Dodaj do ulubionych

News- Loewe: Solo Loewe Platinum

18.12.12, 20:46
Meskie propozycje Loewe zasluguja na osobne watki- a ta edycja Solo brzmi b. ciekawie dzieki polaczeniu akordow herbaty, skory, przypraw i kadzidla.
Mam nadzieje, ze pojawi sie niedlugo w Sephorach.
www.nstperfume.com/2012/12/18/loewe-solo-loewe-platinum-new-fragrance/
Z tej okazji zarowno Solo, jak i Solo Platinum zyskaly nowa reklame TV, bardzo w stylu Loewe:
www.youtube.com/watch?v=TiFIBe0Pphc
Obserwuj wątek
    • olaj.j Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 18.12.12, 21:53
      Bardzo fajny film, a ten jegomość wygląda zupełnie jak z El Greco, rzeczywiście bardzo Loewe i bardzo hiszpańskie.:) Oby prefumy były tak dobre jak reklama.
      • forevermore79 Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 18.12.12, 22:14
        A tak, uroda tego jegomoscia imieniem Paolo iscie a la El Greco- a towarzyszy on serii Solo od samego poczatku, choc wariacje reklamowalo rownolegle takze paru innych modeli.
        Tu plakaty dla klasyka,
        chemaluceron.blogspot.com/2011/05/solo-loewe_13.html
        A tu dla Pop:
        perfumedir.blogspot.com/2010/07/hommeperfume-loewe-present-solo-loewe.html
        I najnowsza kampania:
        loffit.abc.es/2012/11/21/paolo-otra-vez/solo-loewe-pag-simple/

Wiecej mamy ciaglosc- byle Platinum nie rozczarowalo, choc pewnie do fenomenu 7 bedzie mu daleko.
        • olaj.j Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 19.12.12, 08:10
          No tak, Siedem to Siedem, choć jak dla mnie wszystkie męskie zapachy tej firmy są naprawdę bardzo udane.

A tu jeszcze inne stylowe filmy reklamowe do kompletu.
          Klasyk z panem Paolo:

www.youtube.com/watch?v=s86prZSovws
          Jeszcze raz klasyk w wersji "burzowej" z innym modelem:
          www.youtube.com/watch?v=OKAwsVG6XwA

I jeszcze jedna wersja z piorunami:
          www.youtube.com/watch?v=WIq8jXJN0So
          I Solo Loewe Intens PH, także z innym bohaterem, choć i on wygląda jakby zszedł z obrazów najbardziej hiszpańskiego z wszystkich Greków.:

www.youtube.com/watch?v=adNj7O6qUXQ
          I na koniec znowu klasyk, nie wiem kto decydował o wyborze modela, ale to chyba nie był najlepszy pomysł;)
          www.youtube.com/watch?v=CNgG8N_kpKU
          • forevermore79 Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 19.12.12, 09:18
            Tak, ci trzej panowie reklamowali zapach wspolnie i zgodnie, teraz poki co ostal sie Paolo- ale calosc konsekwentnie poprowadzona :)
            A ostatni link- heh, to akurat znana mi parodia nakrecona przez internaute, nie zas oficjalny filmik- nieprofesjonalne ujecia kamery, na koniec inna czcionka, no i jeszcze ta uroda modela :)
            Dzieki!
            • olaj.j Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 19.12.12, 10:50
              No popatrz, rzeczywiście, na pierwszy rzut oka nie załapałam (brawa dla interanuty!) - pewnie dlatego że Loewe jest znane z tego, że zatrudnia do reklam niekoniecznie osoby o oszałamiającej urodzie i figurach, wręcz przeciwnie: modelki i modele są niekoniecznie urodziwi i w różnym wieku - akurat to mi się bardzo podoba. Faktycznie, ten pan jest dość, hm, w stylu powiedzmy Rubensa;), no ale uroda rzecz gustu.;) Zresztą szczerze mówiąc wolę takiego modela od torreadora w Siedem, ale to już kwestia osobistych przekonań, a nie fizjonomii modela.:)
              • forevermore79 Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 26.02.13, 20:10
                Zapach juz w Sephorach- trzeba tylko uwazac, ktora wersje sie testuje- Platinum jest czarna jak na obrazku, ale dopisek widnieje tylko z tylu butelki. To zapach dla cierpliwych, na mnie rozpoczyna sie bardzo chaotycznie i syntetycznie (czyli znow dezodorantowo-guiltowo), dopiero z czasem wychodzi z niego prawdziwy ksztalt kompozycji- uszlachetnia sie, nabiera jako takiego charakteru. Wyczuwalne jest surowe kadzidlo, nieco lekko podwedzanej herbaty, dalekie echo skory, sporo olowkowego, suchego cedru, a wg mnie calosc okraszono pewna iloscia ISO E Super, choc nosem wcale nie jest Geza Schoen :-)
                Brakuje mu jednak pelni klasy, ktory znamy z klasycznego Solo, a zwlaszcza 7 i 7 Natural, mysle, ze powinni go jednak przetestowac fani brazowego Gucci Pour Homme, Rush, czy Dirty English- moze odnajda w nim echa tych kompozycji.
                Poki co nowe Getlemen Only i Eau de Nuit uwazam za nieco ciekawsze.
                • olaj.j Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 26.02.13, 20:35
                  O. Czyli nie jest wcale aż tak źle. Brzmi nawet w miarę nieźle. To dobrze, nie skończy się tylko na blotterze.:)
                • olaj.j Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 02.03.13, 18:25
                  No niestety, muszę to napisać z wielkim bólem serca, bo męskie zapachy Loewe zawsze były dla mnie synonimem szlachetnej męskości, dobrego stylu i stałego, wysokiego poziomu (nawet Solo Absoluto, najsłabszy jak dotąd zapach tej marki i tak był całkiem niezły jak na męski perfumeryjny mainstream), ale Solo Platinum nie był dla mnie łaskawy, prawdę mówiąc niełaskawy był bardzo. Jak dla mnie jest to zapach z gatunku "wodnych", żadnego kadzidła ani skóry w nim nie wyczuwam, rozpoczyna się niedobrze, a potem jest tylko trochę mniej źle, być może przez obecność (wędzonej?) herbaty jest też po prostu nieprzyjemny w odbiorze (ja wyczuwałam coś na kształt woni niearomatyzowanej herbaty pu-erh, niestety, niestety;) ). Bardzo jest mi przykro to pisać, ale ja bym go nie poleciła absolutnie nikomu, mam nadzieję, że to tylko jednorazowa, nieistotna wpadka Loewe, które już mnie rozpieściło jakością swych kompozycji i oryginalnością reklam. I na podobną do wielu świetnych męskich kompozycji tej marki następną premierę czekam!:)
                  • furka_dusz Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 03.03.13, 10:05
                    Mój odbiór jest niestety zbliżony do twojej opinii, Olu. Początek, tak jak delikatnie sugeruje Kuba, dla cierpliwych ;-) Strzaskałam ufnie nadgarstek i zawyłam, dusząc się nieco tym obuszkiem plastiku. Szkoda nadgarstka!! ;-) (a jeszcze kilka innych mikstur było tego dnia do przetestowania!). Okres wylęgania się prawdziwszych nut jest zdecydowanie zbyt przydługi, zanim doszłam do jakichś subtelniejszych skórzanych (?) akordów, chciałam siedemnaście razy to z siebie zszorować. Imo, gra nie warta świeczki. Szkoda czasu na średnioty, gdy wokół tyle bezdyskusyjnego dobra.
                    • forevermore79 Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 03.03.13, 10:09
                      Pojechałyscie, dziewczeta :) Moze za laskawy bylem dla nowego Solo? A moze to przez moja skore, ktora ma sklonnosci do ocieplania baz i wydobywania z nich dodatkowych orientow, heh. W kazdym razie- moze i racja, nie warto czekac, gdyz kompozycja powinna byc piekna od A do Z, a nie dopiero tlic sie przy skorze po paru godzinach.
                      • furka_dusz Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 03.03.13, 10:20
                        Nie dziewczęta, jeno grumpy old women! ;-) Nie przejmuj się, adminie kochany! :-) Ty naprawdę intensyfikujesz orienty, jak nikt!
                        • olaj.j Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 03.03.13, 10:54
                          Oj, Małgosiu, mów za siebie, mnie to określenie absolutnie nie przeszkadza, natomiast zapewniam Cię, że trudno mnie nazwać "grumpy old woman", ale próbować zawsze można.;)))
                          • furka_dusz Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 03.03.13, 11:05
                            Sorry bardzo, odwołuję liczbę mnogą. Ja jestem 100% grumpy, 200% old i ostatkiem sił nadal trochę women ;-)
                            • forevermore79 Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 03.03.13, 11:11
                              Ojjj tam, przestancie- wiosna idzie, kwiecie we wlosy, zielony zapach i bedzie znow girly :) Nie narzekac Malgosiu, bo zostaniesz obdarowana Escada Cherry in the Air :)
                            • olaj.j Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 03.03.13, 11:12
                              Nie ma za co przepraszać, ja się nie gniewam, a jak napisałam: próbować zawsze można.;) Ok, ok, wierzę na słowo, w końcu się realnie nie znamy.:)
                      • olaj.j Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 03.03.13, 10:49
                        Oj, nie, naprawdę nie chciałam "jechać" po Loewe, tym bardziej że powszechnie znane jest moje uwielbienie i szacunek dla męskich perfum tej marki i wcale się z tym nie kryję.:) Gdybyśmy wcześniej nie rozmawiali o Solo Platinum i gdybym nie była tych perfum aż tak ciekawa po prostu taktownie przemilczałabym to jednorazowe osłabienie formy. Ale tak - musiałam uczciwie napisać o swoich odczuciach.
                        Uważam jednak, że jest to nieistotne potknięcie i nie zmieni mojego nastawienia i szacunku do tej marki. To tak jak z Muglerem, zdarzyły mu się Pure Shot czy Eau de Star, a i tak uważam, że potrafi tworzyć genialne, niebanalne i piękne perfumy.:) Jak widać nie można być w świetnej formie cały czas.:)
                        • olaj.j Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 03.03.13, 13:53
                          A poza tym to bardzo mozliwe, że Platinum pachnie inaczej na kobietach i zupełnie inaczej, lepiej na mężczyznach. W takim razie moje uznanie dla kunsztu Loewe jedynie się zwiększy.:)
                          • olaj.j Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 11.03.13, 21:49
                            Różnic brak (cóż, jeśli "platinum"- to tylko Chanel), ale za to istnieje film "making of" ukazujący kultowego Pana Paolo przed i po metamorfozie.:)

www.youtube.com/watch?v=2h4dIicJC88
                      • furka_dusz Re: News- Loewe: Solo Loewe Platinum 08.06.13, 21:43
                        Odszczekuje oficjalnie to, co napisałam wcześniej. Możliwe, ze to moja skóra zawinila. Znajomy przyduszony przeze mnie przyznał sie z trwoga (niektórzy jakoś boja mi sie przyznawać, czego używają) do Solo Platinum. Zbadalam butelkę, bo nie mogłam uwierzyć - wszystko sie zgadza. Pachniało to coraz lepiej z godziny na godzinę. Swietnie pachniało. I zaznaczam, ze żadne emocje nie miały tu wpływu na moje wrażenia ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka