mrouh 01.09.04, 08:43 Nie wiem, czy już nie było przypadkiem, ale stwierdziłam, że ciekawa strona z rozbudowanym kącikiem zapachowym: www.tylkodlaciebie.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziereal angel -pytanie? 01.09.04, 10:17 czy naprawde sa jedynymi perfumami bez ani jednej kwiatowej nuty?.. wiem, ze mania nie ma kwiatow, ale..nuty? (to to samo?:) Odpowiedz Link
icegirl Re: angel -pytanie? 01.09.04, 11:02 Angel, wersja 1: • Top notes of bergamot and jasmine. • Middle notes of red berries, dewberry, and honey. • Base notes of patchouli, vanilla, coumarine, chocolate, and caramel. Inna wersja: top notes of fruits, dewberry and honey, middles notes of chocolate, carmel, and coumarin, base notes of vanilla and patchouli Dlaczego jest kilka wersji i która jest prawdziwa?:) Odpowiedz Link
elve Re: angel -pytanie? 01.09.04, 12:21 to to samo. przynajmniej na moj misiowy rozumek. a takie gadanie, ze cos tam nie ma ani jednej nuty jakiejstam to - przypuszczam - chwyt marketingowy. calkiem prawdziwy zreszta jesli chodzi o Manie. co do Angela to mialabym watpliwosci, zreszta jeden ze skladow przedstawionych ponizej tez to sugeruje. a co do roznych opisow: to chyba jest tak, ze perfumy zawieraja tyle roznych skladnikow, ze mozna - wybierajac jedne i odrzucajac inne - stworzyc kilka zupelnie inne opisow nutowych. to chyba dlatego tak rzadko zdarza mi sie dobrze wyobrazic sobie zapach na podstawie opisanych nut - to zbyt ubogie zrodlo informacji. Odpowiedz Link
luloo1 Re: angel -pytanie? 01.09.04, 15:51 zgadzam się z elve. Nie znam kompozycji, która choć po części nie bazowałaby na kwiatach lub cytrusach.Papka marketingowa. Odpowiedz Link