Dodaj do ulubionych

News- Hermes: The Classics Collection

08.12.13, 12:34
Hermes relansuje kolekcje swoich damskich i meskich klasykow- w nowych, charakterystycznych dla marki flakonach. Formuly takze zostaly odswiezone przez nosa marki- Jean-Claude Ellene.
W ramach linii powracaja:
- dla Pan: Amazone , Rouge Hermes, Hiris, Eau d'Hermes, Caleche- wszystkie jako EdT
- dla Panow- Bel Ami pod nowa nazwa Bel Ami Vetiver, Rocabar i Equipage.
Nowe flakony mozna juz ogladac klikajac na poczegolne zapachy w sekcjach Man/Women i potem na "fragrances" na stronie:
uk.hermes.com/perfumes/women/amazone/fragrances/amazone-eau-de-toilette-vaporisateur-59342.html
Za:
sorceryofscent.blogspot.com/2013/12/hermes-classics-collection-bel-ami.html
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Wiecej o nowym Bel Ami Vetiver 08.12.13, 22:25
      www.nstperfume.com/2013/12/08/hermes-bel-ami-vetiver-new-fragrance/
      • forevermore79 Re: Wiecej o nowym Bel Ami Vetiver 09.12.13, 13:06
        Nowy Vetiver na szczescie nie zastepuje Bel Ami- ten klasyk nadal pozostanie w ofercie.
        boisdejasmin.com/2013/12/hermes-bel-ami-vetiver-new-fragrance.html
    • forevermore79 Re: News- Hermes: The Classics Collection 09.12.13, 11:37
      Jeszcze:
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2013/12/hermes_collection_les_classiqu.html#more
      • lucasai Re: News- Hermes: The Classics Collection 09.12.13, 13:31
        Za Hermesami jakoś nigdy nie przepadałem, ale przyznam, że nowe flakony podobają mi się bardziej niż wersje pierwotne, szczególnie Hiris wygląda ładniej w bezbarwnym szkle z niebieską etykietą, niż w tandetnie wyglądającym niebieskim flakonie. Ciekaw jestem przeróbki tego zapachu.
    • forevermore79 I jeszcze- Christine Nagel nosem Hermes! 13.12.13, 10:11
      Nie zastapi J-C Elleny, ale bedzie pracowac z nim w tandemie. Ciekawa wiadomosc, a Nagel to dla przypomnienia kreatorka wielu zapachow Lalique, slynnej milenijnej Rozy Lancome, Theoremy i obecnie wiekszosci Jo Malone.
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2013/12/christine_nagel_named_in-house.html#more
    • forevermore79 Flanker klasyka- Hermes Roze Amazone 25.11.14, 09:37
      www.nstperfume.com/2014/11/24/hermes-rose-amazone-new-perfume/
      www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2014/11/hermes_rose_amazone_fragrance.html
      • astronomiczna.ania Re: Flanker klasyka- Hermes Roze Amazone 25.11.14, 20:06
        Na fragrantice pojawiła się też pierwsza "mini-recenzja" osoby, która natknęła się na Rose Amazone (w butiku w HK)
        Zapach bardziej niż do klasyka przyrównywany jest do Kelly Caleche, z tym że w kwaśniejszym, ostrzejszym i bardziej owocowym wydaniu
        hmmm .. czytając to wszystko zaczynam - co wcale mnie nie cieszy - wyobrażać sobie Rose Amazone jako replikę Rose Ikebana
        jest róża + kwaśne dodatki (w Ikebana - rabarbar), nawet nawiązanie do Dalekiego Wschodu jest w obydwu pachnidłach
        testy obowiązkowe, ale deklaracji noszenia to bym dzisiaj zdecydowanie nie składała ;)

nota bene podobnie jak komentatorów nst ciekawi mnie bardzo, w jakim stopniu Rose Amazone jest kompozycją autorstwa JCE
        • forevermore79 Re: Flanker klasyka- Hermes Roze Amazone 29.11.14, 19:26
          Jestem ciekaw- ostatnie zapachy Hermesa bywaly czyste i przestrzenne, zobaczymy, czy nowy zapachowy duet JCE-Nagel zmieni sporo w stylu marki.
          Ostatnie zapachy dla domu autorstwa Celine Ellena, w tym perfumowane koniki wygladaja obiecujaco- zbedny, ale jakze przyjemny gadzet:
          www.fragrantica.com/news/Herm%C3%A8s-Le-Parfum-de-la-Maison-6136.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka