myfa80 27.01.05, 12:45 japlus - czy u tego allegrowicza ktos kupowal...wsciekne sie zaraz bo sprzatnieto mi sprzed nosa organze u gregorydka....zostal mi juz tylko ten allegrowicz... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dori7 Re: pilnie ..prosze o pomoc 27.01.05, 12:49 Organza to nie jest allegrowy unikat, ze jak ktos kupil, to juz nie bedzie i koniec! Zaraz pojawia sie nastepne egzemplarze, wiec nie ma co panikowac i histeryzowac :P Odpowiedz Link
myfa80 Re: pilnie ..prosze o pomoc 27.01.05, 12:51 ja wiem o tym doskonale, ale mnie interesuje tylko 100ml i do tego w okreslonej sumie...a perfum potrzebuje na prezent stad moje nerwy ;-) Odpowiedz Link
benita5 Re: pilnie ..prosze o pomoc-deklinacja 27.01.05, 13:00 myfa80 napisała: > sumie...a perfum potrzebuje na prezent stad moje nerwy ;-) i naprawde juz taki masz staz forumowy ze powinnas wiedziec jak sie odmienia rzeczownik PERFUMY!! Odpowiedz Link
elve Re: pilnie ..prosze o pomoc-deklinacja 27.01.05, 13:30 myślę, że myfa wie, jak odmieniać, pomylił jej się tylko dopełniacz (czego?) z biernikiem (co?). to bardzo częsty błąd, powiedziałabym że użycie błędnej formy zdecydowanie przeważa nad poprawną. Odpowiedz Link
fa25 Re: pilnie ..prosze o pomoc-deklinacja 27.01.05, 13:35 Jak sobie jeszcze poradzi z ortografią to będzie super...."zabujczy akort " z jakiegoś poprzedniego postu lekko mną wstrząsnął.... Odpowiedz Link
myfa80 Re: pilnie ..prosze o pomoc-deklinacja 27.01.05, 13:49 fa25 napisała: > Jak sobie jeszcze poradzi z ortografią to będzie super...."zabujczy akort " z > jakiegoś poprzedniego postu lekko mną wstrząsnął.... o co Ci chodzi przecież to Ty tak napisałaś ja użyłam tylko iwyłacznie słowa "akort" chyba cos Ci sie pomyliło...sama tak napisałaś kobito... Odpowiedz Link
fa25 Re: pilnie ..prosze o pomoc-deklinacja- 27.01.05, 14:10 I bądż tu człowieku subtelnym....No to po kolei....Ty napisałaś w swoim poście "akort " ( zamiast akord ) i "zabujczy" ( zamiast zabójczy ). Ja umieściłam pod spodem post, w którym dałam Ci delikatnie do zrozumienia, że piszesz niezgodnie z ortografią. Nie chciałam łopatologicznie więc napisałam tylko dwa słowa "zabujczy akort " mając nadzieję, że sama załapiesz o co chodzi...Ale, niestety, nie tylko nie załapałaś ale jeszcze myślisz, że to ja lansuję taką oryginalną ortografię. O tempora o mores ! Litości..... Odpowiedz Link
balbina_alexandra Fa 27.01.05, 14:30 Jesteś świetną dziewczyną - mam ochotę Cię uściskać - czytałam poprzedni wątek i dziękuję za twój wpis - subtelny i deliaktny - smoczy język aż mnie świerzbił (prawdę powiedziawszy świerzbi mnie od jakiegoś czasu) i hamowałam się żeby czegoś nie chlapnąć. Dziekuję Ci, bardzo za tę wyrękę :)) Odpowiedz Link
fa25 Re: Balbina alexandra 27.01.05, 15:00 Dzięki serdeczne Balbinko...Gryzło mnie już jakiś czas i w końcu wredny charakter zwyciężył...Serdeczności dla "smoczego języka " ! Odpowiedz Link
dori7 Re: pilnie ..prosze o pomoc-deklinacja 27.01.05, 13:39 Hmm, dziewczyny, Myfa wlasnie posluzyla sie jedyna poprawna forma: potrzebuje kogo, czego? - tych perfum. Czasownik "potrzebowac" wymaga skladni dopelniaczowej, nie biernikowej ("potrzebowac kogo, co? - te perfumy" jest bledem). Ta ostatnia forma rozpanoszyla sie ostatnimi czasy w polszczyznie, zwlaszcza we wszedobylskich reklamach i stad wielu osobom wydaje sie lepsza i naturalniejsza. Odpowiedz Link
myfa80 Re: pilnie ..prosze o pomoc-deklinacja 27.01.05, 13:43 dziekuje Dori ze mnie wyręczyłaś, myślałam, że mnie zjedzą żywcem... pozdrawiam Odpowiedz Link
dori7 Do Sorbeta! 27.01.05, 13:59 Prosilabym o skasowanie tego calego watku... Nic nowego nie wnosi do tematyki forum, a tylko sie jatka zrobila. Odpowiedz Link
sorbet No, nie chciałbym kasować - z zasady:-) + 27.01.05, 14:02 Fakt, że to "mała kłótnia" na temat ortografii, ale zdarza się:-) Odpowiedz Link
dori7 Re: No, nie chciałbym kasować - z zasady:-) + 27.01.05, 14:05 Przyjmuje uzasadnienie :)) Musze z zadowoleniem przyznac, ze admin czuwa, to byla blyskawiczna reakcja :)) Odpowiedz Link
sorbet Re: No, nie chciałbym kasować - z zasady:-) + 27.01.05, 14:10 No właśnie zaglądałem na forum, na szczęście:-) Jest pewien przedługi post od sprzedawcy Oriflame, który imo sprawia dużo więcej zawahania u mnie:-) Odpowiedz Link
myfa80 Re: pilnie ..prosze o pomoc 27.01.05, 14:28 czasem to robi sie żałosne i nie chce normalnie pisać na tym forum...temat "o prfumach" a człowiek strofowany bardziej niz w szkole hahaha...fa25 dobrze, że nie masz dysleksji wtedy pewnie zrozumiała byś niektore osoby.... pozdrawiam ps. a tak żałosne wątki sama bym kasowała jesli to tylko byloby mozliwe....bo tylko niesmacznie sie robi...podobne jadki i nie tylko byly na forum moda az nie przyjemnie myslalam ze tutaj bedzie milej ale coz....lubie to forum..jak nie podobaja ci sie moje posty od strony ort.- fa25 to nie czytaj ich... Odpowiedz Link
elve Re: pilnie ..prosze o pomoc 27.01.05, 19:51 sorry, sorbet, ale musze to napisać. myfa, jak chcesz, żeby było tu milo i przyjemnie, to nie psuj SAMA tego forum. ono jest miłe i przyjemne własnie dlatego, że jego uczestnicy dbają o JAKOŚĆ swoich postów. czego się nie da powiedzieć o Tobie. pomijając to, że się często powtarzasz, to gdy czytam Twoje popisy ortograficzne i interpunkcyjne po prostu bolą mnie oczy. z kilku forów już zrezygnowałam, własnie z powodu wszędobylskich błędów i totalnej niefrasobliwości piszących. nie chciałabym, żeby to się powtórzyło z naszym forum o perfumach. i nie tłumacz się istnieniem czegoś takiego jak dysgrafia - istnieją edytory tekstu, które podkreślają wszystkie błędy. trzeba tylko chcieć. Odpowiedz Link
myfa80 Re: pilnie ..prosze o pomoc 27.01.05, 14:29 a fakt, ze uzylam w poscie slowo "pomoc" tylko i wylacznie ze wzgledu na to zeby ktos mi odpisal szybko bo ja nie mialam czasu... Odpowiedz Link