furka_dusz
21.08.11, 08:42
Z inspiracji dialogiem z NST przyszło mi do głowy i u nas założyć wątek o 'zapachach w miejscach publicznych' – mielieśmy już kilka razy osobiste pytania o rady, co 'ubrać' na oficjalne spotkania, pamiętam Mangos ostatnio szukającą najwłaściwszej otoczki na rozmowę kwalifikacyjną.
Osobiście i sobie i innym daję całkowitą wolność wyboru i rodzaju perfum i ich natężenia. Ale zdarzają się sytuacje, gdy sama przed sobą przyznaję, że myślenie o komforcie otaczających mnie ludzi przedkładam nad własną potrzebę intensywnego użycia tego lub owego.
Jakie to sytuację?
Czy bieżecie w ogóle w takich przypadkach pod uwagę kwestie odbioru perfum przez otoczenie?
I jeśli tak jest – co najciekawsze dla mnie – to z jakiego powodu uznajecie jeden zapach za bardziej adekwatny od innego?
Wczoraj miałam okazję uczestniczych w ślubie kościelnym: Panna Młoda powiedziała mi, że starała się na ten dzień wybrać bliskie sobie perfumy, które będą jej potem przypominały o tym wydarzeniu, ale jednocześnie pogodzić tę chęć z dobrostanem zgromadzonych i nie zmaltretować otoczenia na przykład nadmiarem jaśminu, który bardzo lubi.
Jestem ciekawa Waszych typów – w quizowej formie ;) - zapachów, które uważacie za odpowiednie (odpowiedniejsze od innych) w strefie publicznej. Proponuję pochylić się nad:
1. kościoł: zapach dla Panny Młodej
2. praca: perfumy na służbowe spotkanie: rozmowa kwalifikacyjna, zebranie zarządu
3. sala koncertowa: zapach Dobrze Wychowanego Słuchacza
4. sala gimnastyczna: zapach dla Ćwiczących w Pocie Czoła
5. wycieczka na 'łono przyrody': perfumy dla empatycznego Uczestnika:)
Moje typy:
1. Chanel Cristalle (szampańska świeżość)
2. Chanel Eau Premiere/No. 5 (klasyczna dystynkcja)
3. F. Malle Iris Poudre/ Sisley Soir de Lune (odrobina posągowości)
4. Escentric EM / Cellular Energizing Body Spray La Prairie (nienapastliwe energizery)
5. Hinoki, Untitled, L'eau Guerriere (współgrające trawy i iglaki)
Dobrej zabawy!
Tu link do topika na NST: www.nstperfume.com/2011/08/20/lazy-weekend-poll-fragrances-for-public-wear/