Dodaj do ulubionych

Przyszli studenci medycyny!

15.05.09, 15:19
Napiszcie na jaka akademię się wybieracie,jakie są wasze odczucia,którą
najlepiej wybrać (nie patrząc na miejsce zamieszkania),no i na ile myślicie że
udało się wam napisać.

ps.myślicie że progi wzrosną w tym roku? Wg was łatwiejsza była ta matura?
Obserwuj wątek
    • Gość: vode Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.as.kn.pl 15.05.09, 15:48
      dla mnie osobiście łatwiejsza była ale chyba nie dlatego , że była prostsza niz
      w zeszłym roku tylko dlatego ze ja poprawiałam i poprostu nauczylam sie wiecej ^^
      ps. chociaz może i była nieco łatwiejsza ;P
      • Gość: anka20 Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.ds.amg.gda.pl 15.05.09, 17:47
        A gdzie lepiej gdańsk czy poznan? gdzie latwiej się dostac?
        • Gość: diana89 Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.lukman.pl 15.05.09, 19:36
          Do Gdańska łatwiej
          • Gość: Anka Be Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.09, 18:42
            Ja chyba niestety wawa płatne, mam ok. 240pkt, przyzwoicie, ale na dzienne nie
            ma szans, a do innego miasta nie pojadę. Ale jeszcze wczesnie jest, zeby
            przesądzac:)
            • Gość: Majka Re: Przyszli studenci medycyny! IP: 195.150.233.* 18.05.09, 13:31
              nie ma się co załamywać...
              ja sobie naliczyłam około 200 pkt i przed otrzymaniem świadectwa nawet nie składałam papierów na uczelnie medyczne... na szczęscie na niektórych uczelniach dalo się złożyć papiery po poznaniu wyników... i tak oto jestem na medycynie na najlepszej uczelnie w Polsce.
              a z matury miałam 256pkt.
              • kasia20000 Re: Przyszli studenci medycyny! 18.05.09, 14:19
                O to ciekawe, a na jakiej AM w Polsce mozna po ogłoszeniu
                wyników ..... ?
                I która według Ciebie jest najepsza znaczy Twoja ?
                • Gość: xxl Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.152.152.116.dsl.dynamic.eranet.pl 29.05.09, 17:30
                  najlepszą uczelnią medyczną wg rankingu rzeczpospolitej i perspektyw jest uniwersytet medyczny w poznaniu
                  • bojeczkaa Re: Przyszli studenci medycyny! 17.06.09, 00:05
                    A wg. rankingu sporządzonego wg. zdawalności LEP-u Poznań jest
                    daleko daleko, a w pierwszej 3 Warszawa, Gdańsk i Szczecin.
    • hratli Re: Przyszli studenci medycyny! 18.05.09, 20:32
      hmmmm wydaje mi sie, ze juz nie ma akademii, a sa uniwerystety :) za
      wyjatkiem wroclawia i szczecina
    • Gość: AKJUNIOR Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.gl.digi.pl 19.05.09, 16:31
      napisze tak, na studiach medycznych studiuje bardzo specyficzna grupa młodych,
      nie zawsze uzdolnionych ludzi, spotkać się można z nieżyczliwością, chamstwem,
      koleżeństwem i układami zarówno ze strony szanownych kolegów i asystentów. przez
      6 lat będziecie zapewniani że to nie studia dla was, na każdym kroku będą was
      olewać albo wymagać rzeczy obowiązujących w latach 20, lub nauki przedmiotów
      które w karierze zawodowej nigdy się nie przydadzą. Do tego wszystkiego dochodzi
      brak czasu przez ogromną ilość materiału. W każdym razie polecam studia bo można
      się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy, np reakcja korowa jeżowca :)

pozdrawiam
      • Gość: mi Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.icpnet.pl 20.05.09, 14:24
        Nie generalizuj. Nie wszędzie tak jest.
        • Gość: Zły PAN Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.09, 16:50
          On nie generalizuje, wlasnie koncze pierwszy rok lekarskiego i przyznam ze
          takiego koszmaru sie nie spodziewalem. Mam starą mature próbowalem sie dostac
          pare razy, a tera jak sie dostalem to nie mam zycia i czasu na nie. Ludzie na
          lekarskim w większosci to przybysze z innej planety a ilość i trudność materiału
          przechodzi wszelkie granice praw fizyki. Żałuje.
          • Gość: mi Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.icpnet.pl 21.05.09, 16:18
            Ja nie żałuję, a kończę 5. Jeżeli się czegoś nie lubi, to ciężko wchodzi do głowy.
          • Gość: znawca Przyszli studenci medycyny i poszli na piwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 20:43
            Jesteś tępy pajac i oszust. Psu w duuupe się dostałeś, a nie na medycynę.
            Pierwszy rok kończysz ale na nauczaniu początkowym chyba.
        • Gość: pumex Re: do złego pana IP: *.dsV.agh.edu.pl 20.05.09, 17:44
          jeżeli tak żałujesz, to zrezygnuj, po co się męczyć, najwidoczniej to nie dla Ciebie
          • Gość: Zły PAN Re: do złego pana IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.05.09, 00:03
            Za daleko juz zabrnąlem zeby zrezygnowac, po za tym jeżeli jest to nie dla mnie
            a i tak daje rade i wszystko zaliczam to na przekór wszystkim frajerskim kujonom
            co poszli tu z pseudopowołania skoncze ten kierunek i bede sie z nich smial po
            studiach gdy będa mowili ze są takimi geniuszami ze skonczyli lekarski a i taka
            pała jak ja tego dokonała.

Miłego dnia
            • Gość: bkjhgr Re: do złego pana IP: *.cm.umk.pl 21.05.09, 13:55
              moze mi ktos podac numer do komisji rekrutacytjnej do wroca na
              lekarski?? nigdzie na stronie nie ma i dlatego pytam:)
              • Gość: Nati Re: do złego pana IP: *.as.kn.pl 22.05.09, 15:01
                kandydaci na kierunek lekarski:
                w Dziekanacie Wydziału Lekarskiego Akademii Medycznej we Wrocławiu przy ul. Jana Mikulicza-Radeckiego 5, tel. 0-71-784-11-68
                Siedziba Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej Wydziału Lekarskiego znajduje się w Katedrze i Zakładzie Biochemii, ul. Chałubińskiego 8-10

Ja obecnie jestem na drugim roku a właściwie na jego końcówce:) Studiuję we Wrocławiu i nie uważam żeby było jakoś wyjątkowo trudnu. Owszem trzeba się uczyć bo na pierwszym roku było bardzo dużo w sumie niepotrzebnych przedmiotów typu socjologia czy psychologia, które miały zapchać nam wolny czas...ale tak poza tym to były trzy przedmioty których trzeba było się uczyć: Anatomia, Chemia i Biologia. Ale egzaminy nie były jakoś szczególnie trudne, a jeśli chodzi o drugi rok to jak dla mnie mam tyle czasu wolnego że czasami nie wiem co z nim robić na semestr mam 5 przedmiotów i np 3 dni zajęć na uczelni. Tak więc we Wrocławiu jest to jakoś sensowanie zrobione.
      • Gość: chichot Re: Przyszli studenci medycyny! IP: 84.201.210.* 24.05.09, 20:34
        www.youtube.com/watch?v=OnpUvHemP7I
    • Gość: kandt Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.cm.umk.pl 12.06.09, 13:21
      witam mam takie pytanie: czy przy rekrutacji na am do poznania
      trzeba wszystkie papioery wysyłac juz na poczatku czy trzeba zcekac
      na dostanie sie na liste przyjetych?? i jeszcze ewentualnuie 2 co to
      znaczy ze uczelnuia przeprowadza ograniczony nabor na studia
      niestacjonarne?? wie ktos o co chodzi? to znaczy ze przeprowadzja
      ale maja mniej miejsc czy co? aha i od razu mowie ze nie mam jak tam
      zadzwionic i spytac bo nikt dzis tam nie odbiera;p
      • Gość: edi Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 23:05
        Dokumenty trzeba wysłać wszystkie do 15.06 (oprócz świadectwa dojrzałości rzecz
        jasna którego jeszcze nie masz)
    • Gość: mq Re: Przyszli studenci medycyny! IP: *.dsV.agh.edu.pl 17.06.09, 21:43
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4185547
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka