27.12.11, 21:09
jest to jedyny zapach , ktory kupilam kilka razy pod rzad.normalnie mi sie to nie zdarza, bo szukam oryginalnych nowosci. juz mysle o wiosnie (bo to zapach idealny na te pore) i przy okazji bywania w sklepach rozgladam sie za tym zapachem. jednakze patrze, patrze i....nie widze. poniewaz jest to pierwszy zapach ck jest mozliwosc,ze juz sie go nie wytwarza? jesli tak bylaby wielka szkoda.
Obserwuj wątek
    • khadroma Re: ck truth 27.12.11, 21:22
      Wytwarza sie. :)
      W dodatku kupisz go niezwykle tanio w Rossmanie on line:

www.rossnet.pl/okazja_online/Calvin-Klein-Truth-Woda-perfumowana-dla-kobiet-50ml,586
      • forevermore79 Re: ck truth 27.12.11, 21:33
        Dziekuje za linka- choc jak pisalem nizej, niestety Truth jest wycofany.
        Na szczescie zapasy tego zapachu i to za niewielkie pieniadze starcza jeszcze pewnie na dlugo.

Tej kompozycji akurat szkoda, tak samo wycofuje juz sie Secret Obsession, ktore okazalo sie finansowym niewypalem, marka takze usuwa z oferty Eternity Moment, duet Obsession Night i meskie Escape.
      • pendzacy_krolik Re: ck truth 28.12.11, 20:42
        tiaaaaa....jesli to te same podroby,co w aptekapharma to dziekuje,
        khadroma napisała:

> Wytwarza sie. :)
        > W dodatku kupisz go niezwykle tanio w Rossmanie on line:
        >
        > www.rossnet.pl/okazja_online/Calvin-Klein-Truth-Woda-perfumowana-dla-kobiet-50ml,586
    • forevermore79 Re: ck truth 27.12.11, 21:25
      Truth faktycznie nie jest juz produkowany- zarowno w wersji damskiej, jak i meskiej. Ale wciaz mozna go dostac w wielu perfumeriach internetowych, a takze dyskontach- miga mi nieraz w Super-Pharm, czy Rossmannach, o oryginalnosc nie nalezy sie martwic. Pozdrawiam!
      • khadroma Re: ck truth 27.12.11, 21:29
        Nie jest produkowany? A tos mnie zaskoczył.
        W takim razie wysprzedaja zapasy...?
        • forevermore79 Re: ck truth 27.12.11, 21:36
          Tak, odpowiedzialem juz wyzej- to zapasy. Dlatego i Eternity Moment, czy Obsession Night sa nieraz b.tanio w Rossmannach, a Secret Obsession juz pare miesiecy po premierze wyprzedawano zagranica za polowe ceny.

• khadroma Re: ck truth 27.12.11, 21:41
            No wlasnie to mnie dziwi troche, jesli chodzi o Secret Obsession.
            Testuje ten zapach od jakiegos czasu, bo zaintrygowaly mnie niepochlebne opinie i im bardziej mu sie "przyglądam" tym bardziej mi sie podoba. :)
            Hmmm, osobliwe zjawisko... :)
            • forevermore79 Re: ck truth 27.12.11, 21:51
              Fakt- zapach nie jest do konca nieudany, ale tutaj wydaje sie, ze zawinilo pare dodatkowych czynnikow- np. kampania reklamowa (choc Eve Mendes zatrudniono teraz jako twarz Angela), nieudany flakon, czy brak podobienstw do klasyka. I tak zestawy, czy wody stoja sobie nieraz tansze o 70% proc.
              Podobne zjawisko obserwuje teraz przy Belle d'Opium, kompozycji kompletnie niemrawej, nadal lansowanej, ale jednak czesto mocno przecenianej- wydaje sie, ze producenci oczekiwali innego wyniku.
              • khadroma Re: ck truth 27.12.11, 21:56
                Wygląda na to, że rynek perfumeryjny jest niezwykle surowy.. :)
                • forevermore79 Re: ck truth 27.12.11, 22:02
                  W niektorych przypadkach to dobrze, choc wciaz za duzo tych Sportow, rozy, egzotycznych koktajli, niezliczonych wariacji i faktow, iz wycofuje sie klasyki, zamiast tego wprowadzajac kiepskie kompozycje (vel Gucci), reformuluje sie wszystko po kryjomu (vel Dior). A zapachow dobrych, ktorych szkoda, jest sporo.
                  • khadroma Re: ck truth 27.12.11, 22:07
                    A moze to gust przecietnego obywatela ewoluuje w tak niekorzystnym kierunku i rynek na to reaguje w ten sposob?
                    • forevermore79 Re: ck truth 27.12.11, 22:13
                      Jest w tym troche racji i to samo staraja sie nam wmawiac marki. Na szczescie na drugim biegunie jest wciaz rozwijajacy sie rynek niszowy, przykurzone, ale wciaz obecne klasyki, czy wznawiane serie. Perfumiarstwo to juz nie tylko sztuka, ale wielki przemysl, ktory pauperyzuje sie, niczym moda, czy muzyka. Wazne, zeby sie w tym odpowiednio odnalezc- no i wachac i oceniac :-)
      • pendzacy_krolik Re: ck truth 28.12.11, 20:44
        mam watpliwosci, co do oryginalnosci wod w superpharm.kupilam tam kiedys ulubione kenzo i sluzy teraz mi w wc jako odswiezacz powietrza:)

forevermore79 napisał:

> Truth faktycznie nie jest juz produkowany- zarowno w wersji damskiej, jak i mes
        > kiej. Ale wciaz mozna go dostac w wielu perfumeriach internetowych, a takze dys
        > kontach- miga mi nieraz w Super-Pharm, czy Rossmannach, o oryginalnosc nie nale
        > zy sie martwic. Pozdrawiam!
        • maggi9 Re: ck truth 29.12.11, 16:47
          Kupuję perfumy w Superpharm i są na pewno oryginalne.
          Robiłam mnóstwo porównań bo tez myślałam, że jak sephora sprzedaje za 300 a oni za 100zł to na pewno jest podróba.Otóż nie, nie jest.
          Zauważ, że SP ma okrojoną ofertę, sprzedaje często nie nowości a perfumy wypuszczone parę lat temu(oczywiście nie stare w sensie przetrrminowane), edycje limitowane i to co ma być wycofane z rynku.
          Powodem tego, że Ci kenzo z SP śmierdzi może być to, że było źle przechowywane albo po prostu zapach się zmienił przez lata.Kupowałam ostatnio perfumy, których używałam np 8 lat temu.Niektóre się zmieniły.I nie są to podróbki.
          Kupowałam pół roku temu słonia kenzo w SP.Pachnie identycznie jak ten z sephory i douglasa.Sprawdziłam.
          Truth Kleina widziałam ostatnio w SP w cenie 69zł za 30ml.
          • pendzacy_krolik Re: ck truth 31.12.11, 16:00
            coz, pozostaje mi Ci zaufac i kupic w SP "truth". ewentualnie podzieli los kezno i spocznie na poleczce w kibelku:))) ciekawe spostrzezenie: mam w lazience takie drewniane patyczki zapachowe. sprykani ich kenzo powoduje ,ze zapach bardzo dlugo sie utrzymuje.polecam!
            maggi9 napisała:

> Kupuję perfumy w Superpharm i są na pewno oryginalne.
            > Robiłam mnóstwo porównań bo tez myślałam, że jak sephora sprzedaje za 300 a oni
            > za 100zł to na pewno jest podróba.Otóż nie, nie jest.
            > Zauważ, że SP ma okrojoną ofertę, sprzedaje często nie nowości a perfumy wypusz
            > czone parę lat temu(oczywiście nie stare w sensie przetrrminowane), edycje limi
            > towane i to co ma być wycofane z rynku.
            > Powodem tego, że Ci kenzo z SP śmierdzi może być to, że było źle przechowywane
            > albo po prostu zapach się zmienił przez lata.Kupowałam ostatnio perfumy, któryc
            > h używałam np 8 lat temu.Niektóre się zmieniły.I nie są to podróbki.
            > Kupowałam pół roku temu słonia kenzo w SP.Pachnie identycznie jak ten z sephory
            > i douglasa.Sprawdziłam.
            > Truth Kleina widziałam ostatnio w SP w cenie 69zł za 30ml.
        • charliefrown Re: ck truth 02.01.12, 10:51
          > mam watpliwosci, co do oryginalnosci wod w superpharm.kupilam tam kiedys ulubi
          > one kenzo i sluzy teraz mi w wc jako odswiezacz powietrza:)

może miała miejsce reformulacja zapachu?
    • mangos Re: ck truth 28.12.11, 13:55
      Tak, nie ma jak wycofać zapach,który mi się podoba.
    • elve Re: ck truth 28.12.11, 15:41
      przed świętami był w drogeriach Natura w super cenie (130 zł za 100 ml)
      • pendzacy_krolik Re: ck truth 28.12.11, 20:48
        o,musze sprawdzic,bo mieszkam obok "natury".ale czy to nie bedzie podrobka?

elve napisała:

> przed świętami był w drogeriach Natura w super cenie (130 zł za 100 ml)
        • forevermore79 Re: ck truth 28.12.11, 22:03
          Nie bedzie- Superpharm tez ma na pewno oryginaly, choc byc moze wspomniane przez Ciebie wyzej Kenzo przelezalo juz w magazynach po prostu za dlugo.
          • lucapuka Re: ck truth 02.01.12, 18:08
            Dobra cena na Truth jest w perfumerii e-glamour:
            www.e-glamour.pl/product-pol-13708-Calvin-Klein-Truth-100ml-W-Woda-perfumowana.html
            Przepraszam ale....czy tylko mnie przeszkadzają te machające skrzydłami motyle? Nie można skupić wzroku na czytaniu postów :(
            • jop Re: ck truth 02.01.12, 20:41
              Co gorsza tego syfu nie można trwale wyciąć adblokiem, bo adres się zmienia.

Hej, khadroma, rozważałaś może kiedyś rezygnację z tej wątpliwej atrakcji?
              • khadroma Re: ck truth 02.01.12, 21:45
                Tak, rozważałam rożne opcje i widze dla was proste rozwiazanie. :)
                Wprowadźcie moj nick w swoich ustawieniach, a moje posty nie beda dla was widoczne.
                Jesli moderator nie zablokował mozliwosci wyswietlania emotów, co jest dosyc powszechne na innych forach, to oznacza, przynajmniej dla mnie, ze jest to tutaj akceptowane.
                Natomiast o wiele bardziej dyskomfortowe niz cudze emoty jest moim zdaniem zaśmiecanie tego sympatycznego forum małostkowoscią oraz wyjatkowo chamskimi i nieeleganckimi słowami jak "syf".
                • pendzacy_krolik Re: ck truth 03.01.12, 19:56
                  podpisuje sie pod tym dwiema rekami. to forum jest naprawde sympatyczne i spokojne, a na niejednym forum chleb jadlam i wiem,jak jest. dajcie spokoj, tu sie tylko rozmawia o perfumach.

khadroma napisała:

> Natomiast o wiele bardziej dyskomfortowe niz cudze emoty jest moim zdaniem zaśm
                  > iecanie tego sympatycznego forum małostkowoscią oraz wyjatkowo chamskimi i niee
                  > leganckimi słowami jak "syf".
                • forevermore79 Re: ck truth 03.01.12, 20:51
                  Ja ze swojej strony moge tylko dodac, ze wszystkich zapraszam do lektury i wpisow, z motylkami lub bez- nawiasem mowiac, nie zwracalem na nie nawet do tej pory uwagi :-)
                  Co do ustawien forum gazetowego, te sa bardzo ubogie- o blokadzie emotikonow mozna tylko pomarzyc. Pozdrawiam Was noworocznie!
                  • lucapuka Re: ck truth 03.01.12, 21:36
                    Ojej - może ze względu na mój nadwrażliwy wzrok mam problem ze skupieniem uwagi, gdy mi coś macha przed oczami. Nie chciałam nikogo urazić. Po prostu bardzo mi to przeszkadza w czytaniu. Ale skoro ma machać to niech już macha. I ja pozdrawiam noworocznie :)
    • alcarin Re: ck truth 05.01.12, 22:22
      Widziałam dziś w SP 30ml za 69pln i 100ml za 125pln (ale na półce stały tylko po dwa pudełka z każdej pojemności) Sama, skuszona atrakcyjną ceną, nabylam 30tke, choć wcale nie planowalam zakupu perfum :)
      • pendzacy_krolik Re: ck truth 08.01.12, 20:45
        tez kupilam,ale w rossmanie i tez za 69zl 30ml. ale wolalabym 100ml za 125zl. szkoda,ze nie pojechalam do superpharm. ale o maly wlos kupilabym w prywatnej drogerii za 99zl te sama 30tke. na szczescie cos mnie tknelo i w ostatnim momencie odmowilam.30zl byloby w plecy:)

alcarin napisała:

> Widziałam dziś w SP 30ml za 69pln i 100ml za 125pln (ale na półce stały tylko p
        > o dwa pudełka z każdej pojemności) Sama, skuszona atrakcyjną ceną, nabylam 30tk
        > e, choć wcale nie planowalam zakupu perfum :)
    • forevermore79 "Miałam rację"- przeniesione- pendzacy_krolik 09.01.12, 19:14
      Pozwalam sobie przeniesc post, gdyz dotyczy wciaz sprawy Truth:

"po uzyciu truth ck zakupionego w rossmanie stwierdzam,ze zapach,owszem, przypomina ten oryginalny,ale jest mniej trwaly. tak wiec, podejrzewam,iz z racji tego,ze zapach jest juz "starym" zapachem i nie jest popularny w drozszych drogeriach, a wiec nie oplaca sie go produkowac na potrzeby srednio lub wysokozamoznego klienta, jest rozprowadzany w sieciowych drogeriach za cene o polowe nizsza i co za tym idzie o polowe gorszego gatunku. mialam te same watpliwosci wczesniej przy kezno i sprawdzily sie. "
      • forevermore79 Re: "Miałam rację"- przeniesione- pendzacy_krolik 09.01.12, 19:21
        Coz, mysle, ze to wciaz sprawa percepcji lub tez wieku zapachu- Rosmannowe/Naturowe/Super-Pharmowe/TK-Maxxowe produkty sa NA PEWNO oryginalne. Firmy te po prostu kupuja reszte zapasow z duzych magazynow lub bezposrednio od producentow, z ominieciem oficjalnych dystrybutorow na Polske. Stad tez tak duzo tam wycofanych perfum, edycji limitowanych itd. Czesto sila sprawcza jest tak mocna, ze np. marke Elizabeth Arden trzeba bylo usunac z Sephor i Douglasow, gdyz po prostu nikt nie kupowal tych produktow po katalogowych cenach, podczas gdy w Rosmannach staly i stoja one dzis za przyslowiowe grosze.
        Co do Truth- wg zasady, jesli zapach sie wycofuje, to juz nie produkuje sie dla innych kanalow dystrybucji. Po prostu sprzedaje sie go taniej w tychze dyskontach. Stad nie mozna znalezc juz prawie Truth w Sephorach- jego zapasy wyprzedano, a nowych zamowien brak, za to nadwyzki smialo sprzedaje sie w internecie i ww. sklepach. O reformulacji Truth nie slyszalem, egz. moze byc zlezaly- ale nie bede gdybac. Podrobka tez nie wchodzi w gre, zwlaszcza, gdy mowimy o 30tce malo popularnego juz zapachu.
        Pozdrawiam!
        • pendzacy_krolik Re: "Miałam rację"- przeniesione- pendzacy_krolik 09.01.12, 19:38
          nie szkodzi:)
          pozwole sie jednak nie zgodzic z Twoja logika. moglam ja przyjac do czasu,kiedy nie zrobilam w ub roku zakupow w rossmanie w niemczech. wszystko,co zakupilam, poczawszy od wkladek higienicznych, poprzez srodki czystosci, kosmetyki, po chemie domowa jest inne (czytaj: gorsze) od tego ,co kupuje w polskim rossmanie. zaluje,ze nie zakupilam tam wody.ale nie omieszkam tego zrobic przy najblizszej okazji,bo juz mam pewnosc,ze nie beda to pieniadze wyrzucone.
          konkuzja: tak,jak przy innych produktach, istnieje osobna linia produkcyjna dla krajow srodkowej i wschodniej europy. czyli,niby jestesmy w unii, ale jakos gorzej traktowani.

• forevermore79 Re: "Miałam rację"- przeniesione- pendzacy_krolik 09.01.12, 20:03
            Chyba odwrotnie napisalas, niz myslalas :-) - "wszystko,co zakupilam (...) jest inne (czytaj: gorsze) od tego ,co kupuje w polskim rossmanie."
            Co do srodkow czystosci- tak, sa zdecydowanie inne (tak jak chocby kupowana zagranica kawa), ale zapachy akurat nie- nawet widzialem w Polsce te z niemieckimi jeszcze nalepkami :-) Zdarzalo sie, ze kupowalem zapachy i w niemieckich i w polskich Rosmannach (glownie polujac na dawne Chloe/Chloe Narcisse dla znajomych) i produkt okazal sie identyczny.
            Przy okazji jeszcze link do oferty specjalnej Rosmanna- zamawia sie online, placi i odbiera w wybranej przez siebie perfumerii po paru dniach. Skad to idzie, z Polski, czy z Niemiec, trudno powiedziec :-) Ale produkty- zestawy, zapachy, balsamy zupelnie w porzadku.
            www.rossnet.pl/okazje_online/Calvin-Klein,3083
            • jollinka w najlepsze stoi sobie na polce... 11.01.12, 12:16
              w krakowie w galerii krak. w sephorze /albo w douglasie - nie pamietam bo bylam w obu ;-)/ cala armia ck "truth" w roznych pojemnosciach /bylam tam w zeszlym tygodniu/ troche mnie to zdziwilo bo pamietalam watek. pozdr.
              • forevermore79 Re: w najlepsze stoi sobie na polce... 11.01.12, 12:21
                W Douglasie tez widzialem jeszcze, ale tak czy siak- juz wycofano go z produkcji. Nigdy nie wiadomo, na co sie mozna natknac w siecowych perfumeriach- ostatnio widzialem w nich meski Joop Roccoco, od lat niedostepny, jeszcze niedawno tez migaly kwiatowe Angele.
              • pendzacy_krolik Re: w najlepsze stoi sobie na polce... 26.01.12, 19:08
                z gdanska do krakowa kawalek jest...
                ps.zanim cos napiszesz-zajrzyj do wizytowki,

jollinka napisała:

> w krakowie w galerii krak. w sephorze /albo w douglasie - nie pamietam bo bylam
                > w obu ;-)/ cala armia ck "truth" w roznych pojemnosciach /bylam tam w zeszlym
                > tygodniu/ troche mnie to zdziwilo bo pamietalam watek. pozdr.
                • forevermore79 Re: w najlepsze stoi sobie na polce... 26.01.12, 21:24
                  kroliku- jollinka pisala raczej ogolnie, nie personalnie, aby zaakcentowac fakt, ze Truth bywa wciaz i w sieciowkach (do wyczerpania zapasow). Nie ma potrzeby sie unosic, pozdrawiam.
                  • jollinka Re: w najlepsze stoi sobie na polce... 29.01.12, 17:46
                    hmm... wizytowka... tiaa... nawet nie wiedzialam, ze cos takiego jest... ;-)
                    jezeli z gdanska to forever widzial w douglasie - spytaj go w ktorym :]
                    a tak w ogole to przyszlo mi na mysl czy nie mozna sprowadzic towaru z innego miasta w obrebie sieci - mi tak kiedys empik sciagnal ksiazke po sprawdzeniu gdzie sie jeszcze ostala :)
                    pozdr.
                    • olaj.j Re: w najlepsze stoi sobie na polce... 29.01.12, 18:00
                      jollinka napisała:

>
                      > a tak w ogole to przyszlo mi na mysl czy nie mozna sprowadzic towaru z innego m
                      > iasta w obrebie sieci - mi tak kiedys empik sciagnal ksiazke po sprawdzeniu gdz
                      > ie sie jeszcze ostala :)
                      >

Można.:)
      • maggi9 Re: "Miałam rację"- przeniesione- pendzacy_krolik 09.01.12, 21:23
        A kiedy ostatni raz używałaś Truth?Parę lat temu może?
        Używałam kilka lat temu Contradiction.Zapach był mocny na tyle na ile mógł być bo to żadne kadzidło ani orient.
        Ostatnio znów kupiłam Contradiction w SP.Z ciekawości porównałam butelki bo mam jeszcze starą.Otóż perfumy CK są teraz robione przez Coty(i te z Sephory też) i o dziwo zapach jest słabszy.Tak niestety.Ale nie jest to podróbka.
        Taki sam test zrobiłam z Hugo Bossem z czerwonym paskiem.Niegdyś produkowany przez Giorgio Beverly Hills a teraz Procter and Gamble.Tutaj zapach minimalnie się zmienił.Ale też jest mniej trwały niz był.
        Testowałam kilka różnych zapachów sprzed paru lat min Kenzo, różne Bossy i CK, których używałam 8-10 lat temu.I testowałam je w Rossmannie, SP a także Sephorach i D.I niestety mój wniosek jest taki, że spooora ilośc perfum, które znam i które były mocne teraz są ogólnie słabsze.Ewenementem jest tutaj Angel.
        Ale już np Kenzo Jungle kupione w SP trzyma się jak głupie i 2 psiki zwalają przeciwników a nóg.a skóra pachnie 2 dni e pomimo kapieli.Skąd to się bierze?nie wiem.Może producenci wolą inwestować w nowe hity a stare zapachy traktują per noga?
        • forevermore79 Re: "Miałam rację"- przeniesione- pendzacy_krolik 09.01.12, 21:33
          To tez dodatkowy, mogacy miec znaczenie czynnik- faktycznie, na przestrzeni lat licencja Calvin Klein Fragrances zmienila wlasciciela- kiedys Unilever, teraz Coty. Hugo Boss to zawsze koncern P&G, ale Giorgio Beverly Hills byl jednym z brandow tego producenta, zapewne stad inna fabryka. Teraz Giorgio to juz czesc E.Arden- zmienia sie to wszystko szybko :-)
          I masz racje maggi9- np. Opium za czasow YSL/Gucci Group a Opium pod egida L'Oreal to juz 2 inne zapachy.
          • maggi9 Re: "Miałam rację"- przeniesione- pendzacy_krolik 09.01.12, 21:39
            No przepraszam, przyznaję nie znam się na tym.Te firmy, koncerny itp:)
            Mam tylko stare butelki, które dokładnie sobie oglądam.
            • forevermore79 Re: "Miałam rację"- przeniesione- pendzacy_krolik 09.01.12, 21:42
              I o to w sumie chodzi- koncerny to zaplecze, a i tak liczy sie finalnie klient, na szczescie nie tak bezkrytyczny, jak zyczylyby sobie poszczegolne marki reformulujac po cichu sporo zapachow. Pozdrawiam!
        • pendzacy_krolik Re: "Miałam rację"- przeniesione- pendzacy_krolik 10.01.12, 19:34
          truth uzywalam w ub roku latem. zakupione chyba w Douglas. to obecne jest pierwszym,zakupionym w sieciowce, w ogole pierwszy raz kupilam wode w sieciowce,bo jakos nie mialam zaufania wczesniej.
          mysle,ze powodem trwalosci wod kupionych w SP jest jakis syntetyczny utrwalacz. wlasnie wspomniany w innym watku Kenzo Flower zakupiony 2 lata temu w SP byl dla mnie jakis zbyt nachalny,mimo,ze ten oryginalny zapach tez byl mocny,ale jednak bardziej subtelny.
          w przypadku truth to nawet mi nie przeszkadza brak trwalosci,bo,jak pisalam, uzywam tego zapachu wiosna i latem.
          • aaneta Truth EDP czy EDT? 11.01.12, 17:07
            pendzacy_krolik napisała:
            > truth uzywalam w ub roku latem. zakupione chyba w Douglas.

A zwróciłaś uwagę, czy teraz kupiłaś tę samą wersję? Bo Truth w wersji EDT zdecydowanie różni się od wersji EDP, nie tylko trwałością, ale i nutami, o ile dobrze pamiętam, bo nie wąchałam od dawna, ale na pewno różnica jest wyraźna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka