mangos 02.06.05, 20:17 Drodzy forumowicze!:) Jak wygląda Wasza lista zapachów,które Was intrygują,ale nie macie okazji ich powąchać? Mnie ostatnio "prześladuje" Hiris, na którego nigdzie nie mogę się natknąć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graza4 Re: Intrygujące a niedostępne 02.06.05, 20:22 Mira Bai - działa na mnie i nazwa i opis, i jakoś do tej pory nie miałam okazji przetestować. W końcu pewnie kupię w ciemno... Do niedawna takim zapachem było dla mnie Safari, ale dzieki Benicie moja fascynacja została, że tak powiem, skonsumowana :) Odpowiedz Link
chatka_ Re: Intrygujące a niedostępne 02.06.05, 20:24 Wiekszosc nowosci ;) Musialabym sie wybrac za morze tzn. do Auchan na drugim koncu miasta by nadrobic zaleglosci...A powaznie mowic, VS The Very Sexy bym sobie chciala przypomniec, nie wspominajc juz o The Very Sexy 2... Odpowiedz Link
kalia_t Re: Intrygujące a niedostępne 02.06.05, 20:25 Mangos mam próbkę Hiris, chętnie prześlę:-) Odpowiedz Link
mangos Re: Intrygujące a niedostępne 02.06.05, 21:29 Właśnie odpisałam na maila. Już drugi raz , dzięki Tobie , moja zapachowa ciekawość zostanie zaspokojona<przytul> Odpowiedz Link
eowyn Re: Intrygujące a niedostępne 02.06.05, 22:00 Que Viva - boje sie kupic w ciemno, bo nawet piekne opisy nie powiedza mi, jak zapach sie zachowa na mnie. Chyba przeszukam jeszcze raz mniejsze perfumerie w Poznaniu, jak bede miala chwilke... Odpowiedz Link
maja1000 Re: Intrygujące a niedostępne 03.06.05, 09:16 Mnie sporo takich niedostępnych prześladuje;-(( Oprócz wspomnianego Hiris również inne Hermesy: Caleche,Amazone Light i cała lista starszych perfum, które mi umknęły, bo kiedyś lubowałam się w innych zapachach i "nie zdążyłam" zapoznać się, a teraz bardzo żałuję... L'Heure Bleue Mitsuko Chamade Arpege Y (YSL) Ysatis L'Interdit Le Dix Deci Dela Diva Givenchy III Cabochard de Gres Aromatic Elixir Clinique L'Air du Temps Miss Dior Miss Balmain I młodsze, które miałabym ochotę przetestwoać to: Daim Blond Tabac Blond Tendre Kiss Le Baiser du Dragon Ale tak najbardziej zależy mi na poznaniu tego zagadkowego NARCISO RODRIGUEZ Odpowiedz Link
strega Re: Intrygujące a niedostępne 03.06.05, 11:58 Witam Le Dix mam miniaturke, a Mitsouko i Elixir moge przeslac na papierku. Jesli jeszcze masz ochote je wyprobowac, zapraszam na poczte :) Odpowiedz Link
kalooo U mnie też trochę..;) 03.06.05, 13:01 Deci dela Fleur d'Interdit Un jardin en Mediterrane CdG-zwłaszcza Sticky Cakes;) Jicky Tabac Blond Tendre Kiss Hiris AA Winter Delice Que Viva Mira Bai 24 F eau delicate Hermes Rouge I jeszcze pewnie całe mnóstwo innych, których teraz nie pamiętam..;] Odpowiedz Link
kraxa Maju nie wiem skad jestes 03.06.05, 11:58 Ale L'air du temps Niny Ricci jest aktualnie dostepne w Gdanskich Rossmannach w cenie 99 zlotych za 50 ml!!! Odpowiedz Link
lune duzo tego ..... :) 03.06.05, 09:00 a wszystko przez Was, drogie uczestniczki i uczestnicy FP ;)))))))gdy czytam piekne opisy zapachow - narasta lakomstwo na 'sprobowanie' jak tez TO zapachnialoby na mnie : - Un Jardin en Mediterranee - Daim Blond - Nuit Au Desert - Deci Dela - no i ten Narciso Rodriguez tez :) - rozne CdG /och Ty Sorbecie jeden, Ty :)))))))/ - Hiris /frapuje marchewka .... czy jest tam czy nie ?/ - rozne Creedy i Fragonardy ..... - Azzaro Visit /w zadnej naszej Sephorze nie uswiadczysz !/ Dzieki Waszej uprzejmosci /probki :)/, wymianie i mozliwosci nabycia na straganiku - przekonalam sie na WLASNEJ SKORZE ze zapachy ktore wczesniej mnie 'przesladowaly' tzn. Mitsouko, Cabotine, Organza Indecense, AA Winter Delice ... sa byc moze piekne - ale nie na mnie :( Wanilia i miod oraz trudna do sprecyzowania 'slodyczkowatosc' lub inna dreczaca nuta - wybijaly sie na pierwszy plan ... lune Odpowiedz Link
mrouh większość;-) 03.06.05, 09:16 Dla mnie większość jest niedostępna, a ciekawa jestem bardzo wielu zapachów:-) POnieważ nie ma perfumerii w moim mieście, a wyjeżdżam rzadko i to do miasta nie aż tak dużo większego, to nie nadążam z testowaniem... za jednym podejściem co najwyżej trzy zapachy, bo więcej i tak nie poczuję. A zapachów tysiące! DLatego moją miłość do perfum mogę nazywać na razie głównie platoniczną:-) Odpowiedz Link
chatka_ Re: większość;-) 03.06.05, 09:42 Jak nic trzeba zrobic kolejny zlot Forumowiczow...:))) Zobaczcie same "kogo" mozna bylo spotkać ;))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=21572140&a=22342149 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=21572140&a=22342530 Odpowiedz Link
maja1000 zlot, jak nic;-) 03.06.05, 12:59 Przypomniałaś mi Chatko, że nie spotkałam jeszcze, a bardzo bym chciała Hermessence Ambre Narguile i Bois des Iles Odpowiedz Link
seria Re: duzo tego ..... :) 03.06.05, 10:54 une napisała: > a wszystko przez Was, drogie uczestniczki i uczestnicy FP ;)))))))gdy czytam > piekne opisy zapachow - narasta lakomstwo na 'sprobowanie' jak tez TO > zapachnialoby na mnie : Mam to samo! Dla mnie takim zapachem jest Daim Blond Odpowiedz Link
seria Kors a Marc Jacobs? 03.06.05, 15:43 I znowu ja, zaintrygowana Korsem i M J - Korsa wąchałam w gazecie, ładny ale chyba trochę duszący. Podobno Marc Jacobs jest podobny ale lżejszy, podobno też jest bardzo trwały.Czy ktoś na Forum zna ten zapach? Odpowiedz Link
kalia_t Lalique Claire Nilang po nocach się śni;-) 03.06.05, 16:05 znam wersję pierwotną Nilang, Claire obecnie już niedostępna w Polsce, a wciąż marzę by ją poznać. Może ktoś coś wie?:-) Odpowiedz Link
kajkaka Re: Kors a Marc Jacobs? 22.08.05, 10:54 Znam oba zapachy: Michael by Michael Kors i Marc Jacobs Perfume. Rzeczywiście, mają one jakąś wspólną płaszczyznę (to pewnie te nuty białych kwiatów, które obecnie przeżywają renesans w Stanach), choć z charakteru te kompozycje są zupełnie różne. MK jest dużo bogatszy, choć przez to cięższy, i na dłuższą metę może być męczący. Mnie się podoba (co prawda z zastrzeżeniem, że w małych ilościach i nie na codzień), ale słyszałam różne opinie, z "przeokropnym smrodem" włącznie... MJ jest natomiast niezwykle "czysty", choć przez to również nieco płaski, niestety. Ten zapach to przede wszystkim gardenia - taki bukiet świeżo ściętych kwiatów, bez żadnych dodatków, ozdobników, no i bez pazura... Nie jest ani intrygujący ani tajemniczy, ma jednak parę niebagatelnych zalet: Po pierwsze, jest przyjemnie niesłodki (dla mnie to duży plus, bo nie cierpię budyniowych słodyczy, brrrrrr, w perfumach!). Po drugie, (dokładnie tak, jak obiecuje reklama) jest "skromnie obecny"; jest gdzieś w tle, cichutko przypomina o sobie, ale nie przyciąga uwagi. Jest absolutnie wyjątkowo nienachalny (i za to mu chwała!), choć z racji j.w. nie znajdzie poparcia u kobiet, które chcą pachnieć, pachnieć i jeszcze raz pachnieć ;-) Po trzecie wreszcie, ten zapach prawie nie zmienia się na skórze (baaaardzo lubię taki łagodny dry-down); całymi godzinami wciąż te same świeże gardenie. Urocze :-) No i po czwarte, na amerykańskim ebayu można kupić prześliczną miniaturkę. Niestety koszt przesyłki z USA jest raczej wysoki, a do tego warto się uzbroić w cierpliwość, bo polecony idzie 2 tygodnie! Za mój flakonik 4ml zapłaciłam $4.25 + drugie tyle za transport (i to jest tanio, bo miniaturki wysyłają listem poleconym; za paczkę z flakonem 50ml trzeba zapłacić juz $15!) Jednak było warto - flakonik jest naprawdę cudny!!! Pozdrawiam, Kajka Odpowiedz Link
kasiulek Hiris i inne Hermesy 03.06.05, 16:14 Na pewno sa na Okeciu w wolnoclowym, w Pradze na lotnisku tez (2 tygodnie temu kupilam Hiris wlasnie w Pradze). Odpowiedz Link
kajakajak Re: Intrygujące a niedostępne 03.06.05, 18:23 Jest trochę tego.A wszystko dzięki forum. :-) -Tygrys Kenzo -Safari -Que viv -Deci dela -AA Winter Delice -Organza I. -Rodriguez -Un Jardin en Mediterranee :-( Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Intrygujące a niedostępne 05.06.05, 17:43 W sumie to sama mam olbrzymią kolekcję zapachów i to sporo autentycznych unikatów i rzadkości, bardzo wiele rzeczy już niedostępnych, niszowych powąchałam dzięki uprzejmości innych forumowiczów. Poznałam Safari, Tuscanny per Donna, Eau d'Hadrien, sporo niszowców, Sensual Summer Celine, Korsa, Marka Jacobsa i diabeł jeden tam wie co jeszcze... Tak naprawdę to nie mam zbyt wielu rzeczy, za którymi mocno tęsknię - to co najbardziej chciałabym powąchać jest zupełnie nieosiągalne - to Chaos Donny Karan, zapach, o którym czytałam i który mnie intryguje od dawna. Po drugie - 24 faubourg eau delicate Hermesa - klasyka kocham, myślę że wersja delicate jest zupełnie inna, ale równie piękna jak podejrzewam :) Dzięki Coralin poznałam Abril, ale chciałabym móc kiedyś potestować ten zapach na skórze. Chciałabym móc sprawdzić jak na skórze zachowują się ekstrakty perfum dwóch zapachów, które bardzo lubię - Black Cashmere i Narciso Rodriguez Musk For Her Perfume Oil. Ja mam taką jeszcze jedną listę - pod tytułem marzenie ściętej glowy - czyli zapachy, które znam, nosiłam, albo udało mi sie powąchać, ale są fizycznie nie do zdobycia - to klasyczne czerwone Le Feu Miyake oraz 2000 Et Une Rose Lancome - nieustający przedmiot mojego mrocznego pożądania. Odpowiedz Link
mika281 Re: Intrygujące a niedostępne 08.06.05, 13:22 a ja chciałabym powąchac: un jardin de mediterranee un jardin sur le nil Cabotine gres celine oriental summer safari Hiris Diva fleur de Diva fleur d'interdit mitsuoko jicky serge lutens Abril Sotto Voce Duende aparition organza indensence Mira Bai Cristobal balenciaga Pure Wish L'Heure Bleue Deci dela AA Winter Delice Nuit Au Desert L'or de torrente Odpowiedz Link
vanilia72 Re: Intrygujące a niedostępne 08.06.05, 13:31 mnie ostatnio prześladuje Wish i Wish Pure, ponadto wszystkie wymienione powyżej i powyżej i powyżej :))) Odpowiedz Link
