Dodaj do ulubionych

Pomożecie?

08.03.11, 16:11
Troche się zastanawiałam przed napisaniem tego postu, ale postanowiłam spróbować.
Otóż:
Ja jestem w kwestii zapachów... upośledzona, a chcę kupić perfum w prezencie. Być może rzucicie mi kilka propozycji zapachów, bo sama zupełnie sobie nie poradzę.
Zapach dla mężczyzny.
Przez ostatnie kilka lat:Dolce&Gabbana, Minotaur oraz Egoist.
Ostatnio niszowo: Zagorsk, Garage.
Z opisu spodobał mu się Black Afgano.

No i druga, trudniejsza chyba kwestia: chciałabym, żeby w prezencie otrzymal próbki perfum i sam dokonał ostatecznego wyboru. I tu prosba o polecenie sprzedawcy lub sklepu w którym mogę te próbki bezproblemowo zamówić.

Obserwuj wątek
    • scorrpion Re: Pomożecie? 08.03.11, 18:52
      Ja mogę od siebie w ciemno polecić następujące osoby,które sprzedają próbki na Allegro:apage666,JAMiP,jilperfumy,deante,
    • forevermore79 Re: Pomożecie? 08.03.11, 19:21
      Wyprobuj znane strony np. www.luckyscent.com/ oferuje zarowno probki, jak i bony upominkowe. Perfumeria Quality sprzedaje probki missala.pl/ , mozna w tej sprawie kontaktowac sie i z Galilu, ktora to perfumeria ma w ofercie bony o roznej wartosci.
      W Sephorach i takze do nabycia online sa Vivaboxy- czyli probki i kupon, ktory mozna wymienic w perfumerii na pelnowartosciowy zapach wybrany sposrod testowanych zapachow , idealne rozwiazanie prezentowe:
      www.vivabox.pl/prezent/vivabox-perfumy-dla-niego-i-numer-zestawu-072-10
      Podobna oferte ma takze:
      perfumoteka.pl/perfumoboxy
      Minus tych 2 propozycji to wybor miedzy typowo popularnymi zapachami, choc jest tam pare ciekawszych propozycji. Pozdrawiam!
    • aleosochozi Re: Pomożecie? 08.03.11, 21:31
      Wielkie dzięki za namiary na allegrowych sprzedawców próbek. To już coś!

Ofert upominkowe sephory i innych perfumerii sieciowych znam, ale zupełnie nie o to chodzi. Nie do końca jasno to opisałam w pierwszym poście. Chodzi o to, żeby prezentem było kilka próbek niszowych zapachów, niedostępnych w zwykłych perfumeriach, z których to próbek obdarowany wybierze sobie zapach który otrzyma. Jesli dobrze sie orientuje to zapachy np Comme des Garcons i inne niszowe nie sa dostępne w sieciówkach.

A ponieważ jestem zupełnie niezorientowana w kwestii perfum to pomyslałam że może znajde tu kilka wskazówek - które kilka zapachów polecalibyście dla osoby o wcześniej wspomnianych preferencjach (Dolce&Gabbana, Minotaur, Egoist, Zagorsk, Garage)

Jeszcze raz dziekuje za namiary na allegrowych sprzedawców.
      • forevermore79 Re: Pomożecie? 08.03.11, 22:31
        W takim razie najprostsza i najpewniejsza bedzie opcja Quality, choc i np. niszowe Luckyscent, Aus Liebe zum Duft, Les Senteurs lub The Perfumed Court sa uznanymi zrodlami, przesylka jest jednak drozsza i czasochlonna.
        missala.pl/zamawianie-probek/
        A co do propozycji zapachu- widze, iz ta osoba ceni w wiekszosci zdecydowane, dosyc bezkompromisowe kompozycje (np. wspomniane Garage), w takim razie polecilbym z dostepnej w ww. perfumerii chocby:

Amouage Jubilation XXV i Epic Man, Goutal Sables, Micallef Aoud, Maison FK Absolue Pour Le Soir, Parfums d'Empire Cuir Ottoman, Durbano Black Tourmaline, Serge Lutens Ambre Sultan. Black Afgano to dobry typ, podobnie jak Duro.

Nawiasem mowiac, wszystkie podane przez Ciebie perfumy przewinely mi sie swojego czasu w mojej kolekcji :-)
        Udanego wyboru i daj znac, jaki zapach wybraliscie. Pozdrawiam!
    • ele_gancki Re: Pomożecie? 08.03.11, 22:37
      Vivabox to jakiś żart : ) Najlepiej zrobisz, jak zamówisz w Quality, oni do zamówionych próbek dodają jeszcze gratisy. Opłaca się. Na allegro nie polecam, bo czasem absurdalnie drogo, a do tego próbki chrzcone wodą bądź spirytusem.
    • aleosochozi Re: Pomożecie? 13.03.11, 19:43
      Wielkie dzięki!
      To zaczynam działać i dam znać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka