Dodaj do ulubionych

CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC...

IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 13:51
CZE:)
chciabylm sie dowiedziec czy przez dwa miejace mozna opanowac caly lub prawie
caly material z geografii na mature???i czy moze znacie jakies super metody
szybkiej nauki???

dziki za odpowiedzi:)
pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 18:31
      czesc
      Pewnie ze mozna ja mture zdaje w styczniu i dopiero teraz zaczelam sie uczyc :)
      zycze ci milej nauki
      • Gość: maciej Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.osiedle.net.pl 15.12.03, 11:53
        zazdroszcze. ja zdaje w maju i nie jestem taki pewien czy zdam...
        ah!! mature. to zmienia postac rzeczy. mature - tak, egzaminy na studia - nie,
        chyba ze zakasasz rekawy i do pracy. Powodzenia
      • Gość: Zbyszek Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 19.02.04, 15:18
        Czesc - jak to zrobic zeby zdawac mature w styczniu (LO skonczone rok temu)
    • Gość: s. Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.12.03, 15:09
      przypomnieć sobie to co już umiałaś, lub chociaż kojarzysz - TAK
      opanować całą geografię "na nowo" - NIE
      ale to tylko moje skromne zdanie. z ze to też zależy w dużej mierze od szkoły i
      nauczycieli. u mnie w szkole osoby które chciały opanować geografię w miesiąc
      przed maturą po prostu nie zdały.
      pozdrawiam i powodzenia :)
      • Gość: Marcin Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.bluu.net / *.bluu.net 19.12.03, 09:14
        Ja zdaje w maju i już wiem że mam z niej same piątki,popytajcie nauczycieli o
        cene ja dałem 1000 zł
        • Gość: s. Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.03, 19:09
          gdybyś wystartował z takim pytaniem do mojego nauczyciela od geografii... po
          prostu dostałbyś chyba po twarzy...
          • Gość: laura Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.12.03, 22:10
            akurat geografię to można :-). Jest to jeden z najprostszych i najmniej
            pracochłonnych przedmiotów jakie można sobie wybrać na maturę. Jeżeli mniej
            więcej kojarzysz poszczególne tematy (albo przynajmniej wiesz czego masz się
            nauczyć) to moim zdaniem spokojnie można się tego nauczyć :-) :-). Ale lepiej
            zacznij już teraz - -wystarczy na razie pół godziny - godzina dziennie. Od
            kwietnia przysiądziesz więcej i będzie dobrze :-). Pomysl o tych co zdają
            histrię - to jest dopiero oooooooooogrom !!! Powodzenia
            • Gość: Richelieu* Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.localdomain / 213.77.25.* 12.01.04, 00:54
              noo, historię powtórzyłam w 2 tygodnie więc jak się nie da jak się da
              • Gość: s. Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.01.04, 22:07
                powtórzyłaś...a mówimy zdaje się nie o powtórzeniu tylko o opanowaniu od nowa..
                • Gość: Richelieu* Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.localdomain / 213.77.25.* 18.01.04, 01:59
                  jak można chodzić 4 lata do szkoły i kompletnie nic nie umieć. Zawsze coś tam
                  w głowie zostanie a uczenie się do matury jest tylko odgrzebywaniem tych
                  szczątków materiału i lepienie z nich sensownej całości. No, chyba, że
                  chodziło się do takiej szkoły gdzie nauczyciel prze 4 lata olewał uczniów,
                  powionni go wywalić na zbity pysk, a uczeń nieprzymuszony sam za naukę się
                  raczej nie weźmie.
                  2 tygodnie historię, ale faktem jest, że gdy szłam na próbną w marcu to tak
                  się straszliwie bałam, że brzuch mnie cały ten dzień bolał. ;)
                  • Gość: s. Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.04, 23:57
                    w tym przypadku nie przewiduje dociekań w owym kierunku, ale akurat tak się
                    składa że można nie umieć. Wyrażam własne zdanie i tyle.. Ty również to
                    robisz.. Ciesze się niezmiernie z tego powodu..
                    Dziękuję i dobranc
    • Gość: jaaaa Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.01.04, 20:51
      jasne ze tak ale nie ucz sie wszystkiego na pamiec bo oblejesz
    • Gość: squweq Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: 217.153.143.* 11.01.04, 23:47
      jasne ze mozna, ja zdaje matme i jeszcze nawet zadan nie zaczelam robic :P ale
      jestem pewna ze zdam...

ps a tak w ramach przyczepiania sie:
      ile tych dzików dostanę?:O :P mam nadzieje ze duzo, w koncu odpowiedzialam :)
      ps2. uwielbiam smieszne literowki :)
      pozdrawiam
      • ufooo Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... 14.01.04, 19:03
        o rany co roku to same pytanie;)
    • Gość: a Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 11:50
      kupic pół kilo fety i kuć do samej matury bez spania. non toper kuć na fecie
    • Gość: Tomek Re: CZY W DWA MISIACE MOZNA OPANOWAC... IP: *.bater.net.pl / 217.97.221.* 09.02.04, 19:31
      Da się to zrobić:)
      Ktoś wcześniej wspomniał, że historii jest o wiele więcej i z tym jest dopiero
      kłopot. To racja. Ja zdawałem właśnie z historii. Siedziałem nad nią miesiąc,
      ale oczywiście sporo pamiętałem z wcześniejszego uczenia.

Jeszcze masz kupę czasu! Zdążysz to zrobić bez żadnego problemy, szczególnie że
      z geografii znowu nie jest tyle materiału.

Ale poradzę Ci coś - jeśli zdajesz potem na studia związane z geografią to ucz
      się pod kątem egzaminu. Maturę i tak zdasz, bo trudno jej nie zdać, a egzamin
      jest już większym problemem. Tak jak było ze mną. Studiuję prawo, a egzaminy na
      prawo (przynajmnije u mnie) są testowe - trzeba wpisać jakąś informację. A
      matura jest opisowa więc nie trzeba znać tylu szczegółów - na egzamin wstępny
      już tak. Tak jest na każde studia humanistyczne i pewnie na związane z
      geografią też. Więc radzę Ci uczyć się właśnie tych szczegółów, bo potem ładne
      zdania do tego już sobie sama dorobisz:)

Ktoś tam pisał, że nie masz ryć na pamięć... bo niczego się nie nauczysz... A
      jak masz się niby nauczyć geografii...?? To taki przedmiot jak historia - nie
      ma tam nic do rozumienia. Bierz knigę i naucz się jej = wykuj ją porządnie, a
      potem powtarzaj:)

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka