Dodaj do ulubionych

po co to forum????

16.11.05, 09:38
wiecie, tak sie zastanawiam....
dla mnei to forum od czasu kiedy tu jestem jest miejscem, gdzie moge oddac
cos niepotzrebnego, a zarazem dostac cos co innym potrzebne nei jest.
Chyba jednak sie mylilam.
powiedzcie mi czy jezeli wejde na forum i widze ze ktos oddaje cos co jest mi
potrzebne, to czy moim bledem jest ze odpisuje na te posty???
nie widze problemu w tym, ze odpisuje na duzo postow.
jednak widze ze innym to przeszkadza..bo"niedaje szansy innym" ale przeciez
wybor kto komu cos odda zalezy od osoby ktora oddaje. w regiulaminie forum
nie ma punktu ktory mowi o tym, z rzeczy nalezy oddac pierwszej mamie, ktora
sie odezwie...
Doprowadzaceei do tego ze nikt nie bedzie zostawial informacji, ze odpisal na
jakis post bo potem posadza go ze zbiera wszystko...
Wybaczcie, ale ja juz naprawde nie mam silysad to forum mnie ratuje bardzo
czesto, a tu sie spotykam z czyms takim...
zamiast pisac jak mi strasznie, a wesolo nie jest-chociazby dlatego ze jest
polowa listopada a ja nei mam wegla na zime...
ale zamiastr marudzic probuje cos zrobic....
dlatego prosze nie miejcie do mnie pretensji ze odpisuje na posty, bo to jest
paranoja dla mnie....
Obserwuj wątek
    • adria14 Re: po co to forum???? 16.11.05, 09:55
      moim zdaniem to forum jest potrzebne nie wszystkich stać zeby kupić coś nowego
      a zawsze moze tu dostać dać coś komus..ja nie danwo przypadkowo wpadłam na
      niego i nei mogłam uwierzyc jak luddzie są życzliwi..jedyne co nie podoba mi
      sie tu to to ze duzo ludzi jest z gury oceniana na oszustów czasami to bardzo
      boli rozumiem ze duzo ludzi dostaje rzeczy a potem sprzedaje ale ja nie
      rozumiem jak tak mozna robić..jak juz ktoś okazał ci zainteresowanie chce ci
      pomóc a ty to wykozystujesz w zły sposób..obłed<!>
      • mamaroksany czyżby zawiść??? 16.11.05, 10:30
        a ja tu widzę że niektóre mamy mają za złe Magdzie (vaniliaa) że odpisuje jako
        pierwsza bo to one chciały dostać akurat daną rzecz. A tak się składa drogie
        mamy bo nie każda zna sytuację vanilii ze ona może korzystać z kompa tylko i
        wyłącznie w pracy (notabene za psie pieniądze) w godzinach 8-16. W związku z tym
        logiczne ze siedząc te 8 godzin przy kompie monituje co się dzieje na forum.

Pewna mama również ostatnio odpisała uśmieszkiem na moje "napisałam na priv"
        udając potem ze nic się nie stało. Po pierwsze to zupełny brak kultury a po
        drugie to chyba jakaś ludzka bezradność bo ojejku spóźniłam się i nie będę
        błagać oddającego bo to głupio wygląda to chociaż wyśmieję tego co chce wziąć i
        pokażę mu że on ma więcej więc po co się pakuje po coś co nie jest mu potrzebne.

A tak kwoli ścisłości to juz dawno poruszany temat wraca jak bumerang - to
        forum to nie jest instytucja charytatywna więc oddajemy tu rzeczy i przyjmujemy
        niepotrzebne nam w domu a jeśli oddający ma życzenie oddać NAPRAWDE biednej
        osobie zaznacza to w postach. Sama decyzja KOMU zostanie oddane to chyba juz
        należy do posiadacza rzeczy oddawanej a nie do gremium publicznego.

Mam nadzieję mamuśki że macie satysfakcję że popastwiłyście się nad Magdą czego
        wam nie życzę bo w naszej smutnej rzeczywistości trzeba dużo siły i samozaparcia
        żeby się odnaleźć i żyć, skromnie i z pomocą innych ale żyć.

Miałyśmy dużo ostatnio postów z prośbami o ciepłe słowa bo mamy nie wytrzymują,
        chyba chcecie aby vaniliaa dołączyła do grona????

Gratulacje
    • ania19755 Re: po co to forum???? 16.11.05, 10:04
      mam taki termos, a właściwie taki dzbanek zakręcany którego już nie
      używam,pisałaś kiedyś na forum w tej sprawie.Jesli nadal potrzebujesz mogę Ci
      go ofiarować,nie jest może super i trzeba uszczelkę wymienić przy zakręcaniu
      ale zanim go wyrzucę wolę spytać czy chcesz.
      • sylraf Re: po co to forum???? 16.11.05, 11:07
        Magdo, ne przejmuj sie takim gadaniem, to jest najwyraźniej zawiść. Zgadzam się
        z dziewczynami, że to od ofiarującego zalezy, czy odda rzeczy 1, 5 czy 10
        osobie, która do niego napisała. Zreszta lepiej, żeby te rzeczy trafiały w np.
        twoje - potrzebujące ręce, niż w ręce kogoś, kto je pózniej sprzeda z
        zyskiemsad Komentarze, że ktoś szybko odpisuje na priva są co najmniej
        niewłaściwe, io świadczą co najwyżej o poziomie osoby je wystawiającej...
        Mnie bardziej bawią? irytują? dziwią? posty typu "przyjmę zabawki dla dziecka,
        ale tylko markowe i w dobrym stanie", czy "czekam na narodziny mojego dziecka,
        i potrzebuję laktator, i jednoczesnie podgrzewacz do butelek i sterylizator"...
        ech, ostatnio strasznie dużo tu zawiści na tym forum, szkoda trochę, bo mimo
        plagi oszust, jest nadal wielu bardzo potrzebujących...
    • danuta35 nie ma dyskusji 16.11.05, 11:17
      koniec dyskusji, Vanilia blokuj konto przeciw intruzom.
      Jeżeli zdarza się, że ktoś Ciebie napada najzwyczajnie możesz stworzyć wątek
      <mam dokuczliwych>, tak jak stworzno watek <mam pozytywnych>
      To jest niedopuszczalne, aby ataki miały miejsce, jeżeli osoba wydająca wydaje
      swoje dobra Tobie, to ja przepraszam uprzejmie ale takie Jej prawo.

Nie będę trzymać niczyjej strony, ale proszę o rozwagę drogie e-Mamy, zanim
      komus dowalą to niech wezmą pod uwagę, że od nastroju nas wszystkich zalezy
      nastrój i dobro naszych dzieci.
      • vaniliaa1 Re: nie ma dyskusji 16.11.05, 12:04
        bardzo wam dziekueje!!!!!!! pomimo mojego dola i wszystkiego co sie dzioeje w
        ostatnich dniach ciesze si eze mam Was i ze p[rzynajmneij Wy mnie wesprzecie
        cieplym swowem..dzikuje!!!!!!!!!
        • ach41 Re: nie ma dyskusji 16.11.05, 12:09
          Kobitki, proszę dajcie już spokój, jest mi bardzo przykro i smutno, jak czytam
          takie posty, gdzie są wzajemne oskarżenia i nieprzyjemne słowa. Komentarze
          najlepiej zachować dla siebie, a jak ktoś nie umie się powstrzymać od gadania,
          nie reagować na zaczepki.
          Magda - głowa do góry smile))
          Agnieszka
          • roxanna1336 Vanilia1 przepraszam:)) 16.11.05, 12:37
            Napisałam w poprzednim poście ,a tutaj powtórzę , przepraszam smile Nie potrzebnie wtrącałam się w waszą dyskusję . Nie znam sytuacji Vanili, i napewno pochopnie wyraziłam swoje zdanie. Mam nadzieję ,że mi wybaczysz Vaniliio1.Wybaczysz MI Vanilko???
            • vaniliaa1 nie ma za co.... 16.11.05, 12:39
              Oczywiscie, ze tak... najbardziej mi chodzi o inne osoby..ktore zachwouja si
              edziwnie....
              • roxanna1336 dziękuje:))... 16.11.05, 12:52
                Cieszę się ,że mi wybaczyłaś . Przepraszam Cię jeszcze raz.
                • maria_rosa Re: dziękuje:))... 16.11.05, 13:10
                  Dyskusja mam nadzieję rozwiała wszelkie wątpliwości.
                  Nie wyciągajmy proszę pochopnych wniosków.
                  Wiem,że nie najlepiej się dzieje chwilami na naszym forum, choć zapewniam iż
                  chciałabym aby było jak najmniej niedomówień, oszustw, wykorzystywania dobroci,
                  tudzież wspaniałych serduch jakie macie dziewczynkismile

pozdrawiam wszystkich serdecznie,
                  • odojoachim do vanilaa 16.11.05, 14:43
                    nie przejmuj sie, ja sie ciesze ze wchodzisz na to forum juz 2 razy mi pomogłas:
                    1-ciucholand tani na pradze
                    2-wypelnianie ankiet
                    dziekuje
                    • vaniliaa1 Re: do odojoahim 16.11.05, 14:50
                      odojoachim napisała:

> nie przejmuj sie, ja sie ciesze ze wchodzisz na to forum juz 2 razy mi
                      pomogłas
                      > :
                      > 1-ciucholand tani na pradze
                      > 2-wypelnianie ankiet
                      > dziekuje

wiesz chyba jednakl nei chodzi o mnie..sad ja miezskam w bytomiu i o
                      ciucholandzie na pradze nia mialabym pojecoasmile
    • ania198 Re: po co to forum???? 16.11.05, 14:48
      Oj Magda, Magda - jeśli Ci chodzi o moje uśmiechy, to mi tego nie zabronisz. Nie
      pisałam ich złośliwie więc to Ty nie wyciągaj pochopnych wniosków!.

W tamtym wątku była osoba, która napisała o tym, że odpowiadasz na bardzo dużo
      postów, w których ktoś chce coś oddać - Twoja sprawa, nie wnikam. Czy to ja
      napisałam?. Czy o coś Cię posądziłam?. Nie. Więc proszę....

Pozdrawiam
      • vaniliaa1 Re: po co to forum???? 16.11.05, 14:53
        przeczytaj wzsystko, a potem komentuj....
        ja sumienie mam czyste..ciebienie rozumiem...
        pomysl co robisz, jak si ezachwowujesz a potem komentuj...
        • ania198 Re: po co to forum???? 16.11.05, 16:52
          Ja również smile Serdecznie pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka