madllen Re: Champaca Ormonde Jayne:) 27.12.04, 12:34 Trudno o skupienie:) Skrzyżowanie rześkiej, krystalicznej i radosnej zielonej herbaty z intrygującą wonią ryżu basmati, która przywodzi na myśl przepocone dwa dni temu, dzisiaj już wyschięte i stojące na baczność skarpety! Właśnie ZAPACH- nie odór- owych skarpet:) Ale fajnie, jutro będzie Ormonde:)) Odpowiedz Link
sorbet Do Madllen:-) 27.12.04, 13:03 Wow. Czujesz może paprykę chilli i bambus? Przyznaję że to zapach dość trudny do noszenia:-) Odpowiedz Link
madllen Re: Do Madllen:-) 27.12.04, 13:33 Tak, jest tam bambus!:) Połączenie ze "skarpetami" daje intrygujący efekt, jeszcze nie wiem, czy podoba mi się, czy też nie do końca: biorę za pewnik fakt, iż nie drażni negatywnie nosa lekko rozbudzając jedynie;)- ogromny sukces- zresztą wyłączając Fringipani od żadnej fiolki z pachnidłami OJ mnie nie odrzuciło. Figowa maślaność w/w za to mocno zemdliła w pierwszych dwóch(?) godzinach, później było coraz przyjemniej... zobaczymy jak nadejdzie ich czas;) Niestety, papryki chilli nie dostrzegłam, ale, mocno wierzę, to jeszcze przede mną:) Odpowiedz Link
sorbet Re: Do Madllen:-) 27.12.04, 14:12 Bardzo mi się podoba ryż basmatti:-) pachnie faktycznie ciepłym, "gotującym" ryżem. Ale ta herbata i te chilli :-) No, pierwsze OJ są b. odważne. Czekam niecierplwie na Twoje dalsze wrażenie:-) Odpowiedz Link
elve Re: Champaca Ormonde Jayne:) 27.12.04, 13:34 o żesz w mordę. chciałabym się na to natknać :) Odpowiedz Link
elve Re: Dzis pachne... 27.12.04, 20:11 klasycznym yohji yamamoto. nie podoba mi się, podobnie jak essential - chyba wrzucę na stragan. Odpowiedz Link
damona Re: Dzis pachne... 27.12.04, 20:51 czuje na swetrze przedwczorajsze coco edt. Niewiarygodne, jak dlugo utrzymuje sie ten zapach. Odpowiedz Link
elve Re: Dzis pachne... 27.12.04, 21:43 teraz na nadgarstkach scent gloss (ultradelikatny, owocowo-pudrowy) i caleche eau delicate (przepiękny i identyczny jak nowy yamamoto!). a na szyi byzance rochas - w moim typie, niezły, mocno przypomina opium YSL - ale ile można nosić orientalnych zapachów? :) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Dzis pachne... 27.12.04, 23:57 Dziś Angel :) oswajamy sie ze sobą - nałożyłam maleńko, żeby nie powalić nikogo w promieniu paru metrów, zwłaszcza że dziś się layeruję, najpierw żel pod prysznic, potem balsam... Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Dzis pachne... 28.12.04, 00:07 A ja A*Men, zeby korespondowal z Angelem pieknej Balbinki- dzis wspolne drinki z dori7 i benita, ktorym dziekuje za mily wieczor :-). Teraz kolej na Warszawe, hehe. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Dzis pachne... 28.12.04, 00:14 Mnie równiez bardzo bardzo miło - oby częsciej - szkoda że Elve nie było z nami... Odpowiedz Link
elve Re: Dzis pachne... 28.12.04, 01:37 już się forewerowi tłumaczyłam - synek mi dziś niespodziewanie zastrajkował, płakał tak, że już chciałam dzwonić do szpitala. po czem zwalił wielkiego kupsztala i się uspokoił. ale to wybitnie nie jest temat na forum o perfumach ;) Odpowiedz Link
charade Re: Dzis pachne... 28.12.04, 15:33 Ale Wam fajnie, że się możecie spotkać... kurde. Odpowiedz Link
coralin Re: Dzis pachne... 28.12.04, 17:47 Fajnie, im fajnie -ludziom Północy;) A może my ludzie z Południa też moglibyśmy się skrzyknąć. W Krakowie:) Odpowiedz Link
madllen WARSZAWA:))) 29.12.04, 09:06 Hej Warszawa, co z nami???? :-)) Kiedy i gdzie, bo że tak, to wiadomo;) Serdeczności:)) Odpowiedz Link
madllen Re: Ta'if 29.12.04, 11:00 Po Ormonde(damskiej i męskiej) następne wielkie zauroczenie:) Piękny, wytworny różany zapach, a owo tajemnicze broom to, moim zdaniem, wypisz wymaluj żarnowiec motylkowy, niezwykłej urody krzew z zabarwionymi na żółto kruchymi kwiatuszkami:) Pojęcia nie mam jak to pachnie, ale wygląda prześlicznie. Wybuchowy zielony, soczysty i wygrzany w słońcu południa początek po godzinie milknie, przepoczwarza się- określenie chyba idealne ponieważ z figlarnego duszka stopniowo, z namaszczeniem;) wynurza się szlachetna, dojrzała kompozycja- w subtelną i niesamowicie pociagającą różaną tajemnicę. Tajemnicę, bo jednak mimo poznania mam wrażenie, że jest coś czego schwycić nie zdołałam. Bardzo eteryczne, wyjąwszy Ormonde chyba najbardziej z całej damskiej siódemki. Perfumy obdarzone wielką klasą, czuję się jak dama:) Chcę je mieć! Odpowiedz Link
chatka_ Re: CdG Ouarzazate 09.01.05, 09:41 Ojej, jaki to zapach, rzeczywiscie pachnie Afryka?:) Odpowiedz Link
olesiam Eau d'Orange Verte 30.12.04, 19:23 piękny i mocny początek, i prawie niewyczuwalny po paru godzinach niestety... Odpowiedz Link