10.12.04, 21:49
Szanowne Panie. Jestem tu, jak sądze jedynym (bądz jednym z niewielu)facetem
na tym damskim forum. Jestem tu nie dla kawału, lecz po to by zasięgnąć
fachowej opinii. Otóż, moja dziewczyna chce ode mnie dostać pod choinkę
perfumy. No i tu jest problem, ponieważ ja mam te perfumy wybrać, a ona bardzo
duży nacisk kładzie na to czy mam gust czy też nie. Na jej połce stoją :
Laura, Deep Red i Ambre Romance Victorias secret. Prosze o radę, święta juz
blisko.
Obserwuj wątek
    • dori7 Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 01:23
      Ojej, to powazna sprawa! :))
      Napisz cos wiecej, jaki wiek, jak sie ubiera i co lubi, klasyke czy
      nowoczesnosc, jaki ma stosunek do mody, czy lubi sie wyrozniac...

Moje pomysly:

1) Wyprobuj Jaipur, bardzo chwalone na tym forum za kobiecosc i elegancje :)

2) J'adore moga byc niezle, ale to b. popularny zapach, wiec lepiej podpytaj,
      czy woli cos modnego, czy rzadziej spotykanego. Tzn. mozesz ulozyc jej maly
      psychotest zapchowy: "co lubisz" :)) i kaz jej np. odpwoiedziec na pytanie:
      wole kiedy wszytskie kolezanki czujac moje perfumy krzycza: "ooo, pachniesz tym
      a tym od Diora, pieknie!" czy: "ojej, a co to za piekny zapach, nie znam
      go" :)) Jesli stawia na niepowtarzalnosc, to J'adore odpadaja - jednak z
      drugeij strony ich zaleta jest to, ze podobaja sie niemal kazdej kobiecie,
      ostatnio bylo o tym nawet w ktoryms z watkow :)

3) fajnym prezentem bylyby Sun Moon Stars - piekielnei trudne do dostania, ale
      na 99,99% by sie spodobaly - maja cos podobnego do Deep Red, ale sa o niebo
      lepsze :))

4) Moze Halloween? Tylko tu musisz zdecydowac, czy buteleczka podpasuje, nei
      kazdemu si epodoba - a sam zapach b. fajny, swiezy, ale nie plaski, jest o nim
      nowy watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=18441529&v=2&s=0
      • azdyk Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 12:19
        Hmm, ma 22 lata, woli zdecydowanie zapachy oryginalne ( artystka), ubiera
        sie...no po prostu ładnie ;) Chyba nie byłaby szcześliwa, gdyby wszyscy
        domyślali się jaki zapach nosi. Tylko jakbym mógł prosić, żeby ten zapach był do
        dostania dla zwykłego śmiertelnika.
        • sorbet Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 14:17
          azdyk napisał:

> Hmm, ma 22 lata, woli zdecydowanie zapachy oryginalne ( artystka), ubiera

To ja się wtrącę:-)

Comme des Garçons White lub CdG2 - nikt się nie domyśla:-)
          Troszkę bardziej odważne są CdG Red Carnation (jeśli lubi goździki) i CdG Rose
          (róże i malina) oraz CdG Jaisalmer (kardamon, cynamon + kadzidło). Zresztą
          każdy zapach z serii CdG Incense jest warty zastanawienia się, hehe.

CdG do kupowania w sklepie CdG Guerrilla (ul. Kruczkowskiego 1A tel.022-6220694)

Inne moje sugestie to
          Etro Ambra - zapach słodki i no, ambrowy czyli zarazem lekko brudno-kwaśno-
          słony:-)
          Etro Heliotrop - ciasteczek maślanny, słodki, migdałowy.

W perfumeriach Quality (Marriott lub Blue City)

Sklepy są w Warszawie:-)

Costume National - Scent jest mocny, Sheer bardziej kwiatowy, a Gloss zupełnie
          delikatny i kwiatowy.

W Sephorze np. w Arkadi, sieci Olimpia... One mogą być dostępne w innych
          miastach niż Warszawa.
        • luloo1 Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 15:02
          Bycie artystką zmienia postać rzeczy, chyba nie poleciłabym w takim razie
          Bossa, a coś z pazurem. Może właśnie Femme Individuelle firmy Mont Blanc
          (nowość) albo nawet Chanel Allure.Zaryzykowałabym też kadzidła: Black Cashmire
          Donny Karan oraz Nu YSL, Angel Innocent.
    • coralin Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 13:55
      Mylisz się. Założycielem tego forum jest meżczyzna, jednym z adminów też.
      Udziela sie tu regularnie kilku mężczyzn.
      A w kwestii zapachu. Dori polecała Jaipur a ja polecam jednak Jaipur Saphir
      Boucherona, Very Valentino, Couture Moschino.
      Wnioskując po tym co lubi są to albo bezpieczne, miłe zapachy albo bardzo
      znane. Na coś super oryginalnego bym sie nie porywała.
      • dori7 Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 17:43
        ups :) pomyslka w trakcie pisania - mnie takze chodzilo o Jaipur Saphir!!
    • luloo1 Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 14:56
      azdyk napisał:

> Szanowne Panie. Jestem tu, jak sądze jedynym (bądz jednym z niewielu)facetem
      > na tym damskim forum. Jestem tu nie dla kawału, lecz po to by zasięgnąć
      > fachowej opinii. Otóż, moja dziewczyna chce ode mnie dostać pod choinkę
      > perfumy. No i tu jest problem, ponieważ ja mam te perfumy wybrać, a ona bardzo
      > duży nacisk kładzie na to czy mam gust czy też nie. Na jej połce stoją :
      > Laura, Deep Red i Ambre Romance Victorias secret. Prosze o radę, święta juz
      > blisko.

W ciemno strzeliłabym w Bossa "Intense" i "Emotions" Laury Biagotti, jeśli
      dziewczyna lubi tę grupę zapachową i nie ma ochoty jej zmienić (radzę się
      upewnić).
    • azdyk Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 15:35
      Zapachy które ma sa może i ,,bezpieczne", ale nie kupiła ich sobie chyba sama.
      Ja jednak chciałbym zaryzykować i kupić cos oryginalnego...ale bez przesady!!!
      • luloo1 Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 15:55
        azdyk napisał:

> Zapachy które ma sa może i ,,bezpieczne", ale nie kupiła ich sobie chyba sama.
        > Ja jednak chciałbym zaryzykować i kupić cos oryginalnego...ale bez przesady!!!

to co poleciłam jest oryginalne, tzn. bardzo charakterystyczne, co nie zawsze
        znaczy rozpoznawalne. Masz twardy orzech do zgryzienia...Albo stawiasz
        na "bezpieczny" zapach, albo na wyjątkowy. Jednak z wyjątkowymi jest tak, że
        trudniej trafić w czyjś gust.
        • dori7 juz WIEM!! :)) 11.12.04, 17:53
          jestem pewna!! mam dwa typy-faworyty!! kup jej albo Deci Dela Niny Ricci, albo
          Sun Moon Stars Lagerfelda!!

spelniaja wszelkie kryteria - wyliczanka wspolna dla obydwu zapachow :)

1) zapach jest piekny, kobiecy, delikatny
          2) jest oryginalny, ale nie ekscentryczny
          3) jest dosc trudno dostepny, wiec nikt prawie nim nie pachnie
          4) podoba sie otoczeniu jak malo ktory (Deci wszystkim, SMS ciut mniej)
          5) ma obledny flakonik - bedzie cieszyl oko artystki :)

Deci sa do kupienia np. w dionecie, a SMS na allegro, jest nawet cudnosci
          zestaw - linki do aukcji SMS sa w watku: "ciekawe aukcje na allegro"

Jestem troche stronnicza, bo obydwa to moje ukochane zapachy, ale mysle, ze to
          naprawde moga byc dwa strzaly w dzisiatke, niech madrzejsci ode mnie i lepiej
          zapachowo wyedukowani Forumowicze napisza, co o tym mysla :))
    • azdyk Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 19:03
      Dziękuję bardzo za liczne i profesjonalne propozycje :) :) :) W najbliższym
      czasie ruszam na perfumerie....Jeszcze raz dzięki
      • dori7 Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 19:09
        Uwazaj tylko na sprzedawczynie - wiekszosc bedzie probowala wcisnac to, co
        najnowsze i najmodniejsze, nie zwracajac uwagi na Twoje sugestie! I nie wachaj
        zbyt wiele naraz, bo nos Ci zwariuje!! Lepiej przejsc sie kilka razy :))

Pomyslnych lowow! :))
        • marla30 Re: ZAGUBIONY 11.12.04, 20:49
          A ja jednak też by zaryzykowała z kadzidłami, w końcu artystka, a do tego jest zima :). Może przejdź się do perfumerii i powąchaj Nu Yves Saint Laureata, w wersji EDT i EDP oraz Black Cashmere Donny Karan. Spróbuj może jeszcze Feminite du Bois Shiseido, też oryginalny i moim zdaniem bardzo udany. A może Rush lub Rush 2 Gucci (cały czas piszę o takich dostępnych w sklepach). Można też teraz kupić taki coffret Lolity Lempickiej z balsamem i pozytywką, w pięknym pudełku z figurką (ooogromnie mi się podoba)ale zapach dość specyficzny, też powąchaj. No i koniecznie daj znać, na co się zdecydowałeś :). Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka