khadroma 11.01.12, 16:48 Dziś pachniesz Ambre Sultan, więc masz doświadczenia związane z tym zapachem. Powiedz proszę, jakie są reakcje ludzi? :) Akceptują, są zaintrygowani czy może im przeszkadza ten aromat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: AS=>pytanie do Forever 11.01.12, 17:19 Dziekuje za pytanie, choc nie czuje sie kompetentny, bo Ambre Sultan jest dosyc popularne na Forum- zerknij prosze do wyszukiwarki, a odnajdziesz sporo opinii i osob go uzywajacych calkiem czesto :-) AS towarzyszy mi od lat i nigdy nie spotkalem sie ze niepozadanymi reakcjami, a wrecz przeciwnie- zbiera komplementy, zwlaszcza w cieplejsze dni i w czasie oficjalnych wyjsc. Nie jest to bowiem dla mnie kompozycja tylko rozgrzewajaca, w upaly pokazuje swoje drugie, jeszcze bardziej orientalne oblicze. Przyznaje- musialem dojrzec do Ambre Sultan, pierwsze, mocno ziolowo-apteczne akordy byly na poczatku nie do przejscia, ale potem wpadlem po uszy (a raczej nos :-), zuzylem juz sporo zreszta flakonow (choc ostatnio wypuscilem jednak w swiat jednego dubla). Dla mnie to bardzo twala, aromatyczna, zmyslowa, erotyczna wrecz kompozycja. Esencja stylu Lutensa, ktorego nowe dziela sa mi poki so dosyc obce- i na pewno obowiazkowa pozycja dla milosnikow ambry. Mialem w kolekcji takze nieprodukowane juz wersje AS Eau Fraiche (bez efektu apteki), jak i olejkowa baze, klasykowi jednak nie dorownuja. Podobno AS tez nie oparla sie ostatnio efektowi reformulacji, nie wachalem jednak najnowszych partii. Zapraszam do publikowania innych opinii, a sam jeszcze zalinkuje recenzje jednej z naszych forumowych guru :-) nosthrills.blox.pl/2010/06/Serge-Lutens-Ambre-Sultan.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link
khadroma Re: AS=>pytanie do Forever 11.01.12, 17:36 Skorzystalam wczesniej w wyszukiwarki, a jakże. :) Dziekuje za link, czasem podczytuje teksty z tego znakomitego bloga. Moje pytanie dotyczy raczej obecnosci tego zapachu w życiu, a nie studium samego zapachu i opinii o nim jego użykownikow, znawców tematu. :) Zanim sama sie obficie skropie AS (no moze raczej subtelnie, hahaha), to chetnie zapoznam sie z Waszymi doswiadczeniami z nim, z miejsca pracy, z reakcjami przyjaciół, bo nie każdy dobrze znosi ambrę, zwlaszcza taką ambrę. Stąd ten wątek. Ale Twój przykład, że nie było niepożądanych reakcji, jest pozytwyny. :) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: AS=>pytanie do Forever 11.01.12, 17:55 Rozumiem :-) Mysle, ze w moim przypadku "wychowalem" sobie otoczenie pachnac codziennie roznorodnie i dosyc intensywnie- znajomi sie zatem nie dziwia rowniez i AS, odbieraja go bardzo pozytywnie, w pracy rowniez brak skarg i zazalen ;-). Ale fakt faktem, to jedna z najbardziej doslownych, cielesnych ambr, w dodatku wzbogaconych mocna doza ziol. Uzywasz go i sama? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
khadroma Re: AS=>pytanie do Forever 11.01.12, 18:14 Ja, podobnie jak Ty, dojrzewam do Ambre Sultan. Póki co wykonujemy menueta - przybliżamy się i oddalamy. Ale w tym roku postanowiłam wpaść w jego objęcia. Czas kokietowania minął. ;) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: AS=>pytanie do Forever 11.01.12, 18:16 Jasne, dozuj, testuj, uzywaj, naduzywaj (no moze z tym ostatnim to ostroznie) :-) Zwlaszcza zima- szalik przesiakniety aromatem Ambre Sultan- bezcenny :-) Nie wyobrazam sobie, aby moglo go zabraknac na mojej polce. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: AS=>pytanie do Forever 11.01.12, 20:33 Tak, zwlaszcza taki szary, cieply, welniany i recznie wydziergany szalik- moj ulubiony i bliski sercu :-) Pachnie mieszanka MR, Meharees i Ambre Sultan, ot co :-) Odpowiedz Link
khadroma Re: AS=>pytanie do Forever 22.01.12, 18:02 Pragne Cie poinformowac, ze jeden z moich szalików tez juz pachnie Ambre Sultan, budząc nieustannie mój dobry nastrój. :) Odpowiedz Link
renia.renia Re: AS=>pytanie do Forever 22.01.12, 18:12 Kiedy tak piszecie o AS znów zaczynam żałować, że go puściłam w świat, nadrobię ten brak perfumując szalik większą ilością MR + Meharees ;). Choć ostatnio ponownie mnie opętała róża, w wielu wydaniach a najbardziej ta w wersji Rose Oud Kiliana, mrau! Odpowiedz Link
khadroma Re: AS=>pytanie do Forever 22.01.12, 18:29 O tak, róża jest zjawiskowa. Niezwykle porusza zmysły i emocje, przynajmniej u mnie. :) Odpowiedz Link
forevermore79 Re: AS=>pytanie do Forever 23.01.12, 12:42 Taki szalik to dobra rzecz- tylko zimy chwilowo brak :-) Dobrze pachniecie! Odpowiedz Link