Dodaj do ulubionych

Jaipur ale nie Saphire

25.08.05, 20:42
Chciałabym się dowiedzieć, co myślicie o tym zapach. Dla mnie jest on piękny
i tak magicznie kojarzy mi się z Indiami. Na forum wszyscy zachwycają się
tym "drugim" pomijając milczeniem pierwowzór. Coś w tym musi być, tylko co.
Pozdrawiam.Iza
Obserwuj wątek
    • luloo1 Re: Jaipur ale nie Saphire 25.08.05, 21:30
      Faktycznie to bardzo ciekawy zapach, dla mnie raczej kwietny. Wszyscy mówią o
      Shapirze, bo on ma miętę, która cudnie chłodzi latem:)
      • izabela.tauzowska Re: Jaipur ale nie Saphire 25.08.05, 21:38
        Czyli zapach bardziej na lato a ten drugi na zimę? Ostatnio była promocja w
        sephorze, kupiłam i będę wszystkich tym męczyć ale wprost nie mogę się
        powstrzymać. Od kilku lat ten zapach mnie fascynuje. Pewnie dlatego, że kojarzy
        mi się z wyprawą do Indii sprzed kilku lat. Zebrało mi się na wspomnienia. Iza
        • luloo1 Re: Jaipur ale nie Saphire 25.08.05, 22:52
          Izo, w rozsądnych ilościach na lato też, jak najbardziej. Jest uniwersalny i ma
          klasę.
          • izabela.tauzowska Re: Jaipur ale nie Saphire 25.08.05, 22:57
            Też tak pomyślałam a zanim pomyślałam to oczywiście psikałam. Jest tyle
            pięknych zapachów, które się tak miło kojarzą. Fajnie jest pogadać w tak
            pachnącym towarzystwie. Pozdrawiam Iza
    • ewena Re: Jaipur ale nie Saphire 26.08.05, 14:21
      Przyznam się, że nie znam Saphire i po tylu pełnych zachwytu wypowiedziach, mam
      wielka ochotę go wreszcie powąchać:). Znam i mam natomiast, właśnie Jaipur.
      Zapach ten zajmuje w mojej kolekcji miejsce szczególne, nie tylko ze względów
      sentymentalnych(brałam w nim ślub). Jest faktycznie piękny, bardzo bogaty,
      złożony, nietuzinkowy, niesamowicie wręcz trwały. Używam go rzadko, tylko
      wtedy, gdy jestem "właściwie" ubrana. Uważam, że ten zapach zobowiązuje, ma w
      sobie wielką klasę. To jeden z tych zapachów, który zawsze chciałabym mieć pod
      ręką:)
      • izabela.tauzowska Re: Jaipur ale nie Saphire 26.08.05, 22:10
        Cieszę się bardzo, że są inne wielbicielki tego zapachu. Dzięki temu zawsze
        będzie, jak wspomniałaś powyżej, pod ręką czyli produkowany. Ja podchodzę do
        zapachów w ten sposób, że one stanowią moje najważniejsze ubranie reszta
        schodzi na dalszy plan.Oczywiście respektuję to iż nie wszystkie nadają się na
        środek dnia, czy też do pracy.Właściwie to w myśl zasady żeby nie przeszkadzać
        innym. Podoba mi się też wiązanie zapachów ze specjanymi okazjami. Poprostu
        stanowią one wspaniałe tło naszych wspomnień a to jest najcenniejsze co mamy.
        pozdrawiam Iza
        • chiara76 Re: Jaipur ale nie Saphire 27.08.05, 10:00
          przyznam się Wam jako wielbicielka Jaipur Saphir, że ja odwrotnie, co Z kimś
          rozmawiam, to on właśnie zna Jaipur. A Saphir-nie. Dlatego byłam zdumiona, że
          stosunkowo dużo osób na forum zna ten zapach.
          Może przy następnej wizycie w perfumerii powącham Jaipur.
          • izabela.tauzowska Re: Jaipur ale nie Saphire 27.08.05, 11:16
            Naprawdę polecam. Najpierw występują nuty owocowe: śliwka, brzoskwinia, morela.
            Następnie kwiaty: róża, akacja, peania. W końcu to co jest esencją Indii
            zapachu heliotropu, piżma, drzewa sandałowego. Perfumy sę piękne, oryginalne i
            bardzo kobiece.Jedne z najpiękniejszych jakie wąchałam w życiu. Ja powącham
            Saphire i spróbuję to porównać.Pozdrawiam Iza
            • chiara76 Re: Jaipur ale nie Saphire 27.08.05, 11:29
              to porównamy nasze opinie, co Ty na to? Zresztą, ja wiem, że kiedyś na pewno
              wąchałam Jaipur, tylko teraz tego zapachu nawet sobie przypomnieć nie mogę.
              Dzisiaj mam w planach wizytę w perfumerii, więc chcę powąchać.
              • izabela.tauzowska Re: Jaipur ale nie Saphire 27.08.05, 20:19
                Dobrze tylko ja sie obecnie przeprowadzam i przez kilka dni najpewniej nie
                dotrę do perfumerii. Jak już powącham Saphire to oczywiście napiszę. Mam
                jeszcze trzy zapachowe miłości: La Baiser Lalique'a, Ciel Amouage oraz Sicily
                D&G. Każdy z tych zapachów jest inny, ale wszystki powodują u mnie niesamowicie
                pozytywne emocje i nie mogę się od nich oderwać. To chyba miłość od pierwszego
                niuchnięcia ....Pozdrawiam spod starty ubrań i nie tylko Iza
                • chiara76 Re: Jaipur ale nie Saphire 27.08.05, 22:43
                  miłej przeprowadzki zatem:)
                  Ja dziś byłam, pracę domową odrobiłam. Zapach mi się podoba i nie wiem, czy się
                  o niego nie wzbogacę. Poprosiłabym o próbkę, ale jakoś nie umiem z tymi
                  sprzedawczyniami rozmawiać.
                  Cieszę się, że Zwróciłaś moją uwagę na ten zapach.
                  Czekam teraz na Twoją opinię, pozdrawiam.
                  • izabela.tauzowska Re: Jaipur ale nie Saphire 27.08.05, 23:06
                    Strasznie się cieszę, że Ci się podoba. Jeśli jesteś w Sephorze to tylko
                    powiedz zdecydowanym głosem, że prosisz o próbkę tego zapachu i powinni zrobić.
                    Tylko nie w Galerii Centrum bo tam nie chcą robić. Mają przecież tylu klientów,
                    że już nie muszą. Pozdrawiam Iza
                    • chiara76 Re: Jaipur ale nie Saphire 27.08.05, 23:59
                      Wiesz, co? Najgorsze, że ja jakoś właśnie nie umiem tym głosem zdecydowanym;))
                      Ale i tak na razie chyba pomarzę, właśnie zajrzałam na Truskawę i jak
                      zobaczyłam cenę, to...oj, oj...wiem, że Boucheron'a zapachy mi się baaardzo
                      podobają (mam Jaipur Saphir i Trouble i oba są dla mnie OK, w Jaipur Saphir
                      brałam Ślub, więc jest dodatkowy sentyment itd...;) , ale na razie chyba cena
                      mniw powaliła. Może się odważę o te próbki spytać...zobaczymy...
              • izabela.tauzowska Re: Jaipur ale nie Saphire 10.10.05, 18:32
                Cześć. Tak jak obiecałam po przeprowadzce znalazłam trochę czasu i oczywiście
                poszłam do perfumerii powąchac nowości i Jaipur Saphire. Po pierwsze coraz
                rzadziej można spotkać te perfumy ale się udało. Odczucia dotyczące tego
                zapachu mam różne. Początek taki trochę trawiasty (co to jest YUZU). Potem już
                było coraz lepiej i lepiej, doczytałam ,że są tam nuty magnolii, cynamonu i
                inne bardzo ciekawe. Myśle, że to bardzo subtelna kompozycja, na pewno
                niepowtarzalna i mogąca się podobać. Następnego dnia powąchałam mój sweter i
                pachniał tak ciepło i słodko. Ja jednak pozostanę wierna Jaipurowi bo przy nim
                mocniej bije moje serce. Reasumując-oba zapachy są warte grzechu.
    • iland Re: Jaipur ale nie Saphire 30.08.05, 19:44
      CZEŚĆ IZO! PRZEPRASZAM, ŻE NIE NA TEMAT, ALE JESTEM CIEKAWA W KTÓREJ SEPHORZE
      JEST TA PROMOCJA. JA OSTATNIO BYŁAM W REALU MARKI I NIC TAKIEGO TAM NIE
      WIDZIAŁAM. CIEKAWA JESTEM TEŻ, CZY TO WERSJA PERFUMOWANA, CZY TOALETOWA. JA
      MAM OKAZJĘ ZAKUPIENIA JAIPURA NA STADIONIE PO OKAZYJNEJ CENIE, ALE JEST TO WODA
      TOALETOWA, WIĘC ZASTANAWIAM SIĘ CZY NIE POODKŁADAĆ JESZCZE TROCHĘ I NIE KUPIĆ
      EDP. W PERFUMERII. TROCHĘ MI JEDNAK SZKODA PRZEPŁACAĆ. A TAK W OGÓLE TO JESTEM
      NOWA NA TYM FORUM I W ZWIĄZKU Z TYM WSZYSTKICH GORRRĄCO POZDRAWIAM.
      • rawita Re: Jaipur ale nie Saphire 30.08.05, 21:42
        zażyczyłam sobie dzisiaj próbke Jaipur. Faaaajny... Jakimś cudem czuję w nim
        gruszkę. Wącham i wącham i ciągle jak byk gruszka. Naprawdę świetny zapach i
        oryginalny
      • uu1 Re: Jaipur ale nie Saphire 15.09.05, 16:27
        To ja Iza. Promocja była w Sephorze na Targówku tam gdzie jest Carrefour i
        chyba jest jeszcze do dziś. Zapłaciłam około 230 złotych za 75 ml wody
        toaletowej ale była w podobnej cenie woda perfumowana. To są takie opakowanie
        do ponownego napełnienia. Pozdrawiam Iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka