Dodaj do ulubionych

Zapach dla faceta

18.03.13, 18:16
...lubiącego Dior Homme...Szukam na prezent czegoś nowego, ale w tym samym guście. Polećcie na co zwrócić chociaż uwagę w perfumerii.
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Zapach dla faceta 18.03.13, 18:31
      Witaj!
      Jesli Dior Homme, to polecam przetestowac Midnight in Paris marki Van Cleef and Arpels (tylko w Sephorach) - jest bardzo w klimacie DH, choc z jeszcze wieksza dawka skory, irysa plus ciekawa "asfaltowa" nuta i rowniez spora trwaloscia, zarowno w wersjach EdT i EdP.
      Warto takze sprobowac najnowszego, calkiem przyzwoitego Armani Eau de Nuit- takze czuc tu spore podobienstwo z zapachem Diora.
      Zawsze zostaje wersja Dior Homme Intense, choc tu juz mamy wiecej waniliowej slodyczy (a jesli takie slodkie klimaty pasuja- warto skusic sie na testy chocby Givenchy Pi i Spicebomb).
      Pozdrawiam serdecznie!
    • to.ja.esmeralda Re: Zapach dla faceta 24.03.13, 20:03
      dziękuje bardzo!:)
    • celtikmeister Re: Zapach dla faceta 25.03.13, 09:12
      może Carner Barcelona d600 www.fragrantica.com/perfume/Carner-Barcelona/D600-11415.html
      • to.ja.esmeralda Re: Zapach dla faceta 06.04.13, 21:52
        Zgłaszam się ponownie, bo wciąż jestem na etapie poszukiwań idealnego i pięknego zapachu, może coś jeszcze podpowiecie.
        Po kilku podejściach do różnych zapachów w perfumerii już na nic nie jestem zdecydowana. Perfumy maja być dla 35-letniego mężczyzny, który lubi Dior Homme. Pi oraz Spicebomb strasznie słodkie, jednak Dior nie jest tak przesłodzony, obawiam się, że się nie spodoba, podobnie polecony Armani, ładny, ale na sezon wiosenny wydaje się być za mdły...przytłaczający, duszący. Midnight in Paris - w moim mieście nie udało mi się powąchać...
        Szukam czegoś do używania na dzień, nie bardzo oklepanego, niezbyt duszącego - nie zimowego i nie przesłodzonego, za to bardzo zmysłowego, męskiego...hmm...może macie jakieś jeszcze pomysły?...
        Sama chętnie podarowałabym mu może Terre Hermes lub Guerlain L'instant...ale to chyba inna bajka...
        • olaj.j Re: Zapach dla faceta 08.04.13, 20:15
          Tak czy inaczej Terre d'Hermes to zawsze dobry pomysł.:) Zostając przy Diorze: możesz potestować jeszcze kolońską wersję z 2013 roku - czyli Dior Homme Cologne, wcale nie jest taki zły. Nie wiem czy poszukujesz nowości, czy też zapachów, których nie znasz, i czy absolutnie koniecznie muszą przypominać DH, ale zawsze dobrze - jeśli masz taką możliwość - zwrócić uwagę na perfumy Hermesa, nawet jeśli niekoniecznie są w typie, o którym piszesz, np. na Voyage (w obu wersjach, ale zwłaszcza edp), Rocabar, Bel Ami, czy zapoznać się z Les Colognes - świetnymi na cieplejsze dni. Podobnie w przypadku Lalique'a, ma genialne, nieoklepane bardzo męskie zapachy, z wychwalanym ubiegłorocznym Hommage a L'Homme na czele. Warto też zwrócić uwagę na perfumy Loewe, może np na Essencie, choć i tutaj wszystkie (no, prawie:) ) są godne testów. Ze względnych nowości polecam Gentlemen Only Givenchy, ale jego baza jest dosyć słodka, tak jak w przypadku Armaniego, La Nuit l'Homme Frozen Cologne (Y)SL. Polecam też 1 Million Intense Paco Rabanne, wersja dużo świeższa i moim zdaniem bardziej interesująca od klasyka.
          • olaj.j Re: Zapach dla faceta 08.04.13, 20:24
            Voyage d'Hermes Pure Perfume.:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka