ta 15.09.04, 22:03 Dolce Vita ? Niby OK, niby nie mozna się przyczepić, niby dobrze skomponowany i ładnie się rozwija, niby , niby... A mnie wierci w nosie, omamia :) i wreszcie odrzuca. Ta_ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: Dlaczego nie lubię ... 16.09.04, 16:39 Ja kiedys nienawidzilem ( taka mdlaca slodycz, miodowe ciastka i troche cynamonu- niby ladnie, ale jednak mdlo)- ale mam starsza przyjaciolke, na ktorej pachna pieeeknie. Ale na papierku i flakonie- to nie to :-) Odpowiedz Link
renia30 Re: Dlaczego nie lubię ... 16.09.04, 17:56 ja też nie lubię. Kiedyś w Świecie perfum (był to chyba nr pierwszy) była miniaturka DV. Dla niej go kupiłam i .... perfumowałam suszki w domu. Nie mogę zaakceptować tego zapachu za nic. Odpowiedz Link
coralin Re: Dlaczego nie lubię ... 16.09.04, 20:13 renia30 napisała: > ja też nie lubię. Kiedyś w Świecie perfum (był to chyba nr pierwszy) była > miniaturka DV. Dla niej go kupiłam i .... perfumowałam suszki w domu. Nie mogę > zaakceptować tego zapachu za nic. Ja tez nie lubie.I nie mogłabym uzyć nawet do suszek:) Nie lubie na sobie, na innych, wokół czuć.Dlatego pozbyłam sie dwóch miniaturek przez internet, bo nie chciałam podarować którejś z koleżanek(ryzyko, że użyje w czasie spotkania ze mną duże:) Odpowiedz Link
ta Re: Dlaczego nie lubię ... 16.09.04, 23:46 luloo1 napisała: > ja też nie lubię:) Nie zaskoczyłaś mnie :) Poznałam już Twój gust zapachowy, mogę deptać za Tobą w ciemno :) Wszystko, co polecisz, podoba się i mnie, podobnie jest z zapachami odrzucanymi. W jednej wypadku tylko miałam wątpliwości . Tyczyło to Twojej pochwały Baby Doll. Okazało się, że wąchałam wybitnie popsuty tester :( tfu) Dzisiaj wąchnęłam nowy tester w innym sklepie i...niezłe :) To będzie mój zapach na przyszłą wiosnę, tak sądzę. Pozdrawiam Ta_ Odpowiedz Link
luloo1 Re: Dlaczego nie lubię ... 17.09.04, 15:22 ta napisała: > luloo1 napisała: > > > ja też nie lubię:) > > Nie zaskoczyłaś mnie :) > Poznałam już Twój gust zapachowy, mogę deptać za Tobą w ciemno :) > Wszystko, co polecisz, podoba się i mnie, podobnie jest z zapachami odrzucanymi Cieszę się:) > W jednej wypadku tylko miałam wątpliwości . Tyczyło to Twojej pochwały Baby > Doll. Okazało się, że wąchałam wybitnie popsuty tester :( tfu) > Dzisiaj wąchnęłam nowy tester w innym sklepie i...niezłe :) Fajne, fajne fajne. Podobne jest In love, ale brak w nim nuty słodyczy, czyniącej z "Baby doll" zapach lolitkowaty:)Letnia tez jest miła. > To będzie mój zapach na przyszłą wiosnę, tak sądzę. To będziemy go nosiły razem może:) Chociaż mnie została już reszteczka, malusio, nie wiem czy do wiosny dotrwa. Odpowiedz Link
malgoniak Re: Dlaczego nie lubię ... 16.09.04, 20:17 to dobrze, że nie wszystkim się podoba, bo ja dv kocham, chociaż nie zawsze tak było - od nienawiści do miłości i jak na nazie jestem wierna w tej miłości!!! ale fakt, że jest to zapach bardzo charakterystyczny i w nadmiarze moze być duszący i nie daj Boże latem, oj nie Odpowiedz Link
ta Re: Dlaczego nie lubię ... 16.09.04, 23:49 Bardzo proszę wybitne nosy forum o wskazanie mi, co pachnie najmocniej w nucie głowy i serca DV, bo to jest TO, co mnie odrzuca. Bedę unikała tego składnika jak ognia. Ta_ Odpowiedz Link
luloo1 Re: Dlaczego nie lubię ... 17.09.04, 15:19 ta napisała: > Bardzo proszę wybitne nosy forum o wskazanie mi, co pachnie najmocniej w nucie > głowy i serca DV, bo to jest TO, co mnie odrzuca. Bedę unikała tego składnika > jak ognia. > Ta_ Nuty środka to: brzoskwiania, morela i cynamon:) Odpowiedz Link
misscollins Re: Dlaczego nie lubię ... 20.09.04, 01:53 Może cię tak zniesmaczać kardamon - bardzo specyficzny zapach. Sprawdź w delikatesach (czasami można kupić mielony).Jeżeli nie lubisz też Omni i Jungle L'Elephant to mamy winnego. Może też połączenie brzoskwini z kardamonem ma taki efekt. Brzoskwinia w ogóle jest zdradliwa (Mitsouko, Femme, Diva). Odpowiedz Link
luloo1 Re: Dlaczego nie lubię ... 21.09.04, 15:55 misscollins napisała: > Może cię tak zniesmaczać kardamon - bardzo specyficzny zapach. Sprawdź w > delikatesach (czasami można kupić mielony). Sprawdzałam i w Dolce Vita chyba nie ma kardamonu, a jest cynamon. Jeżeli nie lubisz też Omni i Jungle > L'Elephant to mamy winnego. Może też połączenie brzoskwini z kardamonem ma taki > > efekt. Brzoskwinia w ogóle jest zdradliwa (Mitsouko, Femme, Diva). Odpowiedz Link
misscollins Re: Dlaczego nie lubię ... 22.09.04, 00:08 Sprawdzałam na osmoz.com - tam wymieniają cardamon w Dolce Vita. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Dlaczego nie lubię ... 22.09.04, 14:53 Ja patrzyłam na stronie Diora. www.dior.com/pcd/International/JSP/Fragrance/fragrance.jsp?pPRD=582 Odpowiedz Link
coralin Re: Dlaczego nie lubię ... 22.09.04, 17:05 Według mnie winni to ten cynamon z morelą/brzoskwinią . Mdłe i powoduje u mnie mdłości (to nie przenośnia:) Odpowiedz Link
luloo1 Kenzo jungle elephant 22.09.04, 18:12 Ja z kolei zawsze myślałam, że w Kenzo Jungle słoniku jest cynamon, tymczasem jest kardamon.Sama nie wiem, czy to niekompletne informacje o nutach (na stronach www) winne, ale ja tam czuję cynamon i to bardzo wyraźnie.A wy? Odpowiedz Link
elve Re: Kenzo jungle elephant 22.09.04, 19:56 myślę, że są tam obie te przyprawy, ja mocniej czuję cynamon. Odpowiedz Link
luloo1 Elve? 23.09.04, 18:39 elve napisała: > myślę, że są tam obie te przyprawy, ja mocniej czuję cynamon. oj elve ostro zaczynasz:) Jak się czujesz? Pan Tymonek dokuczliwy? Odpowiedz Link
ta Re: Dlaczego nie lubię ... 24.09.04, 01:07 Pewnie jednak cynamon w połączeniu z morelami. Kardamon jest w Nu i nic a nic mi nie przeszkadza. Wczoraj ponowna przymiarka do Dolce Vita skończyła się nudnościami. Od dzisiaj skrapiam się Nu. Szkoda, że EDT jest znacznie skromniejsze od EDP i niestety na mnie mało trwałe. Ta_ Odpowiedz Link
basiaplewik Re: Dlaczego nie lubię ... 24.09.04, 09:39 a ja lubię dolce vita:)) i wyczuwam w tych perfumach nuty które też czuję w tresor, i własnie te najbardziej mi się podobają- czy to ta brzoskwinia? co jeszcze? prosze o podpowiedź, bo baardzo lubię takie nutki w perfumach:)) pozdrawiam wszystkich, a w szczególnosci Elve :)) Odpowiedz Link