ampolion 13.01.11, 20:22 Dostałem wysokiej jakosci wodę kolońską (kwiatową?) - gdzie i jak wypada to stosować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: Męskie zapachy, jak aplikować? 13.01.11, 20:37 Najbezpieczniej pare psikow na szyje, podobnie postepujemy ze splashem. Zapach mozna stosowac tez dodatkowo na nadgarstki. Odradzam stosowanie na wlosy (alkohol wysusza), twarz (do tego sluza specjalne plyny po goleniu) i ubrania (produkt moze pozostawic slady). Coz to za woda, jesli mozesz nam zdradzic? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
ampolion Re: Męskie zapachy, jak aplikować? 15.01.11, 23:07 Kupiłem: Bruno Banami Pure Man. Dostałem pod choinką: Evidence - więcej nazwy brak. Podobno silny aromat. Odpowiedz Link
samename Re: Męskie zapachy, jak aplikować? 15.01.11, 23:26 Comme une Evidence YR ? EDT ma atomizer, więc problemu nie ma ( Bruno Banani także). Kierujesz dyszę na wybraną część ciała i psikasz z odległości ok 15-20 cm. Aplikację można powtórzyć po czasie, gdy zapach wywietrzeje i masz ochotę znów pachnieć intensywniej, to już zależy od trwałości danego zapachu na twojej skórze, co jest sprawą indywidualną. Uważaj, bo z czasem przywykasz do swojego zapachu i można z aplikacją przesadzić. Lepiej mniej, jak za dużo. Raczej nie mieszać intensywnego zapachu wody po goleniu z innymi perfumami. Najlepiej, jak oba specyfiki należą do tej samej linii zapachowej. Mężczyźni aplikują na podobne okolice ciała, jak kobiety tzn tam, gdzie sobie życzą pachnieć ;), najczęściej okolice szyi, nadgarstki. Perfumuje się skórę, nie ubranie. Tyle, filozofii w tym żadnej. Odpowiedz Link
michau2312 Re: Męskie zapachy, jak aplikować? 14.01.11, 18:27 Ostatnio kupiłem sporą butlę Extra Vieille Roger & Gallet i najpierw pryskam solidną ilość na dłoń, a potem rozprowadzam w "ciepłe" miejsca na ciele - łokcie, szyję i klatę. Odpowiedz Link
ele_gancki Re: Męskie zapachy, jak aplikować? 14.01.11, 19:32 ... i serce. Mam nadzieję, że myjesz po tym dłonie : ) Odpowiedz Link
samename Re: Męskie zapachy, jak aplikować? 15.01.11, 17:24 A przepraszam, po co najpierw na dłoń ? Po to jest aplikator (spray), by nanosić bezpośrednio na wybrane okolice ciała, tak... wiesz... psik, psik...;) Łomamo, ciągle jestem zaskakiwana :D Odpowiedz Link
michau2312 Re: Męskie zapachy, jak aplikować? 15.01.11, 18:11 Geo F Trumper robi męskie eau de cologne w formie splash, to czemu nie robić tak z innymi. BTW po co się kiedyś pakowało after shave w butelki ze sprayem. Odpowiedz Link
samename Re: Męskie zapachy, jak aplikować? 15.01.11, 18:17 Chcesz tracić część perfum rozlewając je na dłoni, by potem dłoń zmyć ( nie sądzę, byś potrafił z taką ilością perfum na palcach egzystować, choć, być i to może...), to twoja sprawa oczywiście. Po cóż pytasz zatem o sposób aplikacji, skoro ze swojego jesteś zadowolony ;)? A rób, co uważasz ( zatem), miłego rozlewania, szybciej kupisz nowe :D Odpowiedz Link
michau2312 Re: Męskie zapachy, jak aplikować? 15.01.11, 20:29 extra vielle jest tak lekkim zapachem i tak nieskoncentrowanym, że można się nim zlewać w ilościach hurtowych bez szkody dla nikogo. a jak aplikowano perfumy, a szczególnie wody kolońskie przed wynalezieniem sprayu? stwierdzenie o aftershave w sprayu było tylko dygresją. w którymś wątku na basenotes panowie się przyznają, że czerpią przyjemność z pachnących dłoni w ciągu dnia po aplikacji eau de cologne. Lutens też woli swoje zawiesite perfumy aplikować saute, nie sprayem. chociaż w przypadku Lutensa chodzi o szklane korki od flakoników. Odpowiedz Link
samename Re: Męskie zapachy, jak aplikować? 15.01.11, 22:41 michau2312 napisał: > a jak aplikowano perfumy, a szczególnie wody kolońskie przed wynalezieniem spra > yu? Dozowanie spray'em wymyślono właśnie po to, by serwować daną substancję wygodnie i dokładnie tam, gdzie chcemy. Bardzo dziwnym pomysłem jest psikanie sprayem z perfumami na dłoń, by potem nanosić uzyskany płyn na ciało. Tak trochę, jak drapanie się za lewym uchem prawą ręką. Niewygodnie i nielogicznie, ale zabronione nie jest :) A polewaj się, jak chcesz, możesz też powrócić do prania odzieży w rzece kijkami... Jeśli chcesz się bawić w "strzyżone/golone" to już nie ze mną. Miłego polewania :D Odpowiedz Link
michau2312 Roll-on 09.02.11, 18:03 Pozwolę sobie podbić wątek. Wiecie gdzie można kupić pusty roll-on? Do aplikowania Musc Oil Narciso R. :) Odpowiedz Link