charade Re: Intrygujące a niedostępne 08.06.05, 16:45 Ja to bym chciała sprawdzić następujące: - Nilang - Island Michaela Korsa - Que Viva - Cabaret Gresa - Fresh Sugar - Clean Clean - Body Shop White Musk i Oceanus - Jovan Musk Odpowiedz Link
aaneta Re: Intrygujące a niedostępne 09.06.05, 13:54 Cabotine de Gres to moja pierwsza i nieprzemijająca miłość są w Warszawie w Perfumerii francuskiej przy Geant na Grochowie Odpowiedz Link
lucapuka Re: Intrygujące a niedostępne 09.06.05, 14:47 balbinaleksandra napisała:" Tak naprawdę to nie mam zbyt wielu rzeczy, za którymi mocno tęsknię - to co najbardziej chciałabym powąchać jest zupełnie nieosiągalne - to Chaos Donny Karan, zapach, o którym czytałam i który mnie intryguje od dawna" Wąchałam kiedyś Chaos-to jeden z najbardziej intrygujących zapachów jakie pamiętam. Wrażenie niesamowite: "kwaśny lód" przeszył mnie w całości. Rzeczywiście wprowadza w zmysłach totalny chaos! Zawsze z ciekawością rzucałam się na nowe zapachy Donny Karan z nadzieją że znajdę w nich trochę tego chaosu, a tu nic ....bezpiecznie, sielsko, anielsko, no po prostu chyba komercja.... Odpowiedz Link
lune ale dluuuuuga lista :) 09.06.05, 14:48 mika281 napisała: > a ja chciałabym powąchac: > un jardin de mediterranee ja tez :) > un jardin sur le nil wachalam w sephorze ; bez wielkich wrazen ... > Cabotine gres nie moj zapach, za slodki ... zanim sie przekonalam 'osobiscie' bylam pewna ze bedzie na mnie cudowny ... > celine oriental summer glosno o nim na FP - tez chcialabym sie przekonac :) > safari zdecydowanie nie moj, nawet nie mialam odwagi wyprobowac na nadgarstku ; taka duszaco-drazniaca nuta wokol korka ..... > Hiris zjada mnie ciekawosc ;) > Diva > fleur de Diva kwiatowe, nie dla mnie ... > fleur d'interdit podejrzewam ze j.w. > mitsuoko > jicky Mitsouko - wielkie rozczarowanie :(, Jicky - juz lepiej ale nie az tak bym zapalala checia uzywania ... > serge lutens > Abril bardzo chcialabym powachac Daim Blond SL :) > Sotto Voce slodki ! > Duende ma nutke melonowa czy arbuzowa ktorej nie lubie ... > aparition wydaje mi sie przecietny ... > organza indensence nawt mialam przez chwilke - i wystawilam na straganiku z powodu waniliowego akordu ktory za mocno wysladzal sie na mojej skorze :( > Mira Bai nie znam ale podejrzewam slodycze orientalne ;) > Cristobal balenciaga hmmmm.... cos bylo 'nie tak', nie pamietam dlaczego mi sie nie spodobal ... > Pure Wish slodki strasznie :( > L'Heure Bleue > Deci dela z tych dwoch - wlasnie Deci Dela zaciekawiaja bo tak slicznie opisywano je na forum :) > AA Winter Delice kupilam na allegro i wystawilam na straganiku z podobnego powodu co Organze Indecence ; Winter Delice slodzily sie na mnie okropnie :( > Nuit Au Desert wielka niewiadoma i wielki apetyt ;) > L'or de torrente nieznosna nuta i slodycz ... Jak widzisz - wiekszosc z 'rozczarowan' zostala przeze mnie sklasyfikowana jako zbyt slodka :)byc moze i te 'nieznane' okaza sie przesadnie slodkie - ale dopoki ich nie wachalam - beda 'przedmiotem pozadania' :)))))))) lune Odpowiedz Link
mangos Re: Intrygujące a niedostępne 09.08.05, 21:46 Moja lista intrygujących rośnie. W pierwszej kolejności Narciso R.for her i Flowerbomb ,nastepnie Le Baiser du Dragon , Hermes Caleche i Shalimar Light. Hmmm...,jak to przyjemnie marzyć....:) Odpowiedz Link
strega Re: Intrygujące a niedostępne 09.08.05, 21:53 Witajcie Strasznie dlugo mnie tu nie bylo, ale jak tylko wrocilam, pierwsze kroki skierowalam na forum :)) Mangos, moge przeslac probke Le Baiser Du Dragon, jesli masz ochote. A i Winter Delice moge sie podzielic, jesli ktos nadal ciekawy. Pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link
mangos Re: Intrygujące a niedostępne 09.08.05, 21:56 Witaj Strego Kochana! Tu na forum sporo się działo. Szczególnie emocjonujący był wątek o oszustwach na straganiku. W sprawie Dragona napiszę maila,ale to jutro rano. Padam ze zmęczenia.Nie wiem, co się ze mną dzieje-chodze spać o 22!!! Zgroza! Odpowiedz Link
senta Re: Intrygujące a niedostępne 09.08.05, 22:26 Chcialabym znalezc sie w perfumerii z zapachami Comme de Garcons. Zawsze jestem blisko ..bliziutko i klops! W majowym Paryzu oblecialam wszystkie pietra Samaritain-i nic! Znuzona wloklam sie do hotelu , przycupnelam na placu Vandome...zapadlam w zadume i nagle trrrrach!Ozesz ty,jest!!Sklepik zamkniety! Mam wiele podobnych "przygod".Coz,nie dane mi jest:))) Dobrze jest pomarzyc. Odpowiedz Link
strega Re: Intrygujące a niedostępne 09.08.05, 23:06 Wlasnie nadrabiam zaleglosci forumowe :)) Czekam na maila i wysle jak najszybciej. A co do spania, ja chyba odsypiam wszystkie zarwane ogniskowo - taneczno - przegadane noce i dzis sama sie dziwie , ze nie usnelam z nosem na klawiaturze ;)) Pozdrawiam Odpowiedz Link
olesiam Re: Intrygujące a niedostępne 11.08.05, 14:13 Burberrys Baby Touch Victor&Rolf Flowerbomb Ghost Ghost Man Ghost Sheer Summer Serenity Chloe Collection 2005 Miller Harris Figue Amere Feuilles de Tabac Yosh Opening Night White Flowers Fragrances Aqaba Aqaba Chanel Bois del Iles Gardenia Chanel Cuir De Russie Jivago 7 Notes Szczególnie Cuir De Russie mnie "męczy" ze szczególnych powodów:) Pozdrawiam O. Odpowiedz Link
sorbet Re: Intrygujące a niedostępne 11.08.05, 15:17 Olesia, mam próbkę (chyba, muszę sprawdzić:-P) Cuir dR LTPivera od Taje. Dam znać:-) Odpowiedz Link
olesiam jakie fajne opakowanie, a cena tez ładna:) 11.08.05, 16:13 www.escentual.co.uk/cgi-bin/Escentual.storefront/en/Product/ltpiver01?1083 Odpowiedz Link
sorbet Re: jakie fajne opakowanie, a cena tez ładna:) 11.08.05, 16:37 wg Taje jest "znośna":-), w przeciwieństwie do CdR Chanela Odpowiedz Link
sorbet Nie mam niestety CdR. Był na zlocie, ale wziąłem 12.08.05, 00:35 Helioptrope Blanc:-P, też LT Pivera. Odpowiedz Link
kalia_t Precious heart Guerlaina 13.08.05, 13:42 przeczytałam opis i komantarze na forum i pałam chęcią poznania zapachu:))) Czy ktos coś wie? Plizzzz.:) Odpowiedz Link
mrouh un zeste de rose- Les Parfums de Rosine 13.08.05, 22:30 z opisu- strzał w 10 jak dla mnie, tylko czy kiedys bedzie mnie stać? :-) Pomarzyć, dobra rzecz:-) Odpowiedz Link
olesiam Re: Precious heart Guerlaina 14.08.05, 13:41 Witaj! Tester jest w Quality, postaram sie w przyszłym tygodniu zdobyc odrobinke do fiolki, napisz mi swój adres:) Pozdrawiam Olesia Odpowiedz Link
kalooo Re: Intrygujące a niedostępne 16.08.05, 12:56 Olesia-no więc masz już Baby Touch;) Czekam na smsa;))) Odpowiedz Link