Dodaj do ulubionych

Najwięcej komplementów za...

18.10.10, 00:04
O dziwo, za AA Pamplelune, choć mnie samej nie do końca przekonują, z powodu "kociej" ;) naleciałości.
Wpiszcie, proszę, które z waszych aplikacji oczarowały otoczenie.
Wątek traktuję jako wspomnieniowy, dla podniesienia nastroju :D
Miłego wspominania...
Obserwuj wątek
    • minniemouse Re: Najwięcej komplementów za... 18.10.10, 02:53
      Donna Karan Cashmere Mist, tez o dziwo.

juz wiele razy bylam pytana czym tak ladnie pachne.
      moze to jednak kwestia tego co na kim ladnie lezy.

Minnie
    • forevermore79 Re: Najwięcej komplementów za... 18.10.10, 09:10
      Moje wybory czesto sie podobaja, choc najwiecej pochwal zyskuja Muglery, a przy Amen Pure Malt wielokrotnie pytano mnie, jaki to zapach- nawet na ulicy. Tak samo zaciekawia Tom Ford Extreme, czy tez L'Instant, no i oczywiscie meski X Clive Christiana.
    • elve Re: Najwięcej komplementów za... 18.10.10, 09:44
      zdecydowanie Let Me Play the Lion i Musc Ravageur. Również Kashmina Touch i Premier Figuier.
    • furka_dusz Re: Najwięcej komplementów za... 18.10.10, 10:34
      Trzy miejsca na podium to bezapelacyjnie u mnie Musc Ravageur. Molekuły 01 i Chanel No. 5. Potem wszystkie Muglery, wanilie i słodkie ambry. Angel, AMen Pure Malt, Womanity wymiata dosłownie, Notee Vanille Micaleffa, Ambre Narguile, Cinnamon Bun, Ambre Precieux, Ambre Sultan..na Flowerbomb skończywszy:)
      Faktycznie, miło przypomnieć sobie te zdarzenia:)
      • forevermore79 Re: Najwięcej komplementów za... 18.10.10, 10:40
        Macie racje- jak moglbym zapomniec o Musc Ravageur i Ambre Sultan- choc ten ostatni raczej wywolywal zaciekawienie. Pure Malt i Sunnessence podobaja sie bardziej od klasycznego Amena, wersja Coffee jakos nie wzbudziala zaintersowania otoczenia. :-)
    • dixi Re: Najwięcej komplementów za... 18.10.10, 11:09
      Gucci PH - podobno do mnie pasuje :)
      Kashmina Touch - o dziwo wyczuwalna dla otoczenia;
      wspomnienie lata - Figiuer Le Chatelard - dla mnie najpiękniejsza figa, jak ktoś zna jakieś zródlo zaopatrzenia to poproszę ;)
    • sproket1 Re: Najwięcej komplementów za... 18.10.10, 12:39
      Escentric 01 Molecule01
    • franiamaj Re: Najwięcej komplementów za... 18.10.10, 15:24
      Dawno temu zbierałam komplementy za Hot Couture, ta niebanalna słodycz działała jak lep na kolegów z pracy:) potwierdzam,że Womanity robi furrorę, a nie tak całkiem dawno zaczepiła mnie dziewczyna pytając wprost czym tak pieknie pachnę? a pachniałam Padparadschą zmieszaną z Ambre Sultan:) Alien takze robi pioronujące wrażenie!
      • arthemis1 Re: Najwięcej komplementów za... 18.10.10, 17:44
        zdecydowanie Vanille Canelle, nawet zupełnie obcy chłop nie wytrzymał i zapytal co to za zapach ;))
    • icegirl Re: Najwięcej komplementów za... 18.10.10, 23:55
      Innocent - kilka razy skopiowany
      Eau du Soir - ku mojemu zaskoczeniu przyjęty z zachwytem
      Black Cashmere
      Chinatown ;)

--
      icegirl
      www.sakura.getphoto.pl
      • izolden Re: Najwięcej komplementów za... 19.10.10, 08:33
        Zdecydowanie Molecule 01, Escentric 01 a ostatnio Womanity :-)
    • anna377 Re: Najwięcej komplementów za... 19.10.10, 13:02
      ... za Paco Rabanne Black XS. Moja znajoma powiedziała nawet, że ten zapach wprawia ją w stan ekstazy ;)
    • mangos Re: Najwięcej komplementów za... 19.10.10, 19:11
      Mnie najczęściej komplementowano za Black Cashmere i Addict.
    • sensi5 Re: Najwięcej komplementów za... 20.10.10, 06:34
      w moim przypadku to DKNY i She Armani oraz L'instant Magic
    • hispana Re: Najwięcej komplementów za... 20.10.10, 11:32
      Powtorze: Musc Ravageur, Escentric 02 oraz Loukhoum Keiko Mecheri, czasem jeszcze 1969 Histoire de Parfums
    • jollinka Re: Najwięcej komplementów za... 21.10.10, 01:07
      hmm... pink sugar (jeden z kolegow z pracy bardzo sie do niego przykleil ;-))
    • forevermore79 Re: Najwięcej komplementów za... 26.10.10, 15:28
      A tytulem anegdoty- dzis uslyszalem chyba najmilszy i najcieplejszy komplement - otrzymany notabene w pracy od sprzatajacej Pani: "najbardziej lubie sprzatac Panski pokoj, tu zawsze tak pieknie pachnie". :-)
      • renia.renia Re: Najwięcej komplementów za... 26.10.10, 17:36
        Forever - ale miły komplement!

A ja swoje zbieram (zbierałam) za:
        Musc R (dziś zaliczyłam dwa a psikęłam się tylko na nadgarstek), HC edt i edp, Flowerbomb edp, Jaipur Saphir, Beckham Signature Story, Happy, A&D Le Secret, Botrytis, Jose męskie i damskie, New Haarlem, Brit Gold, Ambre Narguile, Equus, Classique Summer, Very Irresistible edt, Feerie, Midnight Poison.
      • aistionnelle Re: Najwięcej komplementów za... 26.10.10, 17:43
        Tak, bardzo miło coś takiego usłyszeć:-)
        W moim przypadku-nie wiem czy powinnam się dziwić -najwięcej komplementów wywołuje chanelowskie Eau Premiere.Natomiast zainteresowanie nieodmiennie piżma: MR, Jil, kiedyś For Her Rodrigueza i oczywiście Tobacco Vanille Forda.
    • ele_gancki Re: Najwięcej komplementów za... 26.10.10, 21:02
      Mój najważniejszy w życiu i najpiękniejszy komplement usłyszałem od Ukochanego. Był to wrzesień roku zeszłego. Siedzieliśmy wpatrzeni w siebie przy stoliku Klubu pod Jaszczurem na Rynku Głównym w Krakowie. Słońce tuliło Nas w swych ramionach. Lekki wiatr falował włosy. Przyjemność w dyskusji. Przyjemność w milczeniu. Radość z każdej przeżytej wspólnie chwili. Miękkie gesty. Czułe słowa. Wabienie. Odpychanie. Gra emocji. Błękit Jego oczu jak atrament zmieszany z wodą wypełniający mą duszę aż po same brzegi. Zmysły rozedrgane. Słowa szeptane w uniesieniu. I to Jego jedno słowo do mnie, wyartykułowane spierzchniętymi ustami po krótkim uwagi skupieniu: "Perfumy".
      Och Boże. Miłość wielka. Miłość platoniczna. I zapach miłości. Mój dla Niego. Z myślą o Nim. Zapach jeden jedyny, co imię bohaterki powieści Loti'ego sobie obrał.
      Dla Ukochanego.
      • ta Re: Najwięcej komplementów za... 26.10.10, 23:18
        Jak miło czytać o miłości.
        Powodzenia, niech kwitnie i pachnie :)
    • ivesman Re: Najwięcej komplementów za... 01.11.10, 22:24
      Kiedyś kobiety nad wyraz często pytały o Opium PH EDP, natomiast całe lato przechodziłem w Lancome Miracle L'aquatonic, które ma w sobie coś magicznego i również wiele razy słyszałem, że " pięknie pachnę " :)
    • britanna "kobiecy" HR edt Guerlain;) 09.11.10, 06:36
      Jak w tytule; Habit Rouge edt Guerlain. Nosiłam przez ostatnie dni i jestem zdziwiona tym, jak wiele osób zwróciło uwagę na przepiękny, kobiecy;) zapach, którego używam. Określany jako orientalny, wchodnio-tajemniczy (???;) i zmysłowy. Ja się nie przyznaję, że to klasyk z lat 60. Trochę mnie zmęczył, ale z dziką przyjemnością wrócę do niego za kilka dni, jak spadnie śnieg;) Nie ukrywam, że podoba mi się najnowsze zdjęcie promujące HR, którego autorem jest PETER LINDBERG.

@ elegancki ależ z ciebie za poeta wierszokleta;) załóż bloga o perfumach;>
      • michau2312 Re: "kobiecy" HR edt Guerlain;) 09.11.10, 15:40
        Habit Rouge - mrrrau!
        Shalimar i HR uważam za kompozycje genialne i bliskie estetycznego absolutu. Obie nadają się do noszenia przez każdą płeć.
        By the way - warto przetestować HR EDC, trwałość taka sama jak EDT, a siła rażenia nieco poskromiona :)

Najwięcej komplementów dostałem za czystomydlany Infusion d'homme Prady.
        • ta Re: "kobiecy" HR edt Guerlain;) 10.11.10, 00:19
          Habit Rouge i Shalimar , jak i ty, uważam za piękne klasyki,
          i też zdarzało się zebrać za nie komplementy.
          Mogę je nosić jednak krótko, kilka dni i przerwa, bo zaczynają nużyć i niestety, zwłaszcza
          Shalimar są migrenogenne.
          • fa25 Najwiecej komplementów za 23.11.10, 11:38
            Dune -bezdyskusyjnie najwięcej; oprócz tego za Tresor, Magie Noire ( sprzed reformulacji ), Knowing, Pamplelune.
    • maja-02 Black Cashmere... 23.11.10, 20:01
      parę ładnych lat temu :) ale to też był jeden z bardziej kontrowersyjnych - mam wrażenie że albo je się kocha albo nie cierpi ;)
    • asidoo Re: Najwięcej komplementów za... 25.11.10, 01:13
      Celine Oriental Summer, Allute EDT oraz Abril. Swego czasu też Lolita Lempicka, ale już nie używam.
      Cashmere Mist tylko kilka osób pochwaliło a mam EDT i EDP.
    • hispana Re: Najwięcej komplementów za... 25.11.10, 17:58
      a dzis skomplementowaly mnie 4 (naprawde!) osoby za Molecule 01
    • winter76 Re: Najwięcej komplementów za... 25.11.10, 19:44
      Ambre Gris :) To zapach w którym najlepiej się czuję,po prostu stworzony dla mnie...
    • scorrpion Re: Najwięcej komplementów za... 25.11.10, 21:28
      ...za DIORA Homme Intense
      • monia.i Re: Najwięcej komplementów za... 25.11.10, 23:47
        ...za Wish Choparda i Romance Laurena
    • astronomiczna.ania Re: Najwięcej komplementów za... 26.11.10, 21:45
      Vicolo Fiori :)
      w tym jeden "komplement szczególny": od konsultantki w krakowskim Galilu ;)
      mimo przesycenia powietrza całą masą innych pachnideł wyczuła Vicolo Fiori i szczerze go pochwaliła :)
      • rawita7 Re: Najwięcej komplementów za... 27.11.10, 13:57
        Molecule 01, Narciso Rodriguez For Her edp i o dziwo Avignon. Zdarza mi się też słyszeć komplementy za Black Cashmere i Scent.
    • forevermore79 Re: Najwięcej komplementów za... 29.11.10, 12:05
      OM Miller et Bertaux z probki dostal juz dzis 2 komplementy, w tym od Pani, ktorej przypomnial wyprawy do Indii i Tybetu! Czyli zamierzenie tworcow spelnione :-)
      • forevermore79 Re: Najwięcej komplementów za... 16.12.10, 09:09
        Za to wczorajszy Markiz de Sade HdP okazal sie przebojem- swietnie rozbrzmiewal po mrozie, 3 osoby byly za, w tym jedna przypadkowo minieta na ulicy- a to wciaz sie rzadko zdarza.
        • furka_dusz Re: Najwięcej komplementów za... 16.12.10, 09:21
          Ha!:) U mnie podobnie - pociąg ku Markizowi odczuwalny w otoczeniu jest :)
          • forevermore79 Re: Najwięcej komplementów za... 16.12.10, 09:31
            To te hedonistyczne zapedy, no i intrygujaca paczula ze skora i slodkawa dawana. :-) Oczywiscie w tym przypadku to Twoja wina, haha- zobaczymy, jakie reakcje wzbudza pozostale Histoires de Parfums. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka