Dodaj do ulubionych

News: Lancome- La Vie Est Belle

07.05.12, 15:10
"Zycie jest piekne"- twierdzi Lancome, to jednoczesnie nazwa nowego damskiego zapachu tejze marki. Projekt do konca utrzymywano w scislej tajemnicy- zadnych informacji prasowych, na oficjalna premiere zaproszono tylko wybranych dziennikarzy, a zdjecia nowosci sa jeszcze niedostepne.
Wiadomo juz za to, ze za projektem stoja dwaj znani perfumiarze- Olivier Polge i Dominique Ropion, a celebrujacy kobiece szczescie zapach poswiecony jest irysowi, ktoremu towarzysza paczula, bob tonka, pralina, czarna porzeczka, kwiat pomaranczy oraz jasmin. Zapach to rezultat 3 lat pracy oraz podobniez 5000 roboczych wersji.
Flakon to znow reinterpretacja wzoru z archiwow Lancome. Twarza La Vie Est Belle zostala Julia Roberts- obecnie reklamujaca juz produkty do makijazu i pielegnacji tejze marki.
Widac, ze firma wiaze duze nadzieje z ta kompletnie odrebna premiera- poprzednie propozycje typu Attraction, czy Magnifique polegly finansowo, a calosc opiera sie poki co na kolejnych wariacjach Tresor, O oraz Hypnose.

Pierwsze informacje, wiecej wkrotce:
www.moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=30913
www.moodiereport.com/Martin/?p=8696
Obserwuj wątek
    • elve Re: News: Lancome- La Vie Est Belle 07.05.12, 21:06
      a to ciekawy nius :)
      • forevermore79 Re: News: Lancome- La Vie Est Belle 07.05.12, 21:44
        Ano ciekawy! Dobre nosy, tylko wyobrazam sobie, ze sporo klientek bedzie mialo problem z przydluga nazwa (i oby zapach przetrwal dlugo- bo inne "zycie" z "C'est la vie" Lacroix nie mialo zbytniego szczescia).
        Swoja droga, Lancome bardzo photoshopuje Julie (Kate Winslet zreszta takze)- reklamy Teint Miracle i Hypnose Precious Cells wycofano z niektorych rynkow przez zbytnie odrealnienie, a i aktorka w najnowszej reklamie Julia Roberts for Absolue L'Extrait jest perfekcyjna.
        blog.harveynichols.com.hk/wp-content/uploads/s/ABSOLUE_M-1024x671.png
    • forevermore79 Re: News: Lancome- La Vie Est Belle 08.05.12, 09:39
      Wyszperalem juz w sieci zdjecie flakonu- a w projekt zamieszany jest tez trzeci nos- Anne Flipo, calkiem zacny zatem tandem.
      blogg.kk.no/files/2012/05/20120507-204937.jpg
      • elve Re: News: Lancome- La Vie Est Belle 08.05.12, 18:16
        czy tylko mi flakon przypomina Histoire d'Eau Maubussin? (mam nadzieję, że dobrze napisałam tę szalenie skomplikowaną nazwę, Duchaufoura już kolejność głosek opanowałam, ale tu dochodzi jeszcze zdradliwe, domniemanie podwójne 's' :) )
        • forevermore79 Re: News: Lancome- La Vie Est Belle 08.05.12, 19:13
          Cos w tym jest :-) Choc Lancome wykorzystuje swoje dawne flakony- tak jak przemieniono archiwalna wersje w obecne Hypnose. Ciezko powiedziec, kto kim sie zatem inspirowal :-)
          Prawie dobrze- Mauboussin, Duchaufoura tez cwiczylem, ale na szczescie pan BD dostarcza materialu na newsy przynajmniej pare razy w miesiacu :-)
    • forevermore79 Wiecej o La Vie Est Belle 31.05.12, 15:57
      Szczegoly nt. nut, kampanii i flakon:
      moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=31225
    • forevermore79 Filmik z premiery prasowej zapachu 16.06.12, 09:47
      Za twitterem NST:
      www.youtube.com/watch?v=FlA72A3vxKs&feature=youtu.be
    • el.roy Re: News: Lancome- La Vie Est Belle 09.07.12, 20:57
      www.fragrantica.com/news/Lancome-La-Vie-Est-Belle-3352.html
      • forevermore79 Re: News: Lancome- La Vie Est Belle 09.07.12, 21:35
        Dzieki, ja jeszcze moge dodac, iz wg materialow prasowych w skad zapachu wchodzi lacznie 63 skladnikow, zas Julia Roberts nosi dluga wieczorowa suknie :-)
        Widac, ze bedzie to spora premiera, oby tylko nie za asekuracyjna.
    • forevermore79 La Vie Est Belle- nowe materialy wideo 21.07.12, 18:51
      La Vie Est Belle jest juz dostepne w Stanach- na amerykanskiej stronie Lancome ciekawe filmiki- wideo z nosami kompozycji oraz kulisy powstania flakonu.
      www.lancome-usa.com/la-vie-est-belle/la-vie-est-belle,default,pg.html
      Denyse z GdM na swoim twitterze stwierdzila zas, iz premiera to dziecko Angela i Diora Homme :-)
    • forevermore79 Rec. z Perfume Shrine 07.08.12, 13:11
      perfumeshrine.blogspot.com/2012/08/lancome-la-vie-est-belle-fragrance.html
      Zapach juz w Selfridges- jako woda, zel i balsam.
      • forevermore79 Re: Rec. z Perfume Shrine 12.08.12, 12:12
        I z NST- jednym pachnie Angelem, innym jak Flowerbomb.
        www.nstperfume.com/2012/08/10/lancome-la-vie-est-belle-perfume-review/
    • forevermore79 Z Grain de Musc 13.08.12, 14:32
      graindemusc.blogspot.com/2012/08/lancome-la-vie-est-belle-life-is.html
      • charade podobny do Flowerbomb? 19.08.12, 13:21
        No to brzmi jak coś dla mnie... i jeszcze te doniesienia o dobrej trwałości - woda na mój młyn:)
        • forevermore79 Re: podobny do Flowerbomb? 19.08.12, 16:22
          Testowalem pare razy i b. podobny, napisze wkrotce wiecej! Pozdrowienia!
    • forevermore79 Moje wrazenia- La Vie Est Belle 22.08.12, 18:31
      Grupa L'Oreal duzo sobie obiecuje po La Vie Est Belle- wielka kampania, pelne przepychu stoiska promocyjne w duzych domach towarowych (w Selfridges jest nawet specjalny krysztalowy zyrandol, z ktorego godzine dziennie kapia krople tego zapachu).
      Nie zmienia to faktu, ze to niemalze kopia Flowerbomb i i pozniejszego Jimmy Choo EdP (obydwie kompozycje nomen omen autostwa O. Polge'a).
      Nowosc jest mocno slodka, bardziej cytrusowo-kwiatowa i zwiewna, niz dzielo V&R. Wpleciono w nia takze irysa, ale jego rola jest niewielka- pojawia sie tylko na samym poczatku, czasem jeszcze zabrzmi gdzies w tle, jednakze calosc konczy sie znana paczulowo-pudrowa slodycza bombki. To kontrolowany autoplagiat- w koncu i V&R i Lancome to marki grupy L'Oreal.
      Nie zgodze sie akurat z Denyse- podobienstwa do Angela sa niewielkie, poza slodycza, a i dawce irysa daleko do Dior Homme. Wyciagnieto jednak wnioski z sukcesu hitow i innych marek- vel Niny, czy Euphorii.
      Flakon naprawde piekny, solidny, a trwalosc zapachu imponujaca, choc blizej skory, niz Flowerbomb.
      Wieszcze komercyjny sukces, bowiem, w koncu i dystrybucja bedzie szersza, niz V&R, ale na dluza mete tym perfumom brakuje oryginalnosci i na pewno nie jest to uosobienie zyciowego piekna. I czy ta kompozycja potrzebowala naprawde trzech nosow? Wpisanie ich w dossier prasowe za to na pewno pomoglo. Szkoda tylko, ze Lancome znow idzie na skroty- Hypnose Senses wydawalo sie nieco kopiowac Coco Mademoiselle, a i La Vie Est Belle powiela uznane wzorce. Gdyby tylko siegnieto po np. rozwoj konceptu Magie Noire.
      Ale i czasy juz mamy w branzy selektywnej nieco inne.

Poza tym polecam;
      boisdejasmin.com/2012/08/lancome-la-vie-est-belle-perfume-review.html
    • forevermore79 La Vie Est Belle juz w Polsce n/t 25.08.12, 19:50
    • forevermore79 Film reklamowy La Vie Est Belle 29.08.12, 13:51
      Wlasnie zadebiutowala oficjalnie reklama tej premiery- na playliscie takze "making of".
      www.youtube.com/watch?v=pUhSpbiMv10&list=PLFE069C446FC360E1&index=1&feature=plcp

A mojej Mamie La Vie Est Belle sie b. podoba- a Flowerbomba nie cierpiala, musze przyznac, ze pachnial na Niej b. intensywnie caly dzien, a i irys brzmial b. wyraznie.
      • charade Re: Film reklamowy La Vie Est Belle 30.08.12, 14:54
        O, bardzo przemawiająca do mnie reklama, z pomysłem; której bohaterką wreszcie nie jest jakaś mizdrząca się nastolatka. Sam zapach też mi się podoba i rany! jest niesamowicie trwały i intensywny. Pewnie go niedługo rozcieńczą [zreformulują], bo kto to widział, żeby perfumy były w dzisiejszych czasach trwałe i wyczuwalne? (ja już dawno nie widziałam)

Ciekawostka - w Niemczech ceny są NIŻSZE od tych w Polsce o jakieś 10 EUR (chodzi mi o 30 ml. La Vie). Co jest nie tak z naszym krajem?
        • renia.renia Re: Film reklamowy La Vie Est Belle 30.08.12, 17:06
          Zapach nosi się świetnie, spędziłam z nim dziś caly dzień i był stale obecny choć nie przytłaczający.
      • elve Re: Film reklamowy La Vie Est Belle 02.09.12, 15:24
        fajna reklama i dobry zapach! oczywiście w kategoriach mainstreamowych. przyznam, że przyjemnie się go nosi, nie zmęczył mnie mimo słodyczy, a od czasu do czasu nawet intrygował. warty testu, a może nawet czegoś więcej. moje zdziwienie jest ogromne :) od kilkunastu lat nie podobało mi się nic Lancome.
        • forevermore79 Re: Film reklamowy La Vie Est Belle 03.09.12, 12:56
          Ja sie wycofuje z mojej pierwotnej recenzji nieco :-) Flowerbombem to moze mi pachnial na blotterze, ale na kobiecej skorze gra cuda i trwa nieziemsko. Udana premiera, a i reklama b. mi sie podoba- muzycznie i wizualnie. Dicates- to rzadkie slowo w spocie reklamowym, swoja droga.
    • forevermore79 Wyniki sprzedazy La Vie Est Belle 20.11.12, 13:08
      Na lotniskach premiera radzi sobie lepiej, niz dobrze- i trudno sie dziwic.
      moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=33212
    • forevermore79 La Vie Est Belle Special Edition- limit. opak. 29.01.13, 09:40
      Zapach bez zmian, jedynie w transparentnym kartoniku.
      magazin.flaconi.de/la-vie-est-belle-special-edition-einfach-gluecklich-sein/
    • forevermore79 Elve o La Vie Est Belle 04.02.13, 10:20
      Dlugo wyczekiwana recenzja :)
      nosthrills.blox.pl/2013/01/Lancome-La-Vie-Est-Belle.html
    • forevermore79 Re: News: Lancome- La Vie Est Belle 29.05.13, 14:18
      A marka Lancome wlasnie ujawnila, iz 30tka La Vie Est Belle to najczesciej kupowany produkt zapachowy we Francji w kategorii wod perfumowanych:
      www.trbusiness.com/index.php?option=com_content&view=article&id=13211:la-vie-est-belle-frances-no-1&catid=29:europe&Itemid=41
    • forevermore79 I bedzie pierwszy flanker La Vie Est Belle 29.05.13, 14:28
      Wg zaprzyjaznionego przedstawiciela, Lancome zaprezentuje jeszcze przed samymi wakacjami lzejsza wersje La Vie Est Belle w koncentracji EdP Legere i kilku pojemnosciach. Szczegoly, jak tylko beda oficjalnie dostepne.
      • forevermore79 I oto: La Vie Est Belle L'Eau Parfum Legere 13.06.13, 14:36
        I znajomy prawde prawil: oto lzejsze EdP Legere slynnego juz La Vie Est Belle. Zapach od konca czerwca na rynku jako 30 i 50ml. Za wariacje nadal odpowiedzialna jest trojka nosow pierwowzoru,a w nutach autentyczne eteryczne olejki arabskiego jasminu, kwiatu pomaranczy, paczula, irys pallida, bob tonka, wanilia i praliny.
        magazin.flaconi.de/lancome-la-vie-est-belle-legere-das-leben-ist-schoen/
        • forevermore79 Re: I oto: La Vie Est Belle L'Eau Parfum Legere 16.06.13, 23:25
          I jeszcze:
          www.fragrantica.com/news/Lancome-La-Vie-Est-Belle-L-Eau-de-Parfum-Legere-4425.html
          • forevermore79 Re: I oto: La Vie Est Belle L'Eau Parfum Legere 08.07.13, 15:15
            Na koniec- o roznicach w stosunku do EdP i nowej kategorii koncentracji wg Lancome:
            moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=35797
    • forevermore79 La Vie Est Belle wkrotce jako perfumowany olejek 08.08.13, 13:04
      Nowy produkt do ciala i wlosow- l'Huile de Parfum Lumière zadebiutuje we wrzesniu.
      www.leparisien.fr/laparisienne/beaute/la-vie-est-belle-de-lancome-declinee-en-huile-de-parfum-pour-la-rentree-06-08-2013-3036339.php
    • forevermore79 Cudne: La Vie Est Belle Limited Edition Feerique 14.12.13, 18:58
      Zobaczcie, co znalazlem na stronie BG- La Vie Est Belle w prezentacji, ktorej nie powstydzilby sie chocby i Guerlain.
      EdP jest umieszczone w efektownym, recznie dekorowanym pudelku-pozytywce, flakon przykrywa dodatkowo szklana kopula. Tylko 15 numerowanych egz., 35000 (!) USD za komplet.
      www.bergdorfgoodman.com/search.jsp?pageSize=30&N=4294930208+&Ntt=feerique
    • forevermore79 3cia wersja- La Vie Est Belle L'Eau de Toilette 23.12.13, 19:01
      Na pocz. 2014 (od stycznia do marca, w zaleznosci od rynku) zadebiutuje 3cia, po EdP i EdP Legere (a raczej L'Eau de Parfum i Legere, bo Lancome ostatnio zmienil nazewnictwo wszystkich swych produktow z Eau na L'Eau) wersja hitowego La Vie Est Belle.

O nowej wodzie toaletowej okrelsanej jako "pierwsza gourmand magnolia":
      www.chicprofile.com/2013/12/lancome-la-vie-est-belle-edt-spring-2014.html
      sg.news.yahoo.com/lanc-presents-lighter-version-la-vie-est-belle-064343753.html
      • forevermore79 Re: 3cia wersja- La Vie Est Belle L'Eau de Toilet 29.01.14, 21:03
        EdP sprzedawalo sie w 2gim semestrze 2013 we Francji w ilosci.... 3000 flakonow dziennie. To robi wrazenie i jest to na pewno bestseller firmy, flankery wiec nie dziwia. Podobne wyniki ma tez zapewne LPRN, z kolejnymi wersjami i wlasnym Fiacikiem. Marki Dior, Chanel, czy Mugler beda musiely sie bardziej starac i walczyc o pozycje J'Adore, Piatki, czy Angela.
        graindemusc.blogspot.com/2014/01/news-from-fragrance-front.html
        • charade Re: 3cia wersja- La Vie Est Belle L'Eau de Toilet 31.01.14, 09:00
          Walczyć niezliczonymi flankerami, jak rozumiem? ;)
          • forevermore79 Re: 3cia wersja- La Vie Est Belle L'Eau de Toilet 31.01.14, 09:32
            Haha, nie tylko- jeszcze wiekszymi kampaniami (Brad Pitt pieniedzy Chanel nie przyniosl, Angel czeka na nowa "twarz"), specjalnymi flakonami itd. itp. :)
            Flankery Muglera mnie juz niestety nuza- nastapil po latach przesyt :)
    • forevermore79 Czwarta wariacja: La Vie Est Belle L'Absolu 01.06.14, 17:42
      Kolejna wersja- po EdP, EdP Legere i EdT, to wzmocniona L'Absolu (wzorem Tresor L'Absolu D. Ropiona). Na mojej Mamie klasyk ma nuklearna trwalosc, dwa psiki dominuja otoczenie na caly dzien- to bedzie pewnie spore wyzwanie:
      www.nstperfume.com/2014/06/01/lancome-la-vie-est-belle-labsolu-new-fragrance/
      • forevermore79 Re: Czwarta wariacja: La Vie Est Belle L'Absolu 01.06.14, 17:50
        Pierwotne zrodlo doprecyzowuje- roza bedzie damascenska, calosc wzmacniaja absoluty kwiatu pomaranczy i jasminu. Julia Roberts nadal oczywiscie twarza, wkrotce w nowej kampanii autorstwa Cartera Smitha. Ceny we Francji- Prix : 64,70€ za 20 ml, 89,62€ za 40 ml.
        www.ladepeche.fr/article/2014/06/01/1892109-vie-est-belle-lancome-offre-version-luxe-rentree.html
    • forevermore79 80 lat Lancome- gratulacje! I film reklamowy 20.02.15, 10:01
      Jak sobie pomysle, ile zuzylem i kupowalem ich kosmetykow- chocby samego Tresora i Renergie dla Mamy :)
      www.youtube.com/watch?v=GundpwymjDc&feature=youtu.be
      Tu art. o obchodach i atrakcjach na ten rok:
      moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=42608
    • forevermore79 Nowe La Vie Est Belle Eau de Parfum Intense 22.05.15, 09:36
      Czyli znow mocniejsza wersja- nie mylic z nadal oferowanym Absolu, klienci znow beda lekko zdezorientowani.
      www.nstperfume.com/2015/05/21/lancome-la-vie-est-belle-eau-de-parfum-intense-new-fragrance/
      • forevermore79 Re: Nowe La Vie Est Belle Eau de Parfum Intense 29.05.15, 13:45
        Jeszcze notka na:
        www.fragrantica.com/news/Lancome-La-Vie-Est-Belle-L-Eau-de-Parfum-Intense-6746.html
    • forevermore79 La Vie Est Belle teraz jako krem do ciala w sloju 26.08.15, 09:41
      parfum-femme.prime-beaute.com/marque/lancome-la-vie-est-belle-creme-corps/2015
    • forevermore79 La Vie Est Belle - limit. edycja bizuteryjna 11.10.15, 22:55
      Ze zlotymi listkami, tylko 80 numerowanych szt. z okazji 80-lecia Lancome. 950 EUR
      www.elle.fr/Beaute/News-beaute/Parfums/Luxueux-La-Vie-est-Belle-de-Lancome-devient-bijou-3003481
      • forevermore79 Re: La Vie Est Belle - limit. edycja bizuteryjna 28.10.15, 10:44
        A w dodatku to koncentracja ekstraktu - czyli wczesniej niedostepna:
        www.lancome-usa.com/La-vie-est-belle/3614271206619,default,pd.html
        • miraflores5 Re: La Vie Est Belle - limit. edycja bizuteryjna 24.11.15, 21:50
          La Vie Est Belle podbił serca wielu kobiet, w tym i moje. Polecają go sprzedawczynie w perfumeriach, zwracają nań uwagę też mężczyźni. I nic dziwnego, bo to piękny, niesztampowy zapach. W ogóle to jeden z moich ulubionych zapachów zaraz po Tresor In Love również od Lancome.
          • forevermore79 Re: La Vie Est Belle - limit. edycja bizuteryjna 27.11.15, 12:44
            Tak, podoba sie- nic dziwnego, stworzony jest by sie sprzedawac: slodycz, trwalosc, intensywnosc, elegancki charakter. Mam go czesto juz dosyc (czuc go "wszedzie" na wiekszych imprezach), ale dobrze, ze Lancome trafilo tu w sedno, choc wypuszczanie kolejnych edycji moze juz nuzyc - co klasyk, to klasyk :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka