Dodaj do ulubionych

Konkurs - Olibere Parfums

18.02.16, 23:29
Troszke ostatnio zaniedbalem FoP, ale obiecuje poprawe, newsy sledze i gromadze na biezaco, ale brak czasu i sil je umieszczac, wezme sie i juz :) Dobrze, ze nadal wpadacie - wartooo :)

Zapachowo nadal dzialamy z Persefume, oprocz tego wspolpracuje z Mendittorosa Odori d'Anima, takze pracujac nad nowosciami, a od jakiegos czasu, takze z Olibere Parfums - paryska marka inspirowana podrozami i miloscia :)
Piec zacnych zapachow, w tym trzy autorstwa Duchaufoura i dwa od Amelie z Flair Paris.
olibere.com/
A ja mam dla Was maly konkurs: skomentujcie ten wpis, a za pomoca random.org rozlosuje firmowy zestaw probek 5 x 2 ml spray, by spokojnie poznac ta nowa, nieobecna jeszcze w Polsce marke. Wyniki 25 lutego :)

A dla tych, ktorzy interesuja sie fotografia - staly, dodatkowy konkurs na www.facebook.com/olibereparfums/ - opublikujcie publicznie zdjecie np. z wojazy, czy krajobrazu z hashtagiem #olibereescapade lub wyslijcie je na skrzynke FB - do wygrania co miesiac wybrany zapach 50ml.
Pozdraaaawiam :)

Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Konkurs - Olibere Parfums 18.02.16, 23:31
      P.S. A oto zreszta ów kit - ktory zreszta mozna i zamowic, 25 EUR z darmowa przesylka:
      www.olibere.com/produit/6/kit-echantillons
    • renia.renia Re: Konkurs - Olibere Parfums 19.02.16, 05:39
      Zacny pomysł. Bardzo chętnie poznam nową markę nieobecną na naszym rynku :) Może wśród ich propozycji znajdę nową miłość?
      • mharrison Re: Konkurs - Olibere Parfums 19.02.16, 08:15
        Czy można mieć szczęście w losowaniu 2 razy?:-)
        Najbardziej ciekawa jestem dwóch przyprawowców: bizantyjskiego i rajskiego.
        No i oczywiście Bali, skąd właśnie wróciłam po raz kolejny. Poleciałam do Tajlandii, a wylądowałam na Bali. "Martwi" mnie tylko brak plumerii w nutach, gdyż ta wyspa kojarzy mi się przede wszystkim z tymi kwiatami.
    • go_go_yubari Re: Konkurs - Olibere Parfums 20.02.16, 08:33
      Brzmi fascunujaco, również spróbuję szczęścia.
    • charade Re: Konkurs - Olibere Parfums 20.02.16, 16:13
      A można jeszcze wziąć udział? :) Chętnie przetestuję, jak mi się pofarci ;)
    • ele_gancki Re: Konkurs - Olibere Parfums 21.02.16, 14:17
      I ja również spróbuję szczęścia : )
      • babiloniaa Re: Konkurs - Olibere Parfums 21.02.16, 16:59
        Ciekawa jestem nowej marki, może akurat coś do mnie wyraźniej przemówi. I pomagam szczęściu w losowaniu zestawu próbek;)
    • cannella Re: Konkurs - Olibere Parfums 21.02.16, 17:29
      To ja też biorę udział :-)
    • nccz Re: Konkurs - Olibere Parfums 21.02.16, 19:59
      I ja też zgłaszam się do konkursu :) .
    • astronomiczna.ania Re: Konkurs - Olibere Parfums 23.02.16, 07:12
      To ja też wystartuję konkursie ;)
      Dwa z pięciu pachnideł (Paradis Lointains, Il Mio Segreto) wyglądają mi na ciekawe propozycje na lato.
    • bobobubo Re: Konkurs - Olibere Parfums 23.02.16, 13:03
      Huhu, miło by było potestować. Jak nie teraz, to na pewno w przyszłości. Balinesque po nutach wydaje się być cudne.
    • alinka_li Re: Konkurs - Olibere Parfums 23.02.16, 14:48
      Życie bez testowania nowych zapachów nie ma sensu, zatem zgłaszam się i ja:)
    • forevermore79 Dziekuje za wpisy - konkurs otwarty do jutra :) 24.02.16, 15:10
    • nola.a Re: Konkurs - Olibere Parfums 25.02.16, 14:18
      Jeśli zdążyłam to chętnie też wezmę udział :)
      • forevermore79 Re: Konkurs - Olibere Parfums 25.02.16, 17:45
        Taaak, czas do polnocy :)
    • forevermore79 Re: Konkurs - Olibere Parfums 27.02.16, 19:22
      Pierwsi wygrywaja w tym przypadku :) Reniu, gratuluje i sie b. ciesze, odzywam sie po adres na priv. Pozostalym dziekuje i badzcie cierpliwi - podobne akcje beda od teraz co jakis czas :)
      • renia.renia Re: Konkurs - Olibere Parfums 27.02.16, 19:28
        Super, bardzo się cieszę, będę testować dokładnie :)
        • cannella Re: Konkurs - Olibere Parfums 27.02.16, 19:32
          Reniu, gratuluję i czekam na relację z testów :-)
        • ele_gancki Re: Konkurs - Olibere Parfums 27.02.16, 22:42
          Gratulacje! Pachnij pięknie na wiosnę!
    • renia.renia Re: Konkurs - Olibere Parfums 03.03.16, 20:05
      Przetestowałam cały set:
      Il Mio Segreto - na pierwszy ogień poszedł zapach zawierający dwa składniki, których nie lubię z zasady: żółte kwiaty i brzoskwinię i to one dominują dla mnie w tej kompozycji. W pierwszej fazie pojawia się dodatkowo mocno wyczuwalny kardamon ale szybko znika, dochodzi za to do głosu osmantus, którego też raczej nie lubię w perfumach. Jednym słowem: zapach dla wielbicieli żółtych kwiatów, bogaty, dominujący, z ogonem, drapiący w gardle, ja nie dam rady go nosić.

Balinesque - mocny, wyczuwalny, dominujący bambus na otwarciu, zielony, za chwilę staje się dodatkowo pikantny za sprawą kardamonu i imbiru. Kojarzy mi się z tropikalnym lasem deszczowym, dodatkowo mokrym, w środku pory deszczowej. Po ok. 10 minutach pojawiają się nuty wodne i wokół pachnie zgniecioną, mokrą trawą. Dalej zapach przechodzi w bardziej przyprawowy ale niestety na mnie szybko gaśnie, po pół godzinie jest tylko cień na skórze. Zapach spokojnie uniseks mimo, że pozycjonowany jest jako męski, może się sprawdzić jako letni poprawiacz nastroju.

Escapade a Byzance - otwarcie cytrusowo-cynamonowe, następnie przechodzi w bardzo szybkim tempie w zapach w klimacie rozwodnionego Shalimara, z wyraźną nutą kadzidła, benzoiny i wanilii. Typowy orient, mało oryginalny, szalimarowaty ;), wolę oryginał.

Midnight Spirit - cytrusowo - korzenny, poprawny, klasyczny, wszechstronny, do garnituru i t-shirtu, trochę w typie Antidote V&R, trwałość przeciętna, projekcja niestety mała. Midnight Spirit najbardziej mi przypadł do gustu z całego setu, mogłabym go spokojnie nosić latem.

Paradis Lointains - uderzenie białych kwiatów, odurzające i drażniące. Podobnie jak Il Mio Segreto to kompletnie nie moja bajka. Nie dotrwałam do dalszych faz zapachu, poległam już po pół godzinie.

Zapachy z pewnością znajdą wielbicieli wśród osób lubiących damskie odurzające kompozycje kwiatowe lub cytrusowo-korzenne uniseksy.

Dziękuję bardzo Kubie za możliwość poznania zapachów :)
      • forevermore79 Re: Konkurs - Olibere Parfums 04.03.16, 10:03
        Hejjj Renata :) Dzieki wielkie za Twoje recenzje - to faktycznie b. bezpieczna linia (sprzedaje sie swietnie, np. w Niemczech), dobre nosy, ale czasem z projekcja moze byc roznie, na mnie sa trwale :) Moje typy to Byzance i Midnight Spirit, z fajna nuta wina i weitweru, dobry na wieczor. Reszta - potestuje latem, moze zagraja :) Dokladniejsze recenzje beda potem. Poooozdrawiam cieplo!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka