kaoli Premier jour - ktoś ma oryginał 15.02.05, 21:03 Hej a moze ktoś ma , lub wie jak odróżnic podróbę od oryginału. Kiedyś dostałam w prezencie, zużyłam jej trochę i chciałabym wymienić na inną , a wiem ,ze jest ktoś chętny. Jednak nie chciałabym aby później okazało się ,ze miałam podróbę więc kto wie??? Odpowiedz Link
andy1112 Najczęstsze podróbki na podst. allegro 15.02.05, 23:50 Pozwoliłem sobie zrobić prowizoryczną listę podróbek występujących na allegro.Lista jest umowna i pewnie niekompletna ale można z niej wywnioskować, że pewnych firm wogóle sie nie podrabia.Może komuś się przyda:P HUGO BOSS AQUA ELEMENTS HUGO BOSS DEEP RED HIGHER ENERGY KENZO FLOWER BY KENZO GIORGIO ARMANI - MANIA MAN ACQUA DI GIO CACHAREL AMOR BOSS czarny ATTRACTION Lancome ISSEY MIYAKE CHANEL CHANCE Fahrenheit Ch.Dior BOSS zielony ALLURE Chanel TRESOR Lancome LACOSTE touch of pink DAVIDOFF Cool Water BOSS woman JADORE Ch.Dior MIRACLE Lancome DOLCE GABBANA HUGO BOSS dark blue BOSS szary TRUTH Calvin Klein BALDESSARINI H.BOSS DEEP Davidoff BOSS Intense SENSI G.Armani CERRUTI 1881 Miracle So Magic Calvin Klein Eternity Moment calvin klein escape joop homme Yardley CHIQUE Moschino Uomo CLINIQUE HAPPY A-MEN -THIERRY MUGLER D&Gabbana LightBlue CHANEL PLATINUM EGOISTE COCO Mademoiselle CHANEL No 5 ANGEL-THIERRY MUGLER LACOSTE FEMME DIOR-DUNE- VERY IRRESISTIBLE-Givenchy SIMPLY-CLINIQUE - ESCAPE -CALVIN KLIEN - Escada Magnetism ARMANI BLACK CODE Elizabeth Arden Green Tea Ralph Lauren RALPH Lacoste Style in Play XS Paco Rabanne Pour Homme Eternity MOMENT MYSTERY Naomi Campbell PI GIVENCHY CHANEL 19 DIOR PURE POISON LAURA-BIAGIOTTI LAURA Burberry Weekend Woman NINA RICCI PREMIER JOUR Boss silver woman SALVADOR DALI RUBYLIPS YVES SAINTLAURENT OPIUM MEXX WATERLOVE MAN Fendi Life Essence Odpowiedz Link
merolik Re: Czy to oryginał ? :))) 19.02.05, 14:43 Mam zakusy na Dolce Vita. Znalazłam taką aukcję, ale ta buteleczka przypomina mi Eau de Dolce Vita. Proszę, zerknijcie tu :))) www.allegro.pl/show_item.php?item=41893136&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any. Odpowiedz Link
valkiria1 aniołek 19.02.05, 23:59 i co myślicie o oryginalności ANGELA 25ml u Durca za 160zł? Odpowiedz Link
elve Re: Czy to oryginał ? :))) 20.02.05, 01:14 wiesz, dziwnie mi to wygląda. flakon jest jak od eau de dv, ale ta nie występuje w pojemności 20 ml (tylko 30). może to dezodorant dv? z tego co pamiętam, był właśnie w takiej wydłużonej buteleczce. ale czy miał te kółeczka? - nie pamiętam. no i znowu sprawa pojemności... chyba musisz napisać do sprzedacy, żeby wyjaśnił sytuację. Odpowiedz Link
merolik Re: Czy to oryginał ? :))) 20.02.05, 09:18 Dzięki, Elve :))) No, właśnie, jest to trochę dziwne, dlatego odpuszczę sobie tę aukcję. W końcu niedługo mam urodziny, to sobie kupię DV od któregoś ze sprawdzonych sprzedawców... Odpowiedz Link
fcf Re: Forumowy wątek "Czy to oryginał?" 21.02.05, 11:51 Czy testery na Allegro są oryginalne ?? INFO O TYM Jakiś czas temu gdzieś przeczytałem że na Polski rynek wpłynęło dużo podrobionych testerów z Włoch. Mało tego w necie był komunikat izby celnej która przechwyciła na granicy jakoś 80.000 szt. Podrobionych testerów z Turcji… I tak od jakiego czasu obserwuje asortyment na allegro i bardzo dużo osób które sprzedają testery mają bardzo podobny asortyment (oczywiście mowie o tych od 120 do 180 zł). Może to wynikać z tego że owe zapachy są popularne i dobrze schodzą, albo to podróbki :( A najgorsze jest to że jak dzwoniłem do paru z tych osób (około 4-5) i pytałem o zapach którego nie mają na allegro nikt nie mógł tego zdobyć…i tak sobie myślę że jak ma ktoś dojście to mógł by zdobyć coś innego niż wystawia na allegro, ale to moje odczucie. Od razu mówię że ten post nie ma na celu nikogo obrażać itd., tylko poinformować was, myślę że to co napisałem ma jakiś sens :) Proszę o odpowiedź tych którzy mają w tej kwestii jakieś info, głupio by było się naciąć wydając 150 zł czy więcej. Sorki że tak się rozpisałem, ale krócej nie można było :) Odpowiedz Link
klg777 ESTEE LAUDER BEYOND PARADISE 21.02.05, 20:05 www.allegro.pl/show_item.php?item=42136810 - jak myślicie? Nie wiem czy podrabiają zestawy. A cena kusząca.. Odpowiedz Link
eowyn Ralph Lauren Glamourous u mateusz124 26.02.05, 00:26 na forum uroda ktos sie pyta o oryginalnosc wody perfumowanej Glamourous forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=21038168 zajrzalam na ten link na allegro www.allegro.pl/show_item.php?item=42347502 i w sumie sie dosc zdziwilam,w perfumerii i na wszelkich zdjeciach te perfumy maja ten krysztalek jakby po boku nakretki,a tutaj wydaje sie byc na srodku,a poza tym,jak zwraca uwage autorka postu,kartonik jest jakis dziwny... ale w sumie to mateusz124 (mimo tamtej afery z Angelem). Co Wy na to? Odpowiedz Link
arccady Pilne !! - czy napewno to oryginały ??? 28.02.05, 13:59 mam pytanie odnośnie aukcji allegro i pana który te produkty sprzedaje. Czyżby to napewno oryginały ?, sprzedawca z cała pewnościa o tym zapewnia nawet udzielając pisemnej gwarancji. Co wy na to allegro.pl/show_item.php?item=43331889 Odpowiedz Link