senta 31.03.05, 22:12 Jablko,ogorek,konwalia,magnolia,tuberoza,fiolek,roza,drzewo sandalowe.. Calosc? Co sadzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zettrzy Re: Be delicious DKNY 31.03.05, 22:19 nie bardzo do odroznienia od tysiaca podobnych "firmowych" zapachow (firma robi niezle ciuchy, firma osiagnela apogeum rozwoju, firma szuka nowych terenow do ekspansji, firma wypuszcza perfumy, bo to ludzie kupia chetnie, nie ma problemu z rozmiarami, nie wychodzi z mody w ciagu sezonu, kosztuje mniej niz ciuchy, wiec latwo sprzedac, ludzie kupia to chetnie, firma powiekszy zyski ... kto chce niech doda cos od siebie) ja perfumy wole od zawodowych perfumiarzy Odpowiedz Link
eowyn Re: Be delicious DKNY 31.03.05, 22:58 ech,ja dlugo czekalam na ten zapach,bo wielkie jablko,bo zapach DKNY bardzo dobrze na mnie lezal,bo ladna mial pania na reklamach... I dzis niespodziewanie w douglasie cala sciana Be Delicious przede mna i... chyba rozczarowanie:( Nadgarstek ciagle mi pachnie,jakies jablko i ogorka tu czuje wymieszane z syntetyczna konwalia i uderza mnie niestety plaskosc tego zapachu,po raz pierwszy zrozumialam o co w tym chodzi,podobno amerykanskie zapachy sa takie,bo amerykanki lubia pachniec tak samo od poczatku do konca. W DKNY tez pewnie tak jest,ale tam mi to nie przeszkadzalo,a w BD bardzo mnie to uderza. Jednak rozczarowanie, a szkoda:( Odpowiedz Link
olesiam Re: Be delicious DKNY 31.03.05, 23:00 dzisiaj testowałam, ładny początek, zastrzyk świeżości i lata, bądz zanurzenia nosa w zielonych jabłkach z importu, srodek i koniec nawet trudno określic, nie było go, roztopił sie na mojej skórze, męski nadal trochę pachnie kawą.Nie dałabym za niego tyle kasy:( Odpowiedz Link
myfa80 Re: Be delicious DKNY 05.04.05, 14:11 czekałam na ten zapach od dawna jeszcze nie testowałam, ale widze, że porażka...jeśli podobny jest do joopa all abaut eve to ja bede happy ;-) te syntetyczne konwalie mnie załamały....musze go przetestować mam fioła na punkcie jabłek w perfumach... Odpowiedz Link
renia30 Re: Be delicious DKNY 05.04.05, 17:17 Ja czułam mało jabłka za to dużo ogórka :o( Odpowiedz Link
damona Re: Be delicious DKNY 06.04.05, 20:45 a mi powialo zielonym jabluszkiem przez chwile;-) Odpowiedz Link
kalia_t Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 17:40 Wąchałam:-) Smakowite, zielone, soczyste jabłko, od początku do końca, nie wyczuwam żadnych innych nut. Ciekawy zapach, ale po sześciu godzinach stał się nudny, potrzebowałam oddechu i musiałam się przebrać, bo nieopatrznie wylądował na rękawie bluzki. Na drugi dzień wciąż pachnie jabłkiem:)Interesujący, ale na lato, wiosna to dla niego zdecydowanie przedwczesna pora. Odpowiedz Link
kkml_mav Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 18:17 meskie be_delicious jest o dwa nie ba lepsze od kobiecych. Zreszta z kazdymi perfumami tak jest ze meska wersja jest znacznie lepsza. Fajnie zaczyna sie, tak oryginalnie. Odpowiedz Link
szczekuszka Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 18:32 Takie ladnt flakon, a taki beznadziejny zapach. Pierwsze skojarzenie odswiezacz i szampon do wlosow. A gdzie tam jabko?! Jak na lekarstwo! Odpowiedz Link
kalooo Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 18:51 Absolutnie mi się nie podoba,mimo,że jestem zwolenniczką świeżych zapachów.Prosty,nie rozwija się wogóle,cieniutki zapach,kojarzy mi się z supermarketowymi produkcjami. Nie jest ładny,oj nie...Może na mojej skórze tylko,ale mnie wyjątkowo rozczarował.Spodziewałam się czegoś innego. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 20:30 Mnie powiało tandetną escadopodobną produkcją. Reklama ciekawa, soczysta, a sam zapach typowo owocowy, jabłkowy faktycznie, taki nijaki, nastolatkowy. Odpowiedz Link
charade Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 22:48 Dostałam w perfumerii próbkę i w pierwszej chwili bardzo mi się spodobał. Jabłko z konwaliami, takie jakby. Niestety, po pewnym czasie zrobiło sie toto nudne i za dużo drzewa sandałowego wylazło. A takie na początku było milutkie, świeże, soczyste... Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Be delicious DKNY 10.04.05, 18:43 Obydwa diablo nietrwale, syntetyczne, ta nuta jablkowa ginie i jest chemiczna. Meski znika ze skory i papierka blyskawicznie, tej kawowej nuty mozna sie jedynie domyslac. Myslalem tez, ze wprowadza pelna linie produktow- damskie byly takze blyszczyki, perfumy roll-on, meskie balsamy- a tu nic. Reklama i flakon fajny, ale ciezko uwierzyc, ze stoi za tym firma, ktora stworzyla wczesniej Black Cashmere. Z innych meskich nowosci- Z Zegna- nijaki cytrus, kiepski bardzo, Joop Jump- na poczatku nieciekawy, potem sie ocieplil wanilia, pizmem- podoba mi sie, ale nie na tyle, zeby go miec. Odpowiedz Link
kasia.winna Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 09:27 Rozczarowanie. Nie istnieją konwalie w cukrze, a już na pewno nie serwuje się ich z mizerią :) Odpowiedz Link
nitulina Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 12:09 Męski ma łądną pierwszą nutę, skojarzenia z All About Adam... Damskiego nie wąchałam, choć bardzo mi się podoba opakowanie, kartonik i cała kampania reklamowa Odpowiedz Link
lucy215 Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 13:50 moje nowe odkrycie : nie lubię ogórka :) a fe! i te konwalie też mi tu nie pasują. ale w ogole niespodziewanie trwały :) Odpowiedz Link
lucy215 Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 13:56 jeszcze dodając, jabłka nie czuję :| tylko ten paskudny ogórek :| idę się tego pozbyć z nadgarstka. Odpowiedz Link
sorbet be delicious DKNY kontra Joop. Autor: myfa80 12.04.05, 14:11 be delicious DKNY kontra Joop - all about eve Autor: myfa80 Data: 12.04.2005 14:08 Niestety do tej pory udało mi sie powachac tylko podrobke joopa :-( pachniala slicznie ale nie trwale jak to podroba, nie wiem jaka jest trwalosc tego zapachu orginalnego, zapach nowy Donny Karen mialbyc jablkowy, ale widze po opiniach ze daleko mu od niego przy najblizszej okazji powacham go tylko ten ogorem mnie odstrasza... Co wybralisbyscie joopa czy nowy DKNY? pozdrawiam *** Myfa, przeniosłem tu chyba dobrze?:-) Odpowiedz Link
anexxa Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 21:28 niewprawny nos fanki świeżaków wyczuwa jabłko i ciut konwalii. ogólnie, mam skojarzenia z woda kolońską (chyba) sprzed 20 albo i więcej lat, co się nazywała "zielone jabłuszko". brrrr! a mogło być tak pięknie... Odpowiedz Link
myfa80 Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 22:31 przetestowałam, tragedia jak dla mnie, ogorek nie jest nachalny w tym zapachu, ale zalatuje mi podroba kenzo, ech szkoda gadac, nie chcacy przetestowalam zapach chyba lzejsza wersja lanvin ... w błekitnej butelce cudny nie moglam odkleic nosalka od nadgarstka... a i jeszcze ciekawostka, w sumie smiac mi sioe chcialo, ale wysluchalam pani w sephorze, zwrocila mi uwage , ze zapach sie nie rozciera na nadgarstku bo burzy caly zapach, szkoda ze nie zauwazyla ze nie rozcieram go a przenosze na drugi nadgarstek bo za duzo sie psiklo, w kazdym razie dostalam mily wyklad....mile zaskoczenie ktos wkoncu moze zna sie na rzeczy ;-)a moze jakies kursy nowe? pozdrawiam Odpowiedz Link
anexxa lanvin? 12.04.05, 23:29 er, który lanvin? szukam sobie czegoś na lato, i co nie powącham, to tragedia. może to by mi pasowało... Odpowiedz Link
nitulina Re: lanvin? Ania :) 12.04.05, 23:59 Ciotka jak się wgryziesz w to forum to tak Ci doradzą, że pójdziesz z torbami. Wszystko będziesz chciała chcieć i mieć ;) Odpowiedz Link
kalooo Re: lanvin? Ania :) 13.04.05, 09:06 Eeee,annexxa,zostań,no gdziez będziesz szła...??;P Zostań,zostań-fajnie jest,a z torbami już i ja poszłam....;/ Odpowiedz Link
anexxa Re: lanvin? Ania :) 13.04.05, 09:46 toteż nie poszłam;) jest poranek, piję kawę, oglądam Allegro, niemrawo myślę o kupowaniu w rosyjskich perfumeriach internetowych;) Odpowiedz Link
kalooo Re: lanvin? Ania :) 13.04.05, 10:08 Hehe,no to pięknie-ja tez siedze z kawką przed kompem,oglądam allegro i dzielnie udaje,że ciężko pracuję,...;P A co to za rosyjskie perfumerie? Odpowiedz Link
anexxa Re: lanvin? Ania :) 13.04.05, 10:20 o jejku, wyłażą mi, jak wpisuję jakąś nazwę perfum w wyszukiwarkę. mają mnóstwo fajnych rzeczy, ceny normalne, ale nie wiem, jak z przesyłką, muszę to zbadać. to jest mój plan na dziś (błogosławiona praca zdalna :>) Odpowiedz Link
myfa80 sprostowanie 13.04.05, 09:12 to musi byc lzejsza wersja Guerlain - L'instant (nie wiem co mnie podkusilo napisac Lanvin, przepraszam za pomylke)Zapach jest bardzo trwały - dodam, nawet mydlo nie dalo rady ale zapach mi sie pdooba wiec nie narzekam ;-) jesli szukasz cos na teraz tez to ten zapach pasuje ale jest jak dla mnie intrygujacy bardzo, zwracaja na niego faceci (pozytywnie-mialam jego mocna wersje) cudny dla mnie jest tez joop -ale about eve, ale praktycznie nie osiagalny w sklepach , tylko w necie jak juz...... pozdrawiam Odpowiedz Link
myfa80 ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 09:27 sprawdzilam w necie buteleczke i znalazlam go jednak to oxygen - Lanvin, w szoku jestem dla mnie to lzejsza wersja guerlain - L'instant.... czuje ta sama nutke sliczna..... pozdrawiam Odpowiedz Link
myfa80 Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 09:31 www.pedet.pl/x_C_I__P_7011434-7010001.html tak wyglada - warto przetestowac... poelcam (inny niz pozostale letnie i wiosenne zapachy) Odpowiedz Link
anexxa Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 09:41 z opisu nie zgadłabym, że to coś na wiosnę, ale powącham na pewno, skoro zachwalasz. cena też nie zwala z nóg, za stówę z ogonkiem mogę mieć zachcianki :> Odpowiedz Link
myfa80 Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 09:44 wiesz to zapach dla tych co lubia mocniejsze zapaszki i niezwykle, ten jest lekki ale nie da sie go nie zauwazyc przy nim np nowy DKNY nie istnieje.... pozdrawiam przetestuj przed kupnem , mi sie bardzo podoba Tobie moze tez ale nie musi.. Odpowiedz Link
anexxa Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 10:08 oczywiście, że przetestuję. dzięki za wskazówkę, sama bym pewnie go nie zauwazyła. Odpowiedz Link
myfa80 Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 11:31 nie ma za co mam nadzieje , ze spodoba Ci sie, napisz jak juz przetestujesz :-) Odpowiedz Link
anexxa Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 20.04.05, 17:34 dziś byłam w GC, wąchałam z papierka, bardzo "moje". spróbowałam jeszcze eclat d'arpege, bo stało obok, ale to nie to, za słodkie dla mnie. oxygene chyba trafi na półkę, ale w przyszłym miesiącu, bo pójdę siedzieć za malwersacje finansowe :> dzięki za podpowiedź:) Odpowiedz Link
myfa80 Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 22.04.05, 11:56 Ciesze sie , że Ci sie spodobał, ja wiem, ze letni zakup to bedzie on albo stary joop- all about eve - (niestety tylko z allegro) pozdrawiam Odpowiedz Link
anexxa Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 22.04.05, 14:46 no, a ja wczoraj nabrałam wątpliwości, bo zszedł ze mnie zapach po 30 minutach, no może po godzinie - poszłam niewyperfumowana do GC i sprawdziłam na sobie :/ ale może mi się tylko wydawało. spróbuję wydrzeć próbkę;) Odpowiedz Link
myfa80 Re: Be delicious DKNY 13.04.05, 22:19 dodam, ze meskie sa o wiele fajniejsze :-) be.... Odpowiedz Link
kkml_mav Re: Be delicious DKNY 14.04.05, 16:11 kto by pomyślał że te jabłkowe popłuczynki tak długi wątek wygenerują:) Myfa - to prawda ze meskie sa lepsze ale kobiece maja ladniejszy kolor:} A tak BTW ta gorycz to kawa, czy grejfrut? Odpowiedz Link
elve Re: Be delicious DKNY 14.04.05, 23:42 zapach papierkowy, bo tak go najpierw testowałam, i zaciekawił mnie - czułam fajną konwalię, a znalezienie ładnie brzmiącej na mnie konwalii to jedno z moich marzeń. w teście na nadgarstku zapach poległ najgorzej jak mógł - był nijaki, a przy tym niesłychanie nachalny. co jakiś czas odrywał mnie od moich czynności, wbijał w mózg - i zadawałam sobie pytanie: co tak mocno i jednostajnie pachnie? to właśnie był on. konwalii na skórze nie było wcale, tylko płaski, natrętny zapach syntetycznych jabłek a potem czegoś nieokreślonego - świeżucha :) Odpowiedz Link
dixi Re: Be delicious DKNY 19.04.05, 18:46 a mnie sie podoba - tyle ze nie bardzo teraz mozna polegac na moich receptorach zwazywszy na odmienny stan :)) ciekawe, ale kompletnie nie czuje ogorka, za to jakies rozgniecione rosliny, jabluszko jak najbardziej, takze nutke czegos ostrego ... pieprz ?? a jezeli o syntetykach mowa, to na drugim nadgarstku mam nowa AA pomaranczowa, a fe, zaraz ide szorowac :) Odpowiedz Link
dixi odszczekuję 22.04.05, 11:33 no cóż... wczoraj rano zakladam kurtke z przedwczorajszych testów, no i co zostalo na rękawie? wylącznie ogórek...:( ale do dzis juz zupełnie sie ulotnił, i dobrze; Odpowiedz Link
bonnie75 Re: Be delicious DKNY 22.04.05, 17:38 Dostalam probke przy kupowaniu wody dla meza. I powiem Wam, ze calkiem, calkiem. Rzeczywiscie spro ogorka (jablka nie wyczuwam wcale), ale co kto lubi. Z pewnoscia smierdziuchem nazwac tego nie mozna :-) Odpowiedz Link
klg777 Re: Be delicious DKNY 22.04.05, 20:31 Na mnie mocno było czuć to jabłko i konwalię. Z początku fajne, świeże totalnie, przypominające All about Eve.. a potem nachalne powodujące ból głowy. Na końcu czuć było już samą różę i taki jakby dym papierosowy - i ta nuta już gdzieś była. Nic odkrywczego, nic nowego, nic powalającego. Długo go nie czuć, może jakieś 2-3 godzinki :/ Odpowiedz Link
salma88 Re: Be delicious DKNY 08.05.05, 15:35 Wczoraj testowalam na papierku. Wydal sie ciekawy. Jaablko, konwalie, gruszki, cukier. Zaczelam szukac Waszych opinii i dobrze - juz go nie zamierzam testopwac na rece:) Nie lubie plaskich zapachow i nie chce pachniec ogorami:P Odpowiedz Link