dori7 Monotematycznie Allure, ale 12.11.04, 21:19 jestem u rodziny i dla odmiany obwachuje siostre nr1 (Deep Red), siostre nr2 (5th Avenue) oraz ciotke (Champs-0Elysees) i ich zapasy. :)) Odpowiedz Link
elve Re: Dzis pachne... 17.11.04, 11:42 na lewej fiorucci (sło-dy-cze!), na prawej sweet sun (coś jak azurra?), a co będzie daniem głównym to jeszcze nie wiem, ale niewątpliwie cos ciepłego. Odpowiedz Link
benita5 Re: Dzis pachnie Elve:)) 17.11.04, 11:46 elve napisała: > na lewej fiorucci (sło-dy-cze!), na prawej sweet sun (coś jak azurra?), a co > będzie daniem głównym to jeszcze nie wiem, ale niewątpliwie cos ciepłego. Elve, ładnie proszę, wysmaż opis tego sweet suna:)).Twoje skojarzenie z Azurrą a ja już strzygę uszkami:)) Odpowiedz Link
elve Re: Dzis pachnie Elve:)) 17.11.04, 13:46 zaraz się psiukne porządniej i wysmażę :) na początek powiem, że trwałe to to nie jest - ale to zrozumiałe, bo to bardziej taka mgiełka pielęgnacyjna, a nie woda toaletowa, chyba nawet nie jest na bazie alkoholu. Odpowiedz Link
benita5 Re: Dzis pachnie Elve:)) 17.11.04, 15:01 czekamy,czekamy w koncu "slodkie slonce" brzmi dosc obiecująco:)) a coz dopiero ta mgielka. nie wiem jak to sie stalo, ze przeoczylam letnia premiere a tu nawet watek inicjujacy byl! :)) Odpowiedz Link
elve Re: Dzis pachnie Elve:)) 17.11.04, 16:51 no więc... :) zacznijmy od tego, że sweet sun ma tę charakterystyczną dla wszystkich diorowskich mgiełek do ciała, kwasną nutkę. czułam ją w mgiełkach tendre poison i dune sun, czuję i tu. znika po jakichś 15 minutach. w porównaniu do azzury sweet sun faktycznie jest dość mocno "sweet", w dość mdły sposób. od początku czuję tam przypalony karmel, nieobecne są za to azurrowe cytrusy. zapach kojarzy mi się (co nie znaczy, że ma cokolwiek wspólnego) z długo nie mytym ciałem, czy też włosami - ale wszystko przewiane ciepłym wiatrem, nie spocone. to taki organiczny, lekko duszny, słodkawy zapach. ambra? może. z czasem woń łagonieje i jest przyjemnie słodka, z lekką nutką pudru i karmelu. w sumie zapach chyba też podobny do dune sun. Odpowiedz Link
benita5 Re: Dzis pachnie Elve:)) 17.11.04, 17:47 Bardzo dziekuję, że dałaś sie namówić:)) A już szczególnie mi fajnie ze odniosłaś wrażenia do moich faworytów TP i Azzury.Jutro wpadam do tygrysa na łapnie słońca.Dzięki:)) Odpowiedz Link
kajakajak Re: Dzis pachne... 17.11.04, 15:45 Nizmiennie od wielu dni D & G czerwone.:-D Odpowiedz Link
dori7 Re: Konwalie - Diorissimo 19.11.04, 02:09 Ooo, milo ze ktos jeszcze o nich pamieta :)) Pozdrawiam konwaliowo :)) Odpowiedz Link
sorbet CdG 2. Heroicznie walcze z pogoda dzisiaj:-)) 18.11.04, 13:28 forevermore79 napisał: > Edycja nr iles tam :-). Dzis kolejna z probek od Sorbeta i taje- znany mi juz > wczesniej i cudownie anyzowy Serge Lutens RL. Odpowiedz Link
benita5 Powinnam sie zrosic jakimś Wild Windem by Sabatini 18.11.04, 14:59 ale optuję za Poisonem, póki co. Odpowiedz Link