Dodaj do ulubionych

Perfumy na ślub

13.05.12, 19:22
Witajcie Kochani :)

W czerwcu biorę ślub, chciałabym Was prosić o poradę w sprawie zapachu na ten szczególny dzień. Przejrzałam poprzednie "ślubne" zarchiwizowane wątki, ale nadal mam mętlik w głowie. Wytypowałam wstępnie kilka zapachów, które - jak sądzę - pasują do wizji mnie samej w tym dniu. Dla ułatwienia może dodam, że suknia będzie klasyczna, w kolorze ciepłej śmietankowej bieli, koronkowa, z długim trenem. Nie chciałabym, żeby zapach był zbyt poważny - raczej pogodny, radosny, jasny, skromny i uśmiechnięty 8)

Mój przyszły mąż będzie pachniał Cartier Declaration lub Gucci PH.

Natomiast dla siebie, po wstępnych przemyśleniach i selekcji zapachów, wybrałam następujące pozycje (do dalszych rozmyślań;) Każdy z nw. zapachów jest mi w jakiś sposób bliski, w każdym z nich dobrze się czuję.

W przypadku aury ciepłej/gorącej:
Narciso Rodriguez edt
Alien Or d'Ambree
Chanel 5 eau Premiere
Cristalle edt
Eaudemoiselle
Kelly Caleche edt
Insolence eau Glacee

Jeśli będzie chłodniej:
Alien edp
Pure Poison
Dolce Vita
Jaipur Saphir
Sensuous edp

Dalej są schody, kolejne próby selekcji z tych wyselekcjonowanych przerastają mnie:/

Jaki zapach wybralibyście, moi mili, na moim miejscu?

A może macie jeszcze jakieś propozycje?
Myślałam też o Jaipur Bracelet - i chociaż nie miałam okazji przetestować - to jego recenzje są kuszące :)
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Perfumy na ślub 13.05.12, 21:54
      Przede wszystkim wielkie gratulacje- jestem pewien, ze wszystko pojdzie idealnie, aura dopisze, a sama bedziesz promieniec :-)
      Declaration dla przyszlego meza- nazwa zobowiazuje :-) - a projekcja zapachu wieksza, niz nieco suchego Gucci PH.
      Dla Ciebie- widze duza armade swietnych zapachow, polecilbym ambrowego Aliena lub klasyka, moze sie tez idealnie sprawic Cristalle oraz Sensuous. Z zapachow spoza listy- chocby L'Eau de Chloe, wszelkie "slubne" Beautiful, czy Diorissimo niekoniecznie tu moga pasowac. Z kolei Jaipur Bracelet jest piekny, ale nieco zachowawczy, "Obcy" bedzie emanowac w bardziej swietlisty sposob, zwlaszcza w ambrowej odslonie. Wszystkiego naj, naj!
    • elve Re: Perfumy na ślub 14.05.12, 01:35
      zawęziłabym do tych:

Insolence eau Glacee
      Jaipur Saphir
      Sensuous edp
      Jaipur Bracelet
    • britanna Re: Perfumy na ślub 15.05.12, 08:33
      Wybrałabym Chanel 5 Premiere lub Sensuous edp, myślę o Dolce Vita, ale jednak nie ( zostawiłabym na pózniej;)
      Jeżeli ja brałabym kiedyś kościelny w białej sukni, co raczej jest mało prawdopodobne; typuję Lolita l.eau Blanc Może warto spróbować czegoś nowego na nową drogę życia;)
      pozdrawiam i najlepszego!
      • annawoj Re: Perfumy na ślub 15.05.12, 21:25
        ja Tego Dnia przeperfumowalam sie wzdluz i wszerz kenzo jungle.
        Teraz wzielabym OI albo Sensuous- klasyczne cieple wyraziste i kazdemu przypadna do gustu....
        gratulacje.
        Ale wiecie co, slub bralam 7 lat temu, ale z checia mojemu mezowi slubowalabym ponownie w kazdej chwili:-) nawet niewyperfumowani.
        • gruszynka Re: Perfumy na ślub 16.05.12, 19:43
          Właśnie. Czy to takie ważne? Naprawdę?
    • georgia241 Re: Perfumy na ślub 17.05.12, 17:02
      Pure Poison
    • cannella Re: Perfumy na ślub 18.05.12, 22:17
      Gratulacje!
      My często dobieramy swoje perfumy "do towarzystwa" i z twojego zestawu do Cartier Declaration wybrałabym Cristalle a do Gucci PH byłoby to Chanel 5 eau premiere lub Pure Poison.

Mój prywatny zestaw idealny to Dior Homme i Guerlain mała czarna, lubię też Chanel Allure Homme Sport Cologne i Cristalle Eau Verte, mamy też zestaw wakacyjny Angel Schlesser Madera de naranjo plus Agua de Loewe mediterraneo.
    • indian-summer Re: Perfumy na ślub 03.06.12, 09:07
      Kochani! Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Mój dzień zbliża się wielkimi krokami:) Na razie skłaniam się ku Ambrowemu Alienowi lub Premierowej Piątce:) Ale zobaczymy, czekam na prognozy pogody. Jak znam siebie, to i tak decyzja ostateczna zapadnie przed samym wyjściem;)

Pzdr!
    • ele_gancki Re: Perfumy na ślub 03.06.12, 11:47
      Może jakieś perfumy o zapachu bezy.
    • ruda.grazka Re: Perfumy na ślub 28.06.12, 18:20
      Na ślub w klasycznej sukni polecam coś z gardenia, lilią, magnolią lub tuberozą (ten ostatni kwiat w nieprzesadzonej formie).
      Białe kwiaty w perfumach będąś pięknym dopełnieniem ubioru na ślub.
      Proponuję: Lily - Comme des Garcons, Amoureuse- DelRae - Douglas Hannat - Robet Piguet, Gardenia - Isabey, Gardenia Passion - A. Goutal
    • echo1111 Re: Perfumy na ślub 10.07.12, 14:47
      In Love Again lub klasyczny Eden :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka