Dodaj do ulubionych

Be delicious DKNY

31.03.05, 22:12
Jablko,ogorek,konwalia,magnolia,tuberoza,fiolek,roza,drzewo sandalowe..

Calosc? Co sadzicie?
Obserwuj wątek
    • zettrzy Re: Be delicious DKNY 31.03.05, 22:19
      nie bardzo do odroznienia od tysiaca podobnych "firmowych" zapachow (firma robi
      niezle ciuchy, firma osiagnela apogeum rozwoju, firma szuka nowych terenow do
      ekspansji, firma wypuszcza perfumy, bo to ludzie kupia chetnie, nie ma problemu
      z rozmiarami, nie wychodzi z mody w ciagu sezonu, kosztuje mniej niz ciuchy,
      wiec latwo sprzedac, ludzie kupia to chetnie, firma powiekszy zyski ... kto
      chce niech doda cos od siebie)
      ja perfumy wole od zawodowych perfumiarzy
      • eowyn Re: Be delicious DKNY 31.03.05, 22:58
        ech,ja dlugo czekalam na ten zapach,bo wielkie jablko,bo zapach DKNY bardzo
        dobrze na mnie lezal,bo ladna mial pania na reklamach...
        I dzis niespodziewanie w douglasie cala sciana Be Delicious przede mna i...
        chyba rozczarowanie:( Nadgarstek ciagle mi pachnie,jakies jablko i ogorka tu
        czuje wymieszane z syntetyczna konwalia i uderza mnie niestety plaskosc tego
        zapachu,po raz pierwszy zrozumialam o co w tym chodzi,podobno amerykanskie
        zapachy sa takie,bo amerykanki lubia pachniec tak samo od poczatku do konca. W
        DKNY tez pewnie tak jest,ale tam mi to nie przeszkadzalo,a w BD bardzo mnie to
        uderza.
        Jednak rozczarowanie, a szkoda:(
    • olesiam Re: Be delicious DKNY 31.03.05, 23:00
      dzisiaj testowałam, ładny początek, zastrzyk świeżości i lata, bądz zanurzenia
      nosa w zielonych jabłkach z importu, srodek i koniec nawet trudno określic, nie
      było go, roztopił sie na mojej skórze, męski nadal trochę pachnie kawą.Nie
      dałabym za niego tyle kasy:(
      • myfa80 Re: Be delicious DKNY 05.04.05, 14:11
        czekałam na ten zapach od dawna jeszcze nie testowałam, ale widze, że
        porażka...jeśli podobny jest do joopa all abaut eve to ja bede happy ;-) te
        syntetyczne konwalie mnie załamały....musze go przetestować mam fioła na
        punkcie jabłek w perfumach...
        • renia30 Re: Be delicious DKNY 05.04.05, 17:17
          Ja czułam mało jabłka za to dużo ogórka :o(
    • damona Re: Be delicious DKNY 06.04.05, 20:45
      a mi powialo zielonym jabluszkiem przez chwile;-)
      • kalia_t Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 17:40
        Wąchałam:-)
        Smakowite, zielone, soczyste jabłko, od początku do końca, nie wyczuwam żadnych
        innych nut. Ciekawy zapach, ale po sześciu godzinach stał się nudny,
        potrzebowałam oddechu i musiałam się przebrać, bo nieopatrznie wylądował na
        rękawie bluzki. Na drugi dzień wciąż pachnie jabłkiem:)Interesujący, ale na
        lato, wiosna to dla niego zdecydowanie przedwczesna pora.
    • kkml_mav Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 18:17
      meskie be_delicious jest o dwa nie ba lepsze od kobiecych. Zreszta z kazdymi
      perfumami tak jest ze meska wersja jest znacznie lepsza. Fajnie zaczyna sie,
      tak oryginalnie.
      • szczekuszka Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 18:32
        Takie ladnt flakon, a taki beznadziejny zapach. Pierwsze skojarzenie odswiezacz
        i szampon do wlosow. A gdzie tam jabko?! Jak na lekarstwo!
        • kalooo Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 18:51
          Absolutnie mi się nie podoba,mimo,że jestem zwolenniczką świeżych
          zapachów.Prosty,nie rozwija się wogóle,cieniutki zapach,kojarzy mi się z
          supermarketowymi produkcjami.
          Nie jest ładny,oj nie...Może na mojej skórze tylko,ale mnie wyjątkowo
          rozczarował.Spodziewałam się czegoś innego.
    • luloo1 Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 20:30
      Mnie powiało tandetną escadopodobną produkcją. Reklama ciekawa, soczysta, a sam
      zapach typowo owocowy, jabłkowy faktycznie, taki nijaki, nastolatkowy.
      • charade Re: Be delicious DKNY 09.04.05, 22:48
        Dostałam w perfumerii próbkę i w pierwszej chwili bardzo mi się spodobał.
        Jabłko z konwaliami, takie jakby. Niestety, po pewnym czasie zrobiło sie toto
        nudne i za dużo drzewa sandałowego wylazło. A takie na początku było milutkie,
        świeże, soczyste...
    • forevermore79 Re: Be delicious DKNY 10.04.05, 18:43
      Obydwa diablo nietrwale, syntetyczne, ta nuta jablkowa ginie i jest chemiczna.
      Meski znika ze skory i papierka blyskawicznie, tej kawowej nuty mozna sie
      jedynie domyslac. Myslalem tez, ze wprowadza pelna linie produktow- damskie
      byly takze blyszczyki, perfumy roll-on, meskie balsamy- a tu nic.
      Reklama i flakon fajny, ale ciezko uwierzyc, ze stoi za tym firma, ktora
      stworzyla wczesniej Black Cashmere.
      Z innych meskich nowosci- Z Zegna- nijaki cytrus, kiepski bardzo, Joop Jump- na
      poczatku nieciekawy, potem sie ocieplil wanilia, pizmem- podoba mi sie, ale nie
      na tyle, zeby go miec.
    • kasia.winna Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 09:27
      Rozczarowanie. Nie istnieją konwalie w cukrze, a już na pewno nie serwuje się
      ich z mizerią :)
      • nitulina Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 12:09
        Męski ma łądną pierwszą nutę, skojarzenia z All About Adam...

Damskiego nie wąchałam, choć bardzo mi się podoba opakowanie, kartonik i cała
        kampania reklamowa
    • lucy215 Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 13:50
      moje nowe odkrycie : nie lubię ogórka :) a fe! i te konwalie też mi tu nie
      pasują. ale w ogole niespodziewanie trwały :)
      • lucy215 Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 13:56
        jeszcze dodając, jabłka nie czuję :| tylko ten paskudny ogórek :| idę się tego
        pozbyć z nadgarstka.
    • sorbet be delicious DKNY kontra Joop. Autor: myfa80 12.04.05, 14:11
      be delicious DKNY kontra Joop - all about eve
      Autor: myfa80
      Data: 12.04.2005 14:08

Niestety do tej pory udało mi sie powachac tylko podrobke joopa :-( pachniala
      slicznie ale nie trwale jak to podroba, nie wiem jaka jest trwalosc tego
      zapachu orginalnego, zapach nowy Donny Karen mialbyc jablkowy, ale widze po
      opiniach ze daleko mu od niego przy najblizszej okazji powacham go tylko ten
      ogorem mnie odstrasza... Co wybralisbyscie joopa czy nowy DKNY?
      pozdrawiam

Myfa, przeniosłem tu chyba dobrze?:-)
      • myfa80 dzieki sorbet :-) co ja bez Ciebie bym zrobiła ;-) 12.04.05, 14:23
    • anexxa Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 21:28
      niewprawny nos fanki świeżaków wyczuwa jabłko i ciut konwalii. ogólnie, mam
      skojarzenia z woda kolońską (chyba) sprzed 20 albo i więcej lat, co się nazywała
      "zielone jabłuszko". brrrr!

a mogło być tak pięknie...
      • myfa80 Re: Be delicious DKNY 12.04.05, 22:31
        przetestowałam, tragedia jak dla mnie, ogorek nie jest nachalny w tym zapachu,
        ale zalatuje mi podroba kenzo, ech szkoda gadac, nie chcacy przetestowalam
        zapach chyba lzejsza wersja lanvin ... w błekitnej butelce cudny nie moglam
        odkleic nosalka od nadgarstka... a i jeszcze ciekawostka, w sumie smiac mi sioe
        chcialo, ale wysluchalam pani w sephorze, zwrocila mi uwage , ze zapach sie nie
        rozciera na nadgarstku bo burzy caly zapach, szkoda ze nie zauwazyla ze nie
        rozcieram go a przenosze na drugi nadgarstek bo za duzo sie psiklo, w kazdym
        razie dostalam mily wyklad....mile zaskoczenie ktos wkoncu moze zna sie na
        rzeczy ;-)a moze jakies kursy nowe?
        pozdrawiam
        • anexxa lanvin? 12.04.05, 23:29
          er, który lanvin? szukam sobie czegoś na lato, i co nie powącham, to tragedia.
          może to by mi pasowało...
          • nitulina Re: lanvin? Ania :) 12.04.05, 23:59
            Ciotka jak się wgryziesz w to forum to tak Ci doradzą, że pójdziesz z torbami.
            Wszystko będziesz chciała chcieć i mieć ;)
            • anexxa Re: lanvin? Ania :) 13.04.05, 00:28
              to ja już sobie idę;) dzięki za poradę :>
              • kalooo Re: lanvin? Ania :) 13.04.05, 09:06
                Eeee,annexxa,zostań,no gdziez będziesz szła...??;P
                Zostań,zostań-fajnie jest,a z torbami już i ja poszłam....;/
                • anexxa Re: lanvin? Ania :) 13.04.05, 09:46
                  toteż nie poszłam;) jest poranek, piję kawę, oglądam Allegro, niemrawo myślę o
                  kupowaniu w rosyjskich perfumeriach internetowych;)
                  • kalooo Re: lanvin? Ania :) 13.04.05, 10:08
                    Hehe,no to pięknie-ja tez siedze z kawką przed kompem,oglądam allegro i
                    dzielnie udaje,że ciężko pracuję,...;P
                    A co to za rosyjskie perfumerie?
                    • anexxa Re: lanvin? Ania :) 13.04.05, 10:20
                      o jejku, wyłażą mi, jak wpisuję jakąś nazwę perfum w wyszukiwarkę. mają mnóstwo
                      fajnych rzeczy, ceny normalne, ale nie wiem, jak z przesyłką, muszę to zbadać.
                      to jest mój plan na dziś (błogosławiona praca zdalna :>)
                    • olesiam Rosyjska perfumeria, wysyłka tylko Rosja 14.04.05, 10:08
                      www.vipparfum.ru/
          • elve Re: lanvin? 13.04.05, 00:17
            skoro blekitny to pewnie oxygen.
          • myfa80 sprostowanie 13.04.05, 09:12
            to musi byc lzejsza wersja Guerlain - L'instant (nie wiem co mnie podkusilo
            napisac Lanvin, przepraszam za pomylke)Zapach jest bardzo trwały - dodam,
            nawet mydlo nie dalo rady ale zapach mi sie pdooba wiec nie narzekam ;-)
            jesli szukasz cos na teraz tez to ten zapach pasuje ale jest jak dla mnie
            intrygujacy bardzo, zwracaja na niego faceci (pozytywnie-mialam jego mocna
            wersje) cudny dla mnie jest tez joop -ale about eve, ale praktycznie nie
            osiagalny w sklepach , tylko w necie jak juz......
            pozdrawiam
            • myfa80 ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 09:27
              sprawdzilam w necie buteleczke i znalazlam go jednak to oxygen - Lanvin, w
              szoku jestem dla mnie to lzejsza wersja guerlain - L'instant.... czuje ta sama
              nutke sliczna.....
              pozdrawiam
              • myfa80 Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 09:31
                www.pedet.pl/x_C_I__P_7011434-7010001.html tak wyglada - warto
                przetestowac...
                poelcam
                (inny niz pozostale letnie i wiosenne zapachy)
                • anexxa Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 09:41
                  z opisu nie zgadłabym, że to coś na wiosnę, ale powącham na pewno, skoro
                  zachwalasz. cena też nie zwala z nóg, za stówę z ogonkiem mogę mieć zachcianki :>
                  • myfa80 Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 09:44
                    wiesz to zapach dla tych co lubia mocniejsze zapaszki i niezwykle, ten jest
                    lekki ale nie da sie go nie zauwazyc przy nim np nowy DKNY nie istnieje....
                    pozdrawiam
                    przetestuj przed kupnem , mi sie bardzo podoba Tobie moze tez ale nie musi..
                    • anexxa Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 10:08
                      oczywiście, że przetestuję. dzięki za wskazówkę, sama bym pewnie go nie zauwazyła.
                      • myfa80 Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 13.04.05, 11:31
                        nie ma za co mam nadzieje , ze spodoba Ci sie, napisz jak juz przetestujesz :-)
                        • anexxa Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 20.04.05, 17:34
                          dziś byłam w GC, wąchałam z papierka, bardzo "moje". spróbowałam jeszcze eclat
                          d'arpege, bo stało obok, ale to nie to, za słodkie dla mnie. oxygene chyba trafi
                          na półkę, ale w przyszłym miesiącu, bo pójdę siedzieć za malwersacje finansowe :>

dzięki za podpowiedź:)
                          • myfa80 Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 22.04.05, 11:56
                            Ciesze sie , że Ci sie spodobał, ja wiem, ze letni zakup to bedzie on albo
                            stary joop- all about eve - (niestety tylko z allegro)
                            pozdrawiam
                            • anexxa Re: ostateczna wersja OXYGEN-LANVIN 22.04.05, 14:46
                              no, a ja wczoraj nabrałam wątpliwości, bo zszedł ze mnie zapach po 30 minutach,
                              no może po godzinie - poszłam niewyperfumowana do GC i sprawdziłam na sobie :/

ale może mi się tylko wydawało. spróbuję wydrzeć próbkę;)
    • myfa80 Re: Be delicious DKNY 13.04.05, 22:19
      dodam, ze meskie sa o wiele fajniejsze :-) be....
    • kkml_mav Re: Be delicious DKNY 14.04.05, 16:11
      kto by pomyślał że te jabłkowe popłuczynki tak długi wątek wygenerują:)

Myfa - to prawda ze meskie sa lepsze ale kobiece maja ladniejszy kolor:}

A tak BTW ta gorycz to kawa, czy grejfrut?
    • elve Re: Be delicious DKNY 14.04.05, 23:42
      zapach papierkowy, bo tak go najpierw testowałam, i zaciekawił mnie - czułam
      fajną konwalię, a znalezienie ładnie brzmiącej na mnie konwalii to jedno z moich
      marzeń. w teście na nadgarstku zapach poległ najgorzej jak mógł - był nijaki, a
      przy tym niesłychanie nachalny. co jakiś czas odrywał mnie od moich czynności,
      wbijał w mózg - i zadawałam sobie pytanie: co tak mocno i jednostajnie pachnie?
      to właśnie był on. konwalii na skórze nie było wcale, tylko płaski, natrętny
      zapach syntetycznych jabłek a potem czegoś nieokreślonego - świeżucha :)
      • dixi Re: Be delicious DKNY 19.04.05, 18:46
        a mnie sie podoba - tyle ze nie bardzo teraz mozna polegac na moich receptorach
        zwazywszy na odmienny stan :))
        ciekawe, ale kompletnie nie czuje ogorka, za to jakies rozgniecione rosliny,
        jabluszko jak najbardziej, takze nutke czegos ostrego ... pieprz ??
        a jezeli o syntetykach mowa, to na drugim nadgarstku mam nowa AA pomaranczowa,
        a fe, zaraz ide szorowac :)
        • dixi odszczekuję 22.04.05, 11:33
          no cóż... wczoraj rano zakladam kurtke z przedwczorajszych testów, no i co
          zostalo na rękawie? wylącznie ogórek...:(
          ale do dzis juz zupełnie sie ulotnił, i dobrze;
    • luloo1 Męskie BD 19.04.05, 20:22
      Przypomina mi Truth męskie
    • bonnie75 Re: Be delicious DKNY 22.04.05, 17:38
      Dostalam probke przy kupowaniu wody dla meza. I powiem Wam, ze calkiem,
      calkiem. Rzeczywiscie spro ogorka (jablka nie wyczuwam wcale), ale co kto lubi.
      Z pewnoscia smierdziuchem nazwac tego nie mozna :-)
    • klg777 Re: Be delicious DKNY 22.04.05, 20:31
      Na mnie mocno było czuć to jabłko i konwalię. Z początku fajne, świeże totalnie,
      przypominające All about Eve.. a potem nachalne powodujące ból głowy. Na końcu
      czuć było już samą różę i taki jakby dym papierosowy - i ta nuta już gdzieś
      była. Nic odkrywczego, nic nowego, nic powalającego. Długo go nie czuć, może
      jakieś 2-3 godzinki :/
      • salma88 Re: Be delicious DKNY 08.05.05, 15:35
        Wczoraj testowalam na papierku. Wydal sie ciekawy. Jaablko, konwalie, gruszki,
        cukier. Zaczelam szukac Waszych opinii i dobrze - juz go nie zamierzam
        testopwac na rece:) Nie lubie plaskich zapachow i nie chce pachniec ogorami:P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka