Dodaj do ulubionych

perfumy z zapachem naturalnej skóry

01.02.11, 10:47
Hej,

czy może kojarzycie jakieś perfumy, które miałyby mocno wyczuwalną nutę takiej naturalnej skóry ( wiecie takiej skóry z której juz coraz żadziej robi sie plecaki, torebki, które z upływem czasu mocno mocno ciemnieją). Uwielbiam zapach właśnie takiej skóry...a nie mogę znaleźć tej nuty w znanych mi perfumach ( czasem w niektórych męskich wodach wydaje mi się, że wyczuwam coś podobnego np: Gucci Pour Homme ). Nie chodzi mi o zapachy typu: Hermes Kelly Caleche..to absolutnie nie ta skóra...
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 01.02.11, 11:13
      Witaj, sugeruje test Cuir Ottoman Parfums d'Empire- tu wlasnie prawdziwa skora jest b. wyczuwalna. Tak samo, polecam Tuscan Leather z linii Tom Ford Private Blend, Armani Prive Cuir Amethyste, czy Cuir L.T Pivera, no i oczywiscie klasyczne Cuir de Russie Chanel- niestety tylko jako linia butikowa.
      Jest jeszcze Donna Karan Fuel For Men, czy Lutens Daim Blond, ale obydwa eksploruja raczej zamszowe akordy. Pozdrawiam!
    • aistionnelle Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 01.02.11, 11:16
      Hmm...skoro nie taka "skóra " jak w Kelly przychodzą mi do głowy:Historie d`Eau Maboussin, Dzing! Artisana oraz Cuir Ottoman Parfums d`Empire -takie pierwsze skojarzenia, też jestem "skórolubna",pozdrawiam
    • elve Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 01.02.11, 11:23
      jeszcze Aigner In Leather.
      • babiloniaa Dzing? 01.02.11, 12:56
        • aistionnelle Re: Dzing? 02.02.11, 10:09
          Dzing -na mojej skórze po kwadransie skóra, podszyta niezdecydowanie słodkimi, szafranowymi nutami, wybuchu siarki opisywanego na blogach-brak;)
    • olaj.j Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 01.02.11, 18:43
      To ja jeszcze dorzuce Habanite i Eau Sauvage Diora.
      A moja ulubiona "skora" to Lacoste PF i wymieniony juz Blond. Daim Blond.;-)
      • mangos Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 30.03.11, 21:37
        Popieram - Daim Blond to jest to!
    • heliamphora Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 01.02.11, 21:53
      Piękna skóra jest też w Cuir de Lancome i w Heeley Cuir Pleine Fleur.
    • michau2312 Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 01.02.11, 23:08
      Hermes Bel Ami - terpentyna(!!!) i skóra.
      Daniel Hechter Caractere - można kupić po b. okazyjnych cenach. świeży (fougere), ziołowy i z klasą. Mój nr 1.
      Lutens Muscs Koubilai Khan - mokre futro, krowie wymiona, igliwie, wilgotny plecak, piżmo.
      Lutens Cuir Mauresque - skóra impregnowana mandarynką i benzyną.
      Odori Cuoio - subtelna, ale nie bez pazura, mydlano-pomarańczowa współczesna skóra.
      skóra jest też Parfum d'Empire Ambre Russe.

No i wysyp skórzanych zapachów mamy w latach 80. i wcześniejszych - Versace l'Homme, Caron Yatagan, można wymieniać bez końca.

Jeżeli Eau Sauvage, to czemu nie Diorella? - obok Eau d'Hermes, protoplastka Eau Sauv.
      No i Gres Cabochard - podobny do Caractere, niby pour femme, ale naprawdę unisex. Też b. tani.

• michau2312 Skórzana seria art. na PerfumeShrine 01.02.11, 23:11
      perfumeshrine.blogspot.com/search/label/leather%20series
      • aster19 Re: Skórzana seria art. na PerfumeShrine 02.02.11, 12:42
        dziekuję bardzo za tyle odpowiedzi!
        no nic nie pozostaje mi nic innego jak zacząć czytac o tych wodach i powoli zbierać próbki żeby wytropić coś dla siebie...
    • forevermore79 Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 11.02.11, 14:36
      Odnosnie skory- ostatnio po latach wachalem Knize Ten- skora jak zywo, polecam!
      Od niedawna takze na luckyscent:
      www.luckyscent.com/shop/section/1/item/52700/brand/Knize/Knize_Ten.html
      • michau2312 Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 11.02.11, 16:21
        zazdroszczę. kiedyś upolowałem vintage Knize 10, ale nie dotarł do mnie z winy kuriera i wrócił do sprzedającego we Francji...
        • forevermore79 Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 12.02.11, 09:51
          Reformulowany Ten wciaz trzyma klase, mam nadzieje, ze dopadniesz jeszcze swoj flakon w obecnej lub poprzedniej wersji.
          Pojawila sie tez wersja Golden Edition (rowniez jest na lucky), ale ta jest juz nieco innym zapachem- zmiekczonym i bardziej kwiatowym. Pozdrawiam!
    • mama.ady Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 16.02.11, 17:48
      dokładnie taki zapach świeżo wygarbowanej skóry znajdziesz w Peau Despagne Santa Maria Novella, z nieco dymnym tłem Lonestar Memories Tauer Perfumes i fizjologiczna Mystra Aesop:)
    • forevermore79 Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 24.02.11, 19:22
      Przy okazji polecam ciekawy post:
      1000fragrances.blogspot.com/2011/02/le-cuir-ideal-ideal-leather-fragrance.html
    • mama.ady Re: perfumy z zapachem naturalnej skóry 01.03.11, 23:09
      no i jeszcze nie można nie wspomnieć o zapachach Demeter typu Saddle czy Russian Leather:)
    • forevermore79 O historii Cuir de Russie 29.03.11, 12:56
      1000fragrances.blogspot.com/2011/03/origins-of-cuir-de-russie-famous.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka