali prac zapisanych ołówkiem bądź wykresów namalowanych i nie poprawionych. Dużo kontrowersji budziła matematyka bo trzeba narysować okrąg cyrklem więc użyć ołówka, ale potem koniecznie poprawić.

Zdarzało się że mimo uczulania uczniów niektórzy nie poprawiali długopisa i dla tego niektórym nauczycielom tak powiedziano. nie masz się czego obawiać oceniają zapis jedyne długopisem ołówka jakby nie było.!
      • Gość: Amfetamina Re: Czy można oblać maturę przez ołówek ?? IP: *.149.246.26.zdnet.com.pl 25.06.09, 14:02
        jest szansa, żeby zaliczyli mi wykres na biologii jak mam go
        ołówkiem, tylko osie mam podpisane długopisem, ale grozie i wykres
        jest ołówkiem i za zadanie było 2 pkt ;(;(
        • Gość: Stasia90 Wykres do góry nogami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 14:12
          chyba może być problem z tym :/ moim zdaniem niestety Ci nie zaliczą :/ ech...
          ja narysowałam wykres do góry nogami i tez sie zastanawiam :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